Herkese çok selamlar arkadaşlar.Bir müşterimize toplayacağımız makinanın parçalarını buraya yazıp fotoğraflarını burada sizinle paylaşıp bir fikir edinmeniz açısından en azındna yardım etmek istedim.Şu an sistem daha toplanmadı diğer parçalarda yarına gelecek inşallah o zaman sistemin çalışması ilede ilgili yorumlarımı ve fotoğraflarını burada sizinle paylaşacağım.Bu arada toplayacağımız bu bilgisayarda makina parçası tasarımı ve bunların animasyonu yapılıp parçalar yani çizilen parçalar denenecek.Bu sebeple benden iyi bir workstation pc toplamamı ve limiti söylediler bende bu sistemi kurdum.Bu parçaların tek tek incelemesini ve sistemin çalışmasında ki etkilerini yazacağım.
Asus P5NT WS NVIDIA Quadro® Certified Intel Q6600 2.4 GHz Asus Arctic Square Fan OCZ 2x2GB Platiunum Kit Nvidia Quadro FX 3500 256/256 WD 500 GB 16 MB Cache SataII Asus 1814BLT DVD Writer NZXT Hush Kasa OCZ GameXStream 700W SLI Ready HP LCD Monitör (Model henüz belli değil)
Şimid gelelim anakartımızın özelliklerine:
CPU Intel® Core 2 Extreme/Core 2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4/Celeron® D Intel® Quad-core CPU Ready Intel® 06/05B/05A işlemciler ile uyumlu Çipset NVIDIA nForce Dual PCI-E x 16 çipset Front Side Bus 1333/1066/800/533 MHz Bellek Çift kanal bellek mimarisi 4 x DIMM, maks. 8GB, DDR2-800/667/533, non-ECC, tamponlanmamış bellek Genişleme Yuvaları 3 x PCI Express x16 slot, NVIDIA® SLI teknoloji desteği, x8, x8, x16 or x16, x1, x16 hızında 1 x PCI-X slot 2 x PCI Express x1 slot 1 x PCI 2.2 slot
Daha detaylı bilgi için anakartın üretici sitesine bakmak için TIKLAYIN Ürünü satın almak için ise buraya TIKLAYIN
Anakartın en önemli özelliği ve dikkat çeken yanı Quadro sertifikalı olması ve nForce chipsete sahip olması bu sayede Quadro serisi bir ekran kartı ile performansı katlanan P5NT WS, workstation anakartlar arasında kendine ayrı bir yer ediniyor.Trio PCI-E Graphics ile gücüne güç katan P5NT WS 3 Quadro ile nasıl çalışır acaba diye insanı düşündürüyor
Ürünün kutusu gayet sade ama anlatıcı bir yapıya sahip.Asusun açılır kutusunun içinden bir kutu daha çıkıyor ve anakartımız bu kutunun içinden çıkıyor.Aslında burada tüm anakart özelliklerini rahatlıkla görebiliyoruz 45nm teknolojisini kullandığı ve desteklediği işlemciler, chipset ve dahası.Kutunun arkasaında yine Asus bir fotoğraf ve ürünün özelliklerine yer vermiş.
Burada da yine özelliklerin yazdığı etiketi ve anakart hakkında kabaca bilgiyi görüyoruz.Ürünün kitapçığı driver dvd sini, hemen yanında içinde symantec firmasının hiç tasvip etmediğim nortonunu inter video yazılımını corelin snapfire programını directx 9.0c gibi full yazılımların yanı sıra gerekli bir kaç yazılımı daha görüyoruz.Bunlarda zaten hemen hemen her anakart ile gelen yazılımlar.Burda dikkat çeken artık driver dvd lerinin olması eskiden varolan cd ler artık karşımıza pek çıkmamaya başladı.Driver cd leri bile artık dvd oldu yakında blu-ray driver diskleri görür isek şaşırmayalım Yanında gelen kablolar ve ek aparatları hemen en sağdaki fotoda görüyoruz Asus o kadar para verdiniz bakın bizde bol bol kablo koyduk dercesine baya bir kablo vermiş hakikaten...Sli köprüsü normal sli köprülerinden daha uzun ilk bu dikkatimi çekti herhalde en alttaki pci-ex ile en üstekine kadar yetsin diye düşünülmüş.Kendi anakartımdada gördüğüm swicthler için ek parça P5NT WS den de çıkıyor hani şu power led reset buton için taktığımız yerde fazla uğraşmayalı diye düşünülmüş minnacık ama etkili çözüm olan parça.
Ve işte anakartımız.İlk dikkati çeken Asusun artık her anakartında kullandığı köprüler arası pasif soğutma oluyor.Trio logosuyla süslenmiş ve şekillendirilmiş bu soğutucu görevini iiy yapıyor olsa gerek.Bunu zamanla göreceğiz...
