Şimdi Ara

Dell Axim X50v ilk 3D Grafik çipli PocketPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep bilgisayarlarında gündelik işlerinizi yaparken oyun oynamakta sıkça yapılan şeylerden birisi. Ancak tüm yükü merkezi işlemcinin alması ve üstüne üstelik görüntünün 3D oyunlardaki düzgün, kesiksiz ve kutu kutu olmaması için Intel'in 3D grafik işlemcisi 16 Mb ön bellekli 2700G deneyimleri değiştiriyor. Geçişin ilk defa masa üstü sistemlere 3DFX'in girmesi gibi olduğu rahatça söylenebilir. Imagination'dan lisanslanan grafik işlemcisi sayesinde hem yük merkezi işlemciden alınabiliyor hem de muhteşem görüntüler yaratmak mümkün oluyor.

    Aslında tüm büyük oyun üreticilerinin ve tüm piyasanın bu standartta oyun üretmesi için bu tür grafik hızlandırıcılı bir çok cihazın piyasada olması ve bunun dışında OpenGL ES, DirectX Mobile gibi API'lerin yaygınlaşması gerekiyor. Fakat yinede oldukça hareketli ve yeni girişimcilere açık olan mobil oyun piyasası zevkli, güzel oyunları çıkarmaya başlayacaktır. Bunun zaten ilk örneğini BlackSmith Inc.'ın Solterra oyunu gösteriyor. Oyun 2700G hızlandırıcı destekli ve görüntüleri gerçekten eşsiz. Hem bu hızlandırıcının ciddi anlamda video performansını arttırmasıda mobil film göstericisi konumundaki PPC'ler için önemli bir gelişme.

    Dell'in beraberinde verdiği iki oyun ise çok zevkli olmayan ama size grafik çekirdeğinin neler yapabileceği konusunda çokca bilgi veren oyunlar. Bunun dışında Pocket PC'nin kendiside müthiş özelliklere sahip. Mesela yine 2700G sayesinde takılan bir kablo ile harici 1280x1024 piksellik görüntü verebiliyor. Bu durumda cep bilgisayarınızı eve, ofise ya da araba monitörüne bağlamak mümkün oluyor hatta sunumlarınızı cep bilgisayarınızdan yapmanız mükün. Kaliteli ekranı benzerlerinin üstünde, D-pad (yuvarlak çok yönlü tuş) ile kontrolü çok rahat, 128 Mb Rom, 64 Mb Ram, SD kart ve CF kart yuvası, Wi-Fi ve Bluetooth, tabii ki 640x480 piksel ekran.

    Ürünün tek kötü yanı benzerlerine göre düşük pil ömrüne sahip olması ama alacağınız ikinci iki kat güçlü pil ile bu sorunu geçici olarak çözebilirsiniz. Hem Usb yerleşme istasyonunda ikinci pil için birde şarj kısmı bulunmakta bu sayede iki pili aynı anda şarj edebiliyor diğer yandan da senkronizasyon yapabiliyorsunuz. Toplam fiyatının herşeye rağmen 425$ olduğunu düşünürseniz fiyatta çok iyi derecede makul. Bu arada kullandığı işlemci piyasanın standartı olan Intel XScale'in Wireless MMX komut setli 624 Mhz hızında çalışan, enerji koruma için 200 Mhz'e kadar düşen bir modeli.








  • bu cihazlarla ne kadar oyun oynanır bilmiyorum ama sunuların artık cep bil. yapılabilmesi oldukça hoş bir özellik


  • Yeni nesil communicator ve PDA'lar, video-resim kayıt etme,paylaşma,arşiveleme, interaktif oyun gibi özellikleri ile eğlencenin
    yeni ismi oldular.Intel® 2700G multimedia hızlandırıcısı, Intel® PXA27x işlemci ailesi ile ortak çalıştırılırsa, bu ikili size donanım
    kaynaklı hızlandırılmış video ve grafik uygualamalarını avucunuzun içine getirecek kadar yetenekli hale geleceklerdir.
    Intel® 2700G zengin 2D ve 3D grafik, yüksek kalite video izleme, sunu, çift görüntü olanağını pil ömrünü kısaltmadan,
    size getirecektir.
    Dell Axim X50v ilk 3D Grafik çipli PocketPC

    Intel® 2700G


    Intel® 2700G Multimedia Hızlandırıcısı Blok Diagramı



    Sistem Blok Diagramı


    Özellikleri :


    • MPEG-2, MPEG-4 ve Windows Media Video formatlarında donanımsal çözme desteği (DvD kalitesinde video oynatımı)
    • Güçlü dual display yapısı
    • 3D API desteği
    • 3D oyunlar için en iyi yapılandırma
    • Stabil sistem performansı ve uzatılmış pil ömrü


    Kaynak:




  • 2700g intel yongası mı? hangi dağda kurt öldüde intel 3D'ye bulaştı
  • bu alet tr de kaça satılıcak acaba 700$ olur heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.