Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada Sayfa: <<   < önceki  14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
NuKe_MaNia

25 Mart 2008, 13:07:50  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

bende 4315 var.onun topiği ölü olduğu için buraya yazıyorum.
core duo t2400 işlemci denedim makinada,olmadı.
açılmadı bile.
bir ihtimal belki işlemci arızalı olabilir ama.sanmıyorum.

şimdilik core duo ile uyumsuz diyorum.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=228330

burda 4315 e T5450 takmıslar çalışıyomus sorunsuz senin cpu yu gidik olabilir

The Mobile Intel GL960 Express Chipset features dual-channel DDR2 memory, 533 MHz system bus, PCI Express* x1 I/O port, Serial ATA, and Hi-Speed USB 2.0 connectivity.

bide chipset 533mhz destekliyo senin cpu 667mhz lik sanıırımm ondan olabilir gl960 kırpılmış cipset zatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 25 Mart 2008; 13:55:35 >

O Şimdi Asker
Bahriyeli
DELİORMANLI
labirent300a

Sisteme Gözat

27 Mart 2008, 12:21:14  

bios un yeni versyonu çıkmış arkadaşlar v1.33
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5315.html

emrebu

27 Mart 2008, 14:31:02  

sıcaklığı görebilsem bende sölicem de nerden bakıyosunuz anlamadım ki..

quote:

Orjinalden alıntı: erci541

şu an boşta: cpu 35, hdd:23 derece

xp pro sp2 fan yaması yüklü halde.

Bu mesaji 10 kisiye gönderirsen dileklerin kabul olur.

Buna da anca Kadir inanir :)))
FaTeeH

Sisteme Gözat

27 Mart 2008, 22:41:47  

quote:

Orjinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

bende 4315 var.onun topiği ölü olduğu için buraya yazıyorum.
core duo t2400 işlemci denedim makinada,olmadı.
açılmadı bile.
bir ihtimal belki işlemci arızalı olabilir ama.sanmıyorum.

şimdilik core duo ile uyumsuz diyorum.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=228330

burda 4315 e T5450 takmıslar çalışıyomus sorunsuz senin cpu yu gidik olabilir

The Mobile Intel GL960 Express Chipset features dual-channel DDR2 memory, 533 MHz system bus, PCI Express* x1 I/O port, Serial ATA, and Hi-Speed USB 2.0 connectivity.

bide chipset 533mhz destekliyo senin cpu 667mhz lik sanıırımm ondan olabilir gl960 kırpılmış cipset zatı

dostum forumda core 2 duo t7100 yani 800mhz lık veri yoluna sahip işlemci takmıştı bir arkadaş sorunsuz kullanıyordu

| AMD Phenom X3 8450 2,1@3ghz| MSI KA790GX 790gx@sb750 | Crucial Ballistix Tracer Led 2x1gb ddr2 800@1066mhz |
| Sapphire ATI 512mb HD4830 @700-2200 | Samsung 19" 932B Plus | FEEL HURRICANE I | THERMALTAKE 480W | Philips Mms460 5+1 |

sinan681

Sisteme Gözat

28 Mart 2008, 7:47:14  

ne makineymiş be
adamlar her hafta bios çıkarıyorlar

erci541

29 Mart 2008, 9:46:29  

quote:

Orjinalden alıntı: emrebu

sıcaklığı görebilsem bende sölicem de nerden bakıyosunuz anlamadım ki..

quote:

Orjinalden alıntı: erci541

şu an boşta: cpu 35, hdd:23 derece

xp pro sp2 fan yaması yüklü halde.

Ben everest ultimate programını kullanıyorum.Bu programla bilgisayarda donanım olarak a'dan z'ye ne varsa detayıyla öğrenebiliyorsun.Aynı zamanda program çalışırken sistem çubuğunda sıcaklık değerlerini veriyor.

FaTaL_uA

29 Mart 2008, 22:50:17  

Mrb arkadaşlar yarın golddan alıcazda bu notebooku en ucuzu orda herhal 10 taksit 660ytl vatandada gözükmüo zaten başka yerde varsa internet hariç istanbul içi haber verirseniz sevinirim bide 1gb ram daha eklicez ama mhzsi 533 mü 667mi bide kingstonmu twinmosmu alalım teşekkürler şimdiden

sinan681

Sisteme Gözat

29 Mart 2008, 23:02:33  

mhzi 667
kingston al

erci541

30 Mart 2008, 15:48:30  

Ben ocz 667 1 gb aldım ve çift kanal olarak kullanıyorum..

kız ismet
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

30 Mart 2008, 18:58:20  

quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL_uA

Mrb arkadaşlar yarın golddan alıcazda bu notebooku en ucuzu orda herhal 10 taksit 660ytl vatandada gözükmüo zaten başka yerde varsa internet hariç istanbul içi haber verirseniz sevinirim bide 1gb ram daha eklicez ama mhzsi 533 mü 667mi bide kingstonmu twinmosmu alalım teşekkürler şimdiden

slm arkadasim bende 1 saat once gold dan 666 liraya acer 5315 li oldum,suan ugraiorum wista starter la kullanicam gayet sorunsuz calişmakta

yanina logictech kablosuz mouse bide logictsch s220 2+1 aldim hepsi 750 ye geldi..tawsiye ederim.
FaTaL_uA

30 Mart 2008, 23:23:15  

Aldı benimde ailem işte ordaki elemanla telefondan konustum ben şehirdışında oldugumdan yoktum 1gb ram ile bir deneyin olmazsa zaten sorun değil takarız dedi şimdilik 1gblik haliyle aldık bizde işte ama ben ginede xp kurma taraftarıyım ginede bi gidip bakim arastıralım sonuçta sadece masaüstü uygulamaları kullanılcak internet müzik ara sırada film amaçlı oyun amaçlı kullanılmıcak bundada vista yeterliyse gerek duymam xpye ama driverlar falan bakalım hp 2355 yazıcı tarayıcı fotokopi var bluetooth falan onları tanıtırsam sorun olmaz ama olursa dönücem xpye yanındada mouse falan almıslar ama ne aldılar bilmiyorum gidiyim bakim resmini koyarım bence f/p için cok cok iyi bir laptop oyun oynanmıcaksa gayet uygun...

Flashmontana

31 Mart 2008, 3:05:06  

Demin tüm formu okudum da çok PC eskitmiş, bilgisayardan ne istediğini bilen bilinçli insanlar hep buraya toplanmış. Ben de dün Gold'tan 5315'imi taksitli 666 YTL'ye aldım. Eee ne de olsa bazı şişme cep telefonlarından bile ucuz.

Hepsibir.com dan alanlar Acer Aspire 5315 için içinden CD çıktığını yazmışlar.

Bana Gold'dan gelenden CD filen çıkmadı. Ne kurtarma ne de system restore CD'si yok. Kurtarma CD'sini Empower'da Recovery'den yaptım. 2 DVD tutu.
Tek sorum şu: Şu anda sistemim çökse, o DVD'lerle fabrika ayarlarına dönebilir miyim? Yani onlar Vista dahil her yazılımı ve driverları restore eder mi? Renovation adlı arkadaş alt + F10 ile Disc'siz restore yapığında Vista dahil tüm driverlar ilk günkü durumuna geliyor mu?

Carpe Diem
Egean

31 Mart 2008, 10:34:20  

4 gb ram destekliyomu arkadaslar bu 5315?

The Soul Of BMW.
Egean, Acer Aspire 5520G derneği üyesidir.
sinan681

Sisteme Gözat

31 Mart 2008, 17:57:16  

heryerde max 2 gb yazıyor
ama ben tek slota 2gb taktım çalışıyor
2+512 kullanıyorum
2+2 denemek lazım

Egean

31 Mart 2008, 20:29:54  

4 gb destegi varsa alabilirim bu aletten ekran kalitesi baya iyi diyolar dogrumu? bide hibernate modtan sonra fan calismiyo diyolar bunun bi carsi varmi? bi soru daha vista performansi nasil?

The Soul Of BMW.
Egean, Acer Aspire 5520G derneği üyesidir.
hederahelix

31 Mart 2008, 21:24:02  

Ben Xp'de kullanıyorum. 512'nin yanına 2gb taktım...2.5 gb full stabil kullanıyorum. Performansı gayet iyi. Ekran kalitesi üst modellerinden farksız. Crystal Bright.

Hibernate'den sonra fan çalışmıyor doğru , böyle bir sorunu var ama çok da kafaya takılması gereken bir olay değil bence. Ben hibernate modunu devre dışı bıraktım , fan ara sıra devreye giriyor ve çok sessiz çalışıyor.

40D + 100 f/2.8 usm + 50 f/1.8
renovatio033

31 Mart 2008, 21:59:12  

flashmontana ben recover cd si filan yapmadım.daha önceki sayfaları okuduysan kullanma klavuzundan bişyler yazmıştım.onu uyguladım.yaklaşık 10-15gb degerınde vistayı ve acer'in tüm orijinal programlarını harddiske gömmüşler.yani elimde ne PC yle beraber gelen bi cd vardı nede benım kendı yaptıgım bi recovery cd si. alt F10 yapmadan önce bios tan birkaç ayarı ''enabled'' yapıyorsun.sora acılırken alt F10 yaptın mı Acer e Recovery sihirbazı çıkıyor.o seni yönlendiriyor. c: 'de ne varsa siliyor.vista ve acer in tüm programlarını geri yüklüyor.diğer bi değişle bu işlemden sonra ben sadece gerekli programlar olarak; winamp,office,firefox,messsenger,bir de nod32 yükledim(norton antivirüs yükledi kendi,3 ay demo ama sildim). o kadar..media player,hatta acerin game zone daki bütün oyunları bile geri yüklendi..bende gold dan aldım 5315'i.ve vista starter var.. ok?

cK_

renovatio033

31 Mart 2008, 22:27:55  

ya arkadaşlar, herkes ''oyun oynanmıcaksa'' çok iyi diyor. ben bu makinaya 'age of empires3'; fifa 2008; need for speed most wanted; rise of nations,gibi oyunlar yükledim.'''sorunsuzz'' çalıştırıyor.üstelik 1gb ram var vistayla benimkinde.yani böyle oyunları kaldırıyorsa daha ne beklenebilir bu laptop tan???siz ne diyorsunuz bu işe arkadaşlar?

Ayrıca kimse wireless performansından bahsetmemiş. inanin milyarlık makinelere kafa tutar...sanki wireless la nette değilim şuan..

Bu aradaa..pc nin hızlı çalışması için size birkaç ipucu veriyimm. bu makineyi vista yla kullanıyorsanız(ki arasıra kastıgından yakınıyorsunuzdur )KENAR ÇUBUĞU için bir çözümüm var.launch manager i açın eMpowering tuşuna program files tan sidebar.exe yi atayın.ve side bar ı windows açıldığında ''açılmayacak'' şekilde ayarlayın.bilgisayar tabiki daha hızlı acılacak.ve bir süre sonra side bar a göz atmak isterseniz empowering tuşuna basın ve en fazla 3 saniyede karşınızda.

Bunun yanında ben baslangıcta birkaç programı daha engelliyorum. WINDOWS DEFENDER ve ACER TOUR REMİNDER. bence hiçbir işe yaramıyorlar.(aramaya 'msconfig' yazın, başlatma sekmesinden bu programları bulabılırsınız))

1 bir önemli ipucu daha; denetim masası>güç seçenekleri>Plan ayarlarını düzenle>gelişmiş güç ayarlarını değiştir'den işlemci güç yönetimine inin.bu ayar çogunlukla %50 oluyor.bunu ben %99 yapyorm. ve işlemci performansı tabiki artıyor ve ram e fazla yüklenmiyorr..
cK_

_Riven_

1 Nisan 2008, 12:27:22  

dvd yazma çok yavaş.sizde de öylemi millet.4.7gb bir dvd yazmak 2saati geçiyor.nero,isoburner kullandım hep yavaş.1x civarında yazma hızı.sizde kaç hızda yazdı ençok?bendede xp,2.5gb ram var.yazıcıda pioneer dvrkd08rs olarak gözüküyor.
hederahelix

1 Nisan 2008, 13:46:03  

2 saat mi , yazıcında ya da medya yazmak için kullandığın yazılımda bir problem var.

Benim dvd+rw optiarc , ortalama 6-7 dk da bir dvd yazıyorum.

40D + 100 f/2.8 usm + 50 f/1.8
Flashmontana

1 Nisan 2008, 16:10:29  

Renovation,

Cevabın ve faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Artık gönül rahatlığı ile aleti delirtip kastırabilirim. Önceden Sistem recovery CD'leri olmadığı için nazik davranıyordum alete...

OYUN konusuna gelince...

NFS, Fifa 2008 falan calıstırabilir, lakin harbiden saglam ekran kartı ve işlemci isteyen oyunlarda pis kasıyor...
Mesela gecen gün Command and Conquer 3: TİBERİUM WARS'u kurdum. Çalıştıracağına imkan vermiyordum, çünkü minimum 2.0 ghz işlemci istiyor. Çalıştırdı, ama 2005'te Amerika'dan gelen AMD işlemcili Compaq laptopumda 5 saniyede çıkan power plant neredeyse 1 dakika da çıkıyor. Yani minimum grafik ayarlarında bile oyunu bu düşük hızda oynamak ölüm gibi. Onun dışında bu fiyata, bu ekran kalitesi ve sundukları harika.

Carpe Diem
milanrapaic

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008, 17:03:20  

Bu 4 GB ram ile 2.5 GB ram ile ne yapılır çok merak ediyorum cidden.Çok profesyonel kullanıcılar bazı özel programlar kullanıyorlar.Yazılım ile ilgili ve ya iş ile ilgili...Ne biliyim bilgisayar içinde 4 tane sanal bilgisayar çalıştıran bir program var mesela hepsi geri planda bilgisayar gibi çalışır.Deli gibi ram lazım olur.onlar çok ram yiyor anlıyorum da...Bir 4GB meselesidir gidiyor. 1GB rami olan ve 1500GB (evet yazı ile binbeşyüz) rami olan iki bilgisayar arasında hız farkı yoktur arkadaşlar.Ram dediğiniz şey bir elektrik devresidir ve de bilgisayarın anlık olarak yaptığı işlerin bilgilerinin anlık olarak (pc açıkken) hafızada tutulmasını sağlar.Eğer o an ki depolanması gereken bilgilerin miktarı 600-700-800-900 MB ise 1GB olsa ne yazar 4GB olsa ne yazar? Geri kalan kısmı zaten kullanmayacak bilgisar.Boş boş durucak. 1GB ile 2Gb arasındaki fark ; birisinde bir bardak suyu bir bardaktan içiyorsunuz. diğerinde bir bardak suyu damacanadan içiyorsunuz.Değişen birşey yok yani..."o pc 4GB yi desteklemiyo ben almam" diyen arkadaşlar var vallahi hayret...Ben 1Gb ramli olarak aldım 3 hafta önce (965 chipset) vistada 600-580 MB kullanyor hiç bir program açık değilken.En yoğun kullanımımda da 890-920 yi buluyor. en yoğun kullanım derken mesela : 4 tane explorer sayfası,1 Windows media player,1 msn,1 e-mule açık olsun..bunu kastediyorum.Yani arkadaşlar sık sık yazıyorlar buraya 2 mi taksam ne taksam vs vs...Gereksiz birşey 1GB varsa eğer.
Bu arada ben almadan önce merak ediyordum oyun performasını ama pek bişiy yazılmıyordu.Belki oyun performansını merak edenler vardır almak isteyenlerden. denediğim tek oyun GTA San Andreas'ı 1024 - 768 - 16 / yüksek detay ile çok rahat çok akıcı oynayabiliyorum.Ama 16 yı 32 yapınca yavaşlıyor.(tabi geçerli güç planında işlemci preformansını fişle kullanım değilde pildeyken maksimuma getirmek lazım)

***ACER ASPIRE 5315***Intel®Celeron®M540@1,86Ghz/15.4"CrystalBrite LCD/ 1 GB DDR2 667Mhz/80GB Hdd/Intel®GMAX3100/DVD-RW/802.11b/g Wi-Fi
FEaStRIaN

2 Nisan 2008, 11:22:27  

arkadaşlar benim touchpad çalışmıyor. driverınıda kurdum. arızalanmış olabilirmi :(

CCcam + Newcamd
FEaStRIaN

2 Nisan 2008, 11:25:38  

kısayol düğmesindenmiş :)

CCcam + Newcamd
FEaStRIaN

2 Nisan 2008, 17:47:03  

arkadaşlar yeni sistem kurdum fakat ekran kartını driverinı kurduktan sonra windows açılırken mavi ekran hatası veriyor.. çözümü nedir arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FEaStRIaN -- 2 Nisan 2008; 17:57:07 >

CCcam + Newcamd
windss

2 Nisan 2008, 22:06:17  

Arkadaşlar merhaba,
Bende 15 gün önce gold pc den 5315 1gb ramlisini aldım.Daha sonrada 1 gb daha kingston 667 mhz ram taktım.bu akşama kadar herşey iyiydi.Bilgisayardan bi şikayetim yoktu.Fakat bu akşam bilgisayarı açtığımda ekranın sağ alt tarafında beyaz ölü piksel oluştuğunu gördüm ve gerçekten üzüldüm.Biraz araştırma yaptım ve acer in 3-4 tane den az olan ölü piksel için garanti kapsamına almadığı gibi bişeyler okudum.gerçi yarın teknik servisi arayacağım ve öğrenmeye çalışacağım garanti olayı nedir diye.Fakat eğer bu ölü pikseller etrafında mantar gibi çoğalmayacaksa işin açığı göndermekte istemiyorum.Çünkü harddiske bilgiler yükledim,ve 25-30 gün bilgisayarsız kalmak istemiyorum.
Size naçizane tavsiye,hangi makinayı nerden alırsanız alın ölü piksel durumunda garanti kapsamını öğrenin.İşin açığı internetten aldığıma pişman oldum.Keşke yaşadığım yerdeki bir firmadan alsaydım.Teknosa da vardı burda.Ama yapacak bişey yok.
Yarın teknik servisiyle görüştükten sonra buraya yazarım tekrar verdikleri bilgiyi.
Eğer ekranın sağ altına bakmaz ve ölü pikseli görmezden gelirsem :) laptop hakkında yazacaklarım ve düşündüklerim hep tatminkar yönde.
Şimdilik Hoşçakalın...
sinan681

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008, 23:30:16  

30 gün içerisinde direk değişim şansın var sanırım.teknikle uraşma
15 gün olmuşsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan681 -- 3 Nisan 2008; 23:30:17 >

renovatio033

4 Nisan 2008, 16:31:05  

flashmontana..bir tedbir olarak hatırlatıyım dedım. vista ve diğer programları hakikaten harddiske gömüp gömmediklerinden emin ol ok?bunun için sanirım bilgisayarın özelliklerine gir ve harddiskin nasıl ne kadr bölündüğüne bak.benim c=32.2 d=32.2 .yani 15 gb ye yakını gözükmüyor belli ki recovery kullanıyo.sende bi bak ondan sonra zorla zorlayabildiğin kadar makinayı..ok?

renovatio033

4 Nisan 2008, 16:45:28  

arkadaslar vista kullananlar için sanırım bi ipucum daha var.denetım masası>performans bılgılerı ve aracları>gelişmiş araclar>windowsun görünümünü ve performansını ayarla ya gelin.gelişmiş sekmesinden en iyi performans için arka plan hizmetlerini seçin.dikkat ettiyseniz ram ''siz'' program acmasanız dahi en az %60 larda calışyo,yani arka plandakiler daha fazla yoruyor PCyi.bu yüzden en iyi performans için arka plandaki programları secıyorum.pc m daha rahat calısyo.sız de deneybılırsınız..

cK_

Dallassimo

5 Nisan 2008, 13:33:15  

Arkadaslar acer aspire 5315 aldım
1.86 işlemcili
512 ram icinde var
512 ram hediye geldi hepsi kutusunda duruyor..

XP sp2 pro cd im var
şimdi yapmam gerekenleri sırasıyla yazar mısınız?
ilk önce rami tak sonra windowsu yükle falan seklinde ama
5315 in sorunsuz calısan direverları lazım..ben bulamadım sizden link bekliyorum
bu konun ilk sayfasına biraz baktım ama karısık geldi..

cvp bekliyorum acil makine öyle duruyor:)

kız ismet
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Nisan 2008, 13:37:32  

once ram i tak tabiki

sonra

xp drivirlerini çek

hdd sata onu ide yap sonra kur
Dallassimo

5 Nisan 2008, 13:53:35  

xp driverlarını bulamadım hepsi bi yerde

driverları bi sekilde bulabilirim ama
bana birazdan yükledigimde kesinlikle calısacak bi wireless driver ı lazım

bir link istiyorum kesin calısacak wireless driver linki
ve rami nasıl takacagım

alt tarafında büyük bi parca var sükülebilen bir de kücük parca var sökülebilen hangi parcayı sökeyim?

sinan681

Sisteme Gözat

5 Nisan 2008, 15:02:36  

ilk sayfalarda bir sürü diriver linki var

Flashmontana

5 Nisan 2008, 15:10:58  

quote:

Orjinalden alıntı: renovatio033

flashmontana..bir tedbir olarak hatırlatıyım dedım. vista ve diğer programları hakikaten harddiske gömüp gömmediklerinden emin ol ok?bunun için sanirım bilgisayarın özelliklerine gir ve harddiskin nasıl ne kadr bölündüğüne bak.benim c=32.2 d=32.2 .yani 15 gb ye yakını gözükmüyor belli ki recovery kullanıyo.sende bi bak ondan sonra zorla zorlayabildiğin kadar makinayı..ok?

Evet evet. c= 32.5 GB ve D= 32.2 GB. Hatırlatma için teşekkürler.

Yalnız performansı artırmak için dediklerini yaptığımda sistem Windows 98 gibi görünmeye başladı gözüme. Sanırım görsellik için performanstan feda etmek zorunda kalacağım...

Carpe Diem
Flashmontana

5 Nisan 2008, 15:20:58  

Sizde de klavyeden yazı yazarken birden kelimelerin yarısı yukarıda yazmaya başlıyor mu? Bu yazıyı yazarken bile 3 kere kelimeler iç içe kaydı. Çok mu hassas bu klavye? Yoksa benimki mi özürlü çıktı? Bak demin de yazdığım tüm cümleyi sildi kendiliğinden. Harf tuşlarına basmaya korkar oldum artık yahu! Sorun sadece bende ise geri gönderebilirim aleti.

Carpe Diem
Dallassimo

5 Nisan 2008, 22:03:48  

Her sey tamam wireless bile:)

Fakat bir kac sorun var..

topicte bi kac yerde denk gelmistim,
xp pro kurunca bekleme UYKU MODUN A GİRİP TEKRAR UYANINCA
**FAN CALISMIYOR VE BİLGİSAYAR KAPANIYORMUS...

benimki de uyku modundan sonra fan calısmadı zaten kapatmam gerekiyordu kendim kapattım ama biraz daha kullansaydım
kapanırdı sanıyorum cünkü baya ısınmıstı..

Simdi bu fanı uyku modundan sonra otomatik olarak nasıl düzltebilirim nasıl yoluna koyabilirim?
bu ilk soruydu...

İKİNCİ SORU

asagıdaki resimde sorun olan aygıtları görüyorsunuz nasıl düzeltebilirim?
link ve tarif istiyorum?

Ekteki dosya (1)

Dallassimo

6 Nisan 2008, 12:07:34  

quote:

Orjinalden alıntı: Flashmontana

Sizde de klavyeden yazı yazarken birden kelimelerin yarısı yukarıda yazmaya başlıyor mu? Bu yazıyı yazarken bile 3 kere kelimeler iç içe kaydı. Çok mu hassas bu klavye? Yoksa benimki mi özürlü çıktı? Bak demin de yazdığım tüm cümleyi sildi kendiliğinden. Harf tuşlarına basmaya korkar oldum artık yahu! Sorun sadece bende ise geri gönderebilirim aleti.

elin yazı yazarken touchpad e temas ediyor olabilir mi bir dikkat edin..
eger öyle ise yazı yazarken touch padi kapatabilirsinin

FN+F7

notebookgentr

6 Nisan 2008, 14:51:37  

quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

Her sey tamam wireless bile:)

Fakat bir kac sorun var..

topicte bi kac yerde denk gelmistim,
xp pro kurunca bekleme UYKU MODUN A GİRİP TEKRAR UYANINCA
**FAN CALISMIYOR VE BİLGİSAYAR KAPANIYORMUS...

benimki de uyku modundan sonra fan calısmadı zaten kapatmam gerekiyordu kendim kapattım ama biraz daha kullansaydım
kapanırdı sanıyorum cünkü baya ısınmıstı..

Simdi bu fanı uyku modundan sonra otomatik olarak nasıl düzltebilirim nasıl yoluna koyabilirim?
bu ilk soruydu...

İKİNCİ SORU

asagıdaki resimde sorun olan aygıtları görüyorsunuz nasıl düzeltebilirim?
link ve tarif istiyorum?

modem ve ethernet kartı sürücüsü kurulmamış

notebook driver download
senmuhammet

6 Nisan 2008, 16:20:44  

Piksel hatalarında sıfır piksel garantisi veren hemen hemen hiçbir firma yoktur(Acer istisna değil yani, 2-3 kat para verdiğin Toshiba' da da aynı durum sözkonusu). Ölü piksel çok kötü bir durum olmamakla beraber, parlak piksel rahatsız edebilir. Parlak piksel 3 şekilde olabilir. Parlak mavi, parlak yeşil ve parlak kırmızı. Ölü piksel de adından anlaşılacağı gibi ölüdür, yani siyahtır. Ölü beyaz pikseli ilk kez sizden duydum. Ölü beyaz piksel sandığınız şey beyaz bir leke olmasın, bir bezle silin hala orda mı? Cünkü ekranlar çok toz tutmaktadır. İlk aldığım bilgisayarlarda siyah toz zerreciklerini ölü piksel zannetmekte ve bir anlık korkmaktayım. Fakat toz olduğunu ve üfleyince geçtiğini görünce rahatlıyorum:):):)

quote:

Orjinalden alıntı: windss

Arkadaşlar merhaba,
Bende 15 gün önce gold pc den 5315 1gb ramlisini aldım.Daha sonrada 1 gb daha kingston 667 mhz ram taktım.bu akşama kadar herşey iyiydi.Bilgisayardan bi şikayetim yoktu.Fakat bu akşam bilgisayarı açtığımda ekranın sağ alt tarafında beyaz ölü piksel oluştuğunu gördüm ve gerçekten üzüldüm.Biraz araştırma yaptım ve acer in 3-4 tane den az olan ölü piksel için garanti kapsamına almadığı gibi bişeyler okudum.gerçi yarın teknik servisi arayacağım ve öğrenmeye çalışacağım garanti olayı nedir diye.Fakat eğer bu ölü pikseller etrafında mantar gibi çoğalmayacaksa işin açığı göndermekte istemiyorum.Çünkü harddiske bilgiler yükledim,ve 25-30 gün bilgisayarsız kalmak istemiyorum.
Size naçizane tavsiye,hangi makinayı nerden alırsanız alın ölü piksel durumunda garanti kapsamını öğrenin.İşin açığı internetten aldığıma pişman oldum.Keşke yaşadığım yerdeki bir firmadan alsaydım.Teknosa da vardı burda.Ama yapacak bişey yok.
Yarın teknik servisiyle görüştükten sonra buraya yazarım tekrar verdikleri bilgiyi.
Eğer ekranın sağ altına bakmaz ve ölü pikseli görmezden gelirsem :) laptop hakkında yazacaklarım ve düşündüklerim hep tatminkar yönde.
Şimdilik Hoşçakalın...

_Riven_

6 Nisan 2008, 18:34:08  

quote:

touchp alps programını kur ve "yazarken vuruş kapalı" seçili olsun.birde eğik halde dizinde yazarken oluyor,düzken yazmaya çalış.
Dallassimo

6 Nisan 2008, 20:23:48  

Modem ve ethernet kurulmamıs
modem ve ethernetin xp driverlarının linkini verebilir misiniz acaba?

renovatio033

6 Nisan 2008, 22:51:01  

flash montana bi yerde yanlış yapmışsın ''windowsun görünümünü ve performansını ayarla'' dedıkten sonra ''performans seceneklerı'' penceresi acılıyor.orada ''görsel efektler sekmesine'' gitmişsin.''onun yanındaki ''gelişmiş'' sekmesine gitmen lazımdı.orda zaten 2 secenek var.''programlar'' ve ''arka plan hizmetleri'' diye.''arka plan hizmetlerini'' sececeksın.bi dene bakalım istersen..

cK_

renovatio033

6 Nisan 2008, 23:21:00  

arkadaslar vista nın ''readyboost'' özelliğini kullanan var mı?yani USB girişine bir flash bellek takıp sistemi hızlandırma olayı..denedim birz önce.benm tel.in 512mb hafıza kartı var.250mb boşluk açtım.card reader yardımıyla taktım USB ye.şu an daha rahat çalışyo gercekten PC.kasan bi oyunda filn denedim rahatlattı birz(250mb gibi küçük bi oran olmasına ragmen)deneyen var mı, yada 1gb flash belleği olan biri varsa bi denesede sonucu bize bildirse??

(bilmeyen varsa anlatıym bıraz readyboost'u.flash belleği taktıktan sora 'bilgisayarıma tıklayıp,flah bellek üzerinde sağ tıklayın.''özellikler'' deyin.yukarıda sekmelerın bırınde ''readyboost'' olacak.ona tıklayın.'bu aygıtı kullan'ı tıklayıp 'uygula' deyin.(bu arada windows en iyi performans için kullanılabılecek yeri kkendisi belirtiyor zaten) vee bi deneyin bakalım..((gercekten işe yarayıp yaramadığını gözle görmek için taktığınız bellekte sistem kullanırken ne kadar boş yer var bi bakın bakalım.benımkınde yaklaşık 200mb sini kullanıyor suan ,10mb anca bosluk kaldı. bence 5315 te ''vista'' kullananlar için performansı artırmada en iyi yollardan bırı sanırımm.UNUTMADANN! flash belleği takılıyken ve sistem kullanıyorken KESİNLİKLE çıkarmayın.belleğe hasar verebilirr..belleği cıkarmak için bu aygıtı kullanma yı tıklayıp uygulayı tıkladıktan sonra cıkarın...

not: bazı flash belleklerı desteklemıyor.bı şans yyeniden ''sınama'' yı tıklayın.

cK_

Dallassimo

6 Nisan 2008, 23:47:21  

evet vista nın bu olayını ben de duydum
denemek lazım aslında ama su an xp ten vaz gecemem

Flashmontana

7 Nisan 2008, 12:34:23  

Hay Allah senden razı olsun Riven kardeş. Valla aynen dediğini yaptım, bir daha kelime kayması, cümle atlaması veya sözcük bölünmesi yaşamadım. Aslında bu 3. laptop’um acemi touchpad kullanıcısı da değilim yani. Hiç parmaklarım touchpad’e değmediği hale kelimeler kayıyordu. Aynen dediğini yaptım, bir daha olmadı. Oh bee. Tekrar bir daha teşekkür ederim.
quote:

Orjinalden alıntı: _Riven_

quote:

touchp alps programını kur ve "yazarken vuruş kapalı" seçili olsun.birde eğik halde dizinde yazarken oluyor,düzken yazmaya çalış.

Carpe Diem
Flashmontana

7 Nisan 2008, 12:43:13  

quote:

flash montana bi yerde yanlış yapmışsın ''windowsun görünümünü ve performansını ayarla'' dedıkten sonra ''performans seceneklerı'' penceresi acılıyor.orada ''görsel efektler sekmesine'' gitmişsin.''onun yanındaki ''gelişmiş'' sekmesine gitmen lazımdı.orda zaten 2 secenek var.''programlar'' ve ''arka plan hizmetleri'' diye.''arka plan hizmetlerini'' sececeksın.bi dene bakalım istersen..

cK_

Evet haklısın yaa. Yanlış yere yönelmişim

Bende kim niçin Vista'yı Win98 görünümünde kullanmak istesin ki dedim. Üstelik performansta da bariz bir değişiklik yoktu. Demin dediğin gelişmiş kısmından ayar çektim. Düzeltme için sağol

Carpe Diem
libra87

7 Nisan 2008, 2:25:05  

quote:

arkadaslar vista nın ''readyboost'' özelliğini kullanan var mı?yani USB girişine bir flash bellek takıp sistemi hızlandırma olayı..denedim birz önce.benm tel.in 512mb hafıza kartı var.250mb boşluk açtım.card reader yardımıyla taktım USB ye.şu an daha rahat çalışyo gercekten PC.kasan bi oyunda filn denedim rahatlattı birz(250mb gibi küçük bi oran olmasına ragmen)deneyen var mı, yada 1gb flash belleği olan biri varsa bi denesede sonucu bize bildirse??

(bilmeyen varsa anlatıym bıraz readyboost'u.flash belleği taktıktan sora 'bilgisayarıma tıklayıp,flah bellek üzerinde sağ tıklayın.''özellikler'' deyin.yukarıda sekmelerın bırınde ''readyboost'' olacak.ona tıklayın.'bu aygıtı kullan'ı tıklayıp 'uygula' deyin.(bu arada windows en iyi performans için kullanılabılecek yeri kkendisi belirtiyor zaten) vee bi deneyin bakalım..((gercekten işe yarayıp yaramadığını gözle görmek için taktığınız bellekte sistem kullanırken ne kadar boş yer var bi bakın bakalım.benımkınde yaklaşık 200mb sini kullanıyor suan ,10mb anca bosluk kaldı. bence 5315 te ''vista'' kullananlar için performansı artırmada en iyi yollardan bırı sanırımm.UNUTMADANN! flash belleği takılıyken ve sistem kullanıyorken KESİNLİKLE çıkarmayın.belleğe hasar verebilirr..belleği cıkarmak için bu aygıtı kullanma yı tıklayıp uygulayı tıkladıktan sonra cıkarın...

not: bazı flash belleklerı desteklemıyor.bı şans yyeniden ''sınama'' yı tıklayın.

cK_

denedim arkadaşlar 2 gb flash bellekle 1.84 gb kullanıyo ve rahatlattı gerçekten pcyi

DPÜ İİBF İŞLETME 1
ACER AS 5315 CELERON M540 1.86
Dallassimo

7 Nisan 2008, 11:02:06  

arkadaslar modem ve ethernet icin driver bulmadım ilk sayfalardakilerden yapamadım..

ise yaran direverların linklerini istiyorum

renovatio033

7 Nisan 2008, 22:13:32  

libra87 PCyi rahatlattı demişsin.rahatlattı derken biraz daha açabilir misin?1.84 gercekten iyi bir oran.bu oranı kullanırken hangi programlarda daha rahatladı mesela?((en basitinden klasörleri acarken simgelerin hemen açılmasını sağlıyor mu?))oyunda denedin mi?biraz spesific olursan sevinirim,çünkü eğer ''hakikaten'' işe yarıyorsa 2gb flash alıcam.

cK_

libra87

7 Nisan 2008, 22:21:16  

quote:

libra87 PCyi rahatlattı demişsin.rahatlattı derken biraz daha açabilir misin?1.84 gercekten iyi bir oran.bu oranı kullanırken hangi programlarda daha rahatladı mesela?((en basitinden klasörleri acarken simgelerin hemen açılmasını sağlıyor mu?))oyunda denedin mi?biraz spesific olursan sevinirim,çünkü eğer ''hakikaten'' işe yarıyorsa 2gb flash alıcam.

cK_

dostum ben öyle pcden çok fazla anlamıyorum sizin gibi tecrübeli arkadaşların bildiklerini uyguluyorum sadece sana şöyle anlatayım benim pcde 1 gb ram var fifa 2008 ve underground 2 demolarını indirdim ve grafik olarakta oyun akıcılığı olarakta gayet güzel

readyboost yaptıktan sonra bazı programların açılışı hızlandı ör: google earth masaüstünde performansı artırdı yani dediğin gibi simgeleri daha hızlı açmaya başladı yani performansta bi değişiklik hissettim sana anca bu kadarını anlatabilirim

DPÜ İİBF İŞLETME 1
renovatio033

7 Nisan 2008, 22:36:12  

[/quote]
dostum ben öyle pcden çok fazla anlamıyorum sizin gibi tecrübeli arkadaşların bildiklerini uyguluyorum sadece sana şöyle anlatayım benim pcde 1 gb ram var fifa 2008 ve underground 2 demolarını indirdim ve grafik olarakta oyun akıcılığı olarakta gayet güzel

readyboost yaptıktan sonra bazı programların açılışı hızlandı ör: google earth masaüstünde performansı artırdı yani dediğin gibi simgeleri daha hızlı açmaya başladı yani performansta bi değişiklik hissettim sana anca bu kadarını anlatabilirim
[/quote]

arkadaşım yinede sağol..en iyisi bi flash bulup PCye özel denemek

((bu arada PC fıfa 2008 ve underground 2 de readyboost kullanmadan da gayet iyi,takılmadan çalışyo.. ))

cK_

libra87

7 Nisan 2008, 22:54:00  

quote:

arkadaşım yinede sağol..en iyisi bi flash bulup PCye özel denemek

((bu arada PC fıfa 2008 ve underground 2 de readyboost kullanmadan da gayet iyi,takılmadan çalışyo..

cK_

yani siz bu işten anlayanlar olarak bi deneyin bakalım sonuçlarıda paylaşırsan sevinirim yani kendimizi avutmayalım rahatladı diye

DPÜ İİBF İŞLETME 1
sinan681

Sisteme Gözat

8 Nisan 2008, 16:42:22  

@Dallassimo
kapanma sorununa kesin çözüm empowering programı var ama
bu seferde fan hiç susmuyor işler tersine dönüyor
yani adamakıllı bi çözüm yok
ne bioslar çıktı yükledim hepsini değişen bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan681 -- 8 Nisan 2008; 16:42:13 >

Dallassimo

9 Nisan 2008, 14:07:07  

quote:

Orjinalden alıntı: sinan681

@Dallassimo
kapanma sorununa kesin çözüm empowering programı var ama
bu seferde fan hiç susmuyor işler tersine dönüyor
yani adamakıllı bi çözüm yok
ne bioslar çıktı yükledim hepsini değişen bişi yok

zaten ben de uyku moduna sokmuyorum artık laptobı
girse bile bi yeniden baslatıyorum olay bitiyor..

acılma hızını vs forumun Teknis servis topiginden üst konulara bakarak hızlandırdım 2 dk mıı almıyor..
gayet memnunum su an..

Flashmontana

10 Nisan 2008, 19:11:45  

Ya Gold 666 YTL'ye aldığımız aleti 900 YTL'nin üzerine çıkarmış. Arkadaşa da alacaktık bir tane kampanya bitmiş

Şu aralar nerden bulabiliriz aynı aleti ucuza, bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

Carpe Diem
Dallassimo

10 Nisan 2008, 22:54:03  

Ben forumdan istanbuldan bi arkadastan(ben ankaradayım)
575 ytlye aldım..parayı yatırdım hesabına aynı gün kargoladı..sıfır kutusu acılmamıs bi sekilde geldi..gayet memnunum

1.86 ghz islemci
1 gb ram
x3100 ekran kartı olmaz üzere..
yani aletin en iyisini:)

ayrıca bu linkte 730 ytlye var aynı benim laptoptan fakat 512 ram

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=120008113&ref=akakce&v=1.51

Edit: Link ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dallassimo -- 10 Nisan 2008; 22:55:49 >

Flashmontana

11 Nisan 2008, 1:02:42  

Bilgileri için teşekkür ederim. Senin 575e aldığın arkadaştan daha fazla almak mümkün mü? Bir de garanti veriyor mu? Ben aleti aldım zaten de arkadaş için bakıyoruz. Hatta 666 YTL iken o da alayım dedi benle birlikte. Ben de dur ben bir alayım memnun kalırsak, bir falsosu yoksa sen de alırsın dedim. Ama fiyatı artınca keşke mani olmasaydım dedim. Neyse nasip kısmet... Yine olur herhalde bir kampanya biryerlerde...

quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

Ben forumdan istanbuldan bi arkadastan(ben ankaradayım)
575 ytlye aldım..parayı yatırdım hesabına aynı gün kargoladı..sıfır kutusu acılmamıs bi sekilde geldi..gayet memnunum

1.86 ghz islemci
1 gb ram
x3100 ekran kartı olmaz üzere..
yani aletin en iyisini:)

ayrıca bu linkte 730 ytlye var aynı benim laptoptan fakat 512 ram

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=120008113&ref=akakce&v=1.51

Edit: Link ekledim

Carpe Diem
Dallassimo

11 Nisan 2008, 10:53:22  

Forumdan aldıgım arkadasın linki bu:
http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memID=5847

daha önce 5 tane satmıstı yetisemedim,parayı denklestiremedim tam param denklesti,bir ilan daha actı 2 adet daha satılıktır diye hemen birini kaptım:)
yani arada satıyor sen bir PM atıp sor istersen..

evet garantili 2 yıl full exa bilgisayar garantili,1 yıl uluslararası garantili..
umarım sizin icin 1 tane bulabilir..

Flashmontana

11 Nisan 2008, 24:25:40  

Sağol Dallassimo, pm gönderdim. inşallah 1 tanecik bulabilir. Böylece ben de arkadaşa mahcup olmamış olurum.

Carpe Diem
seda.g

11 Nisan 2008, 21:00:04  

Acer 5315 1gb ram vista starter 720YTL kdv dahil - 10 Taksit - görüşleriniz

****da Acer 5315 1gb ram vista starter 720YTL kdv dahil ve de bonusa 10 taksit özel fiyat - tavsiye eder misiniz?
AS5315-101G08MI

Sadece biraz internet email gibi basit işlevler için en ucuza bulduğum bu bilgisayarı yaşlı bir teyzeye düşünüyorum.
Tavsiye eder misiniz?

Aynı fiyata benzer özellikli (yasal windows + 1gb ram) tavsiye edebileceğiniz laptoplar konusunda da görüşlerinizi bekliyorum

Karakteristik ACER AS5315-101G08MI M540 1.86GHz 1GB 80GB VS
CPU Cinsi - HIZI Intel® Celeron®M 540 (1MB L2 Cache 1,86Ghz, 533MHz)
Ekran Boyu(Inch) 15.4 "
Ekran Tipi WXGA CrystalBrite LCD 1280x800 Çözünürlük 16ms
Ekran Kartı Intel® GMA X3100 Maks. 358MB
Bellek(MB) 1024MB
Bellek Tipi DDR2
Sabit Disk 80GB
Optik Sürücü DVD Double Layer DVD+RW
Network Ethernet , Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED Wireless
Pil Ömrü 6 Hücreli Li-Ion pil 3 saat pil ömrü
Ağırlık(KG) 2.6kg
Yazılım Vista Starter
Ek Özellikler Acer SignalUp wireless

Sayfa:   <<   < önceki  14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: acer 5315 hakkında herşey burada Sayfa: <<   < önceki  14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
inFAMOUS
Empire City'nin bir kahramana ihtiyacı var!
Samsung NV100 HD
14 Mega Piksel Fotoğraf, 1280x720 piksek video kaydı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız