beklen arkadaşım, ikinci telefonu (bir arkadaşı için) sipariş eden kişi onurdürüst'müş, okurken kaydırmışım. Umarım üretici firma destek verir ve stabil bir rom çıkarır. Bir önceki mesajımda demek istediğim, distrübitür firma da elini taşına altına koyup üreticiyi sıkıştırmalı, potansiyelden bahsetmeli vs. vs. Sadece satmak ile olmaz bu işler diye düşünüyorum. Ama buna da cevap alamıyorlar ise zaten bu firma ile devam etmelerinin anlamı olmaz, çünkü geleceği olmaz. iyi akşamlar...
Klæl cihazlar 520 mhz üzerine overclock edilmeden saat çarpanlarıyla oynanmadan geçemez.
Ama geçiyor:
Herhangi bir overclock yok.
Bu arada cihazdan bu kadar memnuniyetsiz olan arkadaşların cihazlarında bir sorun var galiba. Ben cihazın performansından genel olarak memnunum. Sadece iGo çalıştırmadan önce oxios memory ile RAM'i temizliyorum o kadar.
Daha önce HTC Wizard (K-Jam) kullandım, kardeşimde de HTC Prophet (Jamin) var. Ayrıca bir arkadaşımda Asus P535'i inceledim, biliyorsunuz bu cihaz da 520 MHz ama 240x320 ekranlı. i350 hiç birinden daha yavaş değil. Normalde HTC Wizard ve Prophet normalde pek hızlı değil, custom ROMlarla ve overclock ile hızlanıyor.
Bugün yüksek çözünürlüklü bir videoyu, sanırım 500*700 civarı, hiç takılmadan harika bir görüntüyle gösterdi. Prophet ise sürekli takıldı.
Geç cevap verme problemi gerçekten rahatsız edici ama buna da alışıyorum yavaş yavaş, sonra bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum.
Eğer bu özelliklere sahip bir cihazı HTC yapsa emin olun ki 1800-2000 YTL'ye satardı. Çünkü fiyatı düşmeden önce TyTN bu fiyatlardan satıldı, yakında TyTN II gelirse o da 1700-1800 YTL'den ucuz olmayacak, ve yine de ekranı VGA değil.
@beklen sana katılıyorum benimde değiştirme imakım yok olsada değiştirmem ben gayet memnunum Senin gibi güncelleştirme falan beklemekten çaremiz yok Malesef
ya arkadaslar simdi sorun romdan kaynaklaniyor benim anladigim bende almayi düsünüyodum ama kafam allak pulak oldu sesin gec gelmesini cok önemsemiyorum ama eyer cihaz sahip oldugu özeliyi desteklemiyosa bu cok kötü ben encok cup özenmistim 520mhz olunca insani heycanlandiriyor böylebir fiyata bide bide markanin daha önceki ügrünlere cikardigi romlar varmi yoksa agletleri yapip saliyomu sonra bunu bilmeden alamam zaten bi aciklama olmasa vaz geciceyim murat bey lütfen bisey dermisiniz bu konuda sizde ama cidden bu fiyatati olmasa gercekten su anda direk cayadim suanda bide birisi biyerde sorunlari topparliya bilirmi
Sevgili erdc bu sorun htc'de olsa hemen çözebilirdi çünkü romlarını destekleyen arkada bir ordu xda devoloper var fakat gigabyte da böyle değil, bu yüzden bu telefondaki işletim sorunlarına genccell'in çözüm bulması imkansız, bulabilse zaten biz artık PDA yapar hale gelirdik. Sorun genel olduğu için çözümü de sadece üretici verebilecektir.
Emin olun HTC de böyle bir sorun olsa hiç kimseye derdinizi anlatamazdınız fakat yaygın bir telefon olduğu için uluslararası baskı oluşur ve HTC yada devoloperler çözüm üretirlerdi. Ben epey araştırdım i350 için sanırım bu yönde tartışma sadece türkiyede geçiyor, diğer ülkelerdeki ortak sorun 64 mb romun az bulunması, edge ve 3g olmaması. Bunun dışıında bir tartışmaya rastlayamadım.
Sevgili klael hackmastere güvenme çünkü ben 208 mhz de ve hackmasterin overclock'unu devreye almadığım halde son ayar 624 mhz olduğu için onu gösteriyordu. Kaldı ki hiç bir firma 520 Mhz dediği makinenin hızını 624 olarak ayarlayıp satmaz. Sizin olayda başka bir yanılma olduğunu düşünüyorum. PDA'dan hackmasteri kaldırıp (kaldırılırken sorun yaratabiliyor formatlamak zorunda kalabilirsiniz yedek alın) farklı bir yazılımla hız testi denemenizde yarar var.
Cihazı iade etme nedenim en basit işlevi olan sizleri rahatsız etmeyen geç cevaplamanın beni sinir etmesi ve heyecanlı bir toplum olarak 3 kere alo demeyi konuşmaya başlarken demoralize olmayı sevmedim, karşımda telefonun açıldığını anlayanların 2. kelimelerinden duymaya alışamadım. Kalemle bir ikona tıklayıp beklemeyi de sevmedim. Bu yüzden iade edip birlikte yaşayamayacağım telefonu boşa elimde tutmak istemiyorum.
Bu gibi cihazların (gelişmiş teknoloji) dünya ile aynı anda ithalatı yapıldığında doğal olarak tüm teknik sorunlarını özellikle genel sorununu çözebilecek bir alt yapınızın olması bence mümkün değil. Bu şartlarda üreticideki temsilcisi ile disturbitor iletişime geçer ve ülkesindeki sorunu anlatır. Ben biliyorum ki benim sorunlarımın altına (gerçekten böyle sorunlar varsa ve çözemiyorsanız tüm cihazlarımı iade edeceğim) tipinde bir not genccell tarafından düşülmüştür. Ben zaten firmadan bundan başkasını bekleyemem.
Cihazı olanlara bir fikir verebilirim belki böyle bir ayar vardır. Cihazda cpu hız denetleyicisi olduğunu bilmektesiniz. Bu da registry de bu hızın ayarının tutulduğunu gösterir. Regeditleyerek bu ayarı bulup belkide sabit 520 yapabilirsiniz. (regde nerede olduğunu bulamazsanız cpu profile ile ilgili windows altındaki dll ve exe yi hex editle yada resource hack tipinde programlarla açıp registry nin neresine yazdığına bakabilirsiniz.)
Hatta belki de answer delay tipinde bir ayar vardır onuda sıfır yapabilirsiniz, belki de içindeki wise programı çağrı cevaplandığında araya girip çağrıya arka plan sesi koyayım mı yoksa sahip koyma mı demiş diye düşünüyorken geç cevaplıyordur bunlarla ilgili ayarlara ulaşabilirsiniz. Ben çok kafaya takmadım çünkü zaten 200 web sitesi ile 18 saat uğraşmaktayım bu açıdan meraklı reverse enginerlerin bir ihtimal bu işi kotarabileceğini tahmin ediyorum.
Ve son olarak ta belkide büyütecek bir sorun yok biz takıldık kaldık veya asıl sorunun nerede olduğunu bilmiyoruz. Ben cpu'nun yüke göre çalışmasının doğru olduğunu düşünüyorum bu yüzden bana göre sorun başka bir yerde . (içindeki flash file yapısı olabilir, 64 mb ramin 114 yerine 52 çalışması kuvvetle olabilir veya başka bir şey) Imate Jam win 2003 ile 20 mb boş ramde çok daha düşük Mhz ye sahip bir işlemci ile o kadar hızlı çalışıyor ki bunun i350 de sandığımız cpu ayarından sorunun kaynaklanmadığını düşünmeme neden oluyor. Cihazı almak isteyenlerin aklını karıştırmak hiç istemem çünkü şu anda bundan iyisi bu fiyata gerçekten yok hatta bu cihazın özelliklerini tüm dünyadaki çıkmış cihazlarla bir sitede karşılaştırdım sadece i-mate Ultimate 9502 karşıma çıktı, ETEN x800 de bu kadar iyidir ki benimde takip ettiğim cihazlardır. Umarım kısa sürede her şey yoluna girecektir.
Sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 19 Ocak 2008; 6:30:33 >
hımm, djalpha sanırım haklısınız. Açıklamalarınız tamamen mantıklı. Ürünü iade etmenize rağmen yapmış olduğunuz akılcı yorumlar için teşekkürler. Sanki şu anda sizin için esas rahatsız edici olanının telefonun geç cevap vermesi olduğunu anlıyorum. Benim hp 6915'te de vardı ama sonra basit bir yöntemle düzeltilebileceği firma forum sitelerinde yayımlanmıştı. i-mate Ultimate 9502'yi beklemeyi kararlaştırmışken tekrar i350'yi listeme aldım. Bence de cihazı sürekli 520Mhz'de çalıştırmaya çalışmak doğru değil çünkü bahsedildiği gibi bu direk pile yansıyacaktır. Yoğunluğunuz içerisinde foruma ayırmış olduğunuz vakit ve yorum/değerlendirmeler için teşekkürler.
cihazın hızı ile ilgili spekülatif konuşmalara bir de ben katılayım dedim :)
şimdi benim 1.5 senedir kullandığım bir Qtek s200'üm vardı.
