Şimdi Ara

2'NCI ZH. TUG. K.LIGI KARTAL / ISTANBUL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
142.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ikinci Zirhli Tugay Komutanligi Kartal / Istanbul cikan arkadaslar burada toplanalim lutfen..

    Ayrica, bu birlikle ilgili olarak (ulasim, birlikteki rahatlik, vs..) tarzi konularda birbirimize yardimci olalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtuncel -- 10 Aralık 2007; 13:04:50 >



  • ben varımm
  • Kardeş nizamiye kapısının Karşısındaki binanın 4.katının balkonuna el sallarsın ben orada sizi beklerim hehe :D
    Dua edin süper yere düştünüz :D nereden geleceğinizi bilmiyorum ama şunu söylemeliyim ki Kartal E-5 yolu üstünde nizamiye girişi bulunuyor... Genelde uzun dönem erlerde hafif kusurları olan ama çürük raporu verilmeyen erlerin gönderildiği Tugay :D yani anlayacağınız askerlik yönünden fazla sıkılacağınızı zannetmiyorum... Tugay E-5 karayolu kartal mevkinin üstünde çok büyük arazide yer alıyor ( Ucu bucağı gözükmüyor çok büyük yeşillik alan ) nöbet tutan askerlere çok sigara almışlığım vardır :D bir kısmınız askerlik şubesine bir kısmınızda tugay içindeki bölüklere dağılacaksınız asker sayısı az Komutan ve görevli sayısının fazla olduğu yerlerden birisidir mesleğinize yakın hesap kitap işi yada bir görev verirler ve Şafak sayarsınız :d çekinecek hiç bir şey yok ...




  • Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 23'ÜNCÜ MOT. P. A. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL

    benimde burası çıktı aynı yermi acaba buranın imkanları nasıl yemek duş vs. bilen varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: donny.x

    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 23'ÜNCÜ MOT. P. A. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL

    benimde burası çıktı aynı yermi acaba buranın imkanları nasıl yemek duş vs. bilen varmı


    Kardeş seninkide Tugayın güneyinde kalıyor :D çokkk büyük arazi içerisinde yani sen Alaydasın öbür arkadaş tugayda ;) girişi aynı yer :D ama senin alay karagahın tugay karargahının yaklaşık 1,5-2 km güneyinde ... Etrafı çitlerle çevrili muazzam büyüklükte , rahat bir yer :D ısıtması GÜNEŞ ENERJİSİ onu biliyorum askeri gazinosunada gittim çok kere temiz muazzam düzenlikte bir yer ... Sende E-5 karayolu üzerinde Kartalda Cevizi köprüsü mevkiinde teslim olacaksın hepinize Hayırlı teskereler :d evim çok yakın oraya bir ihtiyacınız olursa bana şimdiden özelden bilgilerinizi yazın ben size ertesi gün dışarıdan her şeyi temin ederim ;););)




  • Arkadaşlar ben de 2'NCI ZH. TUG. K.LIGI KARTAL / ISTANBUL'a çıktım.Buraya düşen arkadaşlarla irtibata geçelim isterseniz.Bir de burada askerlik yapan varsa nasıl bir yer olduğunu anlatabilir mi?ERSİN83 kardeşimiz anlatmış sağolsun.Bir de arkadaşlar burada acemiliği yaptıktan sonra genelde aynı yerde mi kalıyorlar yoksa başka yerlere gönderiliyor mu?Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa seviniriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenblue -- 10 Aralık 2007; 17:44:09 >
  • quote:

    quote:

    Orjinalden alıntı: donny.x

    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 23'ÜNCÜ MOT. P. A. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL

    benimde burası çıktı aynı yermi acaba buranın imkanları nasıl yemek duş vs. bilen varmı


    Merhaba arkadaşlar ben 313 kd. olarak askerliğimi hem 2. Zırhlı Tugay hemde 23 Motorlu Piyadede Alayı(general ismail hakkı tunaboylu kışlası) yaptım. Zırlı tugay Kartalda hemen E5 in kenarındadır hakikaten çok büyük bi alana yayılmıştır. Kimisine göre sürgün yeridir. Mesafeler çok uzaktır ve her tarafı bayırdır. Mekanize piaydeden veya 1 ve 2. tank taburlarından bi nizamiyeye inim deseniz yarım saatte iner 45 dk. ancak geri gelirsiniz. Topçu taburunda veya destek birliklerindeyseniz revire çıkmak için galiba taksi tutmak gerekir . Kışın adalardan çok soğuk eser ve maalesef yemekleri çok kötüdür. Ama eğitimlerden sonra acıkınca insanın gözü bişey görmüyor.

    23. mot piyade alayı ise çok ii biryerdir. tamamen düz biryerdir. Samandıra ve Sarıgazinin arasındadır. Ben orda dış birlik olarak tankçıydm. Hiç kimse tankçılar kadar rahat olamaz ama tugaya göre çok iidir. Zaten orda en ilgiyi çeken yer bizim tank garajlarıdır. Yemekleri bi kere özel şirket yapıyorki mükemmel aynen ev yemeği gibi. Zeytin yağına kadar herşey vardır. Digitürkde rahat rahat süperlig maçlarını izleyebilirsin. 24 saat açık fastfoodu var. öğlenleri pide fırınında lahmacun ve pide çıkar. Tuvatlerde tuv. kağıdı ve sıvı sabun eksik olmaz çok temizidir. Banyo ise asla sorun olmaz. Yeni yapılan hamam kısmında insanın hergün duş alası geliyor. Kısacası Burası askerlik için çok güzel bi yerdir.

    Eğer iki tarafla ilgili sorunuz olursa cevaplarım. hadi hayırlı teskereler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetb -- 10 Aralık 2007; 18:03:53 >




  • Servetb kardeş ben 2'NCI ZH. TUG.'da yapacağım 23 Motorlu Piyadede Alayı'nda değil ikisi de anladığım kadarıyla genel olarak aynı yerde ama anlattığına göre 2'NCI ZH. TUG. ile 23 Motorlu Piyadede Alayı arasında çok farklar var mesela birisinin yemekleri çok iyiyken diğerinin çok kötü oluyormuş aynı yerde bu kadar farklılık olması ilginç geldi.Bir tarafı sürgün yeri diye diğer tarafı neredeyse cennet diye açıklamışsın 45 dakikalık mesafede bu kadar farklılık olması çok ilginç.Bir de orada acemilik yapınca dağıtımlar çok oluyor mu yoksa orada askerliğini devam ettirenler var mı?Kardeş kusura bakma çok soru sordum ve çok az bilgim var bu konuda ama anlarsın bizi diye düşünüyorum çok heyecanlıyız.Cevapların için şimdiden çok teşekkürler kardeş.
  • quote:

    greenblue Tarih 10 Aralık 2007; 18:11:53
    Servetb kardeş ben 2'NCI ZH. TUG.'da yapacağım 23 Motorlu Piyadede Alayı'nda değil ikisi de anladığım kadarıyla genel olarak aynı yerde ama anlattığına göre 2'NCI ZH. TUG. ile 23 Motorlu Piyadede Alayı arasında çok farklar var mesela birisinin yemekleri çok iyiyken diğerinin çok kötü oluyormuş aynı yerde bu kadar farklılık olması ilginç geldi.Bir tarafı sürgün yeri diye diğer tarafı neredeyse cennet diye açıklamışsın 45 dakikalık mesafede bu kadar farklılık olması çok ilginç.Bir de orada acemilik yapınca dağıtımlar çok oluyor mu yoksa orada askerliğini devam ettirenler var mı?Kardeş kusura bakma çok soru sordum ve çok az bilgim var bu konuda ama anlarsın bizi diye düşünüyorum çok heyecanlıyız.Cevapların için şimdiden çok teşekkürler kardeş.


    Arkadaşlar sorularınızı cevaplamaktan memnun olurum. Çünkü bende hiç birşey bilmeden gittim. Biraz bilgi çok ii olur.

    Öncelikle şunu iyice izah edim; 2. Zırhlı Tugay ile 23 Mot. Piyade Alayı tamamen birbirinden bağımsız biyer. Benim asıl kayıtlı olduğum yer Kartaldır. Fakat bizim 3. Tabur Burda yer olmadığı için (nasıl olmuyorsa) Piyade alayının içine kurulmuş. 1 hafta Samandırada misafir kalıp acemilik eğitimi için Kartala indik. Eğitim bitince tekrar geri döndük. Bazen işler için ve komutanlarla birlikte tugaya gidip gelirdik.

    İki yerdede acemilik sonrası olduğunuz yerde kalıyorsunuz. Yani bir dağıtım söz konusu değil. Sadece Eğitimin sonuna doğru Kandıra- Kocaelindeki Tümen için bi mulakat yapılıyor. Daha çok, çok iyi ingilizce bilen veya iyi derecede müzik aleti kullananlar gibi kişileri alıyorlarki bunlar sadece 2-3 kişi eder.

    Taburar arasında komutanlarına göre ufak defek rahatlık farkı vardır. Mekanize piyadenin yakşaşık 2000 m2 lik bi gazinosu vardırki orda tv salonu, kütüphane, oyun salonu ve yemekhanesi vardır. 1 ve 2. tank taburları aynı büyük binada kalılar. Bizim burdaki arkaşların demesine göre haftada bi kaç kere bulaşıkhane temizliğine katılmışlar. Mekanize piyadede ise özellikle bayramda (sizde kurban bayramını yaşayacaksıznız) uzun dönemlerin izne çıkmasından dolayı taburlar boşalacak ve dolayısıyla geceleri koğuş ve karavana nöbetine kalacaksınız. Çavuş olana kadar biraz dişinizi sıkmanız gerekir.

    Eğer eğitimlerinizi Mekanize taburu vericek olursa hakikaten zor olacak. 313 lerinkini onlar vermişti. Üsteğmen Zafer ÖCAL havanın soğukluğuyla beraber hakikaten ilk hafta bizi bayagı hırpalamıştı. Fakat 311 ve 315 lerin eğitimini Tank taburları verdiğinden son derece rahat geçmiş. Dediğim gibi bize sağlam eğitim vermenin bir iyi yanı Yemin Töreninin ÇOK MÜKEMMEL geçmesiydi. Bu zamana kadar yapılmış en iyi törenlerden biriymiş. Gerçekten inanılmaz duygulanmıştım. Büyük ihtimalle Videodan sizede izletebilirler.

    Geçen sene olduğu gibi büyük ihtimalle 200 kişini üzerinde olacaksınız. Çok tuhaf insanlarla tanışacaksınız. Bagzılarının nasıl üniversite bitirdiğini hayretle düşüneceksiniz. iiki asteğmen olmamışlar diyeceksiniz. Size tafsiyen kendi aranızda çok iyi geçinin birbirinizi kesinlikle üzmeyin bir sorununuz olduğunda yine sığınacağınız kişiler tertiplerinizdir. Araları açılıp, askerlik sonuna kadar yanlız kalan kişilerde gördüm. Zor bi durum. Komutanlarının karşısında disiplinli ve doğru olun. 3 kağıt 5 kağıdı düşünmeyin. Komutanlar dürüst ve iş bilen kısa dönemleri çok sever aksi takdırde devamlı sen nasıl üniverste mezunusun deyip durur .

    Sorularınız olursa yine cevaplarım.


    Not: İşbilir derken kesinlikle herşeyi ben bilirim diye atlayıp durmayın. Önce bi düşünün. Bütün iş size kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetb -- 10 Aralık 2007; 18:51:00 >




  • 2.Zırhlı Tugay'a sürgün yeri diyor bazıları orası sürgün yeri mi ben anlamadım neden oraya sürgün diyorlar bilen var mı?
  • quote:

    greenblue Tarih 10 Aralık 2007; 22:01:56
    2.Zırhlı Tugay'a sürgün yeri diyor bazıları orası sürgün yeri mi ben anlamadım neden oraya sürgün diyorlar bilen var mı?


    Arkadaşlar Bu kelimeye takılmamanızı öneririm. Biz ordayken