benimki de antenliymiş. Bu anteni cıkarınca orda bosluk olcak. Onun icin bi krom kapaktan bahsetmis reason. Bunu biryerden bulabilir miyiz. Bir de beyler bu sz icin özel yasıma kılıfı gibi bisey var. Ondan almayı düsünüyorum. Biraz pahalı ama yurtdısından falan beraber getirtsek diyecegim de o da aynı paraya gelcek sanırım. Bu sz691 in 6 milyar civarında satılmasının nedenini anlayan var mı? Yeni seriler bile o kadar pahalı degil. Dediğim kılıfın linki http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=VGP-CP8
1-2 sitede daha var benzer ürünler. Bi de acaba bu anten olayı olunca bu cantaya sıgmazsa onu napcam bilmiyorum :)
Bu kapağın fiyatı inanmayacaksın belki ama 25 dolar... Ben antenli olarak kullanıyorum.. İlk zamanlar gibi gözüme takılmıyor artık.. Böyle idare edeceğim..
Taşıma kılıfı işini ben hava yastıklı bir Fedex zarfı ile çözdüm.. İşini fazlasıyla görüyor.. Zarfın içine SZ660 cuk oturuyor.. Sonrada çantaya koyuyorum.. Steve Jobs MB Air tanıtımı yaptı ya zarfın içinden çıkartarak... Ben hergün yapıyorum bu tanıtımı.. Ama Vaio ile... Zaten Vaio X505 dünyanın tescilli en ince notebook'u iken Steve Jobs'un "en ince" hikayesinin yalan olduğu internette iki günde ayyuka çıktı.. Neyse geçelim bu MBA faslını...
SZ691'in fiyatındaki uçukluğun sebebi karbon fiber kaplamasının özel desenli olması... Kesinlikle bu derece bir farka değecek bir durum değil bence.. Bu özellik y.dışında bu derece yüksek bir fark oluşturmuyor ama yine de 500$ civarında fark var.. Sony bu cihazı sırf "Benim param var ve Vaio'mda herkesin vaiosundan farklı olacak...." diyenler için çıkartmış... Elbette olay sırf görüntü değil, bu materyalin bazı üstünlükleri var ama değmez bence.. Zaten bilinen en hafif ve en dayanıklı materyali kullanıyoruz zaten...
Merak edenler için Notebookcheck sitesi bizim SZ6'ları test etmiş... Adres;
reason verdiğin cevaplar icin sagol. Bu krom kapak türkiyede satılıyo mu? Bir de benimki daha gelmediği icin sz691 oldugundan emin değilim. Bizim ufaklığa sordum arkasında model ismi pcg-6s1l yazıyomus. Bu ne demek oluyo simdi? Yav kardan üni de tatil oldu zaten. Bilgisayarın gelmesi baya uzun sürcek gibi :) "Elbette olay sırf görüntü değil, bu materyalin bazı üstünlükleri var ama değmez bence" demişsin ne gibi özellikler. Daha 691 oldugundan bile emin deilim özelliklerini soruyom hehehe...
ben sony alanları hakikaten anlamıyorum paraları çöplükten mi buluyorlar diye defalarca test yaptırdım. hiçbir fark yokken bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyorum. şu linke bir göz atın ne demek istediğimi anlayacaksınız http://forum.donanimhaber.com/m_21209843/tm.htm
ben sony alanları hakikaten anlamıyorum paraları çöplükten mi buluyorlar diye defalarca test yaptırdım. hiçbir fark yokken bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyorum. şu linke bir göz atın ne demek istediğimi anlayacaksınız http://forum.donanimhaber.com/m_21209843/tm.htm
"Defalarca test" yaptırmışsın bize... İlginç..
Şaka bir yana; Vaio şöyle bir şey; Sony kullanıcılarının sorunları, şikayetleri vs.. var.. Ama diğer marka-model'ler ile kıyaslayınca bizimkiler keyfe keder kalıyor.. Üstelik kıyaslama yaptığım markalar bilinen markalar; toshiba, hp, dell vs.. Biraz gezin forumları ne demek istediğimi anlarsınız..
* Bu yıldızlı yerlere üşenmeyip belli başlı tüm markaların çok bilindik sorunlarını yazmışıtım.. Sonra düşündüm her okuyan savunma moduna geçecek uğraş dur bu sefer.. Acımadım sildim... Sonradan uğraşacağıma varsın 8-10 satır yazı boşa gitsin...
Bizim cihazlar dediğim gibi yine belli-başlı sorunları olsada onlara göre çok iyi durumda.. Ben vaio'yu tam olarak "AMELE" gibi çalıştırıyorum.. En üst stress altında çalışırken bir yandan da 4.5-5 MB/sn hızla (evet:.. kesinlikle yanlış okumuyorsunuz...) download yapıyorum çoğu zaman.. Bir kez dahi mavi ekran şöyle dursun, anormal bir durum oluştuğunu görmedim...
Bu durumda verdiğimiz paranın karşılığını aldığımızı düşünüyoruz.. Yani paramız çok da saçacak yer arıyor değiliz...
Bir de senin testleri merak ettim, ne testi yaptırdın hakkaten..
ben sony alanları hakikaten anlamıyorum paraları çöplükten mi buluyorlar
Bir rivayete göre doktorlar tercih ediyormuş biliyorsun denizde kum onlarda para Diger bir rivayete göre de kaliteden anlayan ögrenciler 2.el olaraktan tercih ediyormuş henuz sefalet dönemini yaşadıklarından bir başka rivayette derki kullanmayan ne bilsin
parayı nerden topladığı sanırım sadece alan arkadaşları ilgilendiren bir durum bende bir yıldır asus f3jp kullanıyorum ama şimdiye kadar aman aman dedirtecek bir sorunum olmadı, 1 kez sıkıntı yaşadım o da tamamen benim hatamdı ve servis ücretsiz onardı. bundan sonraki notebookum da Allah kısmet ederse SZ 791N/X premium olacak... sony ile diğer markalarla arasında fark var mı? evet. bilşenleri geçtim makinenin kendisi çok şık macbook pro bile yanında takoz gibi kalıyor - ki ev arkadaşımda var benim eleştirilerim yüzünden satacak nerdeyse - hoşuma gitmeyen tarafı var mı? yine evet, neden hala inatla Sz serisinde e-sata ve hdmi çıkışı yok anlamış değilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 17 Şubat 2008; 19:05:51 >
yeni cıkacak SZ-7*** serisi hakkında ayrıntılı malumatım yok ama fark sadece intelin pnryn işlemcilerinin kullanılmasından ibaretse fazladan verilecek paraya yazık olur kanımca, cunki bu işlemcilerin yapılan testlerinde (8000 serisinin - 7000serisine) önceki seriye bir ustunlugu bulunmuyor
T8400-2.4ghz , T7500-2.2ghz işlemciden sadece 150 puan kadar fazla alıyor 3dmark testinde o da zaten ghz farkından kaynaklanıyor , birde t9000 serisi var oda sadece l2 bellek farkı dışında birşey sunmuyor , montevinaya kadar beklemeyecekseniz bir onceki SZ serisi tercih edilmeli bence fiyat avantajını düşünerek
@TrDr_22, görüşünüze saygı duyarım. bende birkaç ekleme yapmak istiyorum. işlemcinin "PERFORMANSI" hakkında son derece haklısınız L2 belleğin arttırılmış olması bile SR-Penryn arasındaki fiyat uçurumuna değmez. Lakin bu Penryn işlemcinin asıl marifeti ise tam SZ ve benzeri segmentteki ürünler için yani: "MOBİLİTE". Penryn ile pil ömrü daha da uzun ve sistem bekleme moduna geçtiğinde nerdeyse sıfıra yakın bir tüketime düşüyor. yabancı forumlardaki birçok incelem de (ki bizler gibi duyduğunu okuduğunu değil tespitini yazan inceleme siteleri) aynen bu şekilde özetlemiş.
bir diğer konu ise bildiğim kadarı ile MONTEVINA platform adı, PENRYN ise işlemci ailesi (Santa rosa - Merom gibi). Zaten burada sorun olan şu ki işlemci ile bellekler aynı frekans hızında olmadığı için aslında sistemde, konfigürasyondan kaynaklı bir "hızlanma eksikliği" de olacaktır.. Benim premium istememdeki sebep CF kasa- yüksek ram ve sony'deki tartışılmaz ekran kalitesi. gerisi zaten birçok notebook'da mevcut. marka fanatiği olmaya gerek yok diye düşünüyorum.
saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 17 Şubat 2008; 19:47:07 >