Şimdi Ara

Windows XP Türkçe Dil Desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
15.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resimde görüldüğü, türkçe ayarlamama sistem izinvermiyor.. bunu nasıl aşabiliriz?

• quote:

Orjinalden alıntı: Zorunluders

Admin olarak giriş yapman gerekiyor sanırsam..

admin olrak giriyorum zaten

Orjinalden alıntı: seasoul

quote:

Admin olarak giriyorsan olması lazımdı. Yeni bir admin hesabı açıp dene birde istersen

Orjinalden alıntı: bykanca

quote:

quote:

Admin olarak giriyorsan olması lazımdı. Yeni bir admin hesabı açıp dene birde istersen

faydası olmadı
    Çankaya University Translation and Interpreting Studies Awarded with Scholarship
  • quote:

belki bilgisi olan vardır diye bir kere daha up

daha once xp64 forumunda benzer bi konu konusuldu, ayrica baska bi forumda 2003 turkcelestirme soruldu ve konusuldu, keske diger forumlarada baksa idin simdiye bu yazdiklarimi coktan yapmis olurdun,

icinde turkce destegi kurulum sirasinda yuklenmediginde (veya hic olmadiginda) bu oluyor. XP32bit i turkcelestirmek icin mui paketi var. yukleyince turkce windows ingilizce oluyor, tabi o sirada gerekli dil ayarlarida yukleniyordur büyüüük ihtimal. Hic boyle bir arizam olmadigi icin denemedim.

Deneyip neticeyi yazarsin artik.

not: link olsa verirdim ama yok.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mui ye bakacam

mui ye bakacam

quote:

Orjinalden alıntı: sieger
    Evet arkadaşlar çözdüm sorunu ve hemen buradan da bilgi vereyim diyorum.
    öncelikle http://sieqer.com/stuff/drivers/Turkish_Q.zip indiriliyor. sonra ordaki dll dosyarı windows/system32 içine açılıyor. daha sonra ise "REGSVR32" komutu ile o dll kayıt ediliyor. bir de ordaki reg dosyası çalıştırılarak gereklikayıt bilgileri giriliyor. sonuç olarak "Turkish Q" sisteme eklenmiş oluyor:D

sieger arkadas bunu yeni hazirlayip koydu. (ufak bir dosyadir). Bakarsin.

mui yi denersende neticeyi soylersin (elimde tr cikmayan xp olmadigindan deneyemedim)

bu arada bahsedilen xp32bit

• teşekkürler... mui iniyor 13 mb ve 6 saattir inmedi..
    diğerini de deneyecem bakalım

kolay bulunur sanmistim, kismet diilmis, madem durum bu yardimci olalim tabi.

60.9 minutes su an itibari ile
    daemon tools ile sanal cd ye takar
    otomatik calismaz ise MUISETUP.EXE yi calistirirsin.

karsina cikan ekranda:
    Turkish kutusunu doldurup
    Default User settings, select......--->Turkish i secersin
    match the language...... kutusunu doldurursun
    match the default shell..... kutusunu doldurursun
    OK e basip kurarsin
    kurulum bitince yeniden baslatmak isteyecek, yeniden baslasin.

Burdan sonra sana 2 sorum olacak
    1)
    önce
    bilgisayar yeniden acildiginda direkt turkce yazmaya basliyabiliyormusun veya
    resmini koydugun yerde turkce klavye icin gerekli ayarlar var mi?
    2)
    1 deki sorunun cevabi hayir olursa
    Control Panel->Regional and Language Options->Languages->Language used in menus and dialogs ta Turkish yapinca ekran turkce oluyor, klavye turkce olabiliyor mu??

artik neticeleri yazarsin. (yaziyi yazarkende epey zaman yitirdik, olur o kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 5 Ocak 2008; 3:10:45 >

• cok tesekkurler

MUI yi indirdim herseyi sirayla yaptim
    kuruluken hata verdi ve devam etti// kurulumu bir kac kere tekrarladim
    su an itibari ile united states turce q ayarli olmasina ragmen artik turkce q tanimiyor.. yani muiden sonra olan klavye destegi de gitti

resimde goruldugu gibi input language turce ayarlanamiyordu...
    oncelikle benim sorunum klavye degildi...ben turkce yazabiliyordum fakat onceki metinlerdeki turkceyi gormuyordu turkce karakterler yamuk cikiyordi.. turkce karakterle yazilan klasor icindeki dosyalari cogu program okumuyordu.. vs vs

su resimdeki gibi english yazan yer turkceye ayarlanamiyor//

burdaki gibi mui kurduktan sonra bu menu geldi ama turk.e var ama ayarlanamiyor...

ben wesmosis icinde i386 klasorunu turkce destekeleyen bir windowsxp cd sindeki ile deistirip denemeyi dusunuyorum/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 5 Ocak 2008; 6:35:25 >

• mui paketinin icindekilerin cozmesini beklerdim.

derdini daha iyi anladim simdi. ilk mesajinda tr q klavye kullanabildigini ama tr yazilmis dokumanlarin icindekileri (muhtemelen notepad ile yazilan .txt ler) yamuk gordugunu ve tr isimli dosyalarin acilamama problemi olmadigini yazmamistin.

:>. bu sebebten herkese dosya isimlerini ingilizce karekter koyun diyorum. zaten olabildigincede eng karekterle yazi yazma aliskanligi gelistirdim. :>.

gelelim cozume,
    1)
    once kisa bir deneme yapalim:
    ilk mesajindaki ilk resimdeki code page conversion tables in altintakilerin hepsi secili mi ?
    bende orda
    10081 (MAC - Turkish)
    1026 (IBM....Turkish....)
    1254 (ANSI....Turkish...)
    20905 (...Turkish)
    857 (...Turkish)
    var sende de var mi ve secilimi??
    lakin burdan yola cikarak cozebilecegin yegane problem notepadlarin düzgün calisabilmesi.

2)
    eger yanlis hatirlamiyorsam, xp kurulurken kurulum sirasinda gerekli ayarlar duzgun yapilmazsa sonradan duzeltilemiyordu. Tabi benden uzman arkadaslar vardir cozumu bilebilen (linuxta bu sorun sonradan cozulebildigine gore), lakin senin durumunu bende cok eskiden yasamistim, ve cozum olarak: xp kurulumu sirasinda Regional Options adiminda gordugum herseyi turkish yaparak kurunca cozuldugunu gormustum. O gun bugundur buna dikkat ederek kurarim (zaten surekli eng windows kullaniyorum win98 ten beri). Senin de ilk resminde gorebildigim kadari ile kurdugun windows ta zaten turkce paket mevcut ama kurulum sirasinda yuklenmemis sonradan eklemeye calisiyorsun. Benim yaptigim sekilde yaparsan sorunun cozulecek sanirim.

mui nin ise yaramamasina uzuldum. onun nice insanlarin tr olaylarina ilac olma potansiyeli var olmasi umudunu tasiyordum, umut gemileri karadenizde batti.

neticeleri yazarsin artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 5 Ocak 2008; 5:36:18 >

• anladıgım kadarı ile soru soran arkadaşımızın asıl sorunu klavyeden tr karekter girmek sanırım .....

Eğer böle ise mui ye gerek yoktur....

gene bölgesel ayarlarda TR eklemelisiniz ondan sonra tr seçebilirsiniz sadece sizden i386 istiyecektir.....
    1254 (ANSI....Turkish...) seçili
    20905 (...Turkish) secilebilir
    857 (...Turkish) böyle bir seçenek yok

asıl sorun select a language to match... kısmında turkish ayarlanamıyor
    bu arada turkce q klavyem geri döndu..
    ben de regional setting deki her seyi türkçe yapmak istiyorum ama olmuyor..
    bu arada kurulum sırasında dil seçeneklerini windows göstermedi.. otomatik olarak kurulum bitti..

anladığım kadarı ile mui microsoft tabanlı media player ie explore gibi bir kısım programlara dil desteği getiren bir program... benim winxp türkçe açısından sorunlu ama çogu kişi için mui türkçe açısından yararlı olacaktır. çünkü normal ingilizce xp kurduğumuzda türkçeye tam destek veriyor benimkinde ise office 2003 gibi bir sürü program windows a dahil edilerek türkçe gibi dillerin destek paketleri çıkarılmış sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 6 Ocak 2008; 3:40:24 >

• seasoul:

sırasında dil seçeneklerini windows göstermedi.. otomatik olarak kurulum bitti..

kurulum cdsinde winnt.sif dosyasi varsa otomatik kurulan cddir ve onun icinde klavye ayarlari otomatik yapilir. (winnt.sif disinda yontem varsada ben bilmiyorum)

lakin dil konusuna Mr.Akrep hakimdir, ben mui yi Mr.Akreb den ogrendim, onun yazdiklarina/yazacaklarina kulak kabartmakta fayda var.

zaten bu wesmosis ilginç, cd imagesini açtığında 20 gb falan oluyor.. z isimli dosyalar var her klasörde... ve boyutu büyük..

baka ilgiç olan ise normal windows kurduğumda benim sistem sorun çıkarıyor.. en basit programlar çalışmıyor bilgisayar durmadan kilitleniyor.. skyvision dvb kartım da wesmosis dışında çalışmıyor
    sadece arka planda cpu yu tam kullanan ortos gibi bir programı devamlı çalıştırırsam sistem normala dönüyor.. yoksa işlem yapmıyor... çok gıcık bir durum.. acaba benim sistemin türkçeye karşı mı bir kıllığı var yoksa başka bir problem mi çözemedim.
    bu ds3 ve e4300 ikilisini aldığımdan beri bilgisayar kullanımı benim için kabusa döndü...
    bence en temizi üzerinde oynama yapılmamış bir kurulum cdsi edinin.
    kurulum icin ds3 forumunda da epey yazi vardir.
    sonra anakartiniz icin gerekli driverlari kurun ve tepe tepe kullanin.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.