Şimdi Ara

Fotoselli lambalar nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu yanına gidince yanan lambalar (karanlıkta) nasıl çalışıyo. Ben bi tahmin yürüttüm algılamayı hareket algılayıcıları yapıyo aydınlatmayıda kızıl ötesi ledler yapıyo böylemi oluyo bu acaba?

Edit: İsmi fotoselmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇılgınRöle -- 10 Aralık 2007; 19:56:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ÇılgınRöle

Şu yanına gidince yanan lambalar (karanlıkta) nasıl çalışıyo. Ben bi tahmin yürüttüm algılamayı hareket algılayıcıları yapıyo aydınlatmayıda kızıl ötesi ledler yapıyo böylemi oluyo bu iş acaba?

Fotoselimi Diyorsun??
  • he evet o dediğinden adını unutmuştum
  • Ewet, otomatik aydınlatma vs.. amaçlarla kullanılan bu cihazlar aslen PASİF INFRARED DEDECTOR denilen cihazlardır. Dediğiniz gibi haraket algılayıcı olarak düşünülmüş ve alarm-güvenlik sistemlerinin vazgeçilmez bir parçası iken şindilerde heryerde karşılaşabiliyorsunuz. Çalışması ısı farklılıklarına dayanır, her rengin cismin ısıları farklıdır, haraket ettiklerinde dedektör aslen bunu algılar.
    PASİF INFRARED DEDECTORün çalışması için ışığa ihtiyacı yoktur, kızıl ötesi ledler gibi birşeye ihtiyaç duymazlar. Yalnız gece-gündüz ayarını yapan (karanlıkta çalışma) bir LDR göz ayrıca mevcuttur.
    Bu cihazlar aldatılabilir; şöyleki bir kesekağıdı, karton kutu vb.. bişeyin içine girip önünden yavaşça geçerseniz sizi algılamaz (görmez). Sanırım yardımcı olmuşumdur.....
  • Çok güzel anlatmışsın ama şu karton olayını anlamadım, bir açıklaması varmıymış biliyor musun? Karton çok iyi ısı mı yalıtıyor acaba?
  • Tabi bu bilginin hırsızlara yol öğrettiğini gözden kaçırmamak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.