Bugün TGAR dan 593 ytl 6 taksit olarak alınmış olan 5315'im geldi. Cihaz bence tam bir fiyat performans ürünü. etikette 1.73 yazmasına rağmen diğer arkadaşlar gibi 1.86 çıktı. Ram i 512 idi hemen elimdeki 512 ile 1 gb yaptım ve Vista kurdum. Chipseti 960GM. 80 gb 5400 rpm hdd. Açıkçası beklediğimden kat kat iyi performans gösterdi. 2 gb ram yapınca çok daha hızlı olacağı kanaatindeyim. İşçiliği çok iyi. Wireless kartı Atheros. Forumda okuduğum sebeplerden dolayı stand by konumunu her durumda iptal ettim ve şimdilik herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Ekranı 8 ms. Notebook diğer 15.4 inch lere göre daha hafif gibi geldi bana. Diğer arkadaşların dediği gibi sol taraftaki usb lerden üstteki biraz zorlanıyor ama zamanla alışacak gibi duruyor. En düşük puan olarak 3.2 aldı Vista derecelendirmesinde. Tüm programları herşeyi ile kurayım fotolarla birlikte daha ayrıntılı bir inceleme yazacağım.
iyi fiyata almışsın bi günlük kampanya mı vardı? aslında bende güzel bi inceleme yapıcaktım ama pek zamanın yok bunun için arkadaşlar ben daha notebook çantası almadım güzel bi çanta önerisi istiycem sizden uygun fiyatlı bişey olursa güzel olur!
süper fiyat da nasıl,hangi magazasından pazarlıkla mı aldıgını da yazsaydın hocam daha süper olcaktı yazar yazmaz alacagım valla
quote:
Orjinalden alıntı: ozgboy
Bugün TGAR dan 593 ytl 6 taksit olarak alınmış olan 5315'im geldi. Cihaz bence tam bir fiyat performans ürünü. etikette 1.73 yazmasına rağmen diğer arkadaşlar gibi 1.86 çıktı. Ram i 512 idi hemen elimdeki 512 ile 1 gb yaptım ve Vista kurdum. Chipseti 960GM. 80 gb 5400 rpm hdd. Açıkçası beklediğimden kat kat iyi performans gösterdi. 2 gb ram yapınca çok daha hızlı olacağı kanaatindeyim. İşçiliği çok iyi. Wireless kartı Atheros. Forumda okuduğum sebeplerden dolayı stand by konumunu her durumda iptal ettim ve şimdilik herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Ekranı 8 ms. Notebook diğer 15.4 inch lere göre daha hafif gibi geldi bana. Diğer arkadaşların dediği gibi sol taraftaki usb lerden üstteki biraz zorlanıyor ama zamanla alışacak gibi duruyor. En düşük puan olarak 3.2 aldı Vista derecelendirmesinde. Tüm programları herşeyi ile kurayım fotolarla birlikte daha ayrıntılı bir inceleme yazacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihktu34 -- 8 Ocak 2008; 21:45:21 >
süper fiyat da nasıl,hangi magazasından pazarlıkla mı aldıgını da yazsaydın hocam daha süper olcaktı yazar yazmaz alacagım valla
quote:
pazarlıkla aldığını sanmıyorum bi günlük bi fırsat olduğuna eminim
arkadaşlar öncelikle bu modelden almayı düşünüorum fakat birkaç sorum olacak..ben bu makineye 1gb ram taksam 1.5 gb ram olsa fm 2008 fifa 2007ve pes 6 yı akıcı bir şekilde oynayabilirmiyim..düşük mod olsun farketmez oynayabilirmiyim...birde peşin alacam bu ürünü nerede uygun bulabilirimm...son olarakta 1,73 ile 1,86 arasında ne gibi fark var???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkdostun -- 8 Ocak 2008; 22:06:14 >
@ozgboy arkadasım e hadi ama nerdesin tüm forum boyunca ilk cümleni analiz etmekle meşgulüz ürün geldi diyorsun demekki internetten aldın... @tgar arkadasım günlük fırsat ürünleri yapmıyo diye biliyorum tgarı yaaff..stoklarında da zati yok şuan. bi an cok sevindirik oldum ama olmadı...
quote:
Orjinalden alıntı: FaTeeH
quote:
Orjinalden alıntı: fatihktu34
quote:
@ozgboy arkadasım e hadi ama nerdesin tüm forum boyunca ilk cümleni analiz etmekle meşgulüz ürün geldi diyorsun demekki internetten aldın... @tgar arkadasım günlük fırsat ürünleri yapmıyo diye biliyorum tgarı yaaff..stoklarında da zati yok şuan. bi an cok sevindirik oldum ama olmadı...
quote:
Orjinalden alıntı: FaTeeH
quote:
Orjinalden alıntı: fatihktu34
quote:
İstanbuldan arkadaşım alıp kargo ile bana gönderdi. B.Çekmece mağazasından
İletişim bilgilerim: Özgür ÖZDENER msn: ozgboy@hotmail.com 7750BE, TMG A2 cooler, Biostar 780G, Crucial 2x1 gb. 1066, 2x320 Gb Sata2 Seagate 16 Cache Raid 0, Asus 350 watt psu, LG DVDWR, Asus Vento kasa vs vs.
ram i 2 gb a çıkartabilirsen 3.1 puanını elde edebilirsin(arkadaslardaki tecrubelerimden ötürü yazıyorum). çünkü hem paylaşımlı ekran kartının performansını arttırıyorsun, hem de sistemin performansını..
quote:
Orjinalden alıntı: aNeXiEtY
Benim neden en düşük puanım 2,4de kalıyor? Bilen varmı?
Ya birde arkadaşlar bu aletin 960 ve de 965 olarak iki türü mü var? Elinde bu 499$+KDV fiyattan alan herhangi bir arkdaşda 965 chipsetli olan varmı birde elinde hiç 943 olan varmı 1,60 olandan yoksa öle bir alet yokmu hiç görmedim ben daha 1,60 olanını. BİRDE ARKADAŞ mvibilgisayar.comdan almış SATACAM DİYO ÖZEL MSJ ATAMADIM OKUYORSA MSJ I BANA ULAŞSIN NE KADARA SATACAKSIN ARKADŞ VE NASIL SATACAKSIN....
xp kurdum cd geldi ama bazı driverlar çalışmadı internetten yükledim. klavyesi güzel. çok sessiz bir alet sadece şarj olurken biraz ses geliyor adaptörden o kadar. kasanının dış görünümü hoş ama biraz kaba gibi duruyor ama fiyatına göre mükemmel bir alet inşallah ilerde bi problem çıkarnmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmcc -- 10 Ocak 2008; 11:12:30 >
GOLD dan kardeş. 599$+kdv idi fiyatı. Fakat kampanyamı ne varmış. Benden kdv almadılar. 700/10 taksitle aldım işte. Saolsun elemanın biride bi toshiba çanta verdi yanında.
quote:
Orjinalden alıntı: kartalgungorur
aNeXiEtY Sen nerden aldın o aleti 508$ +kdv ye? ben razıyım o alete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 10 Ocak 2008; 11:15:40 >
Carbonu kurdum. baya bi yawaşlama var fakat yinede oynanabiliyor. zaten kurulduğu zaman cihaza en uygun ekran modlarına göre oyunu açıyor. LOW 640 480 VS 1 gb ram ile ilave edersek baya bi düzelmiş olur. 35 ytl ye alınabilir.
Bu arada bu ram olayını takmak için illaki o koca kasanın yarının açılması mı lazım. BAzı makinalarda sadece ram yuvası açılabiliyor.
Carbonu kurdum. baya bi yawaşlama var fakat yinede oynanabiliyor. zaten kurulduğu zaman cihaza en uygun ekran modlarına göre oyunu açıyor. LOW 640 480 VS 1 gb ram ile ilave edersek baya bi düzelmiş olur. 35 ytl ye alınabilir.
Bu arada bu ram olayını takmak için illaki o koca kasanın yarının açılması mı lazım. BAzı makinalarda sadece ram yuvası açılabiliyor.
ram yuvasından takılıyor ram ler
Arkadaşım tam olarak nerden takılacağını biliyorum. Anlatmak istediğim diğer pc lerde genelde ram takmak için sadece tek bir vida açıyoruz ve açtığımız kapak küçük bi kapak. fakat 5315 de ise 4 vida ve nerdeyse notbookun tamamını açıyruz ram için? Sadece ram yuvası olan makinalarda bu yüzden granti olayı problem olmuyor. 5315 de bunun si sıkıntısı olmayacak mı?
quote:
Orjinalden alıntı: disintegration
quote:
Orjinalden alıntı: aNeXiEtY
ram yuvasından takılıyor ram ler
RECOVERY MANAGAMENT ten yaptığımız da sadece driver ve vistanın yedeğini alıyor sanırım.
