Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: !Gsmart i350 incelemeri! |<ANA TOPİC>| Burada Buluşalım :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: !Gsmart i350 incelemeri! |<ANA TOPİC>| Burada Buluşalım :) Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Klæl

7 Mayıs 2008; 9:15:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Starforces

quote:

Orjinalden alıntı: beklen

Cihaz için yapılmış forumumuzda da bulunabilen birkaç adet custom rom var.

Ama Gigabyte firmasının, cihazın hatalarını düzelten ne bir rom'u ne de bir patch'i mevcut.

Şimdiye kadar da teknik destek sayfalarına en az 20 mesaj attım, birine cevap gelmedi.

Durum böyle maalesef.

Gerçekten Gigabyte firmasına yakışmayan durumlar bunlar, eski bir firmadır esas itibari ile kaliteli ve performansı yüksek bilgisayar Anakart(Mainboard) ları üreten bir firmadır ama PDA işine sonradan girdi ve teknik destek konusunda çok duyarsız bir firma. Bu cihazın firmware'inin güncellenmesi gerektiği açıkça ortada ve 1,1.5 yıl olmuş çıkalı ve adamlarda herhangi bir çaba yok. Üstelik kalemlerde kırık çıkıyormuş kutudan.

Yanlış olmasın cihaz çıkalı 1-1.5 yıl değil, henüz 4-5 ay oldu. Sanırım 2007 Aralık'ta falan çıktı, ben de Ocak ayında aldım.

Bazı yeni resmi ROMlar çıkıyor ama hep Çince olarak, İngilizce ROM desteği zayıf. Cihazın RAM'inin az olması zaten sorun ama asıl sorun bence hafıza sızıntısı (memory leak) dedikleri hadisedir. Hemen hemen her cihazın orijinal ROMunda bu sorun olur ama cihaz QVGA ise çok sorun çıkarmaz.

Ama bizimki gibi VGA olunca sızıntı sonucu geriye kalan 13-15 MB RAM yetmiyor malesef. xda-developers gibi sitelerdeki becerikli adamlar HTC'ler için yaptıkları custom ROMlarda memory leak sorununu da çözüyorlar ama i350 onların ilgi alanında değil. PDAViet ve PDACLAN'da ROM yazanlar da bu memory leak olayını çözemiyor yada ilgilenmiyor.

Ben iGo'yu açmadan önce reset atmaya alıştım artık :) Ama Beklen'in de dediği gibi kullanmak isteyip de RAM yüzünden verim alamadığımız programlar var.

Bu sorunu çözebilir miyim diye bir iki kere ROM hazırlamaya yeltendim ama bu gerçekten çok zaman alıcı bir iş, 2-3 gün aralıksız uğraşmak lazım ki benim bu kadar zamanım yok malesef. HTC cihazlar için kitchen'lar var ve bu kadar zaman almıyor ama i350 için herşeyi manuel yapmak gerekiyor.

MSI VR330 (Sempron 3600+, 1536MB RAM)
Gigabyte gSmart i350 (Marvell 520 MHz, VGA, 256MB ROM, 64MB RAM, GPS)
Starforces

7 Mayıs 2008; 16:05:20 

quote:

Orjinalden alıntı: Klæl

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: beklen

Cihaz için yapılmış forumumuzda da bulunabilen birkaç adet custom rom var.

Ama Gigabyte firmasının, cihazın hatalarını düzelten ne bir rom'u ne de bir patch'i mevcut.

Şimdiye kadar da teknik destek sayfalarına en az 20 mesaj attım, birine cevap gelmedi.

Durum böyle maalesef.

Gerçekten Gigabyte firmasına yakışmayan durumlar bunlar, eski bir firmadır esas itibari ile kaliteli ve performansı yüksek bilgisayar Anakart(Mainboard) ları üreten bir firmadır ama PDA işine sonradan girdi ve teknik destek konusunda çok duyarsız bir firma. Bu cihazın firmware'inin güncellenmesi gerektiği açıkça ortada ve 1,1.5 yıl olmuş çıkalı ve adamlarda herhangi bir çaba yok. Üstelik kalemlerde kırık çıkıyormuş kutudan.

Yanlış olmasın cihaz çıkalı 1-1.5 yıl değil, henüz 4-5 ay oldu. Sanırım 2007 Aralık'ta falan çıktı, ben de Ocak ayında aldım.

Bazı yeni resmi ROMlar çıkıyor ama hep Çince olarak, İngilizce ROM desteği zayıf. Cihazın RAM'inin az olması zaten sorun ama asıl sorun bence hafıza sızıntısı (memory leak) dedikleri hadisedir. Hemen hemen her cihazın orijinal ROMunda bu sorun olur ama cihaz QVGA ise çok sorun çıkarmaz.

Ama bizimki gibi VGA olunca sızıntı sonucu geriye kalan 13-15 MB RAM yetmiyor malesef. xda-developers gibi sitelerdeki becerikli adamlar HTC'ler için yaptıkları custom ROMlarda memory leak sorununu da çözüyorlar ama i350 onların ilgi alanında değil. PDAViet ve PDACLAN'da ROM yazanlar da bu memory leak olayını çözemiyor yada ilgilenmiyor.

Ben iGo'yu açmadan önce reset atmaya alıştım artık :) Ama Beklen'in de dediği gibi kullanmak isteyip de RAM yüzünden verim alamadığımız programlar var.

Bu sorunu çözebilir miyim diye bir iki kere ROM hazırlamaya yeltendim ama bu gerçekten çok zaman alıcı bir iş, 2-3 gün aralıksız uğraşmak lazım ki benim bu kadar zamanım yok malesef. HTC cihazlar için kitchen'lar var ve bu kadar zaman almıyor ama i350 için herşeyi manuel yapmak gerekiyor.

Ayrıntılı değerlendirmeniz için teşekkürler, Gigabyte'ın PDA piyasasında başarılı modeller çıkaramadığını gördüm tercih etmek hata olur gibi geliyor.

Klæl

7 Mayıs 2008; 20:47:17 

quote:

Ayrıntılı değerlendirmeniz için teşekkürler, Gigabyte'ın PDA piyasasında başarılı modeller çıkaramadığını gördüm tercih etmek hata olur gibi geliyor.

Açıkçası fiyat/performans olarak bakınca bence alınır bir cihaz. Zaten hiç sorunsuz olarak kullanılabilen veya herşeyi sağlayan cihaz da ben görmedim. Ben hala cihazdan çok memnunum.

Custom ROM konusunda da beklediğimden daha iyi durumda, tabi bunun için beklen'e de teşekkür etmemiz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 7 Mayıs 2008; 23:16:44 >

sonerkinaci

7 Mayıs 2008; 23:01:17 

cihaz herşeyden önce vga olup, bu boyutta başka seçenekte olmadığını görürsünüz. bu kategoride, kesinlikle tercih edilebilir bir cihazdır. tabii ki her üründe olduğu gibi bunun da daha yenisi daha iyisi gelecektir. o zaman hep beraber ona geçeriz. ama şu an vga cihazlarda aynı kategori ve boyutta TR de başka örnek cihaz olduğunu sanmıyorum. bilen varsa açıklamasını rica ediyorum.

dr.soner
gigabyte g-smart i350
dell inspiron 9300
nintendo wiiii
nikon d40x
izmirlicocuk

11 Mayıs 2008; 18:14:28 

arkadaslar i300 ve i350 arasında kaldım ikisinden birini almayı düşünüyorum ve su ankı fıyatları i300 530, i350 665 ytl fakat bu pdalar arsında iyi ve kötü olmak uzere yorumlar var hepsını okudum ve bu cıhazı kullanan arkadaslara soruyorum bu cıhazların hangısını tavsıye edersınız yoksa bu fıyata baska bır cıhaz almamımı önerırsınız simdiden cevaplarınız için teşekkurler.

ADİGE016

11 Mayıs 2008; 19:24:19 

Ben bir kullanıcı olarak telefondan da servis hizmetlerinden de memnun değilim. fiyat cazip fakat sorun çıkarsa vay haline. Servis hizmetini ve telefonun memnuniyet derecesini iyi araştır derim ha birde yedek parça tabii . herhangi bir ürün almadan önce şikayetvar.com a girip firmalar ve ürünleri hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

KoNFi

11 Mayıs 2008; 19:25:55 

Üstandlar acil yardıma ihtiyacım var.
Bugün sabah kalktığımda şarz bitmek üzerydi unutmuşum takmayı. Öğlen telefonu elime aldığımda birden kapandı açarkende formating falan yazdı derken hemen reset dedi resetledim, açıldı sanki yeni kurulmuş gibi işlemler yaptırdı. Halbukü ben format tuşlarına basmadım bile. Neyse sorunum son 2-3 günde çok önemli tel numaraları kaydetmiştim şimdi tabiki kayıp. Bunları geri almanın bir yolu varmı? Ne yapabilirim. En son yedeğimde bu kayıtlar yok acil yardım.
Teşekkürler...
--
yada en azından bu kontak bilgileri nerde tutuluyor bilen varmı? Senkron ettiğinde PC de nerde tutuluyor?
Belki iş yerindeki pcde vardır. ( Ulem onuda değiştirdik cuma günü)(tüh bu şansa)

Edit: Son bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoNFi -- 11 Mayıs 2008; 19:31:30 >

..| DualCore AMD Athlon 64 X2, @ 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ ||SAPPHIRE - PE-AM2RS690MH Motherboard HDMI ÇIKIŞ ATI VIDEO OPTIMIZASYON TEKNOLOJISI ||2x1Gb DRR2 800Mhz ||ATI Radeon HD 2600 XT (256 MB)||Samsung 753DFX 17" ||Creative Audigy 2 ||Jazz 5+1 System ||SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) ||SEAGATE 320 GB SATA2 7200.10 Dikey Yazım 16 MB NCQ || NEC - 3551A || SkyStar2 3x90cm Çanak ||GigaByte Gsmart i350 VGA @ 2.6" 640 x 480 256k @ 520mhz MarVeL CPU|..
Klæl

11 Mayıs 2008; 23:39:50 

KoNFi geçmiş olsun.

Hocam bu iş hemen hemen imkansız.

Bir ara PPC'de format sonrası data kurtarma için program görmüştüm ama adını hatırlamıyorum. Senin için biraz google aradım ama bulamadım. Eğer PPC restore veya PDA restore gibi aramalar yaparsan belki bulabilirsin.

Yardımcı olamadığım için üzgünüm :(

Eğer senkronize ettiğin PCye ulaşabilirsen onda outlook.pst dosyasını arama yaparak bul. Herhangi bir outlookta bu pst dosysını açarsan senkronize ettiğin bilgileri bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 11 Mayıs 2008; 23:39:10 >

Klæl

11 Mayıs 2008; 23:43:01 

quote:

Orjinalden alıntı: izmirlicocuk

arkadaslar i300 ve i350 arasında kaldım ikisinden birini almayı düşünüyorum ve su ankı fıyatları i300 530, i350 665 ytl fakat bu pdalar arsında iyi ve kötü olmak uzere yorumlar var hepsını okudum ve bu cıhazı kullanan arkadaslara soruyorum bu cıhazların hangısını tavsıye edersınız yoksa bu fıyata baska bır cıhaz almamımı önerırsınız simdiden cevaplarınız için teşekkurler.

İkisinden biri derseniz şüphesiz i350 alın. i300'e göre bir eksiği yok ve aradaki fiyat farkına değer farkı var.

berkhans

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 13:20:53 

Sayın arkadaşlar;
ben de Gigabyte Gsmart telefonlarıyla ilgileniyorum.
i120 - i300 - i350 olarak 3 model var diye biliyorum.

i120 Spesifikasyon

Service GSM 900/1800/1900 , GPRS class 10

Operating Sys. Micorsoft Window Mobile 5.0 for Pocket PC Phone Edition(AKU3.3)

Main Display 2.4 inch, 262k color TFT LCD touch panel

Size 106.6 × 53.2 × 19.8mm

Weight 130g (w / battery)

Battery Li-Ion 920/1300 mAh

Talk Time Digital Talk Time up to 3.5 hours

Standby 125 hours

Phonebook Maximum 500 contacts

Multimedia Messaging Service E-mail, SMS, MMS, MSN Messenger, Windows Mobile Direct Push

Camera 2.1 mega pixels with macro function, digital zoom, and video recording

Ringtone 192 polyphonic ringtone 、MP3、WMA、AMR

External Memory Mini SD (256MB Mini SD card is enclosed)

GPRS/WAP GPRS Class10/ WAP2.0

CPU Intel PXA272, 416 MHz

TV NTSC/PAL

Radio FM

Data Transfer Interface Bluetooth 1.2, Mini USB 1.1

Wi-Fi WLAN 802.11b + g

Application Pocket MSN、IE、Windows Media Player、PowerPoint Mobile、Excel Mobile、Word Mobile

i300 Spesifikasyon

Service GSM 900/1800/1900 , GPRS class 10

Operating Sys. Micorsoft Window Mobile 5.0 for Pocket PC Phone Edition(AKU3)

Main Display 2.4 inch, 262k color TFT LCD touch panel, 320*240 pixel

Size 102.5 x 51.5 x 19 mm

Weight 116g (w/battery)

Battery Li-Ion 920mAh

Talk Time Digital Talk Time up to 3 hours

Standby 110 hours

Memory NOR 256MB + SDRAM 64MB

Phonebook Maximum 500 contacts

Multimedia Messaging Service E-mail, SMS, MMS, MSN Messenger, Windows Mobile Direct Push

Camera 2.1 mega pixels with macro function, digital zoom, and video recording

Ringtone 192 polyphonic ringtone 、MP3、WMA、AMR、MID

External Memory Mini SD (256MB Mini SD card is enclosed)

GPRS/WAP GPRS Class10/ WAP2.0

CPU Intel PXA270,520MHz

Data Transfer Interface Bluetooth 2.0 + EDR、Mini USB 2.0

Wi-Fi WLAN 802.11b / g

Application Pocket MSN、IE、Windows Media Player、PowerPoint Mobile、Excel Mobile、Word Mobile

i350 Spesifikasyon

Service GSM 850/900/1800/1900 , GPRS class 12

Operating Sys. Microsoft Windows Mobile 6 Professional

Main Display 2.6 inch, 260k color VGA TFT LCD touch panel

Size 110 × 54 × 18mm

Weight 130g (w / battery)

Battery Li-Ion 1300 mAh

Talk Time Digital Talk Time up to 4.5 hours

Standby 160 hours

Memory NAND 256MB + SDRAM 64MB

Phonebook Maxium 500 contacts

Multimedia Messaging Service E-mail, SMS, MMS, Windows Live Messenger, Windows Mobile Direct Push

Camera 2 mega pixels with auto focus, digital zoom, and video recording

Ringtone 192 polyphonic ringtone, MP3, WMA, AMR, MID

External Memory Mini SD (SDHC compatible)

GPRS/WAP GPRS Class 12/ WAP 2.0

CPU Marvell PXA270, 520 MHz

Data Transfer Interface Bluetooth 2.0, Mini USB 2.0

Wi-Fi WLAN 802.11b + g

Application Windows Live, IE, Windows Media Player, PowerPoint Mobile, Excel Mobile, Word Mobile

GPS Built-in SiRF Star III

Arkadaşlar bu üç modelden alan arkadaşlar fiyatları nereden aldıkları hakkında bilgi verebilirler mi?

i350 modelinde GPS var. Peki i120 ve i300 modellerinde var mı?
Cevapları bekliyorum.

Hp Pavilion DV6173EA
erdc

12 Mayıs 2008; 19:50:00 

İ300 ve i350'de var, i120'de yok. i300 pili yetersiz, i350 önerilir, ekranı vga ayrıca...

beklen

12 Mayıs 2008; 20:37:46 

Gigabyte dışı markalar alabiliyor iseniz paranız yetiyor ise,

mesela hp 614c, toshiba g900 alabilirsiniz.

Bu cihazların neredeyse tüm yabancı forumlardaki tüm yorum ve hatalarını okumuş biri olarak,

bunların herhangi birini almak için tek neden maddi darlık olabilir.

Bu durumda da i350 öneririm, kötünün iyisi.

Saygılarımla

temsan

19 Mayıs 2008; 17:21:40 

selam arkadaşlar ben bu formda ilk defa mesaj yazıcam çünkü bu formadaki incelemeleri okuyarak bir i350 satın aldım . ama bazı sorunlarım var yardımcı olursanız sevinirim. video görüntüsü çok küçük gerek kendi çektigim videolar gerekse dışaıdan aktardıgım videolar çok küçük görünüyor ayarlardan tam ekran pencereye sığdğr gibi seçeneklerin hepsini denedim ama olmadı fabrika ayarlarına geri dönmemi önerdi müşteri hizmetleri yaptım ama gine olmadı şimdi çihazı geri göndermek zorunda kalabilirim bide onunla ugraşmak istemiyorum eger bu konuda bir öneriniz varsa lütfen yazın teşekkürler.

Starforces

19 Mayıs 2008; 17:50:39 

quote:

Orjinalden alıntı: temsan

selam arkadaşlar ben bu formda ilk defa mesaj yazıcam çünkü bu formadaki incelemeleri okuyarak bir i350 satın aldım . ama bazı sorunlarım var yardımcı olursanız sevinirim. video görüntüsü çok küçük gerek kendi çektigim videolar gerekse dışaıdan aktardıgım videolar çok küçük görünüyor ayarlardan tam ekran pencereye sığdğr gibi seçeneklerin hepsini denedim ama olmadı fabrika ayarlarına geri dönmemi önerdi müşteri hizmetleri yaptım ama gine olmadı şimdi çihazı geri göndermek zorunda kalabilirim bide onunla ugraşmak istemiyorum eger bu konuda bir öneriniz varsa lütfen yazın teşekkürler.

Ekran VGA yani 640 X 480 olduğu için çektiğiniz videolar 320 X 240 çözünürlükte ise görüntü 4 te 1 daha küçük görünür tahminimce, mesela 640 X 480 bir XviD filmi atın seyredin o zaman tam ekran gösterebilir.
Klæl

19 Mayıs 2008; 18:24:24 

quote:

Orjinalden alıntı: temsan

Bahsettiğiniz sorun çok önemsiz birşey. Cihaz sorunu olarak algılanamaz. Bir sürü video oynatıcı program var, mesela CorePlayer. Bir deneyin istediğiniz videoyu istediğiniz şekilde izlersiniz.

beklen