Selam beyler bende imzada belirtiğim gibi yeni bitirdim acemiliği ben manisanın doğu kışlasında yaptım askerliği biz 4 bölüktük 1600 yakın toplam mevcut idi..
ben 4 bölüktüm ilk günler biraz yabancılık cekiyorsunuz sonra alısıyorsunuz..
Doğu kışlanın -leri *Yemeklere gelirsek biz her pazartesi sabahı kalvatıda kuru kayısı ve kuru üzüm yerdik,yemeklerin pek tadı olmazdı tuz filan katılınca gene iyi olurdu batı kışladan geldiği icin yemekler makarna,pilav vs cok soğuk çorba ise ılık olurdu..
*Piskolojik olarak sizi denilen sözleri üstünüze değil üniformanıza edilen bi laf olarak algılarsanız kafanız rahat olur verilen görevleri yaparken kafanızda rahat olur
*Her rütbelinden bi ses çıkar ego tatmin etmek isteyen erbaşlar olabilir gidip şikayet edin,ama onların verdiği görevleri harfi olarak yerine getirin baktınız gene üsteliyor ezmeye calışıyor o zaman şikayet edin
*Bizim çarşanba günleri haman günleri idi sadece bugün yıkanabilirdik kazanlar arızalı olduğu icin soğuk su ile duş aldık yeni gitceklere müjde kazanlar tamir oldu artık sıcak su ve yatınız kouşlar sıcak olcak
*Eğitimlerimizi takım cavuşları veriyordu bizim takımızı hep üniversite terk ve lise mevzunu ve lise terklerden oluşan bi takımdı,verilen görevleri adam gibi yapardık eğitimlerimizde ve sözlü kavga olurdu sadece oda cok az ondan dolayı ne cok süründük nede cok şınav çektik hatta herkezden önce eğitimi bitirdik sadece sabah sporu yapar ve ufak tekrarlar yapardık ama diğer takımlar hareketleri yapamadıkları ve disiplinsiz oldukları için çok süründü çok şınav çekti orda bi kişinin hatasını takım yada bölük çeker...
*Sürekli iştima alınır yani sayılırsınız biri eksik çıkarsa gelene kadar ne yemek yersiniz yada yatabilirsiniz herkez tam olmak zorunda
*Acemilik sabır yeridir kavga etmeyin usta birliği cok daha iyi olcak anlayaşıyorsanız haklısın tamam diyin geçin bu ezilik değil aksine büyüklüktür bunu yazma rağmen ben kavga ettim yanlış yaptım özlük dosyama işlendimi bilmiyorum...ama orda ceza yemezsiniz usta birliğininde yiyorsunuz yada disiplinisiz dosyanıza işleniyor 5 tane vukatınız oldumu askerlik uzuyor sahit oldum kadrolu askerin 1 ay askerliği uzadı
Gelelim Doğu kışlanın +larına *Dayak yok delirtmedik sürece kimse bi fiske vurmaz size
*Batı kışlaya göre daha sıcak diyebiliriz hiç değilse doğu kışla batı kışlaya nazaran daha az esiyor
*Şimdi gitcekler ve sigara içenlere müjde Aralık 30undan sonra hertürlü sigara satışa koncak(bizde sadece 2000 ve 2001 marka sigara vardı)
*Eğitim alanı ve hafta sonları nizamiyede tavuk döner servisleri oluyor
*Benim çok arkadaşım olmadı ama çok sıcak arkadaşlıklar gördüm
*Günlerin nasil geçtinizi anlamıyorsunuz
Bunlar benim gözlerim herkezin gözlemleri ve düşüncüleri farklı olabilir ben paylaşmak istedim kimseye şöyle yapın yada böyle yapın demiyorum
Herkeze hayırlı teskereler dilerim