Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bİ TON PARAYA LCD ALDIK ELEKTRİK SÜREKLİ GİDİO..KORUMAK İÇİN NE ALMALIYIM..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Bİ TON PARAYA LCD ALDIK ELEKTRİK SÜREKLİ GİDİO..KORUMAK İÇİN NE ALMALIYIM.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hakkos

12 Aralık 2007; 0:24:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

tv sony kdl 46x3500 270 watt.............

ups mi almalıyım regulatörmü...... tavsiye ettiginiz marka varmı... alırken neye dikkat etmeliyim...hiç bilgim yok ups ve regulatörlerde.....

Sony 46X3500 LCD TV---Sony 40W3000 LCD TV---Philips 3142 Dvd Divx---Hp Pavilion Dv4289EA Notebook---Creative İ-Trigue 2200---Logitech Web Cam---WD 160 GB External HD---US.Robotic Wireless Modem
1200 Divx Film---Casio Sea Pathfinder Saat---Next 2000 Cis Super Plus +90 LIK Çift Çanak---
sserin

12 Aralık 2007; 0:51:18 

quote:

Orjinalden alıntı: hakkos

ups mi almalıyım regulatörmü...... tavsiye ettiginiz marka varmı... alırken neye dikkat etmeliyim...hiç bilgim yok ups ve regulatörlerde.....

Ev için genelde bu dedikleriniz düşünülebilir belki. Ancak bence aşağıdaki linkte olan Belkın Surge Master ile başlayabilirsiniz.
http://www.shop-mar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=36581
Yada Teknosalarda satılan Monster'ler de işinizi şimdilik görür.

Ekteki dosya (1)

1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
sporcu42

12 Aralık 2007; 11:34:31 

geçenlerde Konya EW'de sserin arkadaşın belirttiği ve bunun bir üstü olan modeli gördüm ilgimi çekti ama ne derece faydalı ? bunun üstü olan model yaklaşık 85 ytl civarına satılıyor ... akım koruma ve gürültü giderme nedir bilgi verirseniz sevinirim ...

electranwn

12 Aralık 2007; 14:26:34 

hsss.
daha demin darty den 100ytl ye aldim 1940joul luk siyah versiyonunu.
ke$ke daha once gorseydim linki.

Pardon Pardon Pardon kari$tirmi$im urunleri.
55 ytl ye satiliyor dartylerde. istinye parktaki son siyah i ben kaptim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electranwn -- 12 Aralık 2007; 14:40:15 >

Ozlu soz: The Thing that doesn't kill u, makes u stronger. Niçe
Blowout

12 Aralık 2007; 20:36:07 

Belkin'in dortlusu cevahir teknosada 37 lira

cakiryns

24 Haziran 2008; 11:47:09 

BELKIN 1-SKT. WLMNT SURGE W/TEL * 118
24,90 YTL KDV Dahil

buda sitesi :
Surge Master

HiGHWAYMOUSE

24 Haziran 2008; 11:57:33 

İyi de bu prizlerin hiç biri sık elektrik kesilmlerinde işe yaramaz ki. Ancak yıldırım düşmesi gibi yüksek gerilim yüklemelerinde...

O yüzden yukarıdaki sorunun doğru cevabı "kesintisiz güç kaynağı=ups" almak olacaktır.

bigmaster077

24 Haziran 2008; 13:39:55 

sevgili arkadaşım,

elektrik kesildiğinde tv nizi kapatmak için zaman kalmasını istiyorsanız UPS tarzı bir ürün almalısınız. ancak piyasadaki birçok UPS cihazı genelde pc+15'' yada 17'' monitör için yani biraz güçsüz imal edilir. sizin tv niz için güçlü denebilecek bir UPS cihazına ihtiyacınız var. ayrıca tipik bir UPS cihazı voltaj düşmelerine karşı sizi fazla korumazken, digital olanlar buna anında cevap vererek yani regülatör vazifesi görerek voltaj düşmelerine karşı da cihazınızı korur.
ancak bahsettiğim kadar iyi bir UPS için 400-500YTL gibi rakamları gözden çıkarmalısınız.

eğer sürekli olarak voltaj düşüklüğünden şikayet ediyorsanız o zaman sadece bir regülatör size yeterli olabilir. Eğer böyle bir durum varsa tüm eviniz için önlem almanızı ve evinizin elektrik girişinde konumlandırmanızı öneririm. bu altler ihtiyaç olan KW değerlerine göre oldukça ağır ve büyük olabilir. Yani yer de önemli. trifaze-monofaze çeşitleri de vardır. Tüm eviniz düşüneceğiniz bir regülatörde yukarıdaki gibi rakamları bulur hatta geçebilir.

arkadaşların yukarıda behsttiği prizler ise sadece yüksek voltaj için koruma sağlar. regülatör yüksek voltaj için koruma sağlamaz.

quote:

TIKLAYIN
SONY 117cm LCD'de SD Yayın*HD Yayın*DVB-T Yayın*PS3 Blu-Ray* 1080p DVD Upscale ve PC *İnceleme
=== SONY LCD & OLED DÜNYASI ===
TWiST_oF_FaCe

24 Haziran 2008; 15:03:47 

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_23505203/tm.htm

Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT arıyorum.
koko69

24 Haziran 2008; 15:09:30 

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sevgili arkadaşım,

elektrik kesildiğinde tv nizi kapatmak için zaman kalmasını istiyorsanız UPS tarzı bir ürün almalısınız. ancak piyasadaki birçok UPS cihazı genelde pc+15'' yada 17'' monitör için yani biraz güçsüz imal edilir. sizin tv niz için güçlü denebilecek bir UPS cihazına ihtiyacınız var. ayrıca tipik bir UPS cihazı voltaj düşmelerine karşı sizi fazla korumazken, digital olanlar buna anında cevap vererek yani regülatör vazifesi görerek voltaj düşmelerine karşı da cihazınızı korur.
ancak bahsettiğim kadar iyi bir UPS için 400-500YTL gibi rakamları gözden çıkarmalısınız.

eğer sürekli olarak voltaj düşüklüğünden şikayet ediyorsanız o zaman sadece bir regülatör size yeterli olabilir. Eğer böyle bir durum varsa tüm eviniz için önlem almanızı ve evinizin elektrik girişinde konumlandırmanızı öneririm. bu altler ihtiyaç olan KW değerlerine göre oldukça ağır ve büyük olabilir. Yani yer de önemli. trifaze-monofaze çeşitleri de vardır. Tüm eviniz düşüneceğiniz bir regülatörde yukarıdaki gibi rakamları bulur hatta geçebilir.

arkadaşların yukarıda behsttiği prizler ise sadece yüksek voltaj için koruma sağlar. regülatör yüksek voltaj için koruma sağlamaz.

quote:

Konuyu genel olarak arkadaş mesajında özetlemiş sayın hakkos. Ben de size bu konuda kendi kullandığım ürünü önericeğim. Açıkcası ben de 2 tane ups var. İlki daha zayıf ama sıkıntısız kullandığım Powercom IMD 625AP. Bu dijital upsdir ve dalgalanmalarda da işinizi görür sistemi de kısa süreler için besler.(5-10 dk. civarı ) Açıkcası amatör ev kullanıcısı için yeterli olabilir .
Ama siz bu serinin daha güçlü olanlarını ihtiyacınıza göre seçiniz derim. Bu linkdeki ürün daha uzun süre besleme yapacaktır size. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd46271

Ben bu 625 in üstüne besleme süresi daha uzuunnn olan 3KVA lık daha profesyonel başka bir ürün aldım ayrıca. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı iyi belirleyip almanızı öneriyorum.

Saygılarımla
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Bİ TON PARAYA LCD ALDIK ELEKTRİK SÜREKLİ GİDİO..KORUMAK İÇİN NE ALMALIYIM.. Sayfa: [1]
Buraya git: