Philips 5332 ile Pana 42 pv70f arasında kaldım. Gerçi biraz fiyat farkı var ama. Aklımı kurcalayan 2 soru var. 1. Philips 5332'yi burada 1900'e bıraktılar. Sizce nasıl? Daha düşük olabilir mi? 2. Pana 42pv70f'den +'ları ve -'leri nelerdir?
valla fuat arkadaş pana kullanmadığımız için bir yorum yapmamız doğru olmaz ... ama diğer markalarında artıları olduğu gibi eksileri de olduğu söyleniyor ... o marka ve modellerin topiclerini incelersen az çok fikir sahibi olursun ... fakat 5332 halen kullandığım ve oldukça memnun olduğum bir model ... adı yeter PHİLİPS ... biz almadan önce epey araştırdık ve sağı solu karıştırdık ,alacak olan sensin ve kararıda sen vereceksin ... birazda sen araştır ki , sonradan tüh deme ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu42 -- 16 Mayıs 2008; 17:34:58 >
Doğru söylüyorsun araştırma konusunda. Ancak çok bilen çok yanılır mevzusu oluyor bazen. Detaya iniyorum, bu kez de işin içinden çıkamıyorum. Pana pv70f'den fiyatı dolayısıyla vazgeçicem gibi. Çünkü aralarında neredeyse 300-400 YTL var. Merak ettiğim de bu farkı vermeliyim?
Ufukta 5332 görünüyor. Heralde Euro 2008 öncesi alırım.
Bence 300-400 ytl için vazgeçmen yanlış olur, o modelin kronik sorunları olduğu için fiyatı uygun seviyelerde yoksa performans olarak 5332 ile karşılaştırılmaz bile panasonic pioneerdan sonra 2. en kaliyeli plazma markası olarak kabul edilir
arkadaşlar yaklaşık 3-4 gündür 5532 plazmamı kullanmaya başladım. önce altın uçlu scartla denedim güzeldi görüntü. bu arada kablo kültürüm de arttı tabi sonra altın uçlu komponent bağlantı yaptım mükemmel görüntü aldım ancak bir sorunum var. sadece komponent bağlantıda (scartta olmuyor yani) siyah zemin üzerinde kırmızılar yeşil yeşiller kırmızı oluyor?? komponenet bağlantı renk körlüğü mü yapıyor ki bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?? bi de en optimal görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım bilgi verir misiniz?? herşeyi hallettikten sonra görüntüleri ekleyeceğim buraya...
he he pana hep iyidir pio at başı öndedir ... yahu arkadaş performans olarak nasıl karşılaştırlamaz bir anlatın yahu ... her topikte bir bilen var ama açıklayan yok ... yani performans deyince herhalde phlips plazma 100 m.yi 20 saniyede koşuyor panayla pio da 10 sn.de koşuyor sanki ... bir anlatında bizde bilelim öğrenelim ...
quote:
Orjinalden alıntı: margornn
Bence 300-400 ytl için vazgeçmen yanlış olur, o modelin kronik sorunları olduğu için fiyatı uygun seviyelerde yoksa performans olarak 5332 ile karşılaştırılmaz bile panasonic pioneerdan sonra 2. en kaliyeli plazma markası olarak kabul edilir
Alpakcan 4 mayıstan beri alanya'da idim yeni geldim hiç foruma girme fırsatım olmadı Pm de mesajlarını gördüm.pm den cevap attım.Umarım sorunun çözülür dediklerimi dene.Ayrıca progressive scan özelliğini açtınmı.Bende sorun yok ayni tv yi kullanıyoruz.sanırım sorun kabloda olabilir.ayrıca tüm baglantılarını yazsana yani dvd ,uydu,d.türk baglantını yaz.Kablo bağlantıların ve markalarını da belirtirsen iyi olur.Darty de pure av belkin altın uç compenent kablo ve elt koruması var ve fiatıda uygun ben kullanıyorum sorun yok. ''saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın.''ı kullanmam yasaklandığı için bundan sonra bunsuz kapatacağım.Yanlış anlaşılmaya.
