Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PHILIPS PLAZMA KLÜBÜ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: PHILIPS PLAZMA KLÜBÜ Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sporcu42

18 Aralık 2007; 18:51:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

aynı model Türkiye'de epeyden beri satılmakta ... ama fiyatı ne yazık ki bizim için uçuk denilecek kadar ... http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152435&productid=evph47pfl9732d avrupada ucuz Türkiye'de kazık ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu42 -- 18 Aralık 2007; 18:52:12 >

msaltik

Sisteme Gözat

18 Aralık 2007; 19:20:02 

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

aynı model Türkiye'de epeyden beri satılmakta ... ama fiyatı ne yazık ki bizim için uçuk denilecek kadar ... http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152435&productid=evph47pfl9732d avrupada ucuz Türkiye'de kazık ...

google'da arattım ama çıkmadı. yanlış yazdım heralde. ama hakkaten pahalıymış.

Sis Farı Süs Farı Değildir.
http://www.cimenlikoyu.com

Fotoğraflarım için tıklayınız. http://www.fotokritik.com/kullanici/msaltik/portfolyo/
mantık

18 Aralık 2007; 23:55:55 

quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

sevgili mantık senin yorumlarını hep mantıklı bulmuştum hep ama bu son mesajı sanki sen yazmamışsın gibi. öncelikle önerdiğin tv üst düzey bi tv ve fiyat olarak uçmuş düzeyde. philips'in bu tv ile ödül kazanmış olması benim ve diğer arkadaşımın ilgileneceğini sanmıyorum. çünkü bizim sınıfımızda değil. fiyatını bulduğum adres bu
http://www.cinefacts.de/userseiten/heimkino/details.php?id=492

ayrıca henüz türkiyeye gelmemiş sanırım. bunun yanında bize daha çok hitap sınıfta, 42pv70f ise herkesin takdir ettiği ödül almış bir tv. arayıp bulmak kolay.

ikinci kısımda belirttiğin gibi DVD hakkında yorum yapmak zor. nasıl bir DVD, nasıl bağlanmış bunlar önemli. buna bişe diyemem

ama gittiğim her mağazada, ister çoklu ister tek bağlanmış olsun (mağaza yetkilisinden rica ettim), orjinal DVD ile veya kendi özel demo görüntülerinde, (hatta birinde de fantastic 4 oynatıyolardı) kumlanma gibi garip BENİ rahatsız eden şeyler gördüm. uzaklaştıkça kaybolan bu lekeler nedense sadece philips'ler de var. ve hepsinde gördüm. bu işe ilk başladığım da LCD bakıyodum. onda bile vardı yani. 42pfl5332'ydi sanırım modeli. gözden göze fark var.

bunun yanında panasonic'in sitesinde 100Hz olayı yazmıyor. benim gördüğüm kaynağı da bulamadım şu an. ama bir forum değildi. bulunca tekrar paylaşırım. yok yanlış gördük, yanlış ifade ettiysek de buraya yazar, özür diler, düzeltirim.

bir de yanlış anlaşılma olmasın. philips 50pfp5532'yi 1dakika seyretmedim. farklı mağazalarda farklı yayınlar da seyrettim. belki sporcu arkadaşımızın 12 günde ilk hevesle ulaşacağı seyretme süresine ulaşamamışımdır ama emin olun ki yeterli düzeyde seyrettim.

son olarak tekrarlıyayım ki, amaç gerginlik yaratmak değil. herkesin göz sevki, beklentileri, fiyat aralığı var. sonuçta herkes kendi kararını da kendi verecek. margornn arkadaşımız philips de alsa panasonic de alsa samsung da alsa bana bir faydası yok. "oh be birine daha panasonic aldırdım" diyeceğim bi durumum yok. tv satan bi adam değilim yani :) devlet memuru olarak görev yapıyorum :)

Sevgili dostum Msaltık.

Bu satırları bir yanlış anlamayı düzeltmek adına yazıyorum.Eğer yazımı bir kez daha okursan o modeli sevgili kardeşimiz yazısında philips için panel üretmediği ve bu işin ustalarından olmadığı yanılgısını açıklamak için verdim .Önermek adına değil LCD 47'' PFL 9732 modeli en son EISIA avrupa ödülüne sahip AURUA seriside öyle böyle başarısı olan bir firmayı yanlış algılamaması adına örneklemiştim.
Demişsinki Türkiyeye gelmemiş iyide gelmemiş şeyi neden önereyim zaten önermedim başarısını belirtmek için örnekledim.Ayrıca İki ay evvel satışa sunuldu ve almayı düşündüm ama koşulların LCD için oluşmadığını plazmanın farkını anladığımda vazgeçtim alan arkadaşların yorumları topiclerde eskidi bile YTL.8000 cıkış fiatı şimdi 12 ay vade YTL.6942 ye indi bilgilenmek istersen www.estore.com.tr de bulabilirsin.
Zaten not bölümünde sakin olmamız gereğini belirtmiş biri olarak seni kırmak gibi bir düşüncem asla olamaz hele 55 yıldır neler yaşamış biri olarak hiç bir şeyin kalp kırmaya değmediğinide iyi biliyorum dostum seni seviyorum.gelelim bir fikrine katılmama düşünceme sporcu kardeşimi hiç tanımam unutmakı bu arkadaşta ayni senin gibi uzun süre araştırdı üstüne üstlük o bu ürünü aldı ve 12 gündür kullanıyor ve sen ona 12 gün fikir edinmek için yeterli değil diyorsun senin için yeterli ama onun için yetersiz noktasındaki çelişki nedeni ile sadece bu fikrine katılmadıgımı not olarak geçtim.Unutmamalısınki ilk mesajı geçtiğinde sana yardımcı olabilmek adına yazılar yazanların birbirimizin dertlerine merhem olmaktan başka ne amaçları olabilirki.Her şey paylaşıldığında bir anlam ifade ediyor.Birbirimize gönül koymamıza neden varmı.Kendine iyi bak dostum.Seni seviyorum seni iyi tanımak adına imzandaki F.K ğe üye oldum gerçekten çok başarılı fotolar var.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın

NOT.En güzel şeyler sahip olabildiklerindir.

dOcToRuA

19 Aralık 2007; 8:18:07 

Arkadaşlar birsüresir yazdıklarınızı okuyor ncak cevap yazmıyordum,bu sabah çok yoğun olmadığım için 2 satırda bu topicde benimde katkım olsun istedim.Adı geçen bütün markaları en az 3 kez yanyana ve sd,dvd yayınlarını izleyerek test ettim.Amacım panasonic 50 pv70 almaktı.Yola bu şekilde çıkmıştım.Sonrasında geregk bu forumda gerekse de başka 2 forumda samsung,panasonic,pioneer philipse ait tüm yazıları bir kaç kez olmak üzere okudum.Sonunda tabi kişisel görüşüm pioneer dışında tvlerde anlamlı bir fark göremedim.Hatta bazılarından çıkardıkları arızalar nedeniyle soğudumda.Arızaları nereden öğrendim derseniz tabiki forumda yazılanlardan.Bu arada 60hz 100 hz tartışmasıda yapılıyor topicte,benim okuduklarımdan çıkardığım sonuç plazmlarda 60-100 hz farkının anlamlı olmadığı şeklindeydi,bunuda benden çok daha fazla bilgi sahibi olduğuna inandığım bu forumda panasonic yada pioneer plazma topiclerinde yazan arkadaşlarımızdan öğrendim.Bu arada net olarak bildiğim 100 hz plazma lg nin modeli adını tam hatırlıyamıyorum ama 50pc51 yada 50pc52 galiba,araştırırsanız katologlarında 100 hz diye net olarak bildiriyorlar.
Bu arada philipsimi keyifle seyrediyorum.İyiki almışım,saygı ve selamlarımla,iyi bayramlar.

msaltik

Sisteme Gözat

19 Aralık 2007; 9:13:43 

tabii ki kalp kırmaya gerek yok. bu arada o bahsettiğiniz LCD'yi ben bulamadım heralde. bir önceki mesajımda belirttim. sporcu arkadaşımız da ilgili adresi vermişti. o benim hatam.
maksat birşeyler öğrenmek tabii ki. forum sayesinde bazı doğru bilinen yanlışları görmüş oldum. o yüzden kullanıcı görüşlerini de kendi fikirlerimle, görüşlerimle birleştirerek kararlarımı alıyorum. bu aşamalarda verdiğiniz destek için teşekkürler.

fotoğraflar için de teşekkür ederim

Fotoğraflarım için tıklayınız. http://www.fotokritik.com/kullanici/msaltik/portfolyo/
mantık

19 Aralık 2007; 11:56:33 

Merhaba dostum,

Panasonic bölümünde gezerken yazını okudum Gel şu PV7 den vazgeç ama 70 için bir şey söylemeyeceğim sadece bazı arkadaşların ''ÇIT''lama şeklindeki sesten rahatsızlıklarını okumuştum ama PV7 sorunlu zaman içinde dikine çizgi oluşması çok problem onca para verip bu riske girilmez daha bbaşka sorunlarda vardı aklımda bu kalmış ve ustaların hiçbirisi tavsiye etmez.Dost acı söyler yoksa alsan bana neki ama o zaman neden paslaşıyoruz zorla elde edebildiğimiz birikimlerimiz heba olmasın diye.ASlında dOcToRuA arkadaşımızda senden daha titiz araştırmalar yapmıştı yazısında belirttiği gibi belli bir izleme uzaklığından izlemek zorundasın o zamanda zaten yakında görebildiklerini zaten göremeyeceksin o halde en az 500 ytl havadan neden fark verelimki.Sadece anlık neticelerden daha da önemlisi uzun periotta ne gibi sorunlar yaşandığınıda kullananlardan gelen ortak şikayetlere bakarak karar vermek daha doğru olacak sanırım.Senin ve tüm arkadaşların bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın

NOT.Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.Sevdiklerinize sevginizi belli edin.

quote:

tabii ki kalp kırmaya gerek yok. bu arada o bahsettiğiniz LCD'yi ben bulamadım heralde. bir önceki mesajımda belirttim. sporcu arkadaşımız da ilgili adresi vermişti. o benim hatam.
maksat birşeyler öğrenmek tabii ki. forum sayesinde bazı doğru bilinen yanlışları görmüş oldum. o yüzden kullanıcı görüşlerini de kendi fikirlerimle, görüşlerimle birleştirerek kararlarımı alıyorum. bu aşamalarda verdiğiniz destek için teşekkürler.

fotoğraflar için de teşekkür ederim

msaltik

Sisteme Gözat

19 Aralık 2007; 12:06:09 

ben de herkesin bayramını kutluyorum bugünden.

PV7F'ye gelince araştırmalar devam ediyor. dikey çizgi problemi tam olarak nedir bilmiyorum ama PV70F için de oldukça sık bahsedilmişti. ztn öyle bir durum olsa garanti kapsamında değişilir. PV70F alıp da tv'sini değişien çok arkadaş da var. bu biraz da şans işi. ama genel bi problemse o ayrı tabi.

annemler aynı mağazadan aynı gün arçelik tv almıştık zamanında. onlar 55 ekran ben 70 almıştım. o zmandan beri büyük ekran hastalığı var demekki bak onların tv'si 4 kere servise gitti, sonunda değişti. benimki hala sorunsuz. 5 yıl oldu.

dayıma PV70F almıştık. yazın başladığımız araştırmalarda dikey çizgi, mor yılan, burn in konuları canımızı sıkmıştı. ama sonra kullanıcılar görüş bildirdikçe bunların kronik sıkıntılar olmadığı, rastladığı durumlarda da panellerin panasonic tarafından hemen değiştirildiğini gördük.

kendisi aldıktan sonra da ne dikey çizgi, ne de mor yılana rastladı. burn in olayı ise hiç sıkntı değil bu tv'de. laptop bağlanmış şekilde uyuyakalmış, sabit görüntüde. 2 sa sonra uyanmış rahatsız edici hiçbişe yokmuş. şaşırmıştık.

ilgin için teşekkür ederim bu arada. uyarmış olduğun konu zaten aklımda olup, kesin karar öncesindeki araştırmalarımda yine gözönünde bulunduracağım.

tekrar herkese iyi bayramlar...

mantık

19 Aralık 2007; 12:38:14 

Dostum hoş geldin.

Uzunca bir süredir ortalarda yoktun Yeni tv ile (Philips 50'' Plazma 5532) balayından dönemedin merak ettik bendede aynısından var biliyorsun ben şimdilik ayarları düşük kullanıyorum 200 saat kadar bu kararda kullanacağım ayarları şimdilik şöyle.Menü den girip GÖRÜNTÜ.başlığında parlaklık.45 renk 35 kontras 40 keskinlik 5 renk ısısı .soğuk kontras +.Açık NR.Açık SES:ekolayzır değiştirmedim balans.0 ses sınırı .açık İncr.Surround. Doygun ses şeklinde kullanıyorum bbaşka ayar varmı sen hangi ayarlarda kullanıyorsun.Progresivve scan özelliğini DVD bağlantıda açtınmı herhangi yaşadığın sorun varmı yazarsan sevinirim şu anda senden başka ayni tv yi kullanan arkadaş yok.Bayramını kutlar hayırlar dilerim.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın

quote:

