Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PHILIPS PLAZMA KLÜBÜ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: PHILIPS PLAZMA KLÜBÜ Sayfa: <<   < önceki  2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
proffesor

23 Haziran 2008; 0:14:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sayın mantık ben hep plazmanın daha iyi oldugunu savundum fakat teknoloji o kadar hızlı degisiyor ki her gün daha iyi ürünler çıkıyor piyasaya.

Biraz incelerseniz yeni nesil LCDlerin hemen hemen plazma kalitesini (iyi plazmalardan bahsediyorum ) yakalamis bulunuyor. Elbette biraz daha pahalilar bu dogru ama inanın pixel cubuk çikmasi,burn in,retention,reflection gibi sorunlarin olmayisi lcd lehine gelismeleri dogurdu..

Evet yeni nesil lcdler pahalı dogru ama inanın görüntü kaliteleri çok iyi...
Bir gün gelecek onlarda ucuzlayacak..Su an için LCDlerin en cazip taraflari yansıma,yanma,iz bırakma vb sorunlarla karsılasılıyor olmamasi..

Büyük ekran konusuna gelince artık LCDler bu konudada basarılı olmaya basladı.
örnek mi?
Philips 47PFL9632D ...

Ama pahali su anda...

quote:

Orjinalden alıntı: mantık

Selamlar proffesor.

Ben 50'philips 5532 yi 9 ay önce Ytl.3600 e aldım şimdi 2600 lerde.Yani indirim gibi yapmamışlar indirmişler.Gelelim Aflatoksin arkadaşımızın sorununa ben bazen ayni kanalı logolu 4,5 saat kesintisiz izliyorum.ve 9 ay geçti tv ayni açıga cıkmamış bir hata var ama ne kısık ayar kullandığını belirtmiş ama değerleri verirse daha net kıyas yapma sansımız olacak.Söylediği şekilde logo yanığı olması imkansız.Yeni kullanıma baslanan plazmalarda mutlaka bir iki ay kadar düşük ayarlarda(30-40) kullanmanın çok faydası olacak bu kesin.LCD /Plazma olayı çok tartışıldı ikisininde avantaj ve dez avantajları varsada hala plazmanın daha avantajlı konumunu koruduğunu savunuyorum.1.sebebim 50inch plazmayı 2.600 ytl ye alabilirken ayni ekran lcd için 6,7 bin ytl vermemiz gerek diğerlerine girmeyelim ayrıca plazma kişiye göre farklılık gösterebilir ve siz lcd yi beğenebilirsiniz ve saygı duyarım zevk olayı yani.Ben plazmaların doğal renklerini lcd nin suni görüntüsü veren renklerine tercih ettiğim için aldım.yALAN tamamen duygusal.hehe.Ayrıca bu konuda yorum yapan tüm ustalar acaba neden lcd yerine plazma kullanıyorlar.Pio kuro çıktığında 3,4 aylık mevzu çoğu eski plazmalarını kuro ile değiştiler 7,8 bin ytl ödediler.Sonuç olarak sizi ne mutlu ediyorsa onu almalısınız.Saygılarımla.Hep***??????***lı kalın.

NOT.Tercihler büyük oranda şartlarınızın ürünüdür.Doğru olmak zorunda da değildir.

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Bu arada geçen 3-5 aylık süreçte indirim gibi yapılarak hep eski model tvler Türk milletine servis edilmis oldu...

Fakat arkadasımızın daha 2. 3. haftada logo izlerinde sikayet etmeye baslaması panasonic topiginde bazı arkadasların yine busikayetleri sürekli dile getirmeleri neden plazmanın devrinin kapandıgını da açıkça ortaya koyuyor...

Bu arada panasonicin de lcdye baslamıs olmasi cabasi..