NOT.Söz var sözü keser,söz var demiri büker.
quote:
Orjinalden alıntı: alpakcan
arkadaşlar yaklaşık 3-4 gündür 5532 plazmamı kullanmaya başladım. önce altın uçlu scartla denedim güzeldi görüntü. bu arada kablo kültürüm de arttı tabi sonra altın uçlu komponent bağlantı yaptım mükemmel görüntü aldım ancak bir sorunum var. sadece komponent bağlantıda (scartta olmuyor yani) siyah zemin üzerinde kırmızılar yeşil yeşiller kırmızı oluyor?? komponenet bağlantı renk körlüğü mü yapıyor ki bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?? bi de en optimal görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım bilgi verir misiniz?? herşeyi hallettikten sonra görüntüleri ekleyeceğim buraya...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 24 Mayıs 2008; 16:58:38 >
he he pana hep iyidir pio at başı öndedir ... yahu arkadaş performans olarak nasıl karşılaştırlamaz bir anlatın yahu ... her topikte bir bilen var ama açıklayan yok ... yani performans deyince herhalde phlips plazma 100 m.yi 20 saniyede koşuyor panayla pio da 10 sn.de koşuyor sanki ... bir anlatında bizde bilelim öğrenelim ...
quote:
Orjinalden alıntı: margornn
sayın sporcu42, bilmiyorum yazılarıma denk gelip okuyormusun ama hep yazdığım birşey var,son 2-3yıldır üretilmiş hiç bir marka model hd plazma arasındaöyle öldüm bittim bir fark yok,en büyük fark %5.... ben arkadaşta bulunan panasonıc,diğerinde bulunan pıoneer ve bendeki phılıpsı (üçüde 42 inç-hd ready)kendi evimde aynı koşullarda aynı kaynaklarla (çatı anteni-uydu-hddvd-dvd-blu ray-ps2-3) test ettim, dvd samsung hd850 ve toshıba ep 30 uydu altus ve humax(humax arkadaşımın) hddvd hd e1(arkadaşın) ve ep30 blu ray sony s500 ve ps3.........(5-6 taneoyun-3bluray-6hddvd ve birsürü dvd film) bağlantıyı altus uydu alıcıda scart-ps2de scart üzeriden compozit-dvd player hddvd bluray ve ps3te hdmı ile yaptım... inan parlaklık konusunda hiç biri birbirinden farklı değil,siyah konusunda pıoneer övüldüğü kadar başarılı değil,ama yinede küçük farkla üstündü diyebilirim,renk doğruluğu ve doğallığı konusunda bence yine çok küçük farkla phılıps öndeydi..panasonıc uyduda sanki azıcık iyi gibiydi... ps2 ve 3 te üçüde gayet güzeldi...hd görüntülerde üçüde bomba gibi, fiyatları panasonıc 3250 civarındadır,pıoneer 3500 bendeki phılıps 2750....... ben fiyat performans olayına hiç girmiyorum....bence bendeki phılıpste arkadaşlardaki panasonıc ve pıoneer de gayet güzeldi, herkese tavsiyede ederim hem panayı hem pıoyu hem phılıpsı.....ben şunu kabul etmiyorum:eğer bu test ettiğim ürünlerden özellikle bu kadar övülen pıoneer ve panasonıc gibi plazmalar bendeki phılıpsten beni tatmin edecek kadar iyi olsalardı ablama seg lcd aldık ona 2milyara phılıpsı satar gider pıo yada pana alırdım......benim markayla hiç işim olmaz, heee bende 19inç pw191 asus lcd monitör var 650ytlye almıştım evet 300ytleye satılan 19inç monitörlerden daha güzel,daha iyi...mesela herkese tavsiye ederim,ama 300-350ytlye 19inç monitör varken 650 edermi etmezmi tartışılır.... bendeki phılıps 2750ye almıştım,ne 4milyara satılan pıo yada pana ile nede 1350ye satılan seg ile aralarında pek fark yok...... bence pıo satıldıığı parayı kesinlikle hak etmiyor...güzelmi evet güzel,sizlerin birçoğunuzun kullandığı 5332 güzelmi evet oda güzel.....migroslarda falan satılan 1490lık 37inç panada güzel..... artık bu saaten sonra 42inç hd ready plazmaya 2000ytlden daha fazla verilmez....tabii bütün bunlar benim şahsi fikir ve izlenimlerim.... teşekkürler....
Ters bağlamışsın komponenti... dikkat et kablo renklerine
Bu nedenlede renkleride tersleme alıyosun...