Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada Sayfa: <<   < önceki  14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
renovatio033

29 Nisan 2009, 3:30:42  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu makinede vista kullanıyorum diyorsanız ve performansını pek iç açıcı bulmuyorum diyorsanız bence şu linke bi bakın derim:

http://www.hackhell.com/windows-vista/252549-vista-kurdunuz-ama-siz-performanstan-sikayetcisinizbu-ayarlar-ilac-gibi-gelecek.html

NOT: özellikle aygıt yöneticisi ne girip harddisk driveri üzerine çift tıklayıp, ilkeler sekmesinden ''gelişmiş performansı etkinleştir' dediğinizde PC nin özellikle açılış ve kapanış süreleri yarıyarıya düşüyor..

sinan681

Sisteme Gözat

6 Mayıs 2009, 21:59:41  

topic uyuyor ya
ne güzel sorunsuz günler geçiyor

erci541

8 Mayıs 2009, 18:08:36  

Arkadaşlar, 5315 makinemde uzun süredir xp kullanıyordum, sırf hazırda bekletme seçenekleri güzel çalışmadığı için vista'ya geçtim. Aslına bakarsanız performansı olsun, görselliği olsun herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Vista performansından gayet memnunum diyebilirim.

Ancak yükledikten sonra çok sık olmasa da neredeyse günde 1 kere olan bir mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum. Vista kullanıp böyle bir sorun yaşayan var mı arkadaşlar? Eğer sorunu çözdüyseniz, çözüm yolunuzu burada paylaşırsanız çok memnun olurum.

renovatio033

11 Mayıs 2009, 24:36:04  

quote:

Orjinalden alıntı: erci541

Arkadaşlar, 5315 makinemde uzun süredir xp kullanıyordum, sırf hazırda bekletme seçenekleri güzel çalışmadığı için vista'ya geçtim. Aslına bakarsanız performansı olsun, görselliği olsun herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Vista performansından gayet memnunum diyebilirim.

Ancak yükledikten sonra çok sık olmasa da neredeyse günde 1 kere olan bir mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum. Vista kullanıp böyle bir sorun yaşayan var mı arkadaşlar? Eğer sorunu çözdüyseniz, çözüm yolunuzu burada paylaşırsanız çok memnun olurum.

3. parti yazılımları yüklememeye gayret et. uzun süredir bu makinede vista kullanıyorum; registry; disk birleştirme vb gibi pc'yi rahatlatacak eylemleri sıklaştırmak gerekiyor..ayrıca ilginç bir NOT: bunu kendi deneyimim üzerine söylüyorum:: aygıt yöneticisinden harddiskinizin driver'ı üzerine sağ tıklayıp 'ilkeler' sekmesine geçin. orada gelişmiş disk performansını artır" diye iki seçenek var. bu seçeneklerin her ikisi birden işaretliyse "bluescreen" olayıyla karşılaşma biraz daha artıyor. 1 tanesini işaretlerseniz biraz daha sorun azalıyor. yada hiç işaretlemezseniz belkide bluescreen cok nadir görüyorsunuz.. bu sadece benim uzun süredir bu makinada vista kullanma tecrübemin bir tesbitidir.

renovatio033

11 Mayıs 2009, 24:38:57  

quote:

Orjinalden alıntı: sinan681

topic uyuyor ya
ne güzel sorunsuz günler geçiyor

gerçekten de öyle..

draltuk

14 Haziran 2009, 15:22:02  

selamlar

5315 imi aldığım günlerde yaşadığım tüm sorunları bu forum sayesinde çözdüm,forumu aktif şekilde kullanan ve birebir yardımcı olan tüm DH kullanıcılarına teşekür ederim..:)))

cihazımda xp yüklü ancak pack 2mi orasını bilmiyorum,çünkü arkadaşa vermiştim aleti,wireless(atheros)ayarlarıda dahil olmak üzere tüm driverlarını yükleyip vermişti bana.bugüne kadarda hiiiçbi problem yaşamadım ancaaaaaak...>>>>>>>>>>>

1 gün önce ev arkadaşım eve kablosuz net bağlattı ve ben bu ağa bağlanamıyorum.daha önceden birçok kablosuz ağa sorunsuz bağlandım,
fakat son denememde şifre ile ilgili hata verdi,

"Ağ yapılandırmanıza bağlı olarak ağ parolanızın 40 bit veya 104 bit olması gerekir. Bu, 5 veya 13 ASCII karakter ya da 10 veya 26 onaltılı karakter olarak girilebilir." diyor.şifreyi deiştrdik yine olmadı.

