Şimdi Ara

vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
153.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar forumda dikkatimi çeken bir probleme kendimce resimli anlatımlarla yardımcı olmaya calısacağım.
    gördüğüm üzere bir çok kişi vistada mikrofon ayarlarından, sesin azlığından, ön panel mikrofonun çalışmadığından yakınıyor. umarım bu çalışma sizlere ışık tutar.

    öncelikle kulaklık ve mikrofon girişlerini ayırt edelim kırmızı olan mikrofon, yeşil olan ise kulaklık girişidir. lütfen önce bağlantılarımızın doğru olup olmadığını kontrol edelim. eğer doğruysa aşağıdaki işlemleri yapmaya devam edelim.

    hoparlör üzerinde sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını açınız. ve mikrofona konuşmaya başlayınız. eğer bir hareketlenme varsa mikrofonumuz calışıyodur. yoksa mikrofonunuzu kontrol etmenizi mmkünse başka bir pc de denemenizi öneririm. bir hareketlenme var fakat siz bunu duymuyorsanız hoparlörleriniz açınız hala duymuyosanız olmadığını düşünmeyin vistada mikrofondaki sesler hoparlöre verilmemiş olabilir mikrofon mute konumunda olabilir. öncelikle mute konumunu açıcaz.
    hoparlör simgesinde sağ tuş yapıp kayıtttan yürütme seceneklerini açın

    hoparlörler üzerinde sağ tuş yapın ve düzeylere gelin ordaki mikrofonun önünde kırmı işaret varsa açın. burası bu kadar ses hoparlörlerinizden gelmesi gerekiyor.

    mikrofonunuz çalışıyo sesi zayıf olarak algılıyorsa mikrofon artırmayı ve mikrofon sesini açabiliriz. öncelikle kayıt aygıtlarına sonra mikrofon özeliklerine giriyoruz genel, özel, düzeyler diye sekmeler var özelde mikrofon artırmaya tıklıyoruz. ön panel mikrofon girişini kulanıyorsak front panelide işaretlememiz gerekecek unutmayın arka girişi kulanıyorsak front panel işaretli olmıyacak. düzeyde ise mikrofon sesini açabiliriz.

    sesin kalitesinide gelişmiş sekmesine tıklıyoruz ve cd kalitesini seçili olması gerekmektedir. ne çok hassas ne gürültülü bi ses alımı yapar bu şekilde.

    deneme yapmak için vistanın ses kaydedicisini kulanmanızı tavsiye ederim

    kaydederek çıkıyoruz umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur. bir sorunu olan olursa elimden geldikce cevaplamaya hazırım.

    iyi forumlar herkese...

    edit: resim ekleme

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 24 Aralık 2007; 13:32:45 >







  • Mrb Kardeşim bi geçmişi okudugum zaman baya kişinin derdine derman olmuşsun umarım artık sıra bendedir:) sorunuma geçiyorum kardeş

    Ben Daha önce xp home editiıon kullanıcı idim şu an vista home premium yükledim anakartımın markası ASUS P5VD-MX SoundMax driver kullanıyor Normalde Anakart Cdsinde vardı soundmax in driveri ama xp içindi kolay olmadı internetten buldum yükledim tamam ses sorunum halloldu kamera içinde çok sorun yaşadım onunda buldum internetten driver fakat tek sorunum hala mikrofon ses yok almıyor sesimi heryerden baktım yok Senin gösterdigin Özel sekmesi yok eskiden soundmax de cp de kullanırken herşey rahattı kendim yapabiliodum bütün ayarlarını ana bi kaç foto koyuyorum umarım bana yardım edersin kardesşş

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


    Burdada göründügü gibi Soundmax de böle görünüo eskiden soundmax de o front panel falan görünüodu şidi yok ama bi şüphem var acaba eski drivermi yükledim asusun sitesine baktımm ordada bulamadım gerçi

    Vista Home Premium 32-BİT
    1,50 DDR2 RAm
    80Gb Samsung HDD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartagram_10ur -- 14 Aralık 2008; 13:59:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sanalexpress

    62 okuma ve sıfır yorum bravo valla.

    teşekkür ederiz :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/mpage_71/key_//tm.htm#29992576

    grubumuza bekleriz
  • yha kusura bakma hazıra konmak gibi bi niyetim yok ben baya uğraştım olmayınca olmuyor yardım etmek istersen üstteki resimler pek okunmaya bilir ben 6 tane resmi rapidden verim 150 kb dosya halinde bu arda vista home editon kullanıcısıyım.aradaki noktayı ben koydum rapid yazısı çıkmıyor diye

    link=http://r.apidshare.com/files/208921812/Desktop.rar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noncelal71 -- 14 Mart 2009; 1:15:47 >
  • Benim mikrofonum inputta arkadaşlarla teamspeak tan msn den skype den felan konuşuyorum kulaklıkta problem yok ama pc de bişey açınca ses karşıya gidiyor veya o konuşunca kendi sesini duyuyor. Yardımcı olabilirmisin ?

    Yanılarsan sevinirim.

    Resimde bu :http://f1205.hizliresim.com/x/6/5dcsq.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.