sz6 serısı laptop u bozulan boardu yanan yada benzerı bır sekılde hasar goren varmı? elındekı makıneyı satın alabılırım eger olan varsa..yada ekransız makıne ısteyen warsa satarım..
Geçmiş olsun... :( Cihazın başına bir iş geldi anlaşılan... Mahzuru yoksa paylaşabilirmisin ??
Grupta açtığın başlığa cevabı buraya yazayım;
Bende bir zamanlar olan SZ650'nin ekranı garantiden değişmişti... Ekranın üzerindeki koruyucu plastikte yazan kod : " LTD133EXBY - Made in Japan "... İnternette satan siteler var..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 26 Mart 2008; 0:34:08 >
Aramızda sz7x0 serisine temiz vista kurmayı denemiş olan var mı acaba (benim dışımda :P)?
Driverlardan bazılarının kurulumunda sorun yaşadım. Örnek vermek gerekirse amerika sony'den indirdiğim alps touchpad ve hdd protection utility (+driver) ne yaptıysam kuramadım. Setup daha işin başında "bu program bu model için uygun değildir" diyip su koyuyor. Dilden dolayı bir de ingiltere sony'den (avrupa menşeili sz71x) indirdirmeyi denedim. Bunda da dışarı atmadan yüklüyor ama bu sefer önceki başka bir driveri "her nasılsa" bozuyor (örneğin kamera) ve üstüne kendi de çalışmıyor. Neredeyse her türlü yükleme sıralaması kombinasyonunu denedim ama başarılı olamadım.
Havlu atmadan tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum!...
Herkese selamlar.
NOT1: sz6xx serisi driverlarının büyük bir kısmı ile sz7xx ile aynı (md5 bile) NOT2: Elimde ne yazık ki ne rescue cd var ne de f10'mu her neyse onunla devreye giren rescue partition. Ufak bir dalgınlık sonucu üstlerine bir bardak soğuk su içtim.
Ilk sayfada Reason temiz kurulum icin bir siralama vermisti onu denedim mi? O siraya gore kurmani oneririm driverlari tek tek.
ekrana kalem cartı ve catladı yanı bıraz kırıldı desem daha dogru olur..hala kullanıyorum sol alt kısmında bu ama sonucta kırık yanı..servıse gıttım aynı ekranın fıyatının 1500ytl faturasız ındırım fıyatı oldugunu soyledı..eger faturalı alırsanız 840 euro+kdv..yurtdısından arıyorum bende bakalım..ama amerıkada ekran fıyatı 300 dolar ve 40 dolara gonderıyorlar..benım buna vaktım olmadıgı ıcın yaptıramıorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesadak -- 26 Mart 2008; 21:36:26 >
Arkadaşlar notebookreview sitesinden aldığım bir bilgi:
***Sony Vaiolar Asus tarafından üretiliyor***
İlginç..
Vaio'nun birkaç serisinin servis (dissassembly) kılavuzu var bende.. (FE, FZ, SZ, S) Hemen hemen her board'ın veya kartın üzerinde Sony markası var.. Eğer üretimi asus yapsa kesin mainboard ya da diğer board'larda kendi parçalarını kullanır... Yoksa pek anlamı olmaz.. Ayrıca TX, TZ ve SZ serilerinin büyük bir kısmı "Made in Japan"... Asus'un bildiğim kadarı ile japonyada fabrikası yok...
Sony Türkiye'ye yeni Santa Rosa SZ modellerini neden getirmiyor ya? Sadece SZ değil başka modellerde gelmiyor malesef ürün zenginliği hiç yok!! Yani illede yurtdışından veya ****den almak zorundamıyız?
sony deki ürün çeşitliliğine baktığımız zaman sana hak veriyorum. ancak firmalar açısından da değerlendirdiğinde risk alma konusu işin içine giriyor. getirdikleri ürünlerin satış potansiyelleri buna bağlı olarak arzı karşılayacak bir talebin oluşma durumu göz önünde bulunduruluyor. tüm sektörlerde geçerli olan bir durumdan söz ediyorum. ithal edilen bir ürünün satılma zorunluluğu var ve bunlardan zarar etmeyi hiçbir firma istemez zaten sony açısından türkiye bir problem yok çeşitlilik konusunda da fiyat konusunda da
Yaaa kardeş geçmiş olsun ...ekranın kırılmış herhalde...Neden satıyorsun???Ekranı mı bulunmuyor..Taktır bir ekran kullan..Ekranı kırık dizüstünü kim alır ??
selamlar dostum. **** 149 euro+kdvye değiştiriyor klavyeyi türkçesiyle. 50 euro+kdv ye de klavyende zaten yeri bulunan tuşlara sintigrafik yazıyla türkçe karakterleri yazıyor.Klavyeyi değiştirmeden,cihazın garanti dışı kalmadan görünüş güzelliği bozulmadan bu şekilde yaptırabilirsin. Ha bi de şu var değermi dünyanın parasına? Ben beş milyona sticker aldım dikkatli bakınca belli oluyor ama normalde benim gözümü rahatsız etmiyor.(aşağıdan fotoğraflara bakabilirsin) Benden bu kadar seçim senin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 29 Mart 2008; 12:07:05 >
Dostum bilgisayarı amerikadan aldıysan,amerikada ikamet eden bir akraban veya dostun adres vericek,bilgisayarı onun adına register edeceksin ve oraya 26$ gibi bi fiyat olması lazım bi recovery disc gonderecekler,o da sana gonderecek. Eğer amerikada tanıdığın yoksa **** sonylerin recovery disclerini 35 €+kdvye satıyo en kısa ve kolay yol bu bence bunu dene. Kolay gelsin..
Driverlardan bazılarının kurulumunda sorun yaşadım. Örnek vermek gerekirse amerika sony'den indirdiğim alps touchpad ve hdd protection utility (+driver) ne yaptıysam kuramadım. Setup daha işin başında "bu program bu model için uygun değildir" diyip su koyuyor. Dilden dolayı bir de ingiltere sony'den (avrupa menşeili sz71x) indirdirmeyi denedim. Bunda da dışarı atmadan yüklüyor ama bu sefer önceki başka bir driveri "her nasılsa" bozuyor (örneğin kamera) ve üstüne kendi de çalışmıyor. Neredeyse her türlü yükleme sıralaması kombinasyonunu denedim ama başarılı olamadım.
Havlu atmadan tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum!...
Herkese selamlar.
NOT1: sz6xx serisi driverlarının büyük bir kısmı ile sz7xx ile aynı (md5 bile) NOT2: Elimde ne yazık ki ne rescue cd var ne de f10'mu her neyse onunla devreye giren rescue partition. Ufak bir dalgınlık sonucu üstlerine bir bardak soğuk su içtim.
bir önceki mesajımda bir kaç çözüm önermiştim diğer arkadaşa sende ancak bu çözümlerden faydalanabilirsin. Ama sana artı olarak bişey soyliym ben yeni sz770n/c aldım amerikadan.İçinde vista recovery cdsi gelmedi fakat xp downgrading cdsi geldi.Ben bi güzel xp downgrade yaptım fakat sonynin cdsinden yapmama rağmen hidden partition ve sony utilitiesin bazıları silindi daha doğrusu vista silindi ve xp kurulunca ilk kurulumda gelen bazı programlar yüklenmedi (recovery center,sprint gibi).Bu yüzden ilk kurulu gelen vistadan bi recovery disc yaratmadan xp downgrade yapmak doğru değil. Kamera olayına gelince tam bir hafta kafa