Asus arka paneli P5WD2 Premiuma çok benzetmiş benim aklıma gelen ilk o oldu.Arka panele bakacak olursak; 1 x PS/2 Klavye 1 x PS/2 Mouse 1 x Optical + 1 x Coaxial S/PDIF Çıkış 2 x LAN (RJ45) Ethernet Port 4 x USB 2.0/1.1 Ports 6 jacks audio çıkış I/O 1 x e-SATA 1 x Yazıcı port u Bulunuyor.Bunlarda bizim için gayet yeterli. Soğutuyu yandan ve biraz daha yakından çekmek istedim çünkü gerçekten çok güzel görünüyor. P5NT WS in diğer yeni nesil anakartlarda olduğu gibi yine tek bir ide girişi var. Son olarakta işlemci yuvamızı yakından görüyoruz.
Evet arkadaşlar anakartımız kabaca bu ısı değerlerini ve kasa içindeki durumunu sizlerle burada paylaşacağım.Umarım en azından bir fikir vermesi açısından yardımcı olmuşumdur.Workstation bir pc toplamayı düşünenler için bu anakart desteklediği teknoloji olarak olsun verilen sertifikaları olsun gerçekten çok dikkat çekici.Verdiği performansın da kötü olacağını hiç sanmıyorum Herkese iyi geceler iyi forumlar.
Güzel inceleme ve güzel kart...
Teşekkürler.
Acaba diyorum para biriktirsem böyle bir kartmı alsam diyorum ama workstation lık bir durumum olmadığı için vazgeçiyorum ROG serisi anakartlara bakmaya devam ediyorum commandoyu ablama verip kendime Blitz almayı planlıyorum ilerleyen günlerde
bu kartta eskidi
Teknoloji işte çıkan bir şey ertesi gün eskiyor. Yetişmek zor.
Eskidi ama şu an workstation bir kasayı götürebilecek herşeye sahip.Eskidi dersek aldığımız Quadro FX3500 de eskidi Bugün almaya gideceğim hatta.
Güzel inceleme. Ben de WS toplamayı düşünüyorum. Ama 500Gb yerine 2x250 ya da daha yüksek almak daha mantıklı bence. Hem hız açısından hem güvenlik açısından. Tek hard disk riskli. Hele bazı projeler o kadar değerli oluyor ki... Saygılar...
Evet aslında orası öyle fakat yedekli çalışılacağı için problem olacağını sanmıyorum.
müşteriye açıkcası elinizde olan malı stokta eritmek için satıyorsunuz.Bu kartın çıktığı neredeyse 1 yıl oluyor.Mavi bu karttan neredeyse çok az satabildi.
P5K-WS varken niye bu,hemde bundan daha ucuz hemde yeni nesil (X38 lilerde var ama o kadarda gerek yok)
Evet aslında orası öyle fakat yedekli çalışılacağı için problem olacağını sanmıyorum.
Yedeklemenin dışında performansı da düşündüm de.
Güzel inceleme
Birşey dikkatimi çekti
2 ekran kartı slotu arasındaki uzun slot neyin nesi acaba ?
quote:
Orjinalden alıntı: forious
Güzel inceleme
Birşey dikkatimi çekti
Evet, merak konusu. Bilen var mı? WS ekran kartları normal PCI-e diye biliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Hirotaro
müşteriye açıkcası elinizde olan malı stokta eritmek için satıyorsunuz.Bu kartın çıktığı neredeyse 1 yıl oluyor.Mavi bu karttan neredeyse çok az satabildi.
P5K-WS varken niye bu,hemde bundan daha ucuz hemde yeni nesil (X38 lilerde var ama o kadarda gerek yok)
Ne alakası var arkadaşım stok yok ki bizde biz anakrt falan satmıyoruz ki sadece istek üzerine workstation bir bilgisayar topluyoruz.Ayrıca senin bahsettiğin kartla ne yapabilizi bununla neler yapabiliriz işlemciye ramlere bakda öyle konuş istersen.Boşuna olmuş senin tavrın çünkü kimseye elimizde ki bir şeyi satmaya çalışmıyoruz Ayrıca olayı hiç anlamadan saçma bir yargı koymuşsun dikkat ettiysen bu kartın Quadro sertifikası bile var zaten ondan pahalı ayrıyetten 3 pci-express var.Bizim aldığımız ekran kartıda Quadro FX3500. İstersen okumadan araştırmadan bu tarz bir yargı koyma kimseye
quote:
Orjinalden alıntı: forious
Güzel inceleme
Birşey dikkatimi çekti
Burada gayet net görünüyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme