SZ6 serisi kullanıcılarının artması ile artık bu başlığın sırası gelmişti.. Ben diğer bir başlığa da yazmıştım ama ilk paylaşım olarak SZ6 serilerine XP yükleme metodu ve Temiz VISTA yükleme ile hayırlı olsun diyelim... Ne de olsa her zaman lazım olabilecek önemli bilgiler...
BIOS UPDATE sırasında başka hiçbir işlemle uğraşmayın.. Bataryanız takılı durumda olsun.. Tüm açık proğramları kapatın.. Hatta internet bağlantısını da kesin.. Vaio'larda yarım kalan bir BIOS update şu ana kadar hiç duymadım rastlamadım.. Ama yinede dediğim tedbirleri alın.. Ne olur ne olmaz...
*** İlk olarak en son BIOS sürümüne sahip olduğunuza emin olun.. Şu anda en son sürüm XP DOWNGRADE PACK içindeki UTILITIES paketindedir.. ve sürüm kodu "R0101S5"... DİKKAT : BIOS update yapabilmeniz için sisteminizin halihazırda tüm sürücüleri ile çalışır durumda olması gerekir !!! Bu şu anlama geliyor.. Bilgisayarınız fabrika ayarlarındayken BIOS update yapın.. Yoksa bir işletim sistemini kurduğunuzda tüm sürücüleri yüklemeden BIOS UPDATE yapamazsınız !!! Bu özellikle SHARED LIB dosyası ile alakalı.. Çünkü bu dosyayı yüklediğiniz zaman bilgisayarınız VAIO kimliğini kazanıyor.. Aksi halde BIOS update yapmaya kalkarsanız uygun cihaz olmadığına dair bir hata mesajı alırsınız !!!!!
4 - NVidia Driver -----> Reset----> (Uyarı : Shutdown için uzun süre bekleyebilir)
5 - Vaio Update 1 + 2 -----> Reset
6 - Vaio Update 3 -----> Reset
7 - Toshiba Bluetooth -> Reset----> (Uyarı : Shutdown için uzun süre bekleyebilir)
8 - Texas Inst Controller
9 - Memory Card Registry Patch----> Reset
10 - Modem
11 - Infıneon ----> Reset
12 - Fingerprint Driver -->Reset
13 - Wireless ---> Reset
14 - Ethernet ---> Reset
15 - Audio
16 - Sony Camera ---> Reset
17 - Sony I/O ------> Reset
18 - Image Filter
19 - Extension Parser ---> Reset
20 - Shared Lib ----> Reset
21 - Notebook Utilities ---> Reset
Kendi bulduğum bir sıralamadır.. Dosya adlarını kısaltarak yazdım ama anlaşılamayacak gibi değil herhalde... ve bu sıra ile yükleme yapıldığında tüm fonksiyonlar sorunsuz çalıştı... Ama her zaman katkı ve görüşlerinizi bekleriz.. Sizinde tecrübeleriniz ile bu sıralamayı en kusursuz hale getirebiliriz..
Arkadaşlar, ben de almayı düşünüyorum SZ serisinden.. XPS M1330 ile arasında kaldım. SZ serisinin artıları, eksileri nelerdir. Sizlerden öğrenebilsem bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Özellikle, SZ serisinde klavyenin dandikliği gibi birşey söz konusu mu, bir yorum okumuştum ancak bilemiyorum.. Şarj değişik şartlarda nasıl gidiyor, fan ses çıkarıyor mu, wireless ile ilgili sıkıntısı var mı ya da herhangi bir genel sorun var mı.. Bilenler varsa paylaşsa çok memnun olurum.. Bir de nedir bu karbon fiber kasa olayı. Bir artısı var mı sizce?
Arkadaşlar, ben de almayı düşünüyorum SZ serisinden.. XPS M1330 ile arasında kaldım. SZ serisinin artıları, eksileri nelerdir. Sizlerden öğrenebilsem bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Özellikle, SZ serisinde klavyenin dandikliği gibi birşey söz konusu mu, bir yorum okumuştum ancak bilemiyorum.. Şarj değişik şartlarda nasıl gidiyor, fan ses çıkarıyor mu, wireless ile ilgili sıkıntısı var mı ya da herhangi bir genel sorun var mı.. Bilenler varsa paylaşsa çok memnun olurum.. Bir de nedir bu karbon fiber kasa olayı. Bir artısı var mı sizce?
Selamlar...
M1330 ile SZ rakip modeller...
SZ serisi :
Avantajları :
- Hafiflik : Karbon fiberin avantajı burada... Hem çok dayanıklı hem de hafif bir malzeme olduğundan ileri teknoloji ürünlerinde kullanılıyor..
- Malzeme kalitesi : Tüm incelemelerde SZ serisinin malzeme kalitesi çok yüksek bulunuyor.. Sizde zaten 1330 ile birebir kıyaslama imkanınız olsa görebilirsiniz..
- Tasarım : Kişisel bir seçim ama genelde pek çok kişi için tercih SZ yönünde..
- LED ekran : M1330'un led ekranlı modelleri var ama TR'ye henüz gelmedi.. Ancak y.dışından alabilirseniz olabilir.. Yine SZ serisi'nin LED ekranı rekor incelikte.. Çok şık görünüyor..
- Wireless N : Uygun router ile çok yüksek hızlarda wireless bağlantı sağlayabilir..
- Hybrid ekran kartı : SZ'lerde Stamina ve Speed mode diye iki seçenek mevcut.. Bunlardan birisi onboard ekran kartı kullanırken (X3100) diğeri Geforce 8400m GS kullanıyor.. Bu sayede isterseniz pil süresi avantajı sağlarken, diğer seçenek ile de 3 boyutlu oyunlarda hiç olmazsa oynanabilir düzeylerde performans sağlıyor.. Bu özellik SZ'yi benzersiz yapıyor..
Dezavantajları :
- LED Ekran : Bu ekran henüz yeni bir teknoloji olduğu için bazı problemler yaşanabiliyor.. Bu teknolojiyi kullanan MacBook Pro'larda da bu sorunlar olabiliyor.. Ama bizim sorun dediğimiz şeyleri pek çok insan sorun olarak görmüyor.. Amaaaaa.... bu sorun (beyaz fonda bazı lekelenmeler diyebiliriz kısaca) alacağınız SZ'nin ekranında mevcut olsa bile ekrandaki görüntü kesinlikle RÜYA gibi... SZ serisinin testlerinde ekranla ilgili ilk yorum "Görüp görebileceğiniz en kaliteli ekran..." oluyor genellikle... Haaa.. Biraz dikkatli olup seçme şansınız olacak şekilde alabilirseniz bu sorunda olmaz ve mükemmel bir cihaza sahip olabilirsiniz..
- Fan sesi : Eski SZ serilerine göre epeyce azalmış.. Ama halen mevcut.. Ancaakk.. Sadece gece sessizliğinde duyabilirsiniz.. Onun haricinde normal çalışma şartlarında duymanız mümkün değil... Hatta HDD'nin sesi ile hemen hemen aynı düzeyde diyelim.. Ama cihazın yüksek performanslı olması ve compact boyutlarda olması "Eh artık bu kadar da olacak..." dedirtiyor.. Eski notebook'um FE31M çok daha sessizdi mesela.. Benim sessiz tanımım şudur : "Gece sessizliğinde çalışan notebookda bir fan var mı, yok mu anlayamamak.. Cihazın herhangi bir yerinde HDD'nin sesi haricinde bir ses tanımlayamamak.." FE31M böyleydi...
*** Klavye meselesi şöyle : Çok sevebilirsiniz.. sevmeyedebilirsiniz... Eski klikli klavyeler vardı ya.. İşte öyle bir dokunma hissi veriyor.. Bu nedenle biraz "klik-klik" çalışıyor.. Ama kesinlikle bunun haricinde bir sorun-dandiklik vs..vs.. yok.. Tüm tuşlar tam olması gereken yerde.. ve 13.3" bir notebook olduğu halde 15" gibi tam boyutlarda klavyesi var.. Ben beğeniyorum..
Dell M1330
Bu cihazı ben kullanmadım.. Araştırmalarım duyduklarım :
Avantajları :
- LED Ekran sorunu yok
Dezavantajları :
- Bu modelle ilgili forumlarda şikayetler bitmek tükenmek bilmiyor.. Hangi birisini yazsam bilemiyorum..
- Malzeme kalitesi : Pek çok kişi yetersiz buluyor..
- Ses & gürültü : Özellikle "whining" diye geçen vınlama-vızıltı sesi... Chipset veya CPU'dan geldiği tahmin edilen müthiş sinirbozucu bir ses.. Sırf bu sesten iade eden onlarca insanın yorumunu okudum..
- DVD sürücüsü : Kullandığı metod pek çok probleme yol açıyormuş.. Gürültülü, hatta CD-DVD'si çizilenler okudum..
yüksek teknoloji ürünü, kompozit malzeme. yüksek mukavemet/yoğunluk ve elastisite/yoğunluk değerlerine sahiptir. yani, hem hafif, hem de sağlam bir malzemedir.
değerini daha iyi anlamak açisindan; 1 ton çeliğin fiyatı 400 dolar iken, 1 ton karbon fiberin fiyatı 200 000 dolar dır.
ve geleneksel laptop malzemelerine göre yüzde 50 daha hafif, yüzde 200 daha güçlü..
abi dell le sz karsılastırılırmı ya sony nın kendıne en cok guvendıgı laptop ı sz serısıdır en kalıtelı malzeme ve muhendıslık bu modelde mevcuttur..ıkısı arasında kalınmaz dırek sz alınır sana okadar dıyım..ama alırken ıı ıncele laptopu beyaz ekranda alt kısımlara bak..
Yeni SZ serisi sadece **** de var galiba başka yerde yok bilen varsa lütfen haber versin. Sony karbon fiber özelliğini 15.4" modellerde kullansa süper olur ama fiyatta çok artar o zaman.
**** deki Carbon Fiber SZ modelleri:
SONY VAIO VGN-SZ61XN/C (2 GB) NOTEBOOK 5.153,75 YTL SONY VAIO VGN-SZ61VN/X/TR (2 GB) NOTEBOOK 4.807,31 YTL SONY VAIO VGN-SZ61VN/X (2 GB) NOTEBOOK 4.542,39 YTL SONY VAIO VGN-SZ650N/C/TR (2 GB) NOTEBOOK 3.625,35 YTL SONY VAIO VGN-SZ640N4 (2 GB) NOTEBOOK 3.115,89 YTL SONY VAIO VGN-SZ5XN/C/TR (2 GB) NOTEBOOK 4.399,74 YTL SONY VAIO VGN-SZ5XN/C (2 GB) NOTEBOOK 4.134,82 YTL SONY VAIO VGN-SZ4XTN/C/TR (2 GB) NOTEBOOK 2.749,07 YTL SONY VAIO VGN-SZ650N/C/TR (4 GB) NOTEBOOK 3.768,00 YTL
Fiyatlar aşırı yüksek!! + SZ660 modeli yoook!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 13 Aralık 2007; 13:25:52 >
Arkadaşlar, Hızlı yanıtlarınız için çook teşekkürler gerçekten.
Zaten, ben çok yakında ABD'den dönecek bir arkadaşıma aldıracağım ürünü.
XPS ile kıyaslamamın sebebi, XPS'in LED Ekranlı, 4 GB ram ve N Draft wireless'lı modellerinin artık ebay'de 1750 USD civarında bulunabilmesi. Kaldı ki benim bulabildiğim en ucuz sz660'da (led sorununun bu seride 650 den daha az olduğunu duymuştum bu forumda) 1650 civarında ki, aradaki farkı RAM için sayabiliriz. LED Ekran olduktan sonra pek de fark yokmuş gibi gelmişti, ancak sevgili @Reason'ın belirttiği ince ayrıntılar, benim de yurtdışı forumlarında dikkatimi çekti. Ancak çok karıştırınca SZ serisinden de şikayet eden insanları görüyorsunuz. Kararsızlığımın nedeni de bu.. Muhtemelen aynı soruyu XPS başlığı altında sorsam herkes SZ serisinin kötü özelliklerini öne çıkaracak :)
HDMI çıkışı olmaması, klavyesi ve şu ekrandaki olası sorun şu anda aklıma takılan ufak tefek şeyler SZ'de aslında.. Bu arada şarj ne kadar gidiyor SZ'nin normal kullanımda? XPS 3,5 saat kadar gidiyormuş, LED ekranla bu süre artıyor bildiğim kadarıyla.
Son olarak, ABD'den alanlar, en ucuz nereden alabilirim bilgisi olan var mı... Her gün 'deal' sitelerini kontrol ediyorum, ancak hemen hiç bir yerde SZ indirime girmiyor.. Ebay'den almaktan biraz çekiniyorum, o nedenle internet mağazası bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.. Teşekkürler,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkomenko -- 13 Aralık 2007; 15:27:20 >
www.notebookreview.com forumlarında çoğu yerde vaio sz6 serisinin indirime girdiği yazıyordu. Hatta Sonystyle da bile çoğu SZ modeli stokta yok gözüküyor.
2008 in ilk çeyreğinde çıkacak intel in yeni seri işlemcileri ve nvidia 9xxx serisi ile birlikte SZ serisi yenilenecek, yani SZ7 çıkacak. O yüzden SZ6 fiyatları ucuzlayacak bence..
İşte böyle söylentiler olunca insan da kararsız kalıyor