Giriş | |
|
|
|
26 Aralık 2007; 1:05:21
|
|
|
Arkadaşlar yeni üst başlığınız hayırlı olsun . Eski bir BRC ci olarak ara ara bende dostlar arasında olmak isterim. Hayırlı ve güzel formlar Saygılar
|
|
|
26 Aralık 2007; 1:35:54
|
|
|
Aracınızda sorun gözüküyor. Turuncu 1 saniye ya yanar ya yanmaz. Geçişte sorun var o uyarı sinyalide bu sebepten. Sancılı bir geçiş yapıyor aracınız. Bence başka bir BRC servisine göstermende fayda var. quote:
Orjinalden alıntı: tufanhas benim aracımın lpg ye geçiş ısısı 30 dereceye ayarlı imiş.ben bu ayarı 35 dereceye çıkarttım.bazıları 30 derecede geçtiği zaman motor aşınmasına sebep olur ve sıvı lpg tüketir gibi şeyler söylediler.fakat bu 5 derecelik fark epey km yapmama sebep oldu.zaten kısa mesafelerde -bazen 4km bazen 10 km-dolaşıyorum.sizce ne yapayım tekrar 30 a aldırayım mı? bir de turuncuda hem gaz hemde benzin bir arada mı kullanır.aracım otomatik olduğu için bazen uzun süre turuncuda kalmak zorunda kalınca sürekli sinyal veriyor.bu durumu çözmenin yolu varmış araç kendiliğinde gaza geçiyormuş.devri yükseltmeye gerek yokmuş.fakat usta turuncudan yeşile geçiş otomatik olunca nadirde olsa bazı araçlarda geçişte tekleme yapabiliyormuş yada hissedilir olabilir dedi.bende kalsın dedim değişiklik yaptırmadım.nasıl olsun bir türlü karar veremedim ne dersiniz?
|
|
|
26 Aralık 2007; 1:40:03
|
|
|
Teşekkürler ŞAFAK OTOGAZ :) Biz sizlerin topiği zaten ziyaret ediyoruz... Sizleride ara sıra burda görmek isteriz :) Paylaştıkça artan şey SEVGİ ve BİLGİ... Sevgiye şiir sitelerine bırakalım :) bilgiyi hep paylaşalım... quote:
Orjinalden alıntı: ....ŞAFAK OTOGAZ.... Arkadaşlar yeni üst başlığınız hayırlı olsun . Eski bir BRC ci olarak ara ara bende dostlar arasında olmak isterim. Hayırlı ve güzel formlar Saygılar
|
|
|
26 Aralık 2007; 10:48:43
|
|
|
Sn tufan aracınızda geçiş ile ilgi bir sorun yok fakat şunu yaptırabilirsiniz aracınızın geçiş ayarını otomatik geçiş yaptırınız çünkü aracınız otomatik vites diğer geçişde turuncu ışık yandığında lpg geçiş için gerekli şartlar oluşmuş demektir siz eger 2000 d üzerinde iseniz ve araç motoru Tip-in durumda değilse yani gaz pedalına basmaya devam etmiyorsanız lpg ye geçiş yapacaktır aksi durumda turuncu yaklaşık 1 dk yanacaktır ve sizi hala benzinde gittiğinizi bilgilendirmek için kırmızı yanıp sönerek ve sesli uyarı verecektir saygılar quote:
Orjinalden alıntı: tufanhas aracım otomatik vites aracın devrini yükseltmeden yaklaşık bir dakika kalınca turuncuda sürekli sinyal sesi veriyor yeşile geçince bitiyor ses.aracın başka herhengi bir sorunu yok...
|
|
|
26 Aralık 2007; 21:19:50
|
|
|
iyi günler benimde brc ile ilgili sorularım olacak aracım 2004 megane 2 ve araçta squent 24 takılı.. 1-araç normal ısındıktan sonra uzun yolda giderken railin ısısı ne olmalıdır?ben 100 km gidiyorum railim soğuk oluyor bu normalmi gaz geçtikçe railin ısınması gerekmezmi yoksa gaz geçtükçe railin soğumasımı normal?? 2- raildeki ısı sensörü gaz sıcaklığını ölçüp buna bağlı olarak enjeksiyon süresinde bir değişim yapıyormu yoksa sadece gazın ısınını kontrol edip belli değerler dışına çıkarsa müdahalemi ediyor? 3-aracımda hararet göstergesinde rakam yok ama geçiş ısım 40 derece olmasına rağmen (renaultlarda 4-5 çizgi var normal sıcak motorda ikinci çizgi 90 derece ve gösterge burada durur ikinci çizgi ile başlangıç arası 1 çizgi var) benim gaza geçişim birinci çizgide oluyor (başlangıcı 40 dersek ikinci çizgiye 90 dersek lineer düşünürsek ilk çizgi 65 derece oluyor)ama geçiş sıcaklığım 40 ayarlı acaba geniustaki ısı sensörü bozulmuş olabilirmi eskiden hararet ibresi oynar oynamaz geçerdi şimdi ilk çizgide geçiyor geçen bir hesap yaptım(net hesap)1000kmde 50 ytl benzin buda kmde 50 lira demektir lpg tüketimine bunu ekleyince çıkan rakam malesef hiç hoşdeil:((((( biraz karışık oldu sanırım ama cevaplarsanız sevinirim
|
|
|
27 Aralık 2007; 3:16:00
|
|
|
Merhaba Arkadaşlar. Birkaç gün içinde ben de klübe dahil olmayı planlıyorum. Aracım "97 model 3.18 iA" için BRC markasının daha çok uygulandığını gördüm ve bu markaya karar verdim. Nelere dikkat etmeliyim? istanbul anadolu yakasındaki bayileri araştırıyorum. (emsal uygulamalarının çok olması, şikayet almamış olması, parça arızası, garantiden dönüş süresi, test-ayar gibi işlemlerin hızlı ve verimli yapılması) vs. kriterleri araştırıyorum. Özellikle kullanıcı arkadaşlardan ricam memnun oldukları firmanın ismini PM atmaları. birkaç firma ismi olsa elimde çok faydası olurdu. ve kafamı çok karıştıran bir konu: "BRC marka sistem istiyorum" demek yeterli mi? yani bunun tüpü, enjektörü, borusu, hortumu hepsi bir bütün olarak BRC mi olacak, yoksa baştan bir parça listesi alıp şu parça şu marka olacak diye kesinlik kazandırmalımıyım? inşaat sektöründe "ve muadili" diye yusyuvarlak bir sözleşme cümlesi vardır. mesela sözleşmede vitrifiye takımı "artema ve muadili" diye yazılır; ama ne hikmetse hep "muadili" takılır. 3-4. sınıf ismi duyulmamış ürünler... Genelleme Yapmıyorum Elbette, Örnek Bu ! bilmem anlatabildimmi aklımı kemiren kurdu not: ben inşaat sektörüne yeni girdim acemiyim, yukarıdaki yöntemleri bilmiyorum. .
|
|
|
27 Aralık 2007; 9:52:52
|
|
|
Arkadaşlar 98 model 1.6 civic aracıma düz sistem lpg takılalı yaklaşık 9 ay oldu.Memnunum. Bu aralar araca gaz verip bıraktığımda rolanti 200-300 arası bir devire inip, sonra 800 devirlere geliyor.Bu önceden yoktu.Lpg takan yere gittim ve durumu anlattım, biraz uğraştıktan sonra düzelme olmayınca "bir ara getir beyni söküp temizleyelim, diyafram yağlanmış olabilir" dediler.Temizlik çözüm olur mu? Teşekkürler
|
|
27 Aralık 2007; 10:55:18
|
|
|
Çözüm olacağını sanmam diyaframdaki yağı kendiniz de boşaltabilirsiniz buharlaştırcının alt kısmında büyükce bir vida vardır tapaya benzer aracı motor sıcakken stop edip tapayı söktüğünüz zaman varsa içinde tortunun boşaldığını göreceksiniz saygılar quote:
Orjinalden alıntı: brava Arkadaşlar 98 model 1.6 civic aracıma düz sistem lpg takılalı yaklaşık 9 ay oldu.Memnunum. Bu aralar araca gaz verip bıraktığımda rolanti 200-300 arası bir devire inip, sonra 800 devirlere geliyor.Bu önceden yoktu.Lpg takan yere gittim ve durumu anlattım, biraz uğraştıktan sonra düzelme olmayınca "bir ara getir beyni söküp temizleyelim, diyafram yağlanmış olabilir" dediler.Temizlik çözüm olur mu? Teşekkürler
|
|
|
27 Aralık 2007; 11:45:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: pulpa iyi günler benimde brc ile ilgili sorularım olacak aracım 2004 megane 2 ve araçta squent 24 takılı.. 1-araç normal ısındıktan sonra uzun yolda giderken railin ısısı ne olmalıdır?ben 100 km gidiyorum railim soğuk oluyor bu normalmi gaz geçtikçe railin ısınması gerekmezmi yoksa gaz geçtükçe railin soğumasımı normal?? 2- raildeki ısı sensörü gaz sıcaklığını ölçüp buna bağlı olarak enjeksiyon süresinde bir değişim yapıyormu yoksa sadece gazın ısınını kontrol edip belli değerler dışına çıkarsa müdahalemi ediyor? 3-aracımda hararet göstergesinde rakam yok ama geçiş ısım 40 derece olmasına rağmen (renaultlarda 4-5 çizgi var normal sıcak motorda ikinci çizgi 90 derece ve gösterge burada durur ikinci çizgi ile başlangıç arası 1 çizgi var) benim gaza geçişim birinci çizgide oluyor (başlangıcı 40 dersek ikinci çizgiye 90 dersek lineer düşünürsek ilk çizgi 65 derece oluyor)ama geçiş sıcaklığım 40 ayarlı acaba geniustaki ısı sensörü bozulmuş olabilirmi eskiden hararet ibresi oynar oynamaz geçerdi şimdi ilk çizgide geçiyor geçen bir hesap yaptım(net hesap)1000kmde 50 ytl benzin buda kmde 50 lira demektir lpg tüketimine bunu ekleyince çıkan rakam malesef hiç hoşdeil:((((( biraz karışık oldu sanırım ama cevaplarsanız sevinirim oguzhannn bey benim sorularımla ilgili görüşünüz nedir geniustaki ısı müşiri bozulmuş olabilirmi?railde gene soğuk bugün kırıkkaleye geldim (85km) rail ısısı gene soğuktu bu normalmi?
|
|
|
27 Aralık 2007; 13:15:57
|
|
|
Isı sensörünüz bozuk değil aracınız sabahları çok geç lpg geçiyorsa motor soğutma suyunda hava olabilir veya soğutma suyu devresinin termostadı az veya tam açık kalmış olabilir. Railin sıcaklığı aracın hızına hava sıcaklıgına aracın lpg tüketimine bağlı olarak degişebilir. Raildeki ısı sensörünün gösterdiği değeri proğram iki yerde kullanır diye biliyorum. 1-Liner bir hesap yapmak için bu yaptığı hesabın aracın lpg de çalışmasında fazla bir önemi yok diye biliyorum 2-Raildeki sıcaklığın proğramda belirtilen sıcaklığın altına düştüğü zaman lpg enjektörlerini aşırı ısı düşüşünden korumak için aracın benzine geçmesi için kullanıyor diye biliyorum bu eşik kaç derecedir diye soracak olursanız -15 derecedir lpg de çalışan bir aracında rail ısısının -15 dereceye düşme ihtimali yok denecek kadar azdır diye düşünüyorum 3-BRC nin yeni modeli olan MY-07 de artık raildeki ısı sensörü kullanmamaktadır.Saygılar quote:
Orjinalden alıntı: pulpa quote:
Orjinalden alıntı: pulpa iyi günler benimde brc ile ilgili sorularım olacak aracım 2004 megane 2 ve araçta squent 24 takılı.. 1-araç normal ısındıktan sonra uzun yolda giderken railin ısısı ne olmalıdır?ben 100 km gidiyorum railim soğuk oluyor bu normalmi gaz geçtikçe railin ısınması gerekmezmi yoksa gaz geçtükçe railin soğumasımı normal?? 2- raildeki ısı sensörü gaz sıcaklığını ölçüp buna bağlı olarak enjeksiyon süresinde bir değişim yapıyormu yoksa sadece gazın ısınını kontrol edip belli değerler dışına çıkarsa müdahalemi ediyor? 3-aracımda hararet göstergesinde rakam yok ama geçiş ısım 40 derece olmasına rağmen (renaultlarda 4-5 çizgi var normal sıcak motorda ikinci çizgi 90 derece ve gösterge burada durur ikinci çizgi ile başlangıç arası 1 çizgi var) benim gaza geçişim birinci çizgide oluyor (başlangıcı 40 dersek ikinci çizgiye 90 dersek lineer düşünürsek ilk çizgi 65 derece oluyor)ama geçiş sıcaklığım 40 ayarlı acaba geniustaki ısı sensörü bozulmuş olabilirmi eskiden hararet ibresi oynar oynamaz geçerdi şimdi ilk çizgide geçiyor geçen bir hesap yaptım(net hesap)1000kmde 50 ytl benzin buda kmde 50 lira demektir lpg tüketimine bunu ekleyince çıkan rakam malesef hiç hoşdeil:((((( biraz karışık oldu sanırım ama cevaplarsanız sevinirim oguzhannn bey benim sorularımla ilgili görüşünüz nedir geniustaki ısı müşiri bozulmuş olabilirmi?railde gene soğuk bugün kırıkkaleye geldim (85km) rail ısısı gene soğuktu bu normalmi?
|
|
|
27 Aralık 2007; 13:36:17
|
|
|
Yanıt için teşekkürler...aynı şeyi bende düşünüp termostatımı serviste yeni değiştirdim aracın ısınma performansında düşüş yok ama lpgye geçiş süresi uzun geçiş sıcaklığı kontrol edildi ve 39 derece sanırım acaba programda geniustaki su sıcaklığını görebiliyormuyuz eğer oradaki sıcaklıkla arabanın hararet göstergesini karşılastırısam bir referans olabilir diyorum çünkü motor ısısı 60-65 lere gelince lpgye geçiyor ama tam lpgye geçmeden geniusu elimle yokluyorum ısınmış oluyor aracın kaloriferi bile sıcak vermeye başlıyor eğer programda geniustaki su sıcaklığı görünüyorsa bunu aracın ilk çalışması ile(soğuk motorda) takip edip bakabiliriz eğer suyu 39 derece gördüğünde benim hararet daha yukarıdaysa sanırım yanlış okuyor demektir diye düşünüyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 27 Aralık 2007; 13:38:37 >
|
|
|
27 Aralık 2007; 14:49:03
|
|
|
Hoşgeldin :) BRC kit tamamen kendi marka ürünleri takıyor. Depo ise muhtemelen SAMÇELİK quote:
Orjinalden alıntı: Akineton Merhaba Arkadaşlar. Birkaç gün içinde ben de klübe dahil olmayı planlıyorum. Aracım "97 model 3.18 iA" için BRC markasının daha çok uygulandığını gördüm ve bu markaya karar verdim. Nelere dikkat etmeliyim? istanbul anadolu yakasındaki bayileri araştırıyorum. (emsal uygulamalarının çok olması, şikayet almamış olması, parça arızası, garantiden dönüş süresi, test-ayar gibi işlemlerin hızlı ve verimli yapılması) vs. kriterleri araştırıyorum. Özellikle kullanıcı arkadaşlardan ricam memnun oldukları firmanın ismini PM atmaları. birkaç firma ismi olsa elimde çok faydası olurdu. ve kafamı çok karıştıran bir konu: "BRC marka sistem istiyorum" demek yeterli mi? yani bunun tüpü, enjektörü, borusu, hortumu hepsi bir bütün olarak BRC mi olacak, yoksa baştan bir parça listesi alıp şu parça şu marka olacak diye kesinlik kazandırmalımıyım? inşaat sektöründe "ve muadili" diye yusyuvarlak bir sözleşme cümlesi vardır. mesela sözleşmede vitrifiye takımı "artema ve muadili" diye yazılır; ama ne hikmetse hep "muadili" takılır. 3-4. sınıf ismi duyulmamış ürünler... Genelleme Yapmıyorum Elbette, Örnek Bu ! bilmem anlatabildimmi aklımı kemiren kurdu not: ben inşaat sektörüne yeni girdim acemiyim, yukarıdaki yöntemleri bilmiyorum. .
|
|
|
27 Aralık 2007; 18:07:25
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: pompera Hoşgeldin :) BRC kit tamamen kendi marka ürünleri takıyor. Depo ise muhtemelen SAMÇELİK Hoşbuldum. hemen her konuda araştırmaya başladığım yer DH Forum oluyor. işin enteresan tarafı nette belki de günlerce dönüp dolaşıp yine bu forumlarda son kararımı verebileceğim fikirleri buluyor olmam. bu gün birkaç yer gezdim, uygulamalara baktım, yalnız aklıma MY07 konusu hiç gelmedi nedense. ne dersiniz özellikle my07 istemelimiyim? yoksa "nasılsa hepsi brc" farketmez mi demeli? depo için verdiğiniz markayı tercih edeceğim, teşekkürler.
|
|