bana kalırsa pio nun görüntüsü o kadar ahım şahım bir görüntü değil,çünkü bende yanyana izledim ... philipsin verdiği rengi veren plazma göremedim ve bu sebeple philips aldım...ayrıca pionun fiyatı da tek kelimeyle kazık ...ama 5-6 sene öncesine nazaran çok ucuz
Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.Çok memnunum .Daha önceki yorumlarımada bakabilirsiniz.+-5 Mt den kullanıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: TİMSAH58
arkadaşlar mrb. bende phılıps 50" 5532 almak istiyorum. D SMART ile kullancağım. İzleme mesafem 4-5 m arası bu modeli tavsiye edermisiniz? kumlanma denilen olay rahatsız edermi? şimdiden yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır plazma aramaktayım ilk olarak aklıma memmuniyet derecesi bi hayli yüksek olan pioneer 4280XA modeli girdi fakat yarım saat önce tepe home daydım gördüğüm philips ve panasonıc modelleri hayran bıraktı beni kenine sanırım baktığım philips plazma full hd idi renkler anlatılmayacak kadar canlı net ve parlaktı şu an kararsızım
ekkir arkadaş bende seninle aynı fikirdeyim yani pio bakımından ama şunuda söyleyeyim philipsin bildiğim kadarıyla full hd olan plazma modeli yok , fakat full hd lcd si var sen büyük bir ihtimalle onu görmüşsündür...
Mutluluklar dilerim hayırlı olsun keyifle keyifli günlerde kullanmanız dileklerimle
Hoş geldiniz mantıklı bir tercih fiyat/performans olarak ben hayli memnunum sizde memnun kalırsınız inşallah.
Saygılarımla, Soner Alp Korkmazlar.
quote:
Orjinalden alıntı: egmntmr
Sayın phılıps plazma kulübü üyeleri bu gün bende bir philips plazma sahibi oldum kulübe benide ekleyin şimdilik bu kadar gelip kurulsun sonra bol bol resim bol bol deneme yapıcaz bu arada 42pfp5332/10 panelim bu tvnin kullanım saatini görmek için neler yapmam gerekli????????
Philips 50"PFP5532 / Sony DVP-NS76H / Focus 8500 DCI / Philips FR990 / Magnat Motion 1000 / MSI vr330 / P4 Prescot 478 3 Ghz (3450'de çalışıyor) / 2 Gb ram / Asus X800XT PE / 19" LG T910 / Philips SNA6500 / Microsoft kumanda / Creative Audixy 2 NX / Philips 400 Gb Usb 2.0 disk
arkadaş öncelikle plazman hayrlı olsun ... bir kullanıcı olarak, doğru seçim yaptığın için seni kutluyorum...kullanım saatini görmek için servis kodu girilmesi gerekiyor zannedersem ... uygarman arkadaşımız bu topikte önceki sayfalarda vermişti kodları ama istersen bir bak ... hatta birde uyarıda bulunmuştu aman fazla kurcalamayın servis menüsünü diye ... bol resim bekliyoruz
quote:
Sayın phılıps plazma kulübü üyeleri bu gün bende bir philips plazma sahibi oldum kulübe benide ekleyin şimdilik bu kadar gelip kurulsun sonra bol bol resim bol bol deneme yapıcaz bu arada 42pfp5332/10 panelim bu tvnin kullanım saatini görmek için neler yapmam gerekli????????
Sayın arkadaşlar cevaplarınızdaki iyi niyetli temennileriniz için çok teşekkür ederim,plazma akşam geldi kutu epey büyükmüş şimdilik odada duruyor yarın kurulum için yetkili servis gelecek,görüntünün beklediğim gibi olacağına eminim. Bilgisayar, ps3, blu ray, hd dvd performanslarını resimlemeye çalışacağım en kısa zamanda,bağlantılarda da en önce şu an kullandığım next 2000cıs plus uydu alıcıma ,altın uçlu scart alıp tv ye bağlamak ilk işim bu olacak. Sonra diğerleri ayrıca, tvyi phılıps bayiden aldım tam söyledikleri zaman dilimi içerisinde paneli teslim ettiler çok ilgililer müşteri ile 2 kere arandım tv elime ulaşıp ulaşmadığına dair ve servis de aradı geleceği zamanı bildirmek için bu ne ilgi bu ne alaka mükemmel......
tüketici olarak bu ve benzer yazıları okuyunca mutlu oluyorum. işte oturmuş marka ve müşteri memnuniyeti,bravo philips. ülkemizdeki yerli ve yabancı markalara örnek olması dileklerimle... hayırlı olsun.
quote:
Sayın arkadaşlar cevaplarınızdaki iyi niyetli temennileriniz için çok teşekkür ederim,plazma akşam geldi kutu epey büyükmüş şimdilik odada duruyor yarın kurulum için yetkili servis gelecek,görüntünün beklediğim gibi olacağına eminim. Bilgisayar, ps3, blu ray, hd dvd performanslarını resimlemeye çalışacağım en kısa zamanda,bağlantılarda da en önce şu an kullandığım next 2000cıs plus uydu alıcıma ,altın uçlu scart alıp tv ye bağlamak ilk işim bu olacak. Sonra diğerleri ayrıca, tvyi phılıps bayiden aldım tam söyledikleri zaman dilimi içerisinde paneli teslim ettiler çok ilgililer müşteri ile 2 kere arandım tv elime ulaşıp ulaşmadığına dair ve servis de aradı geleceği zamanı bildirmek için bu ne ilgi bu ne alaka mükemmel......
Herkeze tekrar merhaba tv kuruldu öncelikle servis ve firma yetkilileri gerçekten çok iyi ve ilgili bunu belirteyim.Panelle ilgili ilk izlenimlerime gelincede şöyleki beklediğim uydu görüntüsü bu değildi next 2000 cıs plus uydu alıcım monster marka altın uçlu scarttan rgb seçili bir şekilde tv ye bağlı her kanalın aynı kalitede olmadığını gördüm cnbc aralarında en iyi görüntüye sahip kanal.diğer kanallarda ise insan yüzleri etrafında tırtıklar oluşuyor ufak ufak bazen yüzlerde bulanıklaşma gördüm.yarın uyducu çağırıp kablolarımı lnb çanak ve diğer ekipmanlarımı kontrol ettireceğim herşeyi yaptığımda hala gözüme görüntü kötü gelirse önerilerinizi bekliyorum (tv menüsünde herşeyi kurcaladım ayarları değişik kanallarla kontrol ettim)
tv yi izlerken de alttan geçen yazılar bulanık okunmuyor sizde nasıl????
ayrıca tvde izlerken bir anda birden hareket eden küpler çıktı yer değiştirdi görüntü bozuldu tekrar geldi bu ne olabilir.....???
ve arada sırada kumandaya dokunmasamda kumanda da av ye bastığınızda ekranın sol üst köşesinde çıkan ext 1 vs gibi ibareler kendiliğinden çıkıyor anlıyamadım????
ayrıca panel geldiğinde kullanım saatine baktırdım sıfırdı sıfır olması normalmi yada bu panellerde kullanılmış olsa bile panel saati sıfırlanabiliyormu ????
bu panelde ekran yanığı logo yanığını önlemek için ekran yıkama yenileme özelliği mevcutmu bilginiz varmı????
sizin panelinizde geldiğinde kasanın etrafı boşmuydu yani şunu demek istiyorum hani mağazalarda panellerin çerçevelerinde yazılar yapıştırılmıştır özelliklerini belirten bu yazılar acaba panel eve geldiğinde açıldığında bu yazılar yapışık oluyomu panele benimkinde yoktu????
bu panelin hdmi girişleri 1.1 1.2 1.3 mü hangisi ona göre kablo alacağım?????
şunuda belirteyim tv nin sesi çok çok iyi ....
sorularımı yanıtlıyacağınızdan eminim şimdiden teşekkürler philips plazma dayanışması hep destek tam destek sloganımızda bu olsun bari
Öncelikle ürününüzün kalitesinin gerçekte ne kadar iyi olduğunu anlamak için uydu yayınını baz almanız doğru olmaz en kötü DVD (kesinlikle sıkıştırılmamış yani 4.7 Gb değil 8.5 Gb lık haliyle olan bir dvd orginal veya orginalden 1:1 kopyalanmış olması ve bağlantınında eğer mümkünse HDMI ile yapılmış olması) ile bakmanız daha doğru değerlendirme yapmanızı sağlayacaktır.
Diğer yandan şunu unutmamak gerekir uydu yayınını tv oluşturmuyor kullanmakta olduğunuz recever oluşturuyor ve o ne kadar iyi oluşturabilir ve tv ye yollarsa ancak tv okadar gösterebilir. Lakin tv kanallarının yaptıkları yayınların kalitesi tabiki en önemli unsurlardan biri kullanmakta olduğunuz ayarlarında önemi var ve seyretme mesafenzinde çok önemi var.
Benim kullanmakta olduğum ayarlar ile ilgili; Uydu yayınını seyrederken ext1 kullanmaktayım ve sırasıyla veriyorum değerleri 55 / 55 / 55 ve keskinlik : 3 renkısısı : soğuk Dvd yayınını seyrederken Hdmı1 kullanmaktayım ve sırasıyla veriyorum değerleri 50 / 65 / 75 ve keskinlik : 6 renkısısı :soğuk
Daha öncede yamıştım kullanmakta olduğum Dvd dim 1080i ye upscale özelliğini bulunduruyor ve bu özelliği kullanırken ekranda oluşturduğu resim kalitesi gerçekten 4:4 lük ve kesinlikle bilmesem seyrettiğim filmin HD olduğunu söyleyeceğim kadar müthiş (en azından bilmeyenler HD olduğunu zannediyor filmlerin).
Kenarlarda oluşan kırıklıklar evet keskinliği arttırdığınızda eğer yayın kalitesi iyi değil ise fazlasıyla oluşuyor lakin bu tv nin bir sıkıntısı değil kullanmakta olduğunuz recever ve kanalların yayın kalitesi ile alakalıdır bunu unutmayın ama kesinlikle gözünüze iyi görünecek şekilde renk ışık kontrast ve keskinlik ayarlarını ayarladığınızda bu sorunu tv niz düzeltecektir. (az rahatsız olacağınız seviyeye indirecektir.)
Diğer sorunuza da cevap vereyim kullanım saatinin sıfır olması normal olanıdır. Bu ürünün gerçekten kullanılmadığının ispatıdır. Bildiğim kadarı ile panaller öncelikle test aşamalarından geçirildikten ve tüm testlerden okeylendikten sonra tv ye program yükleniyor ve doğal olarakta alet fabrikadan satışa 0 olarak çıkarılıyor.
quote:
Herkeze tekrar merhaba tv kuruldu öncelikle servis ve firma yetkilileri gerçekten çok iyi ve ilgili bunu belirteyim.Panelle ilgili ilk izlenimlerime gelincede şöyleki beklediğim uydu görüntüsü bu değildi next 2000 cıs plus uydu alıcım monster marka altın uçlu scarttan rgb seçili bir şekilde tv ye bağlı her kanalın aynı kalitede olmadığını gördüm cnbc aralarında en iyi görüntüye sahip kanal.diğer kanallarda ise insan yüzleri etrafında tırtıklar oluşuyor ufak ufak bazen yüzlerde bulanıklaşma gördüm.yarın uyducu çağırıp kablolarımı lnb çanak ve diğer ekipmanlarımı kontrol ettireceğim herşeyi yaptığımda hala gözüme görüntü kötü gelirse önerilerinizi bekliyorum (tv menüsünde herşeyi kurcaladım ayarları değişik kanallarla kontrol ettim)
tv yi izlerken de alttan geçen yazılar bulanık okunmuyor sizde nasıl????
ayrıca tvde izlerken bir anda birden hareket eden küpler çıktı yer değiştirdi görüntü bozuldu tekrar geldi bu ne olabilir.....???
ve arada sırada kumandaya dokunmasamda kumanda da av ye bastığınızda ekranın sol üst köşesinde çıkan ext 1 vs gibi ibareler kendiliğinden çıkıyor anlıyamadım????
ayrıca panel geldiğinde kullanım saatine baktırdım sıfırdı sıfır olması normalmi yada bu panellerde kullanılmış olsa bile panel saati sıfırlanabiliyormu ????
bu panelde ekran yanığı logo yanığını önlemek için ekran yıkama yenileme özelliği mevcutmu bilginiz varmı????
sizin panelinizde geldiğinde kasanın etrafı boşmuydu yani şunu demek istiyorum hani mağazalarda panellerin çerçevelerinde yazılar yapıştırılmıştır özelliklerini belirten bu yazılar acaba panel eve geldiğinde açıldığında bu yazılar yapışık oluyomu panele benimkinde yoktu????
bu panelin hdmi girişleri 1.1 1.2 1.3 mü hangisi ona göre kablo alacağım?????
şunuda belirteyim tv nin sesi çok çok iyi ....
sorularımı yanıtlıyacağınızdan eminim şimdiden teşekkürler philips plazma dayanışması hep destek tam destek sloganımızda bu olsun bari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soneralp -- 28 Şubat 2008; 14:31:57 >
Philips 50"PFP5532 / Sony DVP-NS76H / Focus 8500 DCI / Philips FR990 / Magnat Motion 1000 / MSI vr330 / P4 Prescot 478 3 Ghz (3450'de çalışıyor) / 2 Gb ram / Asus X800XT PE / 19" LG T910 / Philips SNA6500 / Microsoft kumanda / Creative Audixy 2 NX / Philips 400 Gb Usb 2.0 disk
sonunda bende 42pfp5332/10 sahıbı oldum.3 gundur plazma seyrederken gozlerım agrıyo sebebını bılmıyorum.logo ızı bu plazmalarda kalıyor mu nasıl kullanmam lazım.
Lakin gözünüzün ağırmasının sebebi belki ayarlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Gözünüzün en doğru algıladığı halini ayarlarsanız ozaman belki bu sıkıntınız kalmaz.
Diğer yandan tabiki bütün plazmalarda ve lcdlerde ekranda logo yanığı oluşması ihtimali vardır. Çok uzun süre aynı kanalı izlemezseniz ve eğer izleyeceksenizde kontrast ve ışık ayarlarını kısarak izlerseniz bunun oluşma ihtimalini veya süresini uzatabilirsiniz. Kitapçığında konu ile ilgili açıklamada mevcuttur ve müşteri hizmetlerinden de bunun ile ilgili cevap alabilirsiniz. 0800 lü ücretsiz müşteri hattı vardır philipsin şuan direkt olarak hatırlayamadım numarayı oradan da bilgi edinebilirsiniz.
Ve keza konu ile ilgili olarak daha önceki mesajlarda da detaylı bilgiler bulabilirsiniz ve bence okumalı ve aklınıza gelmeyen soru ve cevaplarıda önceden bulabileceğiniz bu yazılardan bilgi edinmek kesinlikle işinize ve bence herkesinde işine yarayacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: mueksi1973
sonunda bende 42pfp5332/10 sahıbı oldum.3 gundur plazma seyrederken gozlerım agrıyo sebebını bılmıyorum.logo ızı bu plazmalarda kalıyor mu nasıl kullanmam lazım.
Receverinizin bağlantı çıkışından veya scart kablodan da kaynaklanıyor olma ihtimalini göz önünde bulundurarak farklı bir scart kullanarak deneyiniz çünkü söylediğiniz olay yayının kesilip tekrar gelmesi anlamına geliyor ki bunun sebebi scart ta olabilir bir başka scart ile veya hatta receverin farklı bir çıkışından da görüntüyü tv ye aktararak sorunun nereden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
quote:
Sayın soneralp öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için bu gün öğleden sonra uyducu arkadaşlar geldi ve lnb disec kablo ayarlarını yaptılar cihazım da yabancı film kanallarını izledim biraz inanılmaz görüntü dvd kıvamında ama türk kanalları göreceli kalitede bu gün tüm uydu sinyallerinide olabilecek en üst düzeyde ayarlattım.
Şu an için en büyük sorunum ekranda tamamen beyaz renk alacak bir görüntü çıktığında sol köşede av tuşuna basıldığında çıkan e EXT 1 yazısı beliriyor ve ekranda alttan üste doğru geçme oluyor ve görüntü gidiyor beyaz ekran geçtiğinde gekiyor geriye görüntü.
şimdi yukarda yazdığım sorun kullandığım uydu alıcıdan kaynaklanıyor olabilir çünki scart to scart bağlantıda bu oluyor philips servisini aradım sorun kullandığınız uydu cihazında olabilir diyorlar uydu cihazını servisine götürücez bakalım ne olacak ve şunuda belirteyim tv çok iyi bunu inkar etmiyorum ve mutluyum ancak şu beyaz ekranda yaşadığım sorunu giderdimmi herşey hallolur sanıyorum.....
soneralp arkadaşımız sağolsun bizden önce davranmış ,yazdıklarına katılıyorum eklenecek ne var dersek ? alttan geçen yazılar neredeyse tüm plazma ve lcdlerde bulanık olduğunu düşünüyorum ki bu da tepkime süresiyle alakalı bir durum ... hareket eden küpler olayını pek anlayamadım ama yayın veya antenle alakalı bir sorun da olabilir ... kumandaya dokunmadan çıkan ext-1 türü ibareler , uyduyu veya dvd playeri açıp kapattığınız zaman plazmanın otomatik algılama sayesinde bağlantı yapılan kanala geçmesinden kaynaklanıyordur ... ekran yıkama özelliği bildiğim kadarıyla yok ,zaten olsa da iş işten geçtikten sonra ne işe yarar bilmiyorum , zaten bağlantı komponent veya hdmi olduğu zaman plazmanın piksel kaydırma özelliği sayesinde bir sorun olacağını sanmıyorum ... etiket olayına benimde kafam takılmıştı ama benim plazmanın kutusundan da çıkmamıştı ... plazmanın sesine itiraz edecek kimse olacağını da sanmıyorum ... HDMI kablo da ise numara falan yazmıyordu ,çünkü dvd playerin içinden çıktı taktım sorunsuzca çalıştı ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu42 -- 28 Şubat 2008; 17:51:44 >