ups mi almalıyım regulatörmü...... tavsiye ettiginiz marka varmı... alırken neye dikkat etmeliyim...hiç bilgim yok ups ve regulatörlerde.....
Ev için genelde bu dedikleriniz düşünülebilir belki. Ancak bence aşağıdaki linkte olan Belkın Surge Master ile başlayabilirsiniz. http://www.shop-mar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=36581 Yada Teknosalarda satılan Monster'ler de işinizi şimdilik görür.
geçenlerde Konya EW'de sserin arkadaşın belirttiği ve bunun bir üstü olan modeli gördüm ilgimi çekti ama ne derece faydalı ? bunun üstü olan model yaklaşık 85 ytl civarına satılıyor ... akım koruma ve gürültü giderme nedir bilgi verirseniz sevinirim ...
elektrik kesildiğinde tv nizi kapatmak için zaman kalmasını istiyorsanız UPS tarzı bir ürün almalısınız. ancak piyasadaki birçok UPS cihazı genelde pc+15'' yada 17'' monitör için yani biraz güçsüz imal edilir. sizin tv niz için güçlü denebilecek bir UPS cihazına ihtiyacınız var. ayrıca tipik bir UPS cihazı voltaj düşmelerine karşı sizi fazla korumazken, digital olanlar buna anında cevap vererek yani regülatör vazifesi görerek voltaj düşmelerine karşı da cihazınızı korur. ancak bahsettiğim kadar iyi bir UPS için 400-500YTL gibi rakamları gözden çıkarmalısınız.
eğer sürekli olarak voltaj düşüklüğünden şikayet ediyorsanız o zaman sadece bir regülatör size yeterli olabilir. Eğer böyle bir durum varsa tüm eviniz için önlem almanızı ve evinizin elektrik girişinde konumlandırmanızı öneririm. bu altler ihtiyaç olan KW değerlerine göre oldukça ağır ve büyük olabilir. Yani yer de önemli. trifaze-monofaze çeşitleri de vardır. Tüm eviniz düşüneceğiniz bir regülatörde yukarıdaki gibi rakamları bulur hatta geçebilir.
arkadaşların yukarıda behsttiği prizler ise sadece yüksek voltaj için koruma sağlar. regülatör yüksek voltaj için koruma sağlamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: hakkos
tv sony kdl 46x3500 270 watt.............
ups mi almalıyım regulatörmü...... tavsiye ettiginiz marka varmı... alırken neye dikkat etmeliyim...hiç bilgim yok ups ve regulatörlerde.....
elektrik kesildiğinde tv nizi kapatmak için zaman kalmasını istiyorsanız UPS tarzı bir ürün almalısınız. ancak piyasadaki birçok UPS cihazı genelde pc+15'' yada 17'' monitör için yani biraz güçsüz imal edilir. sizin tv niz için güçlü denebilecek bir UPS cihazına ihtiyacınız var. ayrıca tipik bir UPS cihazı voltaj düşmelerine karşı sizi fazla korumazken, digital olanlar buna anında cevap vererek yani regülatör vazifesi görerek voltaj düşmelerine karşı da cihazınızı korur. ancak bahsettiğim kadar iyi bir UPS için 400-500YTL gibi rakamları gözden çıkarmalısınız.
eğer sürekli olarak voltaj düşüklüğünden şikayet ediyorsanız o zaman sadece bir regülatör size yeterli olabilir. Eğer böyle bir durum varsa tüm eviniz için önlem almanızı ve evinizin elektrik girişinde konumlandırmanızı öneririm. bu altler ihtiyaç olan KW değerlerine göre oldukça ağır ve büyük olabilir. Yani yer de önemli. trifaze-monofaze çeşitleri de vardır. Tüm eviniz düşüneceğiniz bir regülatörde yukarıdaki gibi rakamları bulur hatta geçebilir.
arkadaşların yukarıda behsttiği prizler ise sadece yüksek voltaj için koruma sağlar. regülatör yüksek voltaj için koruma sağlamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: hakkos
tv sony kdl 46x3500 270 watt.............
Konuyu genel olarak arkadaş mesajında özetlemiş sayın hakkos. Ben de size bu konuda kendi kullandığım ürünü önericeğim. Açıkcası ben de 2 tane ups var. İlki daha zayıf ama sıkıntısız kullandığım Powercom IMD 625AP. Bu dijital upsdir ve dalgalanmalarda da işinizi görür sistemi de kısa süreler için besler.(5-10 dk. civarı ) Açıkcası amatör ev kullanıcısı için yeterli olabilir . Ama siz bu serinin daha güçlü olanlarını ihtiyacınıza göre seçiniz derim. Bu linkdeki ürün daha uzun süre besleme yapacaktır size. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd46271
Ben bu 625 in üstüne besleme süresi daha uzuunnn olan 3KVA lık daha profesyonel başka bir ürün aldım ayrıca. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı iyi belirleyip almanızı öneriyorum.