Şimdi Ara

Autodesk AutoCAD 2008 32-Bit Surumunu ZORLA Windows XP/Vista 64 Bit'e Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Autodesk AutoCAD 2008 32-Bit Surumunu ZORLA Windows XP/Vista 64 Bit'e Kurmak :-D

    NOT 1 : Asagidaki anlattiklarim AutoCAD 2008 Mechanical surumu icin gecerli , AutoCAD 2008 Architecture icin de ise sadece kurulum ana dizininde bulunan Setup.ini ve ACA.msi dosyalari 'Editlenecektir'.

    1. Arama motorlarindan 'MSI Editor' u olan Orca isimli uygulamayi bulup, indirip, kuralim :)

    2. Kurulum ana dizininde bulunan Setup.ini dosyasi ve ACADM (Autocad 2008 Mechanical) dizininde bulunan Setup.ini ve acad.msi dosyalarinin yedeklerini alip, bunlari iyi bir yerde koruyalim. Ne olur ne olmaz :-D

    3. acad.msi dosyasina sag klik yapip Edit with Orca ile editleyelim.

    Editorun sol tarafinda bulunan InstallExecuteSequence ve CustomAction tablolari icerisindeki

    CheckFor64BitOS satirini bulup , o satiri komple Delete yapip silelim ve bu sekilde dosyayi kaydedelim.

    4. Notepad.exe uygulamasi ile Setup.ini dosyalarini sirayla editleyelim.

    #==================== Platform Requirement yazan etiketin altindaki

    PLATFORM=NO_WOW_64_PROCESS yazisinin oldugu satiri komple silelim ve her iki dosyayi da bu sekilde kaydedelim.

    5. Kurulum ana dizinindeki setup.exe dosyasini calistirip programimizi sistemimize gonul rahatligiyla kuralim :)

    NOT 2 : Herhangi bir aksaklikta yedeklerinizdeki dosyalari , tekrar yedeklemek suretiyle , eski yerlerine koyup 'Editleme' operasyonuna sifirdan baslamaniz gerekmektedir.

    SONUC : Sorunsuz bir sekilde AutoCAD 2008 Architecture 32-Bit ve AutoCAD 2008 Mechanical 32-Bit surumlerini Vista Ultimate 64-Bit'e kurdum. Ve de calistirdim. Umarim uygulamalar sirasinda da aksaklik cikartmaz, hep boyle devam eder :-D

    Kolay gelsin, basarilar cumlemize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garrone -- 17 Aralık 2007; 3:36:04 >







  • 64 bitte performans farkı oldu mu 32 bit e göre?
  • 64 bit ile 32 bit arasindaki tek fark , 64 bit'in 4GB ve uzerindeki buyuklukteki dosyalarin da acilmasina imkani tanimasi.
    Oyle buyuk bir projeler uzerinde calisiyorsaniz 64-Bit surum farz demektir.
  • garrone
    dedigin yontemi simdi deneyebildim,
    benim diger forumda dedigim "autocad 2008 64bit" i 64bit sisteme kurduktan sonra ilaçlayamamamdı. bi yanlış anlama olmuş.
    autocad 2008 kurulum dosyalarina bi donem cok kurmaya calistigimdan asinayim, en azindan autocad 2008 e eklenebilecek baska seyleride artik kurduguma gore derleyip bu foruma yazarim. Yontem icin saol..
  • sorunsuz calisiyor degil mi ?

    benim sorunum piyasada 64 bit lik olanini bulamamis olmamdi. mecbur indirdiklerimi kurdum.
    arti evet dedigin gibi bir cok insan 64 bit'i 64 bit'e kurduktan sonra bir turlu hadim edememis, onun icin ilac ariyorlar ama yok
    bu ayni office ultimate 'in ilacinin halen daha piyasada olmamasindan dolayi office enterprise kurmak durumunda olmak gibi bisey...
    ayni yazilim oldugu surece sorun yok yola devam
  • sorunsuz calisiyor,
    guzel yontemmis, ben bilmiyordum, inf dosyalarinda yapilan bi numara vardi, bu vesile ile sayende .msi lada oynamayi ogrenmis olurum.

    office icin sole bi yontem buldum, enterprise i kurup ustune "Expression Web Designer 2007" i kuruyorum, al sana ultimate (eksigim varsa duzeltirsin)
    aslinda office2007 kullanmiyorum, ama elimdeki paketi soledigim gibi ayarladim.
    office2007 de 32bit 64bit ayrimi olmadi yanlis bilmiyorsam.

    piyasada buldugum acad64ler italyanca ve ispanyolca idi sanirim, bugun bi ara uzerlerinde calisacagim. hicbirini silmedim zaten, bi ise yarayacaklar dierekten. (cpu nun virtual bilmemne zimbirtisi olmadigi icin habire restart, biraz zaman alacak) dusunduklerim de olursa yemede yaninda yat olacak. uzerinde calismam bitince hepsini buraya yazarim zaten.

    senin dedigin yontemi ispanyolca acad2008 32bit i xp64 e kurarak denedim, hic sorun yok. ingilizceside vardi sanirim. 32/64 bit olaylari kafa karıştırdı da. (ve turkce ile ilgili bisilerde). neyse hepsini bi elden gecirip yazarim buraya.




  • Evet inatla Office Ultimate kuracam diye ilacsiz ortada kalmaktansa , Office Enterprise 2007 + Expression Web Designer 2007 = COZUM olur

    Office CD'sinin icerisinde hem 32-bit hem de 64-bit moduller oldugu icin her iki platforma'da native olarak tek bir CD'den kurulabiliyor.

    acad2008 64-bit english olmadigi icin hic yeltenmedim espanol'a aslinda biraz ispanyolca da bilmiyor degiliz

    ispanyolcasi ve italyancasi var ama suan icin piyasada ingilizce surumunun olmayisi en buyuk eksiklik... ben askalsin elimdeki ingilizceleri de silecektim bunlar 32 bit hic bir isime yaramiyor diye , son anda boyle bir yontem oldugu buldum, hemen deneyip sonra da buraya aktardim.

    icim sizlar iciiiiim , toplam da 7GB filan




  • ispanyol ve italyancalar elinde dursun. daha once yaptiklarimin uzerinden gecmem lazim. sakin silme onlari.
  • Bu islemler 64bit vista//xp uzerine Autocad64bit kurmak icindir:
    (XP64 de denendi, sorunsuz calisti)

    1) AutoCAD 2008 64bit i acad.msi (AutoCAD 2008 64bit in acad.msi dosyasi) kullanarak kuralim, ama ilaclamayalim, zaten ilaclanamiyor.
    1b)
    Masaustundeki kisayolunun adini "AutoCAD 2008 64" yapalim
    Start->Programs->Autodesk in adini Autodesk 64 yapalim.
    (bunlari yapmazsak linkler karisir ilerki adimlarda)
    1c) AutoCAD 2008 64bit i calistiralim, ekrana Register Today yazizi gelene kadar gidelim, sonra cancel-cancel.. diyerek AutoCAD 2008 i kapatalim.
    ***1c yi yapmazsaniz bu islerin sonunda 64bit calismayacak, sadece32 calisacaktir.
    2) AutoCAD 2008 32bit icin garrone arkadasimizin yaptigi duzenlemeyi yaparak setup.exe (x86 klasorundeki yada 32bit autocad klasorundeki) yi kullanarak kuralim, ilaclama yapalim, sonra kapatalim (zaten hata cikacaktir, heidi driver hatasi)
    3) AutoCAD 2008 64bit i calistiralim, tepe tepe kullanalim.

    Bu islemler sonunda autocad32bit calismayacaktir, cunku sisteme kurulan heidi driver modulu 64bitten geldigi ve 32bit kurulurken uzerine yazilmadi. Zaten calistirmaya kalkildiginda heidi uyarisi cikacaktir. Zaten kimin umrunda, artik 64bit Autocad 2008 imiz var.

    Bir tavsiye, Autocad i calistiran acad.exe nin kisayolu kafa karistirir ise, C:\Program Files\AutoCAD 2008\acad.exe nin kisayolunu masaustunde olusturup adini "AutoCAD 2008 64" koyalim. Diger kisayollarda 1b. adimdaki tavsiyeme uyuldugunda bi karisiklik cikmayacaktir.

    Extra Bilgi:
    Dil dosyalari:
    autocad calisirken menulerinde ki yazilari dil paketinden okur.
    bu paketin (ve baska seylerinde) bulundugu yer
    %userprofile%\Application Data\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu
    Vistaoncesi sistemlerde solede yazabiliriz:
    C:\Documents and Settings\**Kullanici Adi**\Application Data\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu
    vistada:
    C:\Users\**Kullanici Adi**\AppData\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu

    **burdaki enu, esp yada baska bisi de olabilir, kurdugunuz autocad in diline bagli.

    ....R17.1\enu\support\ klasorunde bulunan
    acetmain.cui
    acad.cui
    dosyalari nin icindekiler menulerin cogunun icinde yazanlarin dilini belirler.

    Daha once Autocad2008 uzerinde calisirken bu iki dosyanin turkcelerinide google da bulmustum. Turkce dil ekleme icin otomatik kurulum da vardi ama ben kurulumun icinden bu iki dosyayi cikarip oyle sakladim. (sanirim enu yu hedefliyordu bu otomatik kurulumlar)
    Kendimin tespit ettigi dil dosyalari şunlar:
    acad.cui
    acadSampleWorkspaces.cui
    acetmain.cui
    AecArchXOE.cui
    custom.cui
    dbcon.cui

    Şimdi dieceksiniz bunlari niye yazdiniz diye, sebebi şu: mesela italyanca 64bit autocad kurarsaniz, ve elinizde ingilizce/turkce dil dosyalari varsa bu dosyalari kullanarak italyancanizi yada ispanyolcanizi gelistirmeye ihtiyac olmadan bildiginiz dilden autocad2008 kullanabilirsiniz.

    Autocad32 dil dosyalarini Autocad64 e koyup denemedim henuz (cok buyuk ihtimal sorun cikmaz diye bekliyorum), neticeleri yazarsiniz.

    Birde uyarida bulunayim, windows gezginindeki menulerde italyanca yazilar gorebilirsiniz, onlar icin care yok cunku yuklediginiz autocad in dili ne ise explorer eklentileri icin gerekli .dll dosyalarinin icindeki dilde o oluyor, onlarda .cui dosyalari gibi dosyadan okumuyor, her .dll nin kendi icinde yaziyor.

    Bu islemler icin 2 cd halindeki acad200832bit(ingilizce) ile 1 dvd haldeki acad200864bit(ingilizce) i kullandim. Simdi 2cd halindeki acad200832bit 2. cd icin label e baktigindan hepsini 1 dvd ye koymanin yollarina bakacagim.


    garrone arkadaşa çok tesekkurler, autocad2008 işini birakmıştım. sayesinde sorunu cozmus oldum. Bir elin nesi var iki elin sesi. Umarim bu bilgilerde onun (ve tabi herkesin) işine yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 18 Aralık 2007; 9:41:09 >




  • Demek once hic suya sabuna dokunmadan AutoCAD 64-Bit'i kurucaz , arkasindan benim anlattigim sekilde de uzerine AutoCAD 32-Bit'i kurucaz. Ve sonra AutoCAD 32-Bit olani ilaclayicaz , etkisini AutoCAD 64-Bit'te de gorecekmiyiz ? Aynen bumudur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garrone -- 17 Aralık 2007; 18:31:55 >
  • aynen budur. elinde italyanca-ispanyolca 64 varsa da yapilacaklari yazdim zaten (lakin farkli dil denemesemde icimde olacagina dair kuvvetli bi his var), pm inede cevabi kisa surede vermeye calisacagim. Ben epey once bayagi bi sayida indirmistim, iclerinden neler cikmadi neler.. Bennde Mechanical yok zaten, bu sorun cozuldugune gore mechanical lari bulmak dahada faydali olacaktir benim icin.
  • AutoCAD 2008'in İngilizce sürümü var piyasada. Ayrıca elinizde lisanslı bir 32bit 2008 sürümü varsa onun linsans dosyasını aktarma yaparak 64bite taşıyabilirsiniz tabii ki bu 32 bit 2008'inizin lisanssız kalması demek olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.