arkadaşlar telefonla ilgili uzun araştırmalar yaptım,samsung un girmediğim sitesi kalmadı bu tel hollanda,belçika,UAE,arabistan,vietnam,singapur gibi ülkelerde de satılıyor.ürün hakkında negatif yorum çok bulunmamakla beraber yavaşlığı büyük sıkıntı,ama gene de alacağım bu telefonu,zaten bilen arkadaşlar bu telefonun SAR DEĞERİNİN 0,39-0,47 ARASI olduğunu bilirler.bu değer 0.8 üstünde ise insan sağlığına zararlı,çok uzun araştırmalar yaptım bu SAR değerleri hakkında SAMSUNG her modeline açıklama yapmamış ama bu modelin değerleri en düşük sar değerlerine sahip;SAR değeri : SAR, Spesific Absorbation Rate kelime grubunun ilk harflerinden oluşur ki; cep telefonu kullanılırken vücudun emdiği radyo dalgası enerjisi miktarının bir ölçüsüdür. SAR değeri W/kg birimiyle ölçülür. Vücudun 1 kg’ının sıcaklığını 1° C yükselten elektromanyetik enerji miktarı. ICNIRP: SAR= 4 Watt/kg Bu değerin 10’da 1’i meslekleri gereği elektromanyetik alanlara maruz kalanlar için limit kabul edilmiştir ( 0.4 W/kg). Genel halk maruziyeti içinse mesleki maruziyetin 5’te 1’i alınmıştır (0.8 W/kg) 0,8 W/kg’ye kadar insan vücuduna zarar vermez. Değer yükseldikçe vereceği zarar da artacaktır. Halbuki yasal olarak SAR değerinin 1den fazla olması yasaktır. 0,08 ile 1 arasındaki farkı artık siz düşünün.) menülerinde eziyet çekerim ama radyasyon yemem valla :D
ya biz menüler yavaş derken kamera seçeneklerine girdiğinde yavaş diyoruz birde hafıza kartı okumada biraz yavaş kalıyor dedik onun dışında normal telefon menüleri olsun mesaj karakterleri olsun vs. onlar yavaş değil. kamera seçeneklerine girdiğimizde kamera arka planda çalışıyor ama üstüne kocaman bi menü çekmişler madem menüyü üstüne çekecen kamerayı kapat da telefon yavaşlamasın hem kamera çalışır durumda hemde menü seçenekleri ayarlıyorsun haliyle kasış oluyor. telefonun hızına pek güvenmiyorsa üretici kamera seçeneklerini ayarlarken kamerayı arka planda açık tutmasın o anlık kapasın :D yanlış mııyım
her neyse sonuçta kamera seçenekleri yavaş geçiyor ama klavye kısa yollarına alıştın mı hiç problem olmuyor :D. hangi tuşun ne işe yaradığını öğrenmek bu sıkıntıyı gideriyor. geriye hafıza kartı yavaşlığı kalıyor o da kamera menülerine nazaran daha hızlı işlediği kesin, idare eder seviyede. sar mar olaylarına girersek burda telefon kullanmak isteyen kalmaz :D. elektromanyetik dalgaların, alanların insan sağlığına ne kadar zararı olduğunu insanlar bilmeli. bu işin içinde olan biri olarak en azından uzun görüşmelerden kaçınmanızı, gece telefonun yanında uyumamanızı wireless modemleri kullanmadığınız zaman kapamanızı tavsiye ederim. daha bir çok şey var...
cep telefonunun insan sağlığı hakkında yapılmış detaylı bir araştırma yok malesef.Buna rağmen bilimadamları radyasyon değerlerinin insan sağlığına etkileri konusunda kullanıcıları uyarmaktalar.Biz tüketiciler olarak cep telefonlarının muhtemel zararlarını azaltmak için satın alırken cihazın sar değerini kontrol etmeliyiz.Ayrıca telefonu bir kılıf içerisinde kullanarak hem onu hem kendimizi bakterilerden korumuş oluruz çünkü kılıfın temizliği telefonunun temizliğinden çok daha kolaydır.
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
video CIF ise ondan bi cacık olmaz,neyse video çekmeyiz bizde.bende ereyondan almayı düşünüyorum inşallah hayırlısı olur.bluetooth kulaklıkla deneyen var mı telefonu arkadaşlar?
ereyon.com.tr Samsung E950 Telpa,Başarı,Apr Garantili+1GB Hafıza Kartı Hediyeli+Samsung WEP-310 Bluetooth Kulaklık 430 YTL(Kdv dahil) isteyene 1 yıllık sigorta da var o da 59 YTL(Kdv dahil)
kulaksız almak isteyene 399 YTL(Kdv dahil) fazla bişey değil kulaklık zaten 45 ytl normal piyasa fiyatı ama kutusundan bluetooth kulaklık çıkmaması eksik adamlar da böyle tamamlamaya çalışmış.
reklam parası almıyorum ,geçen eleştirdim adamları,üstüne bluetooth kulaklık eklediler,üstüne gidince oluyor,Sk8ter_Boi valla bilemiyorum telefonu bir alabilsem fiyatı da düşmüyo ki meretin,en uygun ve en bol aksesuar ve uygun sağlam sigorta orda olduğu için orayı yazdım zaten sigortayı 3-5 site veriyor onlarda da cep kask var.