LCDnin zaafi motion hareketleriyle alakalıydı kötü siyah sorunu vardı vs fakat yeni nesil lcdlerde bu sorunlar ortadan kalktı sadece bir tek daha iyi siyah mevzusu var ki o da çok mühim degil...

aflatoksin

23 Haziran 2008; 0:58:28 

"mantık" arkadaşıma plazma tercih etme sebeplerimiz konusunda katılıyorum. eminim ben dahil pek çok kişi, aynı paraya 42" lcd almak yerine 50" plazmayı tercih etmiştir. çoğumuz da plazmanın avantajlarını/dezavantajlarını bilerek bu seçimi yapmışızdır. bu konuya mantık'ın da dediği gibi çok fazla girmeye gerek yok.. ama gerçekten ortada kesinlikle bir hata var, bu kadar kısa sürede avantajlı durumdan dezavantajlı duruma düşmek çok mantıksız.. lcd'cilerin diline düştük, baksanıza :))

bu arada kullanım değerlerim 2 veya 3. günden itibaren şu şekilde:

parlaklık:45
renk:50
kontrast:45
keskinlik:5
diğerlerini ellemedim.

daha fazla düşürmedim çünkü o zaman epey koyulaşıyor görüntü.

herkese selamlar...

.

quote:

Selamlar proffesor.

Ben 50'philips 5532 yi 9 ay önce Ytl.3600 e aldım şimdi 2600 lerde.Yani indirim gibi yapmamışlar indirmişler.Gelelim Aflatoksin arkadaşımızın sorununa ben bazen ayni kanalı logolu 4,5 saat kesintisiz izliyorum.ve 9 ay geçti tv ayni açıga cıkmamış bir hata var ama ne kısık ayar kullandığını belirtmiş ama değerleri verirse daha net kıyas yapma sansımız olacak.Söylediği şekilde logo yanığı olması imkansız.Yeni kullanıma baslanan plazmalarda mutlaka bir iki ay kadar düşük ayarlarda(30-40) kullanmanın çok faydası olacak bu kesin.LCD /Plazma olayı çok tartışıldı ikisininde avantaj ve dez avantajları varsada hala plazmanın daha avantajlı konumunu koruduğunu savunuyorum.1.sebebim 50inch plazmayı 2.600 ytl ye alabilirken ayni ekran lcd için 6,7 bin ytl vermemiz gerek diğerlerine girmeyelim ayrıca plazma kişiye göre farklılık gösterebilir ve siz lcd yi beğenebilirsiniz ve saygı duyarım zevk olayı yani.Ben plazmaların doğal renklerini lcd nin suni görüntüsü veren renklerine tercih ettiğim için aldım.yALAN tamamen duygusal.hehe.Ayrıca bu konuda yorum yapan tüm ustalar acaba neden lcd yerine plazma kullanıyorlar.Pio kuro çıktığında 3,4 aylık mevzu çoğu eski plazmalarını kuro ile değiştiler 7,8 bin ytl ödediler.Sonuç olarak sizi ne mutlu ediyorsa onu almalısınız.Saygılarımla.Hep***??????***lı kalın.

NOT.Tercihler büyük oranda şartlarınızın ürünüdür.Doğru olmak zorunda da değildir.

quote:

Bu arada geçen 3-5 aylık süreçte indirim gibi yapılarak hep eski model tvler Türk milletine servis edilmis oldu...

Fakat arkadasımızın daha 2. 3. haftada logo izlerinde sikayet etmeye baslaması panasonic topiginde bazı arkadasların yine busikayetleri sürekli dile getirmeleri neden plazmanın devrinin kapandıgını da açıkça ortaya koyuyor...

LCDnin zaafi motion hareketleriyle alakalıydı kötü siyah sorunu vardı vs fakat yeni nesil lcdlerde bu sorunlar ortadan kalktı sadece bir tek daha iyi siyah mevzusu var ki o da çok mühim degil...

bollu

23 Haziran 2008; 11:24:32 

Arkadaşlar herkese merhaba. 42 PFL 5603D/12 lcd tv yi almak istiyorum, bu konuda önerileri olan arkadaşları bekliyorum, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

SATILIK Akai EA-G80 Eqoualizer
sporcu42

23 Haziran 2008; 16:56:42 

mrb mantık usta ... uzun zamandır uğramıyordun buralara , fazla boş bırakma buraları ... nişanınız hayrlı mübarek olsun Allah tamamına erdirsin ...

özer0334

24 Haziran 2008; 20:37:38 

duvara asılı ama benim hiçbir şikayetim yok ayrıca bu ses titreşimi ses ayarını 40'ın üstünde kullandığımda oluyor.benim hiçbir şikayetim yo belirtiyim.iyiki philips almışım:))
quote:

Selamlar özer0334

Ben 5532 yi 9 ayı aşkın bir süredir kullanıyorum.Bendede D.türk,kablolu ve uydu baglantısı mevcut ama asla ses ile ilgili hiç sorun yaşamadım.Ben ekranı açılı aparat ile duvara monteledim acaba siz kendi ayagınımı kullanıyorsunuz nedeni bu olabilkir titreşim sesinden bahsediyorsunuz.ayak tam oturmuyorsa bu nu yaşayabilirsiniz.Tavsiyem her açıdan bu büüklükteki bir aletin duvara montesinde sayısız yarar var.Ben tv nin kendi sesini kulanmıyorum m.setimin anfisinden hoperlörlere ses çıkışını alıyorum hepsi bu şekilde ama sizin için tv nin sesine dönerek tekrar denedim ama en ufak bir problem yok .Saygılarımla.***??????***kalın.
NOT.Bu tv bu fiata bu ekran daha ne olsun.''Şu an Hollanda -rusya maçını izliyorum harika LCD deki gibi top beyzbol topuna benzemiyor arkasında kuyruklu yıldız oluşmuyor''

quote:

Orjinalden alıntı: özer0334

5532 cihaz sahibiyim yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.servisi sadece kurulumda çağırdık.gayet iyiydi.ses problemi ise bazen panelden oluşan titreşim sesi yapıyor fakat bu kanaldan kanala değişiyor.hem kablolu hem digiturk kullanıyorum.ikisinde de yapıyor ama dediğim gibi bazı kanallarda yada programlarda.ben çok menunum.50" cihazda maç tadı da çok farklı oluyor.özellikle renk ayarını "zengin"de kullanırsanız:)
inşallah yarın millilerimizin zaferiyle coşarız

fenerbahçe
sporcu42

26 Haziran 2008; 18:41:33 

bu söze katılmamak mümkün mü ?
quote:

Orjinalden alıntı: özer0334

.benim hiçbir şikayetim yo belirtiyim.iyiki philips almışım:))

sporcu42

30 Haziran 2008; 17:10:08 

philps plazma kullanan arkadaşlar ... acaba aranızda HD receivera veya PS3'e sahip olanınız var mı ? varsa HD performansı konusunda bilgi almak istiyorum ...

alpakcan

30 Haziran 2008; 17:43:08 

HD performansı mutlaka senin şuan seyrettiğinden daha kaliteli olacaktır ancak HD receiver almak şuan için çok gereksiz çünkü yayınların çok çok azı HD kalitesinde

dmrbrn

30 Haziran 2008; 19:38:12 

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

philps plazma kullanan arkadaşlar ... acaba aranızda HD receivera veya PS3'e sahip olanınız var mı ? varsa HD performansı konusunda bilgi almak istiyorum ...
sayın sporcu42,
daha önceyazmıştım birkaç tane plazmayı test ettim işte dvd-hd-ps3 vs..kullanarak diye orda kısaca yazmıştım bir kerede burada yazayım,
bende 42 pf5331 42inç 1024*1080i plazma var,hddvd player-blu ray oynatıcı ve ps2-3-sd uydu var...
mesela ps3 oyunlarından fifa street 3 oyunu,plazmayı adeta uçuruyor,
hddvd yada bluray filmlerde işte plazmalar bunun için yapılmış bunların işi hd dedirtiyor,yada transformers hddvd-yada bluraylerin bir kısmı...booooomba!!!!
daha önce bir çok kere yazdım plazmaların bir nolu işi sd yayın değil,hd..
ben sd yayın izlemek için hiç kimseye plazma yada lcd tavsiye etmem(lcdyi hiç etmem)..sd yayın için bir numaralı seçenek crt....ben uydu yayınını bağladım scartla crtye şeker gibi izliyorum....
bazen şaşırmıyor değilim buradaki yada çevremdeki insanlara,plazma alıyosun-geniş ekran bile olmayan düşük çözünürlüklü yayınları izleyip sonra adamlar basık basık diye şikayet ediyosun,çok ilginç....
ben sadece tv izliyecem diyen biri neden giderde plazma alır anlayamıyorum....
plazmada dvd-ps3 ve hd tavsiyem...mesela ps2yide pek önermem...
diyecem şuki:
hd paneller hd için kullanılmalı..

mantık

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 22:58:36 

quote:

mrb mantık usta ... uzun zamandır uğramıyordun buralara , fazla boş bırakma buraları ... nişanınız hayrlı mübarek olsun Allah tamamına erdirsin ...

Selamlar Sporcu42.

Sagol dostum,merak etme gönlüm hep sizlerle.Saygılarımla.Hep***??????***lı kalın.

Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın.
sdk35

30 Haziran 2008; 23:37:12 

İzmir de philips plazma tv almayı düşünen varsa eğer http://forum.donanimhaber.com/m_24407776/tm.htm satış ilanım..

mantık

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 0:04:10 

Selamlar dmrbrn.

Plazmalar.lcd ler elbette esas olarak hd de daha basarılılar .Buna kimsenin itirazı zaten yokki.''Ben sadece tv izliyeceğim diyen biri neden giderde plazma alır anlayamıyorum ''demişsin.Ben biraz anlatayım! Evinde yıllardır izlediği CRT tüplü tv si artık emekli olmuştur adamda emekli olmuştur ama şu ahir ömründe yenilik arzusu duymaktadır.İstediği kadar iyi olsun artık devrini tamamlamış olan ve yıllardır izlemekten bıktığı tüplü tv yi para vererek yeniden alıp ölene kadar izlemek istemeyecektir.Trend plazma,Lcd devridir o ikinci evliliğini yapan kişi kıvamındadır artık eski ile bağlarını koparmalıdır ki ruhu yeniden hayat bulsun. Elbette eskiye dayanan tüm köklerde bundan nasibini alacaktır ki yeni ufuklara yelken açabilsin.Yeni olan bir tv ile gözlerinde daha farklı umut tomurcukları birer birer yeniden açılabilsin.Bunlar ve benzeri daha birçok şey yazabilirim tabiiki mantığa ve maddiyata dayanan şeylerde yazabilirim sadece tv izleyecek birisi plazma almamalı gibi bir pozisyona sokulmasının da ne kadar doğru olduğunu tekrar düşünmene bırakmaktan öte ne diyebilirim ki.Mesela adamın biri 127 ekran da izlemek istiyorsa hem plazma hem de crt alacak parası yoksa,yada crt yi sevgili eşi istemiyorsa,yada evinde her ikisini koyacağı yer yoksa....****?????sevgili dmrbrn.bizi üzme dostum seni seviyoruz.
Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın.(Gelde yazmamı istemedikleri bitiş cümlemi yazma)

NOT.Bazen yanlışlar doğrulardan daha önce gelir.(Sigarada yanlıştır.ama birçok kişinin doğrusu olduğu gibi)
Dvd de izliyorum diğerlerinide ama sırf tv izlemek için de yine plazma alırdım.ama 50inc in altında plazma almazdım.

quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

quote:

sayın sporcu42,
daha önceyazmıştım birkaç tane plazmayı test ettim işte dvd-hd-ps3 vs..kullanarak diye orda kısaca yazmıştım bir kerede burada yazayım,
bende 42 pf5331 42inç 1024*1080i plazma var,hddvd player-blu ray oynatıcı ve ps2-3-sd uydu var...
mesela ps3 oyunlarından fifa street 3 oyunu,plazmayı adeta uçuruyor,
hddvd yada bluray filmlerde işte plazmalar bunun için yapılmış bunların işi hd dedirtiyor,yada transformers hddvd-yada bluraylerin bir kısmı...booooomba!!!!
daha önce bir çok kere yazdım plazmaların bir nolu işi sd yayın değil,hd..
ben sd yayın izlemek için hiç kimseye plazma yada lcd tavsiye etmem(lcdyi hiç etmem)..sd yayın için bir numaralı seçenek crt....ben uydu yayınını bağladım scartla crtye şeker gibi izliyorum....
bazen şaşırmıyor değilim buradaki yada çevremdeki insanlara,plazma alıyosun-geniş ekran bile olmayan düşük çözünürlüklü yayınları izleyip sonra adamlar basık basık diye şikayet ediyosun,çok ilginç....
ben sadece tv izliyecem diyen biri neden giderde plazma alır anlayamıyorum....
plazmada dvd-ps3 ve hd tavsiyem...mesela ps2yide pek önermem...
diyecem şuki:
hd paneller hd için kullanılmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 1 Temmuz 2008; 0:08:22 >

mantık

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 0:46:02 

İki ürünün toplam fiatı ytl.2,550 almak isteyenler için uygun sayılabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: sdk35

İzmir de philips plazma tv almayı düşünen varsa eğer http://forum.donanimhaber.com/m_24407776/tm.htm satış ilanım..

sporcu42

1 Temmuz 2008; 1:02:13 

valla dmrbrn arkadaş sana bu konuda pek katılmayacağım yani sd yayın için plazma almanın gereksizliği hususunda ... plazma izledikten sonra inan o keyfi hiçbir crt televizyonda alamadım ... tanıdıkların 70 ekranlarındaki görüntüler beni tatmin etmiyor ... ama zevkler ve renkler tartışılmazmış ...

mantık

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 1:03:13 

Selamlar aflatoksin.

Son durumun nedir servis geldimi ekranı beyaz yap ve 24 saat öyle kalsın başlangıç aşamasında olduğundan silinebilme şansın olabilir.Seninkisine sakınan göze çöp kaçar durumu.Gerçekten hiç olmayacak şey olmuş bire şeyleri kaçırmıyorsak bir kaç saatte olacak şey değil.Sen bu tv yi nereden aldın bana öyle geliyorki bu tv teşhirdeki tv ve bu ancak orada olmuştur ve sen ilk heyecanla farkına varamamış olabilirsin.Başka izahı yok.Servis menüsünden kullanım saatine bak kesinlikle senin izlediğinden fazla saate sahiptir.Lütfen bize yaz düşünüyorum başka sebep bulamıyorum verdiğin değerler iz oluşturacak yükseklikte değiller ve 2 haftada olacak iş değil bu tv de bu koşullarla bu olmamalı.Saygılarımla.Hep***??????***lı kalın.

quote:

Orjinalden alıntı: aflatoksin

"mantık" arkadaşıma plazma tercih etme sebeplerimiz konusunda katılıyorum. eminim ben dahil pek çok kişi, aynı paraya 42" lcd almak yerine 50" plazmayı tercih etmiştir. çoğumuz da plazmanın avantajlarını/dezavantajlarını bilerek bu seçimi yapmışızdır. bu konuya mantık'ın da dediği gibi çok fazla girmeye gerek yok.. ama gerçekten ortada kesinlikle bir hata var, bu kadar kısa sürede avantajlı durumdan dezavantajlı duruma düşmek çok mantıksız.. lcd'cilerin diline düştük, baksanıza :))

bu arada kullanım değerlerim 2 veya 3. günden itibaren şu şekilde:

parlaklık:45
renk:50
kontrast:45
keskinlik:5
diğerlerini ellemedim.

daha fazla düşürmedim çünkü o zaman epey koyulaşıyor görüntü.

herkese selamlar...

.

quote:

Selamlar proffesor.

quote: