Şimdi Ara

pc ile lcd tv yi hdmı kablo ile bağladım ancak ses yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
52.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8600 GTS hdmı çıkışına sahip bir ekran kartı ile decktron 37 inç lcd tvyi HDMI-HDMI kablo ile birbirine bağladım görüntüde sorun çıkmadı ama lcd tv den ses alamadım. Windows xp Professional sp 2 kullanıyorum bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • Benim bildiğim kadarıyla pc'den hdmi çıkışı alındığında sadece görüntü alınabiliyor. ses için anakart veya ses kartı üzerinden çıkış almanız gerekir
  • aynen tam olarak hdmi destekleyemedi bir türlü ekran kartı üreticileri ya ekran kartında bir ses çıkışı vardır yahut sesi ses kartından alacaksın
  • Slm. Arkadaşlar bende 65cm vestel lcd tv ile hd2600pro bağlantısı yaptım.İki tarafta hd jack mevcut.Fakat ne ses alabildim (ki ekran kartı destekliyor) nede vga bağlantı ile aldığım görüntüden daha iyisini.Hatta görüntü rezalet.Tv hd ready tipi.Bu işi bilen bir arkadaş bi anlatsa hatta sabit bir konu olsa fena olmaz.Malum gün geçtikçe dahada yaygınlaşıyor ve bu sprunları yaşayanlarda çoğalıcak haliyle.Bir hayırsever çıksada şu işi ince ince anlatsada bizde dua etsekya.Kurcalamadığım ayar kalmadı sinir stres sahibi oldm valla,hemde para ödeyerek
  • Bilgisayarlar ekran kartı hdmi çıkışından ses göndermedikleri için televizyondan ses almanız mümkün değil.
    Ya bilgisayarın ses kartından televizyona ses bağlantısı kuracaksınız yada sesi televizyonun değil bilgisayarın hoparlörlerinden alacaksınız.
    2. yol daha basit, zahmetsiz ve ucuz.
  • Hani bu hdmı dan ses ve görüntüyü aynı anda aktarabiliyorduk bu durumda sadece görüntüyü aktarıyor ekran kartında hdmı çıkışı var, hdmı ile ses ve görüntü aktarabilirsiniz diye her yerde reklam yapıyorlar. Hiç bir esprisi yokmuş bunun.
  • Arkadaşlar Ekran kartının üzerinde bildiğiniz gibi sadece görüntü ile ilgili yongalar var.
    Bu nedenle sesi anakartınız veya ses kartınız üzerinden almak durumundasınız.

    Ayrıca HDMI standardı ses+görüntü destekliyor diye sadece görüntü veren cihazdan da ses çıkartacak hali yok

    Günümüzde ekran kartlarının üzerindeki hdmi girişleri sadece dvi-hdmi dönüştürücüsüne olan gereksinimi kaldırıyor naşka bir işlevleri yok maalesef.
  • Arkadaşlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayi çok iyi biliyoruz.

    Öncelikle PC'nden ayarlar yardımıyla ses çıkışını HDMI seçersen TV den sesi alabilirsin.

    Ses karti özelliklerinde bulabilirsin.
  • Güzel arkadaşım ekran kartının hdmi çıkışından ses te iletebilmen için öncelikle ekran kartının bunu donanım olarak desteklemesi lazım. yani ekran kartı ses kartı barındırmalı. nvidia nın 8600 serisi ile ati nin 2600 ve 2400 serisinde BAZI markalarda bu özellik var. (kaynak: donanımhaber videoları). senin ekran kartın 8600gts olduğuna göre şansın var. ekran kartının sitesinden incele özellik var mı diye. bu özellik varsa ekran kartı ayarlarında kesin bununla ilgili ayar vardır.

    ikinci yapman gereken tv de ses seçinimi ayarlaman. bende Toshiba var ona göre konuşuyorum. harici ses girişini hdmi1 veya vga girişi ile eşleyebiliyorsun. bu vga ve hdmi1 girişine aldığında sesi oradan aldığını söylüyor. ayrıca bir ayar daha var. hdmi1 seçtiğinde ses giriş seçimini harici veya hdmi olarak seçebiliyorsun. senin yapman gereken ilgili hdmi portuna ayarlamak, ses ayarlarından "sesi hdmi den al" seklinde ayarlamak. tabii ekran kartında ses kartı old. varsayıyoruz. tabii anlattığım ayarlar Toshiba ya göre, dectron için ne ayar vardır, var mıdır bilemem.

    umarım yardımcı olmuştur.




  • Arkadaşlar oyle birşey varmı diye sormuyoruzki.Öyle birşey var ama yapamadık nasıl olucak sorumuz odur.Sadece bilenler cevap verse daha iyi olucak kanımca
  • Ses sorununu çözdüm arkadaşlar. Anakartta pdfı yazan iki uçtan oluşan bir çıkış mevcut bunu ekran kartında (varsa) aynı çıkışa takmak lazım. Bunun için spdfı kablosu lazım ama Ankara da maalesef bu kabloyu bulamadım ayrıca ekran kartının kutusundan da çıkmıyor. O yüzden kendim bir kablo uydurdum (fazlalıklarını keserek) bunu bağladığımda tv den direk ses almaya başladım. Ses te hafif bir cızırtı ve yankı var ama bu ayarlarla ilgili galiba onuda çözerim diye düşünüyorum bu konuda önerisi olan varsa bildirirse sevirim herkese teşekkürler.
  • Sapphire HD2400Pro'dan itibaren bütün modellerinde ses işlemcisi de var. Yani HDMI'dan sesi de iletiyorlar. Asus'un da modellerinde var sanırım. Sapphire'dan eminim, diğer markaları bilmiyorum.

    HD2400 Pro, pasif soğutma sistemiyle ve HDMI'ı ile mükemmel bir HTPC kartı.
  • cızırtı sorununuda çözdüm realtek ten ses khz sini yükselttim ve sorun çözüldü bu gün keyifle die hard 4 ü izledim herkese tavsiye ederim bu arada decktronu 999 ytl ye aldım elecktro worldün açılışında televizyonun görüntüsü gayet güzel bir sorun yok şimdilik
  • Arkadaşlar, benim ekran kartı Atı Radeon x1650 pro, ben bu ekran kartını vga to vga ile 32Lcd3000 e bağlarsam ses alırmıyım ?
    Ya da vga to hdmı ile bağlasam ?
    Ayrıca ses için her hangi birşey bağlamam gerekli mi?

    Ekran kartımda hdmı çıkışı yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Yetimoğlu_ -- 31 Aralık 2008; 14:45:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceset114

    Arkadaşlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayi çok iyi biliyoruz.

    Öncelikle PC'nden ayarlar yardımıyla ses çıkışını HDMI seçersen TV den sesi alabilirsin.

    Ses karti özelliklerinde bulabilirsin.


    teşekkürler ,aynen dediğiniz gibi oldu,şuanda sesi tv den alabiliyorum.dts ac3 hepsini veriyor.diğer arkadaşlara yardımı dokunabilir belki tv samsung 32b651 , laptop hp dv6590et ,philips hdmi kablo.kullandığım aletler bunlar.
  • Ses kartının hangi ayarları baktım ama bulamadım yardımcı olabilecek olan var mı?
  • Benim de bilgisayarım Toshiba, Satellite C660. Ekran kartım da ATI Mobility Radeon HD 5470. Ses için; "High Definition Audio Aygıtı" yazıyor.

    Samsung, plazma tv aldık. Görüntü aktarımında hiçbir sıkıntı yok fakat bende de ses gelmiyor.

    Bu sorunu çözebilir miyim yoksa bilgisayardan hoparlör kullanmak zorunda mı kalacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecinem -- 4 Ocak 2012; 16:50:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bortecinem

    Benim de bilgisayarım Toshiba, Satellite C660. Ekran kartım da ATI Mobility Radeon HD 5470. Ses için; "High Definition Audio Aygıtı" yazıyor.

    Samsung, plazma tv aldık. Görüntü aktarımında hiçbir sıkıntı yok fakat bende de ses gelmiyor.

    Bu sorunu çözebilir miyim yoksa bilgisayardan hoparlör kullanmak zorunda mı kalacağım?


    Denetim masasınındaki ses sekmesinden HDMI'ı seçtiniz mi peki?
  • arkadaşlar creative in 7+1 ses kartı var onu extra takarsanız bilgisayar kasasına hdmı kablosu creative in ses kartından destek alıp monitöre ses verebiliyor ben kullanıyorum ve çok memnunum şu an harici höparlör kullanmıyorum hdmı kablo power kablo monitör kablosu klawye mause kablosus çok rahat kullanıyorum şu an ekranım 26 inç lcd full hd tv görüntü ve ses mükemmel...
  • çözüm çok basit..

    1- hdmi kabloyla pc tv bağlantınızı kuruyorsunuz.

    2-(win7 ile ) pc sağ altta bulunan hoparlör simgesini sağ tıklayıp ses denetim seçeneklerinden SES EFEKTİ bölümüne giriyorsunuz.kayıttan yürüt kısmına gelip
    (en sol menü) en altta bulunanj dijital ses (HDMI) simgesine tıklayıp alttan varsaılan yap diyorunuz.Uygula dedikten sonra rahatlıkla tv den sesi alabilirsiniz.


    Tecrube etmeden olmaz, yapılamaz diye atıp tutmayın ahali, insanların hevesini bırakmayın kursaklarında.


    Sevgiler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.