Orjinalden alıntı: dOcToRuA

Arkadaşlar birsüresir yazdıklarınızı okuyor ncak cevap yazmıyordum,bu sabah çok yoğun olmadığım için 2 satırda bu topicde benimde katkım olsun istedim.Adı geçen bütün markaları en az 3 kez yanyana ve sd,dvd yayınlarını izleyerek test ettim.Amacım panasonic 50 pv70 almaktı.Yola bu şekilde çıkmıştım.Sonrasında geregk bu forumda gerekse de başka 2 forumda samsung,panasonic,pioneer philipse ait tüm yazıları bir kaç kez olmak üzere okudum.Sonunda tabi kişisel görüşüm pioneer dışında tvlerde anlamlı bir fark göremedim.Hatta bazılarından çıkardıkları arızalar nedeniyle soğudumda.Arızaları nereden öğrendim derseniz tabiki forumda yazılanlardan.Bu arada 60hz 100 hz tartışmasıda yapılıyor topicte,benim okuduklarımdan çıkardığım sonuç plazmlarda 60-100 hz farkının anlamlı olmadığı şeklindeydi,bunuda benden çok daha fazla bilgi sahibi olduğuna inandığım bu forumda panasonic yada pioneer plazma topiclerinde yazan arkadaşlarımızdan öğrendim.Bu arada net olarak bildiğim 100 hz plazma lg nin modeli adını tam hatırlıyamıyorum ama 50pc51 yada 50pc52 galiba,araştırırsanız katologlarında 100 hz diye net olarak bildiriyorlar.
Bu arada philipsimi keyifle seyrediyorum.İyiki almışım,saygı ve selamlarımla,iyi bayramlar.

mantık

19 Aralık 2007; 12:57:20 

Selamlar

Ekranda yukarıdan aşağıya doğru ince parıldıyan (Hapishane parmaklığı gibi) kalıcı çizgiler oluşması ve çıkanların söylemi bazılarında çok erken garanti süresi içinde zaten sorun olmuyor ama garanti dışında çıkanlarda maalesef yapacak bir şeyin olmaması riski idi.Ben okuduklarımın aktarıcısıyım ayrıca bahsettiğin mor yılan ve burn in şikayetleride pana için genel sorunlar olarak bahsediliyordu tabii şans işi.Ne yaparsan yap 50inch ten vaz geçme gerekirse bekle öyle al dostum 50 nin doyumu bambaşka geniş yerde izleyince anlaşılmıyor ama eve gelince doyuruyor adamı bee. Ben keşke 60 inch alsaydım diye hayıflanmaya başladım bile.Tekrar hayırlı bayramlar diliyorum.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın
NOT.Profilinde Trabzon gözüküyor anne tarafım Eski m.vekili Selahattin Karayavuz'lardan hemşeri sayılırız.

quote:

ben de herkesin bayramını kutluyorum bugünden.

PV7F'ye gelince araştırmalar devam ediyor. dikey çizgi problemi tam olarak nedir bilmiyorum ama PV70F için de oldukça sık bahsedilmişti. ztn öyle bir durum olsa garanti kapsamında değişilir. PV70F alıp da tv'sini değişien çok arkadaş da var. bu biraz da şans işi. ama genel bi problemse o ayrı tabi.

annemler aynı mağazadan aynı gün arçelik tv almıştık zamanında. onlar 55 ekran ben 70 almıştım. o zmandan beri büyük ekran hastalığı var demekki bak onların tv'si 4 kere servise gitti, sonunda değişti. benimki hala sorunsuz. 5 yıl oldu.

dayıma PV70F almıştık. yazın başladığımız araştırmalarda dikey çizgi, mor yılan, burn in konuları canımızı sıkmıştı. ama sonra kullanıcılar görüş bildirdikçe bunların kronik sıkıntılar olmadığı, rastladığı durumlarda da panellerin panasonic tarafından hemen değiştirildiğini gördük.

kendisi aldıktan sonra da ne dikey çizgi, ne de mor yılana rastladı. burn in olayı ise hiç sıkntı değil bu tv'de. laptop bağlanmış şekilde uyuyakalmış, sabit görüntüde. 2 sa sonra uyanmış rahatsız edici hiçbişe yokmuş. şaşırmıştık.

ilgin için teşekkür ederim bu arada. uyarmış olduğun konu zaten aklımda olup, kesin karar öncesindeki araştırmalarımda yine gözönünde bulunduracağım.

tekrar herkese iyi bayramlar...

