Şimdi Ara

## Biostar'ın MCP78 Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Biostar'ın MCP78 Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##


    Nvidia, AMD'nin RS780 yonga seti atağına karşı MCP78 kod adlı yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. AMD'nin soket AM2/AM2+ formundaki işlemcilerine destek verebilen yonga setinin kuşkusuz en önemli özelliği sahip olduğu grafik tabanlı özellikler. Zira yonga seti üzerinde Nvidia'nın GeForce 8400 modelinde kullanığı grafik işlemciyi esas alan DirectX 10 destekli IGP yani entegre grafik işlemci yer alıyor. Tabi iş bununla da bitmiyor. MCP78 yonga seti Hybrid yani melez SLI teknolojisini de destekliyor Bu ne demek peki, yani kullanıcılar entegre grafik işlemcisinin yanı sıra anakart üzerine harici bir ekran kartı taktıklarında iki gpu paralel çalışarak daha yüksek performans elde edilmesini sağlayabiliyorlar. Biostar'ın yeni anakartına dönersek eğer, anakartın çalışmaları henüz bitmiş değil. Kod adı N78UA-A2T olan anakart üzerinde VGA çıkışının yanı sıra DVI ve HDMI çıkışları da yer alıyor. Biostar'dan alıştığımız renkli tasarıma sahip olan anakart üzerinde harici ekran kartı kullanımı için PCIe X16 slotunun yanı sıra 3 adet PCIe X1 ve 3 adet te tipik PCI slotu yer almakta. Genişleme olanakları açısından ise anakart üzerinde 6 SATA II portu ve 1x IDE desteği yer alıyor. Tabi yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet desteğini de unutmamak gerek. Anakartın piyasaya çıkış tarihi netleşmiş değil.



  • biostar güzel anakartlar yapmaya başladı
  • yaw nvidia geç bile kaldı.keşke am2 için yaptığı mcp590 gibi bir çipset yapsa.
  • Nvidia'nın yaptığı çok iyi birşey. Onboard ekran kartı SLI kullanılabilirse bakarsınız %10-20 fps artışı yapabilir. O zaman ilk kez onboard ekran kartlı bir anakart alabilirim.
  • onboarda 8400 ekran kartı acaba bu ekran kartı harici 8400 ekran kartıyla aynı performası verir mi?
  • Nvidea çipset bakımından tutunmaya kararlı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: menem

    onboarda 8400 ekran kartı acaba bu ekran kartı harici 8400 ekran kartıyla aynı performası verir mi?

    DDR2 ram'lerin GDDR3'lerden daha yavaş olması ve bir de FSB'den geçilecek olması nedeniyle IGP'ler asla aynı performansı vermezler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aoguz

    quote:

    Orjinalden alıntı: menem

    onboarda 8400 ekran kartı acaba bu ekran kartı harici 8400 ekran kartıyla aynı performası verir mi?

    DDR2 ram'lerin GDDR3'lerden daha yavaş olması ve bir de FSB'den geçilecek olması nedeniyle IGP'ler asla aynı performansı vermezler.


    O ZAMAN ONBOARDLI SLI DA SAÇMALAR
  • Anakart piyasasındaki genel hareketlilikten ve kalite çıtasının yükselmesinin tüm anakart üreticilerini tetiklemesi güzel. Biostar giriş seviye için iyi bir anakart çıkarmış
  • FX57 teşekkür ederiz haber için. Şaka ile karışık şunu yazmak geçti içimden. Hızına piyasa bile yetişemiyor. Daha verdiğin görüntü ve ana kart haberlerinde satış tutarı belli olana rastlamadık. Hepsinin önünden gidiyorsun. Tebrik etmek lazım. Gerçi henüz piyasaya bile sürülmemiş ürünleri haber olarak okumak güzel bir tecrübe. Teşekkür ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.