Şimdi Ara

Oyunlarda Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun bölümüne açmıyorum bu konuyu çünkü ilgilendirdiği bölüm internet.

1024 ADSL bağlantım var. Ağ üzerinden yaklaşık 6-7 kişi bağlanıyoruz. 2-3 hafta öncesine kadar gayet hızlı bir bağlantım olmasına rağmen telekomun arızasından sonra bağlantı bir daha düzelmedi. Bakıyorum millet oyunlarda 256 bağlantıyla 100 pinglerle gidiyor benim ping ise ilk 10-15 saniyede 80-90 iken 10 saniye sonra 600-700 lere fırlıyor ve bir daha aşağı inmiyor.

Telekomun ADSL speed teslerinde genelde şu sonucu alıyorum 859.8 kbps = 105 KB/s gayet iyi esasında.

1) sizce sorun ağdanmı kaynaklanıyor?
    2) Ağdaki bir kişinin virus veya spy alıp bir şekilde bağlantıyı yavaşlatıyor olabilirmi?

Yardımlar için teşekkürler.

• spy veya virus girmiş olabilir ve ağ bağlantını yavaşlatıyor olabilir.bide eğer cs oynuyorsan rate ayarlarını kontrol et derim.
  • Bende de aynı sorun var arkadaşlar.

1-2 hafta öncesinde pingler 100 civarı idi, artık 200-250 oldu. Speedtest'te de bi sorun görünmüyor. Download hızı da iyi.
    Bence bu IP no'su ile ilgili. Bana şu anda verdiği IP'nosu 212.174..... diye başlıyor. Modemi resetliyorum ama hiç başlangıcı değişmiyor. Eskiden bana 85 ile ve 82 ile başlayan IPnoları verirdi ama onları artık vermiyor.

Bu kesinlikler portların farklı olması ile ilgili. Arkadaş ile denedik. Eğer 82 veya 85 ile giriyosanız pinginiz düşüyor.

ADSL hattını aradım hızınızda bişey yok diyolar ama bence var ve Telekomdan kaynaklanıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=1118
    Sam0

• Trojan/spyware türü bandwith yiyen şeyler var. Tavsiyem format atmanız.

Ama 256 ADSL'den çoook düşük pingler beklemeyin. Biliyorsunuz ADSL ping konusunda iyi değil. Bende 256 kablo var ve pinglerim 1024 ADSL'lerden bile bazen iyi oluyor.

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Trojan/spyware türü bandwith yiyen şeyler var. Tavsiyem format atmanız.

Ama 256 ADSL'den çoook düşük pingler beklemeyin. Biliyorsunuz ADSL ping konusunda iyi değil. Bende 256 kablo var ve pinglerim 1024 ADSL'lerden bile bazen iyi oluyor.

format mı format mı
    ne diyorum anlatamıyorum sanırım p4 ten AMD64 s754 3000+ ya geçtim ram ekledim ekran karti deistirdim hala ping 300+ larda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fps Sorunu
    3 gün önce açıldı
    Oyun oynarken ping sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Oyunlarda kasma donma sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ping'in sistemle ne alakası var ya... Ping internet bağlantısıyla ilgili. Bir verinin kaç saniyede gidip geldiği...

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Ping'in sistemle ne alakası var ya... Ping internet bağlantısıyla ilgili. Bir verinin kaç saniyede gidip geldiği...

internet bağlantısı ile ilgili ama sen tak bakim xfamliyu86 ya adsl 2048 ve tak bi amd 3000+ ya adsl 2048 sonra ikisi ile de gir oyuna ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0! -- 11 Şubat 2005, 19:05:14 >
  • rate leri yaptınız mı beyler ?
    cl_rate
    cl_updaterate
    cl_cmdrate

cs de iken bu ratelere doğru verileri girmezseniz öyle fırlar işte.. Sonradan yükseltmeli değil normal 256 K userıyım :D

cl_rate 1000
    cl_updaterate 20
    cl_cmdrate 40
    rate 7500

ping 80-90-110 değişiyor..

Orjinalden alıntı: judith

rate leri yaptınız mı beyler ?
    cl_rate
    cl_updaterate
    cl_cmdrate

cs de iken bu ratelere doğru verileri girmezseniz öyle fırlar işte.. Sonradan yükseltmeli değil normal 256 K userıyım :D

cl_rate 1000
    cl_updaterate 20
    cl_cmdrate 40
    rate 7500

ping 80-90-110 değişiyor..

yapmadığım rate ayarı kalmadi bunları da yaptım sonuc deismedi ...
  • her servera göre olmaz ki ..
    oyundaki elemanlara sor rateleri verir misiniz diye verirler
    olmadıysa kesin virüs vardır trend micro ile flm. tarat..yada spyware

Orjinalden alıntı: judith

her servera göre olmaz ki ..
    oyundaki elemanlara sor rateleri verir misiniz diye verirler
    olmadıysa kesin virüs vardır trend micro ile flm. tarat..yada spyware

hiç mi okumuyorsun üstteki mesajları ya 20 ayrı serverda denedim en az 5 kere format attım dikkat biraz...

• 1. Ben burda helper,moderatör flm. değilim..Senin karşılaştığın sorunlara reply bile yapabilmek insanlıktır bunu unutma..
    2. Sana yardım etmeye çalışanlara ne hakla kızarsın ki ? Banane yani senin sorunlarından ?
    3. Benim elimden max. bu kadar geliyor uzaktan daha fazla ne kadar yardım edebilirim ki ? Ara yüce "444 0 375" i düşürebilirsen söyle böyle böyle de .. Daha napsın millet sana burdan ?

Bende çok denedim olmuyo. IP 212 ile başlayanlarda sorun var ve Telekom bu işten anlamadığı için yapamıyor.

judith: Yardım ediceksen de bizim bilgilerimiz doğrultusunda etsen iyi olur. Takmışsın Trojan var virüs var. Bende de SP2 yüklü full updateli windows var, norton var, Ad-aware var hepsi orjinal! Hem öle bişey olsa modemde link yanıp söner ki öle bişey yok, yani ben netti kullanmadığım zaman başka bi program da kullanmıyor.
    Sanırım bu kısmı anladın.
    Bunun dışında yardım edebileceksen et lütfen.

Sorunumuz şu:
    Bağlantımız tamamiyle düzgün ve hızlı ama Ping Time'lar yüksek.
    www.yahoo.com ping sonucu 200-250 civarı.....
    Bir hafta önce 100 civarıydı. Neden şimdi 212 ile başlayan IPye geçince böyle oldu????

• Modemle bi ilgilisi olabilir mi ki?
    Network ile bağlanıyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Modemle bi ilgilisi olabilir mi ki?
    Network ile bağlanıyo...

bu ihtimalide düşündüm tabi denemelerde ZoomX4 ve Linksys wireless modem ikisinde de bağlantı ethernetten di , denenen ethernet kartları Realtek ve netgear... sonuc hep aynı
  • Bağlantınızdan kaynaklandıgı kesin.gibi 2 sene önce Utv kullanıcıları 250 ping ile cs oynuyordu belki hatırlıyanlar olur.Direk bağlantınızla alakalı eğer makinanızda ağ bağlantınızı etkileyen bir şey yoksa tabi.
  • Yok arkadaşlar hiçbiri değil.
    Evden bağlanıyorum ve 2 bilgisayar var modeme bağlı olan. Diğer bilgisayar da kapalı konumda denedim hepsini. Pingler çok değişken de değiller. Hep sabit kalıyolar. Hiç bi zaman 100 olmuyo, hiç bir zaman 300 de olmuyo. Stabil şekilde 200-250 civarı ping veriyo her seferinde.
    Kesinlikle bağlantı sorunu bence.
    Telekom ulan ne duruma soktun bizi beeee.....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.