Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: !Gsmart i350 incelemeri! |<ANA TOPİC>| Burada Bulu�alım :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: !Gsmart i350 incelemeri! |<ANA TOPİC>| Burada BuluÅ�alım :) Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erdc

15 Ocak 2008; 21:13:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Teşekkürler sayın c.o.n.d.o.r Bu kalem mevzusu cihaza olumsuz yansımıştı. Halbuki piyasanın en iyi cihazlarından biri. Keşke arada bir siz de cihaz ile ilgili soruları yanıtlasanız, ilgi kesin artar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdc -- 15 Ocak 2008; 21:16:15 >

Legend.

Sisteme Gözat

15 Ocak 2008; 23:05:10 

quote:

Orjinalden alıntı: SAMICAN

Ayrıca dosya gönderim seçeneklerinde bluetooth'la gönderim seceneyi ya yok yada ben bulamadım. Cihazı GENCCELL de türkçeleştirdim ondan sonra benim yapmam gereken bir şey var mı ? Genccell'deki arkadaşlar servis kaçırma telaşında olduğu için pek sağlıklı bilgi alamadım. Telefonla görüşürkende ses karşı tarafa 3sn geç gidiyor bunun biz çözümünü bulan arkadaş var mı acaba. Ses te çok az. Telefonla konuşurken tatminkar ama müzik dinlerken yetersiz.

Telefonla konuşurken 3sn geç gidiyor konusunu ilk defa duydum hatlardan olabilir bence, bende böle bir sorun yok.Telefonla konuşurkende Ses gayet yüksek aslında.Müzik dinlerkende kesinlikle beni tatmin ediyor.Bende önceden N73 vardı bilen bilir N73deki sesi başka telefonda görmedim ben daha mubarek 5+1 Ses sistemi gibi ses çıkarıodu.Tabiki İ350 ondan daha az ses çıkarıo ama ses kalitesi daha iyi.Sizde neden böle bir ses sorunu kaynaklandı bilemiyorum.
İpucu: Müzik dinlerden Audio Mixer Programını açıp bass tiz gibi ayarları yapıp en uygun ses kalitesini ve performansını elde edebilirsiniz

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuGrAx -- 15 Ocak 2008; 23:05:36 >

..| İntel E6750 2,66 @ 3,65 Gunluk @ 4,00*max|| GigaByte P35C-DS3R Motherboard || Geil 2x1Gb DRR2 800Mhz @ 1066Mhz*max || XFX 8600GTS XXX ED || SEAGATE 320 GB SATA2 16 MB NCQ || RaidmaX SMILODON Black Kasa || FSP EPSILON 600W || ASUS - 1814BLT SATA || Sycthe Ninja Plus+ || Toshiba 32'' LCD Regza || SonyEricsson Walkman W910i |..

IPhone 16Gb
beklen

15 Ocak 2008; 23:30:24 

Murat bey gerçekten teşekkürler. Sizi bu forumda cihazı almadan önce bulmam almamda büyük pay oynamıştı.

Varlığınız bir sorun olduğunda yanlız olmadığımızı gösteriyor.

Arkadaşlar aranızda, daha önce pocket pc kullanmış olanınız var mı? Ben yaklaşık 1.5 senedi Qtek S200 kullanıyordum.
Doğal olarak onunla bu cihazı karşılaştırma imkanı buluyorum. Bu cihazı cep telefonları ile karşılaştırmak yanlış olur düşüncesindeyim.

Bu konuda cihazın karşılaştırma ve eleştirilerini bekliyorum.

Tekrar saygılarımla.

c.o.n.d.o.r

16 Ocak 2008; 0:14:20 

quote:

Orjinalden alıntı: erdc

Teşekkürler sayın c.o.n.d.o.r Bu kalem mevzusu cihaza olumsuz yansımıştı. Halbuki piyasanın en iyi cihazlarından biri. Keşke arada bir siz de cihaz ile ilgili soruları yanıtlasanız, ilgi kesin artar...

Tavsiyen için çok teşekkür ederim arkadaşım ama gün içinde öylesine bir yoğunluk içindeyim ki akşamları sadece dinlenmeye ayırıyorum kendimi. Biraz rahatladıktan sonta umarım daha fazla katılabilir ve bildiklerimi paylaşmaya çalışırım. Ama taktir edersiniz ve sayfalarımızı da incelemişseniz hak verirsiniz, cep telefonu çeşidimiz günden güne artıyor. Herbiriyle ilgilenip test etmek de çok zaman alıyor. Dediğim gibi daha katılımcı olacağım bundan sonra. Saygılarımla
beklen

16 Ocak 2008; 1:12:53 

Arkadaşlar son derece teknik bir konu ama ÇOK AMA ÇOK önemli.

Şimdi biliyorsunuz cihazımızın içinde 520 mhz'lik intel bir işlemci var. Ve settings kısmında, yanlış hatırlamıyorsam
CPU profiles kısmında üç seçenek var bunu ayarlamak için, bu seçeneklerden ikincisi standart mod, üçüncüsü performance mod.

3. seçeneğin CPU'yu gerçek hızı olan 520 mhz'e sabitlemesi gerekiyor. 2. seçeneğin ise işlemci yüküne göre otomatik ayarlama yapması gerekiyor.

Bugun cihaza Pocket Hack Master isimli cihazın işlemci hızını görüntüleyen ve arttırmaya yarayan bir program indirdim. Çalıştırdım.
Bir de ne göreyim , üçüncü ve ikinci seçeneklerde de işlemci hızı 520 mhz'den 104 mhz'e kadar düşüyor. Programı kullanarak gerçekten işlemci hızını 520 mhz'e sabitledim. Size anlatamam cihaz tam anlamı ile UÇTU, pencereler anında açılıyor, tuş basmalarına anında cevap alınıyor. Garmin, opera gibi uygulamalar süper hızlı çalışıyor.

Buradan anladım ki bir süredir beni ciddi ciddi rahatsız eden cihazın yavaşlık sorunu tamamen cihazın tam 520 mhz'de çalışmamasından meydana geliyormuş.

Üreticiler neden böyle birşey yaptılar anlayamadım, nedenleri şunlar olabilir:
1. Pil ömrü çok kısalabilir.
2. Cihaz yanabilir :)

Yani cihaz kullanım ömrü boyunca 520 mhz'de çalışmak için yapılmamış gibi. Bu konuda testlerim ve sonuçlarım devam edecek.

Ama sadece şunu söyliyim size : Şu an i350 cihazınızın kapasitesinin sadece %20'sini kullandığınıza emin olabilirsiniz.

Saygılarımla

KoNFi

16 Ocak 2008; 14:06:16 

Yeterki iste adresine bir mail attım ve ürünü sistemlerine eklediler buradan sipariş vereceğim ürünle birlikte navturk u hediye etmediklerini söylediler.
Navturk sorunu nezaman çözülür acaba birde hala i300 lerde navturk varmı. bu navturk i300 lerde genel bir lisansa mı yoksa özel bir lisansamı sahip. Yani bir arkadaş çıkıpta sd kartında gelen navturk yazılımını bir yere kopyalayamaz mı? Yasak mı?
Arkadaşlar en geç yarın bu ürünü alacağım ne dersiniz. bekleyeyim mi yoksa siparişi vereyim mi?

..|Raidmaz Aztec Siyah YanPanel Şeffaf || DualCore AMD Athlon 64 X2, @ 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ ||SAPPHIRE - PE-AM2RS690MH Motherboard HDMI ÇIKIŞ ATI VIDEO OPTIMIZASYON TEKNOLOJISI ||2x1Gb DRR2 800Mhz ||ATI Radeon HD 2600 XT (256 MB)||Samsung 753DFX 17" ||Creative Audigy 2 ||Jazz 5+1 System ||SEAGATE 500 GB SATA2 7200.11 Dikey Yazım 32 MB NCQ ||SEAGATE 320 GB SATA2 7200.10 Dikey Yazım 16 MB NCQ || NEC - 3551A || SkyStar2 3x90cm Çanak ||GigaByte Gsmart i350 VGA @ 2.6" 640 x 480 256k @ 520mhz MarVeL CPU|..
djalpha

16 Ocak 2008; 18:54:39 

Merhaba, öncelikle ilk alanlardan biriyim, heycanımı sizinle paylaşmıştım ve detaylı bir bilgi hazırlıyordum ki sorunlar yaşamaya başladım,
Konuyla ilgili geniş bir e-mail yazdım ve Murat beylerde taiwan'a bu sorunlarımı tercüme edip altına notlarını yazarak ilettiler.

Ben sorunun sadece 64 SDRAM denen tarafının 128 yapılmasıyla çözülebileceğini ummaktayım. (olmazsa benim PC den takalım 512 Mb SDRAM nedir ki? )
SDRAM fakirliği bu zamanda bir PC fiyatına satılan telefonlar için ilginç! Amerika elindeki takaları bize sattıktan sonra ramleri ikiye hızla katlayıp katlayıp yeni PDA lar olarak satmayı zaten planlamış bu telefonların 2 üst modelini bile hazırlamıştır.

Aklım almıyor Win Mobile 6 koyuyor ama 64 MB SDRAM kullanıyorsunuz. Şuna benzetebilirsiniz ferrari arabaya 6 woltluk akü takmak gibi.

Sizlere yaşadığım sorunları videoya çekip hazırladım fakat uzun sürdü bu açıdan montajlamalı sonra yayınlamalıyım

Cihazımı iade etmek istediğimi de bu gün Murat beye ilettim.

Cihaz zaten sıfır gelsede 49 MB hafızanın 30 MB sini kendi içindeki programlarla kullanıyor sizin ekleyeceğiniz programlara 20 MB hafıza bırakıyor. Baştan zaten 1-0 yenik başlıyoruz maça. Ardından programlar install ettikçe gol yiyorsunuz bende hafızada 3 program çalışıyor sadece 6 MB hafıza kaldı !

Sanırım herşeyi alel acele içine koyalım diye bazı önemli mimari hatalarla piyasaya sürülmüş bir telefon. Gözlemlerim kağıt üstündeki 520 Mhz processor- 256 Mb ram - 64 Mb Rom özelliklerini elimize aldığımız cihazla bütünleşmediğini göstermekte.
256 NAND ram zaten 149 Mb olarak görünüyor kalanına win 6 kurulu sanırım (hafıza konusunda bilgim yok)
Bu NAND nedir tam bulamadım
Buldum
NAND (AND Logic - değil) , geleneksel NOR flash memory den daha ekonomik bir çözüm sağlayan dahili bir flash bellek türüdür. NAND fiyatları son zamanlarda düşmekte ve flash memory donanımlı cihazların satış rakamlarını hissedilir biçimde arttırmaktadır. Samsung Electronics CEO su; NAND flash belleğin yakın gelecekte hard disk sürücülerinin yerini alacağı ifade etmiştir. NAND memory şu anda oldukça popüler. Samsung şu anda ayda 3 milyon adet OneNAND Flash memory üretmektedir!

paylaşılan hafıza mı , bir miktarını ekranın chipi filan mı var ona mı kullanıyor, 256 mb ramden 100 mb si kayıp geliyor win 6 nın orada kurulu olduğunu tahmin ediyorum fakat artık 2.5 GB haritaların ve 130 MB lik navigasyon programlarının olduğu piyasada bu 256 Ram'ler 64 mb rom'lar la bu iş asla yürümez !

Not: Yukarıdaki hack masteri benim gsmartta çalıştıramadım test dediğimde ekran bembeyaz oluyor bekleyip resetlemek durumunda kalıyorum. Henüz duman çıkmadı :)

Processor hızından kaynaklanıyorsa da sorunlar çözülmeyecek tam aksine telefon kötü çakılacaktır, çünkü siz sürekli işlemciyi sürratli kullanın bu yinede 3 program çalışmasıyla azalan, 6 mb kalan çalışma hafızası gerçeğini ortadan kaldırmayacak hafıza azaldıkça hızlı çalışan işlemci de hızlı çakılacaktır. Ne kadar RAM-ROM o kadar HIZ.

Şöyle düşünün bir pc yaptık en gelişmiş işlemciyi aldınız en iyi ana kartı taktınız, 512 Mb ekran kartı bile koydunuz, fakat içine 512 DDR2 333 RAM takıp Vista kurdunuz! İlk günlerde biraz yavaş olsada çalışır fakat günler geçtikçe hard disc takıttakır çalışmaya ve sürekli takas dosyaları ile işlemeye başlar bu da acaip yavaşlatır. Çözümü sizce ne? Ram'i 2 GB yaparak windows'a takas dosyası oluşturmadan programları 2 GB'lik ram'den çalıştır görevi vermektir.
İşte bu PDA da bunu yapmışlar takas dosyası kullanma 64 SDRAM den win mobile 6 yı ve programları çalıştır demişler. Sonuç korkunç.

Sevgiler.

(mesajımı imla hatalarını düzeltme ve nand bilgisi için editledim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 16 Ocak 2008; 20:28:32 >

erdc

16 Ocak 2008; 19:04:36 

Distibütör firma adına yukarıdaki konuda bir cevap bekliyoruz. Evdeki rahatı bir miktar bozulacak ama olsun...

ironman

16 Ocak 2008; 19:33:59 

tavsiye edilmez yani bu telefonn

Aopen Nouveau A07 BlackCase Asus Power Supply A-45GA 450W PSU GIGABYTE GA-965P-DQ6 (rev. 3.3) INTEL Core2 DUO E6600 (2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX İşlemci Team Xtreem DDR2 800MHz Dual Channel SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11- LG Süper Multi DVD YazıcıGSA H22 N ASUS DVD ROM HP w2207h Black 22" 5ms HDMI Widescreen LCD Monito

HIS 2600XT IceQ Turbo (HD 1080p) Crossfire 256MB (128bit) GDDR3
. LOGITECH X230 64W RMS 2.1 HOPARLÖR- PHiLips 1.3 mp 90 FPs SPC900NC
ssungurlu

16 Ocak 2008; 19:42:30 

djalfa
sorunları bir iki madde ile özetlesen

Legend.

Sisteme Gözat

16 Ocak 2008; 19:50:09