Ekranı 240*320 ve işlemci hızı 200 mhz'di. Ram'i de 64mb idi. Bu cihaz şu anki gigabyte i350'mden daha hızlı çalışırdı.
Burada en önemli hız kriteri cihazın komutlarınıza cevap verme hızı, ki ben bunu beğenmiyorum.
Şimdi bakın ben neler yaptım. SKTools isimli programı kullanarak, cihazda çalışan tüm otomatik cevaplama, ses kaydı, arkafon simülasyonu gibi özellikleri devre dışı bıraktım. Yine bu herkezde bulunması gereken SKtools isimli program ile performans için gerekli birkaç ayar da yaptım. Cihazın kendi ÇALIŞMAYAN cpu scaling prosesini devreden çıkardım ve pocket hack master ile kontrol altına aldım.
Bütün bunların sonucunda hız kabullenilebilir hale geldi. Amma velakin cihazımda mesela Sbp Pocket plus, Sbp Weather gibi ''today'' screen'de duran birkaç adet yardımcı ve çok faydalı program çalıştırdığımda, ram 15mb'a düşüyor, cihaz hissedilebilir seviyede yavaşlıyor ve GPS programları (igo, garmin) gibi çalıştırmak hayal oluyor.
Şimdi ben kendi kendime soruyorum, ben eski cihazımı sattım, yeni ve daha iyi çalışmasını umduğum i350 aldım, ama artmış ekran kalitesi dışında eskisinden daha az konforluyum. Bir de benim emektar s200'ün 5 birim telefon çektiği yerde bu 2-3 ancak çekiyor. Mesela hastanemiz ameliyathanesinde ben tamamen ulaşılamaz bir adam oluyorum :)
Bu cihazı almamasını kimseye önermiyorum. Ancak şu haliyle cihaz tıbbi deyimle ''prematür'' doğmuş durumda. Ve ancak destek ile hayatta kalabilir. Eğer 2-3 ay sonra hala bu rom ve ayarlar ile devam ediyor olursam, işte o zaman bu cihazın üzerine kocaman bir çarpı atarım.
Djalpha arkadaşın da çok güzel bir şekilde dikkat çektiği gibi biz bu cihazın rom güncellemesi için Gigabyte'a bağımlı durumdayız. Yani arkamızda inanın yurtdışında pek bir insan desteği yok. Cihaz rusya , uzakdoğu ve italya dışında zaten bizden başka biryerde satışa çıkmamış.
Gigabyte da ne kadar sıklıkla rom yayınlar bilemiyorum artık. Velhasıl cihazımla ilgili karmaşık duygular içindeyim ve sizinle paylaşayım dedim.
i350 yi daha çıkmadan yakın takibe aldım. Cebitte inceledim ve bu başlığı ve diğer i350 ile açılmış tüm başlıkları aralıksız tek bir tanesini bile kaçırmadan takip ediyorum.
Aslında Cebitten bu yana bu cihaz benim olmalı diye iştahlanırken şu son günlerde atılan mesajları okudukça oldukça üzüldüm ve şu anda alınabilecek PDA diye bakıyorum da VGA ve üstü hali hazırda iki cihaz var alınabilecek i350 ve G900 ancak ikisinde de yavaşlık ve birçok problem okuyorum. Kararsızım. Vardığım sonuç 6815 ile yola devam artık gelirse Ultimate9502 yi bir görmek.
Bence Windows VGA ekrana henüz hazır değil VGA ekranlar hep problemli oluyor diye bir görüşte oluştu artık sabırla Ultimate9502 yi ve Etenin VGA lı modellerini bekliyoruz tek şansımız bu gibi. Veya GSmart bir güzellik yapsın da şu tüm bug ları gidersin. Artık VGA ekrana geçmek istiyorum.
suan cok büyük bir hayal kirikligi yasiyorum ben bu aleti cidden beyen mistim fiyatina karsin verdiyi özelikler insani cezbedecek sekilde ama söylenilen seyler canimi sikti simdi ne almam gerek tiyini bilmiyorum subatin ilk günleri en kadar bi gelisme olursa burdan takip ediceyim olmasa baska aletlere bakiyorum suanda neyse sorun cözulurse kesin haber verin merak icerisindeyim