Arkadaşlarımdan birisi benim numaramı verip bana kontör kazandırmak istemiş. Tabi bu arada bana bir mesaj geldi. Mobilturk şirketi adına www.limitsizvideo.com adresinden.
Mesaj aynen şu:
quote:
Limitsiz video üyeliğiniz başladı. Haftalık ücret 25 Standart SMS/ 50 Kontör olup <haftalık> olarak yenilenir. Iptal için <IPTAL> yazın 3750' e gönderin. Yardım:0 555 7383750 www.limitsizvideo.com
Arkasından bir şifre ve servis mesajı... Tabi ben gelen servis mesajını almadım ve hemen IPTAL yazıp belirtilen 3750 numarasına gönderdim ama ısrarla benim gönderdiğim mesajı almamakta direniyorlar. Mesaj hala BEKLEMEDE.
Bugün faturaya bir baktım hakikaten dedikleri gibi faturadan haftada bir 5 YTL' yi çatır çatır kesmişler. Avea' yı aradım bana "Şirketin kendilerinden bağımsız olduğunu söylediler ve irtibat numarasını verip görüşmemi istediler.
Her ihtimale karşı tekrar IPTAL mesajı yazıp gönderdim. 0 555 7383750 numarasını aradım. Operatör bana üyeliğin bugün itibarı ile Iptal edilmiş olduğunu söyledi. Ancak mesajıma baktığımda hala daha ulaşmadığını fark ettim.
Avea' yı tekrar arayıp "Neye istinaden benim onayım olmadan faturadan başka bir firmanın hesabına aktarma yapıyorsunuz. Benden hangi hakla haftada 5 YTL kesiyorsunuz" dedim. Durumu tekrar anlattım. Oradaki operatör arkadaş sorunun devam etmesi halinde mutlaka şikayette bulunmam gerektiğini belirtti. Hatta şu andaki kayıtlarından şikayeti bu tarih itibarı ile aldığını belirtti. Ancak üyelik iptal olsa dahi benim bu faturada 10 YTL. Gelecek olan diğer faturada da 10 YTL olmak üzere hacı oldu gitti. Ama bunun hesabını mutlaka soracağım. Mail ile Avea' ya kesilen ve kesilecek olan tutarların iadesini istedim. Olmadı başka çareler çok.
Amaaan şimdi 10 ytl kesilmiş bununla uğraşsan astarı yüzünden pahalı olur dememek lazım. Böyle ayda 1000 kişiyi dolandırsalar aylık 20.000 YTL havadan para demek. (Şimdilik iyi niyetle kastımın mobilturk firması denen aslı adresi belli olmayan garip şirket olduğunu belirtirim, ancak hata en kısa sürede düzeltilip belirtilen tutar iade edilmediği takdirde AVEA' da bu işin içine girmiş olacak)
Avea' yı tekrar arayıp "Neye istinaden benim onayım olmadan faturadan başka bir firmanın hesabına aktarma yapıyorsunuz. Benden hangi hakla haftada 5 YTL kesiyorsunuz" dedim.
burada bir yanlış anlama var sanırım Bu tür hizmeti veren sadece sizin belirttiğiniz mobilturk firması değildir. Bu furya cepmaster tarafından başlatılmıştır ve bir çok içerik sağlayıcı firma tarafından kullanıma açılmıştır.
yani sizin onayınız olmadan para aktarımı gibi bir durum sözkonusu değildir. sizin isteğiniz dışında bile olsa arkadaşınız sizi bir servise üye yapmış. doğal olarak bu servisin üyelik bedeli hattınızdan tahsil edilmiş.
Bunu yaşadığınız operatörün önemi yok, her operatörde durum aynısıdır.
Bu tür servisleri bende kınıyorum, geçtiğimiz sene başlayan aptalca yarışmalar yüzünden millet trilyonlarca parayı sokağa attı. TV genelde seyirci sayısı az olan kanallarda peydah olan bozuk Türkçeli gurbetçi kızların dağıttıklarını iddia ettikleri € ların cazibesine kapılan binlerce kişi dakika ya da arama ücretine bakmadan sürekli olarak aradılar bu servisleri. Her kaybettiklerinde hırslanıp tekrar aradılar. Sonuç ne oldu? bu yarışmaları kurgulayan firmalar zengin oldu, bu altyapıyı sundukları için operatörlerde paylarına düşeni aldılar.
Tıpkı 90 lı yıllardaki 900 lü hat aramalarında Telekomun kendine düşen payı alması gibi.
yani sizin onayınız olmadan para aktarımı gibi bir durum sözkonusu değildir.
Anlamadığım nokta; burada ben hiç yokum ama herhangi biri benim numaramı verip beni üye yapabiliyor ve onlarda benim hattımdan bunu tahsil edebiliyor?
Tamamen illegal. Zaten en büyük sorun. Avea veya Vodafone' un bu firmadan gelen talepleri sorgusuz sualsiz karşılaması ki bu da bu işin içindeler demek oluyor. Hadi mobilturk belirsiz bir firma ama ya Avea Veya Vodafone? Yani bundan kurtulabilmek için Cep telefonlarını kapattırmamız mı gerekiyor?
Firmaların yaptığı kesinlikle art niyetli bir servis zaten buna katılıyorum Operatörler ise başka servislerde ortak çalışma yaptıkları iş ortaklarının böyle bir servis isteğine hayır diyemeyeceği için bu servisler hayata geçiyor.
Bu konuda şikayetler artmaya başladığı için yakında TK bu konuda bir hamle yapar diye düşünüyorum. Daha önce anlatmış olduğum yarışma programlarının numaraları arandığında detaylı anons zorunluluğu getirmişti. Bu kontör kazan dümenine de bir dur diyecektir.
TK'nın bu konuda bir an önce bir düzenleme yapması şart. Olmadı bu konuyu bir an önce birinin dava açarak mahkemeye taşıması gerekiyor. Bu yüzden dolandırılan (Evet gerçekten dolandırıyorlar) bir çok insan, müşteri ve ortada haksız kazanç var.
Haberiniz olmadan böyle bir abonelik oldu ise, bence direk mahkemeye gidin. Maddi ve manevi dava açın.
Kişisel olarak böyle birşey hayatımda hiç başıma gelmedi, bu tarz konularda dikkatli olmak gerekiyor. Hattıma ringa bile yüklerken şartlarını okuyorsam ona göre davranıyorsam, bu bilince bence herkes sahip olmalı, ama bilmeden birşey yapanlar içinde mutlaka iptal hakkı olmalı. Örneğin gelen mesaj ile bedava melodi alacağını sanan müşteri üye olduğunda iptal hakkına sahip olmalı ve çok az bir bedel ödeyerek iptal işlemini anında gerçekleştirebilmelidir. (El turco, sana söylediğim birşey yok, umarım yanlış anlamadın)
Operatörler için bu konuda bir an önce düzenleme getirilmesi gerektiği apaçık ortadadır.
Bakın işte bu tamamen doğru bir fikir. En azından bir yerden başlamak lazım ve TK iyi bir fikir. Hiç aklıma gelmemişti. Mahkemeden önce normal yolu bir denemek gerekiyor. Yarın ilk işim Maltepe' ye inip TK' ya konuyu dilekçe ile şikayet etmek. Sonrası gelir umarım...
Arkadaşlar aynı dertten bende muzdaribim. Adamlar mobilturk diye bir servise üye olduğumu söylüyor ama ben olmadım. Yani benim adıma başkası olabiliyor mu. Birde neymiş koç servisine üyesiniz diyor ama onada üye olmadım iptal etmeye çalışıyorum bu koç pakedini. Bana bu sisteme kayıtlı olmadığımı söylüyor. Avea ohhh beee diyerek bizlere geçiriyor. Büyük ihtimalle hattımı iptal ettirecem.
Bazı arkadaşlar şirket sözcüsü gibi sizin onayınız olmadan olmaz gibi laflar etmişler bende avea abonesiyim mobilturk kazzedesiyim. Mobilturk e uyelik internet numara bilgi girerek ve sonrasında telefonunuza gelen çşifreyi belli bir numaraya göndererek oluyor HERHALDE HİÇKİMSE GELEN ŞİFREyi bir yere göndermediğini hatırlamayacak kadar aptal değildir . Üstüne üstlük hiçbir özelliği olmayan kamerası bile olmayan bir telefondan televizyon izlemeye çalışacak kadarda geri zekalı olamaz. O zaman geriye tek bir seçenek kalıyor haksız yere alınan para. Her ay 10000 kişiden 20 ytl alsanız ve farkettiğindede aa efendim üye olmuşsunuz şu tarihte isterseniz üyelğinizi iptal edelim çşu numaraya mesaj atın desniz yalnız bu aykinide gelecek ayki faturada ödemek zorundasınız deseniz birde attığınız iptal mesajından ücret alsanız mobilturk denen ve avea denen Şirkete yılda 200 TRILYON PARA gelecek demektir EEE bunun adı nedir yani sizce benim aklıma gelen isim dolandırıcılık. Ben hayatta mesaj atmayan yarışma programalarının semtine uğramayan bir insanım benim baçşıma geldiğine göre herkese yapılabilir. ENSON GÖNDERDİĞİM MESAJ 2 yıl öncesine ait. AVEA ile vodafone la alakası yok falan demesinler zaten mobilturkun telfonları avea ya ait ayrıca şirketin ne bir adresi ne de turkiyeye ait vergi tabiyeti var İNGİLTEREDE kurulmuş paravan bir şirket. Avea da bu şirkete kesilen her ucretlendirmeden özel anlaşması gereği pay alıyor. KİMSENİN BU DURUMA DUR DEMEYE DE NİYETİ YOK ÇÜNKİ BU PARAVAN ŞİRKETLERİN ARKASINDA ZATEN .......... KİMLER VAR... HALKI ENAYİ YERİNE koyup yolmak adettendir zaten bu ülkede.. kanun uygulayan hesap soranda yok..
telefona onay mesajı gelmesi ve bu onay mesajını ilgili internet adresine yada ilgili numaraya kendi üyelik telefonunuzdan göndermeden üyelik başlamaması lazım, yasal düzenleme bu. turkcell buna daha dikkat ediyor, düzenleme getirdi diye biliyorum. başıma böyle bişi gelsin, avea da savsaklasın, kapatırım hattımı hiç acımam. altivi haberlerini izlemişsinizdir... dolandırıcı dolu...
aslında birlik olacaksın, gidip şirket nerde basacaksın, g...tlerini bi korkutacaksın. sonra da forumlarda haberini yapacaksın, böyle ahlaksız dolandırıcılara ibret olsun.
beni de birsi üye yapmış benim böyle bir talebim olmadı faturama 16 ytl + vergisi olarak yansıdı aveayı aradım 05557383750 'yi arayıp bilgi alın iptal edin dediler avea nın da benim numaramı verip böyle bir servise üye yapanın da allah belesını versin
webden müracaat etmesi mümkün değil gibi görünüyor çünkü orada şu yazıyor
quote:
Operatörünüz desteklenmemektedir.
Bu servis üyelik modeliyle çalışan bir servistir. Abone olduğunuz takdirde haftalık olarak www.limitsizvideo.com wap sitesindeki tüm içerikleri telefonunuzdan bedava alabilirsiniz. İlk hafta yapılacak iptallerde 1 haftalık ücret alınacaktır. Abonelik bedeli haftalık 25 standart sms/50kontördür ve haftalık yenilenir. GPRS kullanım bedeli operatör tarafından ücretlendirilmektedir. Tüm servisler için standart SMS tarifesi geçerlidir. AVEA altyapısı kullanılarak sunulmaktadır. Avea aboneleri için Müşteri Hizmetleri: 05557383750