Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Süper sessiz bilgisayar...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> Cevap: Süper sessiz bilgisayar... Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thunderwatcher

Sisteme Gözat

22 Mart 2008; 21:21:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Benim daha iyi bi fikrim var. PSU'yu direkt duvara gömüyoruz priz gibi duvarın doğukluğu devreleri soğutuyor. Sonra uzay kasa yapıyoruz böylece anakart ve HDD hiç ısınmıyor. Bakır cezveyi yaprak yaprak keserek işlemcinin üzerine heat sink yapıyoruz. Pasif soğutma hesaabı... Ekran kartının fanı doğru düzgün ses yapmaz zaten. Kasayı ne mi yapıyoruz? Aşağıda bir örnek verdim.. Napıyosunuz beyler? Reset atmak isteyince napıcaz? CD değiştirmek istediğimizde napıcaz? Tamam fikir iyi de biraz da kullanışlı olması lazım dimi? Neyleyim fonksiyonel olmayan fikri.. Yan odadakine ayıp değil mi? Hem bilgisayarı yok hem de gürültüsünü çekiyor.. Bizim evde o kadar oda yok valla.. Cam bölmeli bir dolap alın kapakları yalıtın olsun bitsin ne kasıyosunuz?

Aaa çok iyi fikir bak.. Marketlerdeki et reyonu dolaplarından alın ona koyun makinayı.. Yazın sizi de serinletir hem

Ekteki dosya (1)

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
jeriko77

Sisteme Gözat

22 Mart 2008; 21:49:36 

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Benim daha iyi bi fikrim var. PSU'yu direkt duvara gömüyoruz priz gibi duvarın doğukluğu devreleri soğutuyor. Sonra uzay kasa yapıyoruz böylece anakart ve HDD hiç ısınmıyor. Bakır cezveyi yaprak yaprak keserek işlemcinin üzerine heat sink yapıyoruz. Pasif soğutma hesaabı... Ekran kartının fanı doğru düzgün ses yapmaz zaten. Kasayı ne mi yapıyoruz? Aşağıda bir örnek verdim.. Napıyosunuz beyler? Reset atmak isteyince napıcaz? CD değiştirmek istediğimizde napıcaz? Tamam fikir iyi de biraz da kullanışlı olması lazım dimi? Neyleyim fonksiyonel olmayan fikri.. Yan odadakine ayıp değil mi? Hem bilgisayarı yok hem de gürültüsünü çekiyor.. Bizim evde o kadar oda yok valla.. Cam bölmeli bir dolap alın kapakları yalıtın olsun bitsin ne kasıyosunuz?

Aaa çok iyi fikir bak.. Marketlerdeki et reyonu dolaplarından alın ona koyun makinayı.. Yazın sizi de serinletir hem

Sana birinci tavsiyem eğitimini tamamla ilk önce.Okuduğunu anlamakta güçlük mü çekiyorsun.? Önce mesajı ve sonradan yazılanları düzgünce oku ondan sonra yorum yap..Yapılan iş benim için oldukça kullanışlıdır.Senin için olmayabilir,sende yapmazsın..Yorum yapmak için kendini zorlama..eleştirebilirsin ama dalga geçme..

tufanuyaroglu

25 Mart 2008; 17:19:07 

Evet fikir bence de iyi. Ayrıca jeriko'nun "atıl duran misafir odası" muhabbetine gıcık oluşuna ben de katılıyorum. Aynı durum bizde de var. Hem ayrıca şöyle bi durum daha var. O oda hem boş durur hem de kullanılmadığından mütevellit doğalgaz petekleri de her daim kapalıdır. Yani oda bir hayli serindir. Hatta mutfağa sığmayan bir takım zerzavat (meyve - sebze vs gibi) odanın serinliğine ve boş oluşuna dayanılarak bir sepet içerisinde buraya koyulur. Yani şuna geliyorum ; bu oda sessiz olduğu kadar da serin ise bilgisayarın sağlığı ve performansı açısından da avantajlıdır. Ha diyelim ki bazen valide hanımın kalabalık misafirleri olur mahalleden. Onlarla oturulabilir o odada. Yalnıııııııııııııız onlar 8-10 kişi öyle bir gürültülü konuşurlar ki zaten onlar pc'den değil, Pc onlardan rahatsız olur. O açıdan endişe edilecek bi durum yok.
Bunun yanında ben de ilave external cihazlar ile kullanılmasının da diğer odaya gidip gelme zahmetinden tamamıyle kurtaracağı kanaatindeyim. Bi de bir arkadaşın da dediği gibi açıp - kapatma olayı bios ayarlaması ile klavyeden ve fareden de yapılabiliyor. Bunlar için kasanın dibinizde olmasına gerek yok.
Jeriko güzel iş yapmışsın bence, sonuna kadar arkandayım.

Dell Studio 1535 Intel Penryn T9300 2,5 Ghz, 4GB RAM, Ati HD3450, 320 GB HDD, HDMI out
jeriko77

Sisteme Gözat

25 Mart 2008; 21:08:04 

quote:

Orjinalden alıntı: tufanuyaroglu

Evet fikir bence de iyi. Ayrıca jeriko'nun "atıl duran misafir odası" muhabbetine gıcık oluşuna ben de katılıyorum. Aynı durum bizde de var. Hem ayrıca şöyle bi durum daha var. O oda hem boş durur hem de kullanılmadığından mütevellit doğalgaz petekleri de her daim kapalıdır. Yani oda bir hayli serindir. Hatta mutfağa sığmayan bir takım zerzavat (meyve - sebze vs gibi) odanın serinliğine ve boş oluşuna dayanılarak bir sepet içerisinde buraya koyulur. Yani şuna geliyorum ; bu oda sessiz olduğu kadar da serin ise bilgisayarın sağlığı ve performansı açısından da avantajlıdır. Ha diyelim ki bazen valide hanımın kalabalık misafirleri olur mahalleden. Onlarla oturulabilir o odada. Yalnıııııııııııııız onlar 8-10 kişi öyle bir gürültülü konuşurlar ki zaten onlar pc'den değil, Pc onlardan rahatsız olur. O açıdan endişe edilecek bi durum yok.
Bunun yanında ben de ilave external cihazlar ile kullanılmasının da diğer odaya gidip gelme zahmetinden tamamıyle kurtaracağı kanaatindeyim. Bi de bir arkadaşın da dediği gibi açıp - kapatma olayı bios ayarlaması ile klavyeden ve fareden de yapılabiliyor. Bunlar için kasanın dibinizde olmasına gerek yok.
Jeriko güzel iş yapmışsın bence, sonuna kadar arkandayım.

musandia

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008; 1:28:11 

Downloada ilk başladığım sıralar sese dayanamazdım geceleri kulaklarıma pamuk koyardım ilk bir kaç ay pamukla uyudum şimdi o zamandan bu yana 4 sene geçti bilgisayarın sesine kulak o kadar alıştıki artık sesi farkedemiyorum ilk kullandığım pamukları hala pijamamın cebinde saklıyorum

AMD Venice 3000+ O.C. 3800+ | DFi LAN Party nF4 Ultra-D (Çipset Fanı Temizlendi :) | Leadtek 7600GT TDH | 2X512MB Twinmos | Asus DVDRW 1814BLT | Samsung 2232BW | Seagate 320GB SATAII 16MB + Seagate 320GB SATAII 16MB + Seagate 640GB SATAII 32MB | Musan-Ties RT-210 | Skystar 2.6c | a4Tech X-750F + a4Tech KBS-21 | PHILIPS SHP-805
MegaWorkS-THX550 / AUDiGY 2 ZS
ondercok

23 Nisan 2008; 19:24:56 

kanka klavye falan nasıl yetişti monitor kablosu falan bende daha önceden çok düşündüm ama ben bu pc yi 5 kat aşşaya koysamda duyarlar çünkü işlemci fanı elektrik süpürgesi gibi

IMZANIZ KURAL DIŞI DEĞİLDİR AMA GÖZÜM TAKILDI KILLIK OLSUN DİYE KALDIRDIM. | | Uymamanız gereken imza kurallarını okumamak icin tıklayınız veya hiç okuma sen adam olmazsın.
jeriko77

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 9:06:20 

kasa duvarın arkasında tam masaya hizalı duruyor..hiçbir kabloda sorun yaşamadım..Hepsi rahat rahat yetişti..usb girişini uzatma ile masanın yanına aldm. 2 m.lik kulaklık kablosuda rahat yetiyor..Tavsiye üzerine harici cd-rom u masa üzerine aldım mı işlem tamam.

PeGaSuS@01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Nisan 2008; 21:07:55 

bilgisayarı açmak için öbür odayamı gidip geliyosun

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
jeriko77

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 21:17:14 

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

bilgisayarı açmak için öbür odayamı gidip geliyosun

sen 10 dk. da bir bilgisayar mı açıyorsun..

ondercok

27 Nisan 2008; 21:51:53 

ben bi açıyorum kapanmıyo işlemci ağladı artık yeni bir fan şart elektrik süpürgesini geçtim artık bu karadelik gibi yutuyo herşeyi

IMZANIZ KURAL DIŞI DEĞİLDİR AMA GÖZÜM TAKILDI KILLIK OLSUN DİYE KALDIRDIM. | | Uymamanız gereken imza kurallarını okumamak icin tıklayınız veya hiç okuma sen adam olmazsın.
yasincunur

28 Nisan 2008; 15:42:21 

çok süper fikir wallaha tebrikler

özgür_prens

29 Nisan 2008; 13:12:12 

evi müsait olan lar yapabilir bence çok mantıklıda olmuş nolcak sanki optik sürücüve kontrol siviçlerinide taşımak mümkün ben olsam öle yaparım

CORE 2 DUO E 8400 / @ 4000 MHZ , 2x1 gb CORSAİR 1066 , GIGABYTE P35 DS3R REV.2.1 -ATİ X 1950 PRO
DeWuX

1 Mayıs 2008; 13:48:50