RECOVERY MANAGAMENT ten yaptığımız da sadece driver ve vistanın yedeğini alıyor sanırım.
forumda crackli program istemek yasak google amcaya sorabilirsin bu arada senin aldığın pc vista basic le gelmiyor mu? g oldda öyle yazıyordu bide kdv indirimi ne zamana kadar geçerli bende yazıcı almayı düşünüyorum
dayanamayıp açtım kutuyu işlemci 1.8 çıktı harddisk seagate çıktı dvd pioneer çıktı çipset gm965 çıktı ram 667mhz çıktı
Ufaltılmış ön izleme resmi
CPU-Z malesef yanlış gösteriyor. everest in son sürümünü indirip kontrol edin. Bende de cpu-z 965 göstermesine rağmen chipset 960 ve özellikler aşağıda. Bir de şu konuya dikkat çekmek gerek. Max desteklediği ram miktarı 2 gb. gözüküyor.
FaTeeH kdv indirimi sadece notbookta var sanırım... Bu arada dün 533 ram alıp taktırmak istediğimde içindeki ramin 5300 667 mhz olduğunu söylediler. Tabi bende değiştirip 667 taktırdım. Ve aero puanı 3,1 e yükseldi grafik ise 3,3
2 gb ram olduğunda core duo işlemcileri aramayacağız
İletişim bilgilerim: Özgür ÖZDENER msn: ozgboy@hotmail.com 7750BE, TMG A2 cooler, Biostar 780G, Crucial 2x1 gb. 1066, 2x320 Gb Sata2 Seagate 16 Cache Raid 0, Asus 350 watt psu, LG DVDWR, Asus Vento kasa vs vs.
ben takmadım ki. içinden çıkan o olduğu için ikincisini 667 takalım dediler. Taktırdım bende
quote:
667 takman şu aşamada birşey ifade etmiyor. Ancak işlemci değişikliğine gidersen ilerde faydalı olabilir. Çünkü Celeron işlemcinin FSB si 533 Mhz. Ramlerde otomatikman 533 çalışır
Bilemiyeceğim. Tam bir muamma. Intel'in sitesinden Chipset Identification Utility'nin Release Note larını okuduğunuzda GM960 desteğinin olmadığını görebilirsiniz. Ama gene de ortada kalan bir konu bence.
FaTeeH kdv indirimi sadece notbookta var sanırım... Bu arada dün 533 ram alıp taktırmak istediğimde içindeki ramin 5300 667 mhz olduğunu söylediler. Tabi bende değiştirip 667 taktırdım. Ve aero puanı 3,1 e yükseldi grafik ise 3,3
kampanya bitmiş ama notebook ve yazıcılardaydı hatırladığım kadarıyla bu arada ben hala 512mb ramle kullanıyorum 2 gb ramle kullananlar e.kartlarının ramleri ne kadar artıyor kaç mb oluyor vede oyunlarda etkisini gördünüz mü?
kampanya bitmiş ama notebook ve yazıcılardaydı hatırladığım kadarıyla bu arada ben hala 512mb ramle kullanıyorum 2 gb ramle kullananlar e.kartlarının ramleri ne kadar artıyor kaç mb oluyor vede oyunlarda etkisini gördünüz mü?
dostum bende sordum aynı soruyu ama acer 5315 te oyun oynayan yok sanırım..2 gb ram taktığınızda fifa 2007,pes 6 gibi oyunları oynayabiliyormusunuz diye sormuştum ama kimseden ses çıkmadı..ayrıca ankarada olan arkaşlar bu ürünü nereden ucuza alabileceğim konusunda yardımcı olurlarsa züpper olur
Bilemiyeceğim. Tam bir muamma. Intel'in sitesinden Chipset Identification Utility'nin Release Note larını okuduğunuzda GM960 desteğinin olmadığını görebilirsiniz. Ama gene de ortada kalan bir konu bence.
everestte max ram 2gb demiş bu bilgisayara tek modül 2gb takan vardı 2gb+512mb şeklinde eğer 960 chipsetse bu mümkün olmaması gerekir. denemek lazım.
Makina eğer vista ise zaten; msconfigden gereksiz tüm başlangıçları kaldırdığınızda, ecerin gereksiz olan programlarını kaldırdığınızda, makinanın kutusunu açar açmaz ilk nortonu silseniz bile minimum 500-600 mb oranında ram harcıyor.
Ki ekran kartı 224 mb olanlarda ekran kartının ram oranınıda eklediğimizde 1 gb oluyor. Performanstan baktığınızda işlemcide genelde %100 çalışıyor. Bu zaten adamı deli ediyor. zaten işlemciden yana sıkıntı olduğu için 1 gb ramlar ile zor bela makina açılıyor. Bu durumda carbon vb oyunlar oynandığında; ki carbonun ez kullandığı ram miktarı 370-380 mb sistemi kasmaması elde değil
2 gb ram takıldığında carbon yine kasıyor fakat oynanıyor yinede; fifa 08 ise vistanın ilk hali gibi toparlanmamış daha. carbon daha fazla kullansada fifanın bu eksiği nedeni ile aynı oranda ram kullanır.
2 gb ram takıldığında 1 gb ı ekran kartı ve vistaya kullanılır. kalan 1 gb ise uygulamalara kullanıldığında tatmin edici oluyor.
benim pc görev yöneticisinden bakıldığında sadece 5 6 adet exe çalışıyor. yani gereksiz olan herşeyi silip makinayı toparladım. bu şekilde yeterince hızlı. tek sorun vista starterin 3 adet programdan başka program çalıştırmaya izin vermemesi.
vista starter vista tam sürümlerden biraz daha sade olduğu için xp yi çok aratmasada; xp nin performansı gibi si yok tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 11 Ocak 2008; 16:44:20 >
bu makineyi en stabil kullanma şekli 1gb ram(mumkunse 2gb)+xp pro sp2+msconfig ten gereksiz programları kapatmak(antivirüs hariç tabii... celeron mobile işlemci ile vistayı çalıştırmak işkence olur bence... en iyisi şöyle guzel bir korsan windows xp pro cd si ile format atmak..
Ya arkadaşlar biz bu alete core duo core 2 duo ancak takarsak anlayabiliriz başka türlü anlayamayız bi alabilsem core duo takacağım zaten anlayacağım takılıyormu takılmıyormu diye de. Siz bana bu aleti açmadan ya da üzerinde Linux yüklüyken yani aleti satın almadan satıcının elinde iken ben bu aletin 960 mı? 965 mi? olduğunu nasıl anlarım onu söyleyin...
arkadaşlar öncelikle bu modelden almayı düşünüorum fakat birkaç sorum olacak..ben bu makineye 1gb ram taksam 1.5 gb ram olsa fm 2008 fifa 2007ve pes 6 yı akıcı bir şekilde oynayabilirmiyim..düşük mod olsun farketmez oynayabilirmiyim...birde peşin alacam bu ürünü nerede uygun bulabilirimm...son olarakta 1,73 ile 1,86 arasında ne gibi fark var???
512 mb ram ile yani standart halde bile pes6 low ayarlarda çok akıcı oynanıyor ram takviyesi ile dahada rahatlar diğerlerini denemedim çünki bende yok
bu makineyi en stabil kullanma şekli 1gb ram(mumkunse 2gb)+xp pro sp2+msconfig ten gereksiz programları kapatmak(antivirüs hariç tabii... celeron mobile işlemci ile vistayı çalıştırmak işkence olur bence... en iyisi şöyle guzel bir korsan windows xp pro cd si ile format atmak..
vista yı çok büyütüyorsunuz arkadaşlar okdar da kasan bi işletim sistemi değil ram konusunda haklısınız ram canavarı olduğu kesin ama bu laptopdaki işlemci vista için yeter de artar bile zaten 4,1 işlemci puanı alıyor buda yettiğine işarettir
anlayamazsın satıcı belirtirse anca. hepsiburada.com 4315 için 965 çipset demiş 960 çıkarsa iade edersin ama diğer türlü zaten çipset belirtilmediği için net biişey yok ama bi kaç ay beklersen yeni gelenler muhakkak 965 çipsetli olacaktır. 960 çipsetli olanlara core duo zaten takılabiliyor sadece 800 mhzlik santarosaları desteklemiyor. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71963
quote:
Orjinalden alıntı: kartalgungorur
Ya arkadaşlar biz bu alete core duo core 2 duo ancak takarsak anlayabiliriz başka türlü anlayamayız bi alabilsem core duo takacağım zaten anlayacağım takılıyormu takılmıyormu diye de. Siz bana bu aleti açmadan ya da üzerinde Linux yüklüyken yani aleti satın almadan satıcının elinde iken ben bu aletin 960 mı? 965 mi? olduğunu nasıl anlarım onu söyleyin...
acer 5315 alıcam yarın kısmetse.ama 1024mb ram 224mb paylaşımlı ekran kartı 1.86ghz olanından almayı düşünüyorum,ayrıca diğer 5315ten +olarak windows vista yüklü.fiyatı 820ytl.acaba bu bilgisayar nasıl diğer 5315 683ytl arasındaki fiyat farkı normalmi sizce.sadece internete girip müzik dinlicem.ayrıca bilgisayar geldiğinde hemen kullanabilcekmiyim yoksa yükleyeceğim cdler varmı.abime 2sene önce kipadan toshiba almıştık orda bazı şeyler kurdular laptoba.acaba bu bilgisayar geldiğindede bişey kurcakmıyım yoksa gelince hemen kullanabilcekmiyim.cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.bu arada ürünü hepsiburada.comdan alıcam.
bence fiyat biraz tuzlu ben imzamdaki bu cihazı 10 ay taksitle 596 ytl ye aldım seninkinde 1gb ram war sonradan uygun fiyatlı bir ram alır yükseltirsin.windows uda uydur bi şekilde derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan681 -- 12 Ocak 2008; 1:09:55 >
bence fiyat biraz tuzlu ben imzamdaki bu cihazı 10 ay taksitle 596 ytl ye aldım seninkinde 1gb ram war sonradan uygun fiyatlı bir ram alır yükseltirsin.windows uda uydur bi şekilde derim
ben 820ytl olanı almak istiyorum.hem windows kurulu hem 1gb ram var hızı 1.86 yani uğraşamam ram alıp takmakla veya windows kurdurtmakla.bu dediğim bilgisayar nasıl benim.alıp hemen kullanabilirmiyim.
uğraşmak istemiyorum dersen o şekilde al tabii üzerinde windows kurulu olcağı için uğraşmazsın heralde
windows vistanın cdsinimi göndercekler bana benmi kurcam yine yani,bunumu demek istediniz.ayrıca bu bilgisayarda ben hoparlör göremedim hoparlörü yokmu bu pcnin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accord -- 12 Ocak 2008; 3:13:55 >
Merhaba.Bende bu modeli düşünüyorum.Acaba böyle uygun nerden aldınız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.Tşekkürler.
Ben TGar silivri mağazasının açılışında almıştım özel üründü.tabii çok iyi fiyattı. şimdi bu fiyata nerde bulursun bilmiyorum. forumda ararsan sıfır almış satmak isteyen arkadaşlar vardı bu modeli o şekilde de bir alternatif sunabilirim sana
arkadaşım 1.73 ve 1.86 chipset aynı boşuna heycan yaratmayın...SADECEE CPU FARKLI VEEE BU ANAKART SANTA ROSAYI DESTEKLİYORR 45 NM İŞLEMCİLERİ DESTEKLEYEN BİOS GÜNCELLEMELERİ VAR ÇÜNKÜ EĞER ANAKARTLAR FARKLI OLSAA SİTEDE 5315 BİOSTA FARKLI OLUR MANTIKLI DÜŞÜNÜN 945 CHİPSETİN BİOSU 915 OLURMU BUDAA AYNI İŞTE...2 SİDEE GM965 EXPRESS SERİ OLAN GL960 CHİPSETEE SAHİP AMAA ADI GM965 DİYE GEÇER...
GURKAN2005 arkadaşıma tamamen katılıyorum. Tümünün chipseti GL960. Everestte bir tarafta GL960 yazıyor, ekran kartından dolayı diğer tarafta 965GM yazıyor