Uygarman

19 Aralık 2007; 14:09:52 

quote:

Orjinalden alıntı: mantık

Dostum hoş geldin.

Uzunca bir süredir ortalarda yoktun Yeni tv ile (Philips 50'' Plazma 5532) balayından dönemedin merak ettik bendede aynısından var biliyorsun ben şimdilik ayarları düşük kullanıyorum 200 saat kadar bu kararda kullanacağım ayarları şimdilik şöyle.Menü den girip GÖRÜNTÜ.başlığında parlaklık.45 renk 35 kontras 40 keskinlik 5 renk ısısı .soğuk kontras +.Açık NR.Açık SES:ekolayzır değiştirmedim balans.0 ses sınırı .açık İncr.Surround. Doygun ses şeklinde kullanıyorum bbaşka ayar varmı sen hangi ayarlarda kullanıyorsun.Progresivve scan özelliğini DVD bağlantıda açtınmı herhangi yaşadığın sorun varmı yazarsan sevinirim şu anda senden başka ayni tv yi kullanan arkadaş yok.Bayramını kutlar hayırlar dilerim.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın

öncelikle herkeze iyi bayramlar, mantık dostum beni unuttun yau:)ben 200 saatlik düşük kontrost vs. yapmadım, 200 saat takriben 2 ay falan eder uzun bi süre:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygarman -- 19 Aralık 2007; 14:10:16 >

Uygarman

19 Aralık 2007; 14:12:16 

ayrıca kontrast + ve NR çok hoşuma gitmedi ikisinide kapattım

Uygarman

19 Aralık 2007; 14:20:13 

Bu tv nin kullanım süresini nasıl öğrenebiliriz bilen var mı? ben servis menüsüne giriyorum ama burda bulamadım acaba sol üst köşede yazan mı?

dOcToRuA

19 Aralık 2007; 16:36:51 

Sevgili Mantık,
hoş buldum.Televizyonu maçlar dışında aman aman seyredemedim.Youn bir dönemden geçtik ama hemen hergün 10-15 saat açık oğlum babytv seyrediyor mütemadiyen.Televizyonda herhangi bir problem yok,dün akşam Galatasaray basketbol maçını seyrettim tekrar iyiki almışım dedim.Ama sanki biraz küçük görünmeye başladı gözüme...
Bütün arkadaşlarıma ve sana iyi bayramlar diliyorum,bayram sonrası görüşebilmek dileğiyle hoş kalın.

mantık

19 Aralık 2007; 18:59:51 

Sevgili uygarman ,

Dostum çok özür dilerim çok haklısın dOcToRuA bizden önce aldığı ve detay verebilir düşüncesi ile yazdım.Gelelim 200 saat meselesine rumuzumu biliyorsun mantık ken doğru buluyorum çünki fosfor olduğundan yanık burn in oluşmaması nedeniyle tedbiri elden bırakmamak lazım.Zaten günde 8 saat açık kalıyor 3 hafta eder oda oldu bile ben ayarlarımı verdim galiba siyah beyaz filimlerden kalma bilinçaltı oluşmuşki (Yaş 55) bu ayarlar bana iyi bile geldi değiştirmeyebilirim bile belki.Zaten LCD yi o yüzden sevemedin gerçek doğallığından uzak suni ve parlak renkler barındırdığından plazma ilaç gibi geldi.Keşke 60'' ekran alabilseydik.Kullanım süresine bakmak aklıma bile gelmedi çünki orjinal ambalajında geldi.Ama ne fark eder dostum ömürleri 60000saat zaten bu kadar kullanamayacağız o yüzden dert etme daha iyi işte rodajlanmış sayılır bas gaza devam et.Sen ayarlarını verirmisin.Ben sadece ana menüden görüntü ve ses ayarını yaptım başka ca da birşey ellemedim servis menüsüne nerden ulaşılıyor kitabı okuma fırsatım bile olmadı. (Kablo bağlantılarını nasıl yaptın ayrıca dvd nin progressif scan özelliğini açtınmı dvd ayarlarını da yazarmısın).Senin ve tüm arkadaşların bayramını kutluyorum.Hepimize hayırlar getirsin.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın.

quote:

Orjinalden alıntı: Uygarman

Bu tv nin kullanım süresini nasıl öğrenebiliriz bilen var mı? ben servis menüsüne giriyorum ama burda bulamadım acaba sol üst köşede yazan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 19 Aralık 2007; 19:07:17 >

sporcu42

19 Aralık 2007; 19:21:10