daha önceden şifreli bağlantılarımda hiç bööle bi problem yaşamadım,çat çat giriyodum.arkadaşın laptopa kurulu modem(airties rt 204),oradaki ayarları kontrol ettim ve engelleyecek bişii bulamadım.

kendi ağ ayarlarımdan denemediim şey kalmadı ama yine sonuç alamadım,araştrdım nette ve aynı sorunu yaşayan konu başlıkları olduu halde cevapsız kalmış mesajlardı hepsi..?

draltuk
sinan681

Sisteme Gözat

18 Haziran 2009, 8:25:45  

halloldu sanırım draltuk arkadaşımızın sorunu

kocaelisporLu

18 Haziran 2009, 10:45:12  

Arkadaşlar benim bilgisayarım 5315 dün akşam bi ta verdi mavi ekran hatası sonra resetliyor kendini yardım lütfen format atmam gerekiyor ama laptopdan hiç anlamam valla .yardım lütfen ayrıntılı bir şekilde anlatabilen varmı yada bu sorunu çözebilcegim bi site ?

sinan681

Sisteme Gözat

18 Haziran 2009, 11:08:50  

quote:

Orjinalden alıntı: kocaelisporLu

Arkadaşlar benim bilgisayarım 5315 dün akşam bi ta verdi mavi ekran hatası sonra resetliyor kendini yardım lütfen format atmam gerekiyor ama laptopdan hiç anlamam valla .yardım lütfen ayrıntılı bir şekilde anlatabilen varmı yada bu sorunu çözebilcegim bi site ?

http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm

yaman53

25 Haziran 2009, 21:54:33  

merhaba sinan ve diğer arkadaşlarım..

benim A tuşum bi anda zor basmaya başladı ne yapıcaz

renovatio033

27 Haziran 2009, 2:38:39  

quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

merhaba sinan ve diğer arkadaşlarım..

benim A tuşum bi anda zor basmaya başladı ne yapıcaz

çok oyun oynuyon galiba bak altına bişy kısmıştır belki

yok yok dur sen en iyisi ekran kartı driverini bi güncelle belki A tuşu basarr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renovatio033 -- 27 Haziran 2009; 2:40:04 >

Gökhan-86

3 Temmuz 2009, 17:00:42  

Bu laptopa w7 kuran var mı.? Nasıl bir performans gösteriyor acaba.?

Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
renovatio033

3 Temmuz 2009, 19:32:58  

quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan-86

Bu laptopa w7 kuran var mı.? Nasıl bir performans gösteriyor acaba.?

ben kurdum ..gayet iyi.. xp kadar iyi diyebilirim..ancak RAM en azından 1 gb olmalı..
diğer yandan win 7 nin görsel efeklerinde filn bir sıkıntı,kasma olmuyor... benim ram 2 gb...herhangi bir driver sorunu filan olmadı kendi yükledi zaten ekran driver ını filn ama intelin ekran driverini yüükleyip ekran contrastını filan ayarlayamadım..sadece ses driverini kabul etti..

Gökhan-86

3 Temmuz 2009, 19:51:07  

İyi o zaman ben de kurayım bakalım...

Bu arada ekran contrastını fn tuşuna basıp yön tuşlarıyla ayarlayabiliyor musun.?

Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Eray90

3 Temmuz 2009, 20:09:41  

ısınma sorunu için söyleyebileceğim tek şey acer epower management ben kullanıyorum aynı notebooktan daha bir kere ısınmadan kapanma yapmadı. Tavsiye ederim birçok tasarım programıda kullanıyorum ama RAM 1.5 GB bilginize
renovatio033

3 Temmuz 2009, 23:10:45  

quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan-86

[font="Microsoft Sans Serif"]İyi o zaman ben de kurayım bakalım...

Bu arada ekran contrastını fn tuşuna basıp yön tuşlarıyla ayarlayabiliyor musun.? [/font]

contrast değilde ekran parlaklığını tabiki ayarlayabiliyorum..yalnız dediğim gibi intel chipset driverini kuramadım((zaten formatta kendi yüklüyor driverı çözünürlük otomatik olarak 1280 800 geliyor da,, şuan xp yada vista yaptığın gibi contrast, parlaklık, gama ayarlayamıyorsun..vistada kullandığım win 7 in kabul ettiği tek driver realtek hd ses driveri.. bu arada win 7 yükleyip performansta harika bir artış bekleyen arkadaşlar çokta beklemesinler..

sadece şu denebilir ki xp hızında vista kullanıyorsun..

NOT: win 7 daha beta olduğu için ana işletim sistemi olarak kullanmayın..dedğim gibi bazı driverlar, programlar için daha hazır olmayan bir işletim sistemi...(örneğin: tune up utilities 2009,daemon tools gibi programlar, bazı ekran,ses, driverları) win 7 da çalışmıyor

renovatio033

3 Temmuz 2009, 23:14:20  

quote:

Orjinalden alıntı: Eray90

ısınma sorunu için söyleyebileceğim tek şey acer epower management ben kullanıyorum aynı notebooktan daha bir kere ısınmadan kapanma yapmadı. Tavsiye ederim birçok tasarım programıda kullanıyorum ama RAM 1.5 GB bilginize

ben de bu modeli tek geçerimm ısınma ve fan olayında...bırak bugüne kadar ısınmadan kapanmayı fanın devirinin arttığı bile nadir olmuştur...bu laptop ta sanki fan yok gibi çalışıyorr

gokhansar

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 8:02:49  

quote:

Orjinalden alıntı: renovatio033

quote:

Orjinalden alıntı: Eray90

ben de bu modeli tek geçerimm ısınma ve fan olayında...bırak bugüne kadar ısınmadan kapanmayı fanın devirinin arttığı bile nadir olmuştur...bu laptop ta sanki fan yok gibi çalışıyorr

+1905

Eray90

31 Temmuz 2009, 19:10:39  

arkadaşlar bende 5315 kullanıyorum alırken 512ram ile geldi ben 1gb taktırdım ikiside 533 mhz. ama yetmiyo ben 512yi söktüm ve yerine 1gb 667 mhz taktım buda sorunsuz çalışıo şimdi yapmak istediğim 1 gb 667'yi sökecem(emanet almıştım), 2gb667 satın alıp taksam sorun yaşarmıyım ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eray90 -- 31 Temmuz 2009; 19:11:25 >

kocaelisporLu

3 Ağustos 2009, 24:35:55  

Arkdaşlar benim laptop'un klavyesinin bir tuşu kırıldı ve hepsi degişmesi gerekiyormuş izmitte böyle ucuz fiyata bi yer tanıyorsanız lütfen söylermisiniz ve bu klavye ne kadardır ?

renovatio033

4 Ağustos 2009, 16:25:57  

quote:

Orijinalden alıntı: kocaelisporLu

Arkdaşlar benim laptop'un klavyesinin bir tuşu kırıldı ve hepsi degişmesi gerekiyormuş izmitte böyle ucuz fiyata bi yer tanıyorsanız lütfen söylermisiniz ve bu klavye ne kadardır ?

tek bir tuş için tüm klavyeyi değiştirme bence? şöyle birşey önereyim eğer illa bu tuşu yeri dolu kalacak diyorsan serviceleri bir gez bakalım modelinin aynı olması önemli diil, onlarda vardır atmak üzere oldukları işe yaramayan klavye, ondan söküp takarsın, ne de olsa ufacık bir tuş..

bende izmitteyim bu arada ve fethiye caddesine cıktın mı bir sürü görürsün

winds

4 Ekim 2009, 13:33:16  

Arkadaşlar Merhaba,
Gold tan 5315 alanlardanım.Öncelikle şunu söyleyeyim aldıktan sonra 1 gb ram taktım(toplam 2gb),bide xp kurdum ,aldığım günden beri çatır çatır kullanıyorum.parasını iki kez çıkardı benim gözümde :) üstelik bir kez üzerine çay dökülmesine rağmen,kurumasını bekleyip temizledim ve tek sorun bikaç tuş ta yapışkan özellik kazandırdım :)
Şimid tabi böyle çatır çatır kullanınca pilin ömrünün bitirdik.20 dakka falan dayanıyor.Öncelikle pilin içindeki pilleri değiştirip kullanmaya devam etmeyi düşündüm.bunu yapabilecek bir elektronikçi arkadaşım var.Sorun şuki pildeki eprom un resetlenmeside gerekiyor.içteki pillerde ucuz değil.Bütün bunlardan dolayı bu işlemden vazgeçtim.
Ebay da uygun fiyata kargonun bedava olduğu piller buldum.honkong tan yolluyolar ve üzerine hdiye yazıp 12-15 dolarlık fatura kesiyolar :) ben daha öncede ebaydan alşıveriş yaptım paypal la ve bir sıkıntı yaşamadım.
Şimdi sormak istediğim pilin süre bakımında dayanıklılığını arttıran amperimidir. eğer öyleyse modifiyeli piller var.daha doğrusu satılan pillerin bikaçtanesinin amperi birbirinden farklı.
bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim.

10010010101011
renovatio033

10 Ekim 2009, 17:39:06  

quote:

Orijinalden alıntı: winds

Arkadaşlar Merhaba,
Gold tan 5315 alanlardanım.Öncelikle şunu söyleyeyim aldıktan sonra 1 gb ram taktım(toplam 2gb),bide xp kurdum ,aldığım günden beri çatır çatır kullanıyorum.parasını iki kez çıkardı benim gözümde :) üstelik bir kez üzerine çay dökülmesine rağmen,kurumasını bekleyip temizledim ve tek sorun bikaç tuş ta yapışkan özellik kazandırdım :)
Şimid tabi böyle çatır çatır kullanınca pilin ömrünün bitirdik.20 dakka falan dayanıyor.Öncelikle pilin içindeki pilleri değiştirip kullanmaya devam etmeyi düşündüm.bunu yapabilecek bir elektronikçi arkadaşım var.Sorun şuki pildeki eprom un resetlenmeside gerekiyor.içteki pillerde ucuz değil.Bütün bunlardan dolayı bu işlemden vazgeçtim.
Ebay da uygun fiyata kargonun bedava olduğu piller buldum.honkong tan yolluyolar ve üzerine hdiye yazıp 12-15 dolarlık fatura kesiyolar :) ben daha öncede ebaydan alşıveriş yaptım paypal la ve bir sıkıntı yaşamadım.
Şimdi sormak istediğim pilin süre bakımında dayanıklılığını arttıran amperimidir. eğer öyleyse modifiyeli piller var.daha doğrusu satılan pillerin bikaçtanesinin amperi birbirinden farklı.

Aynen senn gibi kullandım; hatta aynı senn gibi 1gb ram daha taktırdım; hatta aynı senn gibi cay döktüm diyomusum yok o kadar degil:)

Dostum; orijinal özelliklerinden başka bir batarya almamanı tavsiye ederim; amperi dayanıklılığını değiştirmez ama şöyle; evet uzun süre gider amaaa donanım hatalarına neden olur hatta yakarsın:)

sen aynı amperli al yine catır catır bir süre kullan ok?

:)

milanrapaic

Sisteme Gözat

23 Ekim 2009, 22:52:11  

quote:

Orijinalden alıntı: renovatio033

quote:

Orijinalden alıntı: winds

Arkadaşlar Merhaba,

Aynen senn gibi kullandım; hatta aynı senn gibi 1gb ram daha taktırdım; hatta aynı senn gibi cay döktüm diyomusum yok o kadar degil:)

Dostum; orijinal özelliklerinden başka bir batarya almamanı tavsiye ederim; amperi dayanıklılığını değiştirmez ama şöyle; evet uzun süre gider amaaa donanım hatalarına neden olur hatta yakarsın:)

sen aynı amperli al yine catır catır bir süre kullan ok?

:)

orjinal yeni pile ne kadar istendi peki?

bide 20 dakika dayanması enteresan cidden.
2008 martta aldım ben.günde min 9-10 saat açık kalıyor.
şu an ekran parlaklığını sonuna kadar azaltırsam eğer pili 1 saat 25 dakika gidiyor.

bu aletlerinde bi standardı yok yani.kimisi ısınarak kapanıyor falan.
ben sıkıntı yaşamadım mesela.pil ömrü kısa olanı da var demek.

***ACER ASPIRE 5315***Intel®Celeron®M540@1,86Ghz/15.4"CrystalBrite LCD/ 1 GB DDR2 667Mhz/80GB Hdd/Intel®GMAX3100/DVD-RW/802.11b/g Wi-Fi
erci541

5 Kasım 2009, 19:09:28  

5315'ime windows 7 ultimate kurdum. Windows derecelendirmesi 3.0 şu an. Şu an diyorum çünkü ekran kartının en son sürücüsüyle değil de windows 7'nin kurduğu haliyle kullanıyorum. Güncel sürücüyle 0.3 puan artışı olabilir ama oyun oynamadığım için benim için pek de bir sıkıntı yok.

Vista'dan sonra bile göze oldukça hoş görünen ve barındırdığı yenilikler ve hızıyla kullanılabilir bir işletim sistemi olmuş. Vista'da veya xp'de ısrar edenler varsa kesinlikle win 7'ye geçsinler diyorum.

Sayfa:   <<   < önceki  14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada Sayfa: <<   < önceki  14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ZyXEL 802.11n Router Modem ve Ethernet
ZyXEL'den kablosuz ağ'da 300Mbps hız sunabilen ADSL2+ Modem ve USB Kablosuz Ethernet
Dente Fusion: ION tabanlı MiniPC
CD-ROM kadar alanda tam teşekküllü PC!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir