Telefon telefondur deriz,fakat böyle bir telefona telefon demek bence haksizlik olur. Cünkü sadece konusmuyoruz,sms yazmiyoruz,aksine daha fazlasini vermis bize LG viewty... Öncelikle Telefonun özelliklerinden baskalarina nazaran extra özel özelliklerini,herseyiyle analtarak baslamak istiyorum. Iste kesfetdigim bazi özellikler,ve ögrenmeyi isteyebilceginizin daha fazlasi
-Örnegin su anda yeni farkettigim bir sey... Sim kart degisiminde bile,telefonun icindeki son aramalar kaybolmuyor! -Yaptiginiz aramalarin tamamini kac saniye konustunuz,ne zaman konustunuz hepsi kayitda. -Symbian telefonlarda olan,yaptiginiz bir uygulamayi kaybetmeden,baska uygulamalarla calisabiliyorsunuz. daha sonra kaldiginiz uygulamaya kaldiginiz yerden devam edebiliyorsunuz. -Telefonun acilis sesi,dosyalari onaylama,kapatilis sesleri gibi telefona ait olan,tüm uygulamalarla ilgili sesleri degistirebiliyor,mp3 seklinde bir sarkiyi tusa bastiginiz caldirip durabiliyorsunuz. -Ekrani hizli kullaniyorsaniz,tusa basip basmadiginiz anlamaniz icin her dokunusunuzda titresim alabiliyorsunuz. Bu titresimlerde 3 cesit,onlardan birini secip siddetini dahi ayaliyabiliyorsunuz.
Bunun gibi seylerin yaninda benden size birde güzellik olsun, Iste burda Viewty icin 10 tip,bende cok sey ögrendim. Faydasi olacaktir. http://www.youtube.com/watch?v=yY6VMMhUKLM
Aklima geldikce bu özellikleri yazacagim,güncel sekilde böylece degisik seylerde ögrenebiliriz.
Gelelim Telefonun gercek incelemesine...
Telefonun kutusu öncelikle güzel yapilmis. Kutuyu yana sürerek aciyoruz ardindan bir kutu daha cikiyor. Bu kutunun icinde 4 kutu bulunuyor. Bu 4 kutunun tamami siyah,ve üstlerinde ne oldugunu gösteren yazi ve isaretler var. Cok SIk bir sekil vermis acilis icin. Kutularin icinde Seyahat sarj aleti,USB kablosu,kulakliklar(oldukca uzun kablo) (kendi kulakliginizi kullanabilirsiniz),Cd ve renkli kullanim kilavuzu,extra folye felan var. Kutularin haricinde telefon ve kalemi yer aliyor. kalemi gayet güzel,sIk!
Telefonu elimize aliyoruz,incelemeye basliyoruz. Telefonun kartini takmadan önce dis görünüs hakkinda bilgiler vereyim. Disi gayet sIk bir görünümde. Arkadan baktiginizda telefon fotograf makinasini andiriyor. Önden baktiginizde yine SIK. Bazen diyorum,karanlikta sanki elimde iphone. Hele tuslari kitlendiginde o goruntusu var ya.... bitiyorum.... (bkz. 1. ve 2. Resim).
Ve Sim karti takiyoruz. Bataryasida cok güzel tasarlanmis bu arada. Sik karti takip telefonu actiginizda,Telefonda size yardimci bir kilavuz geliyor,tipleri ögreniyorsunuz. Yardimci oluyor,telefonu baslatiyoruz. Acildiginda gelen ekran bos oluyor. Fakat biz bu ekrani doldurabiliyoruz. (bkz. Youtube Linki)
Asagida Iphone'da oldugu gibi 4 isaret var. Bunlardan birisi telefon acmamiz icin bastigimiz tus,bastigimizda ekranin üzerinde telefonun tuslari oluyor. Digerleriyse menü icin,mesaj icin,telefon rehberi...
Bu arada Telefonda diger sirketlerden bir cok kolaylik alinmis. Bazen kendinizi iphone,bazen nokia,bazende Sony kullaniyor hissedebilirsiniz. Örnegin dedigim sey Iphone'da olan birsey. Ekranin durusu,menülerdeki elinizin siddetine göre iteleyerek kayarak indirme,arama bilgileri ve müzik bilgileri gibi seyler sony felan filan bir sürü sey var böyle...
Telefonda dokunma özelligi iphone kadar hassas gelmedi bana,tabi telefonun üzerinde folye oldugunu unutmayalim. Bu yüzden buna ragmen telefonun dokunmatik ekranina laf söylemeyelim,cok kullanisli buna ragmen. Telefonun orjinal folyesini kullandim,belki ilk folyeden hassas olur diyip,fakat ayni. Bu yüzden telefonu aldiginizda telefonun ilk folyesini degistirmemenizi öneririm. Cok cizilince öteki folyeyi takarsiniz. Benim ilk folyeli alisimda,ekranin folyesi cizikler doluydu,arkadasimin deyisi diger telefonlardada böyle seyler oluyormus. Hic rastlamadimda,yinede bu ciziklerin arkadasina baktigimda,folyenin üzerinden ciziklerinekrana gecmedigini gördüm.
Telefonun dis yüzeyi bana göre cizilmez kolayca,cünkü mat bir madde var. Tabi kullanisinizada bagli. düsürüp duruyorsaniz,bence tavsiye edilmez size göre degil derim. cünkü metal görünümlü kisimlari cizilebilir,yada telefonun alt kismi yuvarlak o kismin direk o yüzeye düsmelerde cizici etkiler yapabilcegni söyleyebilirim sanirim. Bu konuda stress testlere bakip arastirirsanz,dayanikliligni anlarsiniz. Ben iphone icinde kolay cizilir derdim,fakat stress testlerine bakiyorsunuz,harika dayanikli. O yüzden fazla birsey diyemiycem,sadece tavsiye!
Menüdeyse,gayet kolaylik var. Hic zorlanmadim. Aradigim herseyi kolayca buldum. Ilk kullan****,kolayca her yeri keyfetdim. Menüde gezinirken parmaginizi yormak istemiyorsunuz? Iste burada Kameranin arkasindaki dönen kamera basligini kullanmaniz yetiyor. Kullanimi gayet basit. Bu dönen baslikla,görüsme müzik esnasinda ses cogaltip,azaltabilyorsunuz. Gayet kullanisli. Fakat bana göre cizilebilcek en basit noktalardan birisi. Sony Ericsson S700 kullananlar bilirler. Kameranin etrafinda parlak bir kisim vardi. Hem cizilen,hem zaman belli bir zaman sonra grilesen bir kisimdi. Iste bu kisim o kisimdakinin aynisi diyebilirim. Bu telefonda renk degistirirmi? Bilemem,belkide fotograf makinalarindaki gibi orjinal kalan bir boyasi vardir.
Ses olayina gelelim simdi. Telefon caldiginda gelen ses yüksekligi fena degil,güzel diyebilirim. Titresim ise Sony w900'üm kadar güclü degil. Yinede samsung telefonumdan kat kat cok iyi. Titresim siddeti secilebilmesi,bu bile gayet güzel bir özellik. Müzikler kulakliklarda cok süper yüksek gelmesede,bunu degistireceginiz kulakliklarla güzel hale getirebilirsiniz.
Resim-film olaylarina gelmeden önce son olarak batarya süresinden bahsetmek istiyorum. Batarya oldukca iyi gitdi ilk günler olmasina ragmen. Ilk gün yarim görünen bataryayi sarj etdigimden beri,2. günüm halen kullaniyorum. Sanirim yarin geceye anca biter. (bu arada telefon cok kullanildi,arama,kurcalama,resim,video....) Sadece yatarken kapatmam dahi bunlarin cok kullanildigiyla eklenirse,bu sürenin gayet güzel oldugunu söyleyebiliriz. Fakat Sony'si olan arkadaslar bu telefonda akünün 600 saat gidebilcegni düsünmesinler,özellikler malum arastirirsak buluruz. Bence kocaman bir ekran icin bu özellik harika. Tabi ben birde Enerji tasarruf modunda kullandim.Yani kullandiysaniz,ekranin isigi daha cabuk sönüyor felan filan gibi seyler yapiyor alet.
INCELEME HAKKINDA YENI GÜNCELLEMELER: 16.12.2007 -Örnegin su anda yeni farkettigim bir sey... Sim kart degisiminde bile,telefonun icindeki son aramalar kaybolmuyor! -Yaptiginiz aramalarin tamamini kac saniye konustunuz,ne zaman konustunuz TAMAMI kayitda. Yani 10 kere biriyle konustuysaniz,tamamini tum detaylariyla goruyorsunuz. ornegin A vakitde 3 dakika konustunuz,B vakitde 25 dakika konustunuz. -Symbian telefonlarda olan,yaptiginiz bir uygulamayi kaybetmeden,baska uygulamalarla calisabiliyorsunuz. daha sonra kaldiginiz uygulamaya kaldiginiz yerden devam edebiliyorsunuz. -Telefonun acilis sesi,dosyalari onaylama,kapatilis sesleri gibi telefona ait olan,tüm uygulamalarla ilgili sesleri degistirebiliyor. ustelik bu sesleri mp3 formatindanda secebiliyorsunuz. -Ekrani hizli kullaniyorsaniz,tusa basip basmadiginiz anlamaniz icin her dokunusunuzda titresim alabiliyorsunuz. Bu titresimlerde 3 cesit,onlardan birini secip siddetini dahi ayaliyabiliyorsunuz.
19.12.2007; *Smartflash ozelligi hakkinda size bir kac sey bahsetmek istiyorum. Smartflash karanlik gorunen resimleri,aydinlatmaya yarayan bir özellik. Eger resmi cekip kaydetdiyseniz,smartflash ile resimi aydinlatabiliyorsunuz. (Yakinda ornek resimler koyacagim!). *Telefonda farkina vardigim bir diger özellik harika kullanisli. Diyelim sony ericsson telefonunuz var,ve telefonunuzda sim kartiniza sigmiycak kadar numara+mail adresleri+bilgiler var. Bunlarin tamamini orjinal sekilde Viewty'e yüklüyebiliyorsunuz. Yani baska firmanin telefonu farketmiyor,tum e-mail adresleri dahil,bluetooth ile kisa bir surede aktardim. *Telefonda tasima,kopyalama islemleri cok hizli. *Telefonun radyosunun ekraninda,dilediginiz taktirde kanallarin textlerini görebiliyorsunuz. Kiss Fm yazisi,Yada only hit musik Energy fm gibi yazilar kayarak ekrana geliyor. *On kamerasi dahi cok guzel cekim yapiyor. Yakinda kanitlariyla.. *Kulaklik cikisi gayet güzel,gevseyip zamanla cikma sansi yok gorunuyor!
20.12.2007; *Video cekimleri AVI dosyasi formatindadir. *Videolari izlerken zoom yapabiliyorsunuz. *Pc ile senkronizasyon halindeyken cagri alabilir,mesaj yazabilirsiniz. *Eli titreyerek resim cekenler icin,titremeye karsi ozel mod bulunuyor.
*Viewty'de hacklendi. Telefon full özellikliyken,bunun bize neler egtirecegini cok yakinda görecegiz. Ayrintilar yakinda.. DEVAMI GELICEK....
ayrica baska sorulariniz varsa www.viewty-turkey.net.tc adresinde hack tema olaylari ilgili ayrintili bilgi bulabilirsiniz!
Resimler-Kamera icin bu topicte devami geliyor....
Gelelim Video-Kamera özelliklerine. Kamera özelliklerinde bana göre tek sorun noise. Noise bazi ortamlarda kendini belli ediyor,fakat bunu N95,k850 ile karsilastirirsak,o ortamlarda o telefonlarin o noise yapacaklari sansi bile yok,cünkü o ortamlarda kocaman bir sifir diyebiliriz diger aletler icin. video cekimi,video ses kalitesi harika. Arkadaslar DIVX izleyebiliyoruz-DIVX! YANI O FORMAT OYNATIRMI BU OYNATIRMI DEMEK BILE KOMIK BU TELEFON ICIN. Bir sürü ses-film dosyasini oynatiyor,daha ne istersinizki? Görüntü kalitesi film icin harika. Bakin su videosuna....
Yalniz hatirlatayim,ses gidip gelmis,sebebini anlamadim,kayitda öyle degildi.ses gidip geliyor. Sanirim pc'ye geciste yasanan bir sorundu. Dosyayi indirmek icin adresteki rapid-share adresinin arasindaki ''-'' eksi isaretini kaldirmaniz yeterli.
Gelelim Video-Kamera özelliklerine. Kamera özelliklerinde bana göre tek sorun noise. Noise bazi ortamlarda kendini belli ediyor,fakat bunu N95,k850 ile karsilastirirsak,o ortamlarda o telefonlarin o noise yapacaklari sansi bile yok,cünkü o ortamlarda kocaman bir sifir diyebiliriz diger aletler icin. video cekimi,video ses kalitesi harika.
Hayirli olsun,gule gule kullan GFB BERLIN...
Bu yukaridaki yazdiklarini biraz daha acarmisin,ozellikle foto performansi ve her nekadar suan icin kesin bir sey soyleyemeyecek olsanda pilin performansi ilgilendiriyor beni.Gerisi