Arkadaşlar 1 hafta içinde 512 MB Ram'li modeli almayı düşünüyorum ama 10 veya 12 taksitle almam gerekiyor. Taksitle en uygun alabileceğim yer olarak nereyi tavsiye edersiniz acaba?
Eğer bi tavsiye gelmezse hepsiburada'dan alıcam ona göre...
kardeş hepsiburada da 1.6 işlemci 945 chipset çıkma ihtimali var ya
İşlemci Tipi : Intel Celeron Chip Seti : Intel 943GML Chipset İşlemci / Hızı : Celeron 1.6 Ghz 1MB 533MHz Ekran Özelliği : 15.4" / 1280 x 800 / WXGA CrystalBrite Ekran Kartı : Paylaşımlı 128MB Sistem Belleği : 512MB Bellek Yuvası : 2 Sabit Disk Kapasitesi : 80GB 5400RPM 8MB Optik Sürücü : DVD Dual Yazıcı Klavye : TR/Q Kablosuz İletişim : Wireless Acer Invilink IEEE 802.11g Bluetooth Özelliği : Yok Pcmcia : Var USB (Adet) : 3 FireWire : Yok Seri Port : Yok S-Video (TV-Out): Var Fax Modem : Var 10/100 Ethernet : Var Pil Ömrü (Saat) : 2.5 Boyutlar : 366 x 274 x 33.6/42.6 Ağırlık : 2.8 İşletim sistemi: yok Fiyat : 499 usd +kdv
merhaba arkadaşlar Ben de bu bilgisayarı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Yanında 512 mb ram de ben aldım. Ancak bilgisayar bazen kendi kendine aniden kapanıyor. Aldığım ram'i değiştirdim ama işe yaramadı. Linux'un üzerine xp yüklemiştim daha doğrusu aldığım yer benim yerime yükledi. Yükleme sırasında bir hata olmuş olabilir mi? Yoksa bu aldığım ram'dan mi kaynaklanıyor? Birisi yardımcı olursa çok sevinirim...
biosta HD i satadan ide ye çevir.Xp görecek ozaman kurarken.
quote:
Orjinalden alıntı: marenostrum21
arkadaşlar 5315 cihazını aldım ama bi türlü kullanamıorum xp pro kurmaya çalıştım cihazınızda sabit disk bulunamadı dedi,xp service pack 2 veya vista mı kurmam gerek ne önerirsiniz...
arkadaşlar bu Windows bize daha neler yaşatacak bilemiyorum.5315 e Xp kurdum ve ÇOK ACAYİP bir sorun yaşıyorum. mesela buraya mesaj yazarken yada email, çok acayip bir sorun oluşuyor.yanıp sönen imleç bir anda ya yukarı başka bir yere sıçrıyor,ya sayfa aşağı kayıyor,ya tuş basılı seçiyormuş gibi yazılanları seçiyor ,bir bakıyorum yazdıklarım öncekilerin üzerine devam ediyor(şimdide oldu). kamera şakası gibi.nod32 yüklü.herşey normal ancak sorunun sebebi nedir bilemiyorum.
merhaba arkadaşlar Ben de bu bilgisayarı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Yanında 512 mb ram de ben aldım. Ancak bilgisayar bazen kendi kendine aniden kapanıyor. Aldığım ram'i değiştirdim ama işe yaramadı. Linux'un üzerine xp yüklemiştim daha doğrusu aldığım yer benim yerime yükledi. Yükleme sırasında bir hata olmuş olabilir mi? Yoksa bu aldığım ram'dan mi kaynaklanıyor? Birisi yardımcı olursa çok sevinirim...
uyku moduna geçip,pc yi yeniden açtığında bu sorun yaşanıyor seninkide o şekilde olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: _asparagas_
ya arkadaşlar bu ürün için nette filan 945 chipset filan diyo ama 965 çıkanlar var napalım biz riske girmeyelim mi?
Bence riske girme 965 almaya çalış
quote:
Orjinalden alıntı: _Riven_
arkadaşlar bu Windows bize daha neler yaşatacak bilemiyorum.5315 e Xp kurdum ve ÇOK ACAYİP bir sorun yaşıyorum. mesela buraya mesaj yazarken yada email, çok acayip bir sorun oluşuyor.yanıp sönen imleç bir anda ya yukarı başka bir yere sıçrıyor,ya sayfa aşağı kayıyor,ya tuş basılı seçiyormuş gibi yazılanları seçiyor ,bir bakıyorum yazdıklarım öncekilerin üzerine devam ediyor(şimdide oldu). kamera şakası gibi.nod32 yüklü.herşey normal ancak sorunun sebebi nedir bilemiyorum.
benzer sorun yaşayan varmı?
aynı sorunu bende dün yaşadım.cihazı yeniden başlattım düzeldi.ama sorunun kaynağını bulamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan681 -- 26 Ocak 2008; 7:17:18 >
uyku moduna geçip,pc yi yeniden açtığında bu sorun yaşanıyor seninkide o şekilde olabilir
quote:
ya arkadaşlar bu ürün için nette filan 945 chipset filan diyo ama 965 çıkanlar var napalım biz riske girmeyelim mi?
quote:
aynı sorunu bende dün yaşadım.cihazı yeniden başlattım düzeldi.ama sorunun kaynağını bulamadım
aynı sorun bende de oluyor bende masaüstünde bile bazen oluyor ilk başta mouse elim çarpıyor sandım sonradan bir kaç defa daha olunca fark ettim.
Üründe bulunan touchpad çok hassas, farketmeden aliniz oraya değiyor. Eğer benim gibi mouse kullanıyorsanız, touchpadi iptal edebilirsiniz ve sorunun yok olduğunu görebilirsiniz. Yok ben touchpadi kullanıyorum diyorsanız hassaslık ayarlarını değiştimenizi veya yazı yazarken touchpade değmemenizi öneririm.
Not: Bu bahsedilen durum sadece 5315 te değil, benim kullandığım 4315 ve 5520G de de vardı. Tüm Acer Gemstone larda var.
merhaba arkadaşlar, sadece ofis kullanımı için bu laptopu almayı düşünüyorum. yazılanları baya okudum ve karar verdim. yalnız kredi kartı değil de elden alıcam. bu yüzden istanbulda 1.86 olanını elden alabileceğim en uygun yer neresi?
bi arkadaş çamlıca exa dan almış orası uyguna benziyor. kısıklıdan bulgurluya inerken sağda olan bina sanırım?
başka tavsiyesi olan var mı arkadaşlar? laptoplarla aram pek iyi değildir, hiç anlamam yani bi el atın lütfen
arkadaşlar ben de 5315 aldım wista starter yuklu,hiçbir sorun yaşamıyorum ve bazı arkadaşların sorunları beni korkuttu daha yeni aldım cihazı acaba sorun yaşamıyım diye dusunmeye başladım..benim sahsi goruşum wista ile uymlu çalışıyor 1 gb ram takılı ve memnunum..benim gibi wista kullananan arkadaşlar ne dusunuyor goruşlerini alabilirmiyim?
merhaba arkadaşlar, sadece ofis kullanımı için bu laptopu almayı düşünüyorum. yazılanları baya okudum ve karar verdim. yalnız kredi kartı değil de elden alıcam. bu yüzden istanbulda 1.86 olanını elden alabileceğim en uygun yer neresi?
bi arkadaş çamlıca exa dan almış orası uyguna benziyor. kısıklıdan bulgurluya inerken sağda olan bina sanırım?
başka tavsiyesi olan var mı arkadaşlar? laptoplarla aram pek iyi değildir, hiç anlamam yani bi el atın lütfen
5315 (15.4") modeli 1.7Ghz. bi küçük boyu olan 4315 (14.1") modeli 1.8Ghz.
fiyatları aradaki bi kaç doları saymazsak aynı sayılır.Bence 1.7 ile 1.8 arasında fark yok.büyük olan 5315 görünüm olarak daha hoş bence.
FelixCrail cevabın için teşekkür ederim, sormak istediğim bir şey daha var. arkadaşlar ofis kullanımı için alıcam ve 5315 modelini düşünüyorum yani büyük olanını. okuduğum yorumlara göre beklemeye alıp tekrar çalıştırınca bi program yüklü değilse işlemci fanı çalışmayıp bi süre sonra sıcaklık yüzünden reset atıyomuş. peki program yüklü xp kullanıyorum diyelim, bu alet sabahtan akşama kadar çalışsa sorun çıkartır mı? yani adaptörle çalışıcak ve ofiste açık kalıcak. ağır uygulamalar kullanılmayacak ama tüm gün açık.. problem olur mu?
valla ben xp kurulunu yaptım tüm programlarımı yükledim.sanırım dediğin programı yüklemedim.programın adını bilmiyorum çünkü.yaklaşık 5 saattir bilgisayar açık ve sürekli bişeyler yüklüyorum.kapanmadı hiç.hatta fanı o kadar sessiz senin mesajından sonra acaba fan çalışıomu diye dinledim duyamadım fan sesini.anca fan çıkışına kulağımı dayıyınca sesini duydum.sorun çıkarcağını sanmıyorum.ayrıca fanın oraya elimi koyduğumda hiç sıcak üflediği söylenemez.benim toshibada aynı şeyi yapsan 2dk sonra elini çekersin yandı diye.cidden bu aceri çok sevdim.kendi toshibamı kullanmak içinden gelmio şuan
valla ben xp kurulunu yaptım tüm programlarımı yükledim.sanırım dediğin programı yüklemedim.programın adını bilmiyorum çünkü.yaklaşık 5 saattir bilgisayar açık ve sürekli bişeyler yüklüyorum.kapanmadı hiç.hatta fanı o kadar sessiz senin mesajından sonra acaba fan çalışıomu diye dinledim duyamadım fan sesini.anca fan çıkışına kulağımı dayıyınca sesini duydum.sorun çıkarcağını sanmıyorum.ayrıca fanın oraya elimi koyduğumda hiç sıcak üflediği söylenemez.benim toshibada aynı şeyi yapsan 2dk sonra elini çekersin yandı diye.cidden bu aceri çok sevdim.kendi toshibamı kullanmak içinden gelmio şuan
ısınma sorununu kökten çözmüşler demekki :D çok teşekkürler yaa içime sus serptin resmen çünkü uzun süreli bi kullanımda elimde kalmasından korkuyodum ama ısınma problemi yoksa bu laptop tam bize göre :D toshibayı rafa kaldırdıysan baya baya iyi demek yarın alıyım ben bunu yaa
Evet arkadaşlar bende ona yordum.Çok hassas touchpad.birde ALPs programı ekstra fonksiyonlar ekleyince sanki birisi klavyeye müdahale edermiş gibi paronayak bir durum yaşatıyor.sorunu az yaşamak için sanırım mouse kullanmak lazım.yada Alps programını kaldırırsanız daha iyi olur.
Bu problem sanırım bu modellerde tasarım hatası olduğunu gösteriyor.diğer iyi markalarda touchpad klavyeye bu kadar yakın değildir sanırım.belkide ucuzluğun bir sebebide budur.
quote:
Orjinalden alıntı: senmuhammet
quote:
Üründe bulunan touchpad çok hassas, farketmeden aliniz oraya değiyor. Eğer benim gibi mouse kullanıyorsanız, touchpadi iptal edebilirsiniz ve sorunun yok olduğunu görebilirsiniz. Yok ben touchpadi kullanıyorum diyorsanız hassaslık ayarlarını değiştimenizi veya yazı yazarken touchpade değmemenizi öneririm.
Not: Bu bahsedilen durum sadece 5315 te değil, benim kullandığım 4315 ve 5520G de de vardı. Tüm Acer Gemstone larda var.
RESET sorunu yaşayan herkese söylemek isterimki bu sorun tamamen laptopun sol alt tarafındaki fan emiş deliklerinin kapatılması sonucu kaçınılmaz olarak oluşuyor.Fan sıcak havayı arka açıklıktan atıyor tabi,ancak eğer ki masaya yada kucağınıza hava almayacak şekilde oturtursanız notebook altı farkedilir derecede ısınıp kendini kapatıyor.bu fan mazgalı açık olduğu sürece hiç bir kapanma sorunu yaşamayacağınızı garanti ederim.empowering kurmak falan bu sorunu çözen bir çözüm değil,sadece power yönetim programı o.
sanırım yeni laptop kullanmaya başlayan bizler bu toucpad,ısınma-reset sorunlarıyla yeni tanıştığımız için alışmamız biraz zaman alacak. kolay gelsin.
aşağıda ne gerekiyorsa var.empowering yazılımları pek sık kullanacağınız şeyler değil açıkçası.system info verene bakıp,bırakmanız muhtemel.power mangement da faydalı olmasına rağmen seçimli değil nedense hep max power da durabiliyor.merak edenlere..
RESET sorunu yaşayan herkese söylemek isterimki bu sorun tamamen laptopun sol alt tarafındaki fan emiş deliklerinin kapatılması sonucu kaçınılmaz olarak oluşuyor.Fan sıcak havayı arka açıklıktan atıyor tabi,ancak eğer ki masaya yada kucağınıza hava almayacak şekilde oturtursanız notebook altı farkedilir derecede ısınıp kendini kapatıyor.bu fan mazgalı açık olduğu sürece hiç bir kapanma sorunu yaşamayacağınızı garanti ederim.empowering kurmak falan bu sorunu çözen bir çözüm değil,sadece power yönetim programı o.
sanırım yeni laptop kullanmaya başlayan bizler bu toucpad,ısınma-reset sorunlarıyla yeni tanıştığımız için alışmamız biraz zaman alacak. kolay gelsin.
hava delikleri tamamen açık şekilde olsada uykudan sonra ısınma sorunu ile kapanıyor
quote:
quote:
Yani o zaman uyku modunu hiç kullanmayayım... Teşekkür ederim dostum... Yine de başka bir önerin veya tahminin var mı?
benim aynı makinadan vardı geçen gün bürodan çalındı. tekrar almaya gittiğimde birde bunun vista starter li olanı vardı bi bakayım dedim derecelendirmeye baktığımda aero bilmem ne performansı 2.4 olarak gözüküyor. halbuki bu benim eski makinada 3.küsür bişi idi diye hatırlıyorum acaba ben mi yanlış hatırlıyorum.
vista derecelendirme puanlarınız nedir acaba ?
bu arada beyler benim yiğenimede 5720 modelini almıştık onunla vista home premium gelmişti onun kurtarma cd ile yeniden yükleme yaptım xp aynen oldu. bi iki sürücü değişince hiç bir fark kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 27 Ocak 2008; 19:58:02 >
Arkadaşlar şimdi bu alete Core duo ya da core2 duo takan oldumu? Bnen bunu ne takabiliriz 2000 serileri filan var bana bu konuda bilgi ve elinde varsa işlemci satabilecek arkadaş varmı?
Arkadaşlar şimdi bu alete Core duo ya da core2 duo takan oldumu? Bnen bunu ne takabiliriz 2000 serileri filan var bana bu konuda bilgi ve elinde varsa işlemci satabilecek arkadaş varmı?
Dostum laptopu aldığım yerdeki yetkili ile konuştum bu laptopa uygun işlemciler henüz türkiye'ye gelmemiş.Ancak geldiğinde ortalama 200-250 ytl ödeyerek takılabileceğini söyledi.
Arkadaşlar vista home premium yükledim. Ancak bilinmeyet aygıtı (iç high definition audio veriyolu görünyor konumda) yükleyemedim ne yaptıysam. Bir fikri olan var mı?
bu dizüstü gayet ideal ve ucuz bir bilgisayar. kurlumu sırasında bu sayfadan yardımla hiç sorun yaşamadım. tek sorunu bekleme moduna girdikten sonra tekrar açıldığında fanın çalışmamasıdır. arkadaşlar şu sorunu da çözelim artık yaf
toshiba'da atheros kart kullananlar bilirler.atheros kartın birde utility programı var.bu program ile wireless ağları kullanmak çok daha kolay bence.bugün acer 5315 için bu programı netten bulup kurdum.indirmek isteyen varsa aşağıdaki linkten indirebilirler.ana penceredeki advanced yazan yerden % kaç ile bağlantı kurduğunuzu görebilirsiniz.bi kaç ss de koyuyorum aşağıya.
Belki çok küçük bi problem ama şarj aletinden çok rahatsız edici bi çınlama sesi geliyor... Gidip değiştirttim ama aynı sorun yenisinde de oluyor hemen hemen... Acaba tüm şarj aletlerinde mi var aynı çınlama? Aynı sorunu yaşayan veya bir önerisi olan var mı?..
çınlama sesi uzun süre yüksek akım istediğinizde oluyor. mesela pili şarj ederken oluyor şarj bittimi yüksek akım istemediğiniz için ses de kesiliyor. önceleri kafamı biraz kurcalıyordu ama şimdi sizlerde de olduğunu duyunca en azından tek olmadığımı anladım
bu arada beyler vista derecelendirmeniz nedir ? vista starter olan 5315 e baktım aero performansı 2.4 gözüküyor oysaki benim makinamda 3.1 yada 3.4 dü sizdeki nedir acaba ?
tşkürler enebahadır kardeş.birde 533 ve 667 aynı anda olmaz değilmi ? bu forumda okudum mesela 1gb 667-512mb533 olurmu.olursada 1 gb 667 533 olarak görürümüş ne dersiniz doğrumu ??
tşkürler enebahadır kardeş.birde 533 ve 667 aynı anda olmaz değilmi ? bu forumda okudum mesela 1gb 667-512mb533 olurmu.olursada 1 gb 667 533 olarak görürümüş ne dersiniz doğrumu ??
Bende öyle biliyorum dostum en düşük frekans neyse onda çalışır.Yani sende 533 mhz olarak çalışır.
Dostum hepsiburda.com da 533 mhzde 667 mhzde aynı fiyat ama 667 olanı al bence ilerde laptop taki standart rami de 1 gb 667 yaptırırsın canavar gibi olur.
arkadaşlar bende xp kurdum...yalnız bişey dikkatimi çekti...bilgisayarıma girdim ve C: sürcüsüne baktığımda 37.2 GB gözüküyor...sebebi nedir acaba ? 80 yerine 37 :S HDD i bölmedim ayrıca XP yüklemeden önce...
Arkadaşlar "Acer Aspire AS5715Z" modeli hakkındaki fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.Estetik olarak cidden hoş duruyor ve CoreDuo T2330 işlemci var.
benim 5315 de vista starter yuklu ve hdd iki parça gozukuyor 32gb+32 6ilirim acaba..64 gb alan varmış gibi !!!80gblık oysa hardiiski ,kalan kısım nerede ve nasıl sorunu çözebilirim? 2.sorun ise touchpad cok hassasmıdır nedir ,artık cok sinir bozdu surekli ok kayıor başa sona gidiyor yazdıklarım..bu sorundna bahsetmişler bende touchpad prog ını kaldırdım ama hala kaymalar ,istem dışı hareketler oluyor... bence bu 5315lerde toucpad problemi olabilir diyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asistdr -- 31 Ocak 2008; 11:40:16 >
Arkadaşlar "Acer Aspire AS5715Z" modeli hakkındaki fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.Estetik olarak cidden hoş duruyor ve CoreDuo T2330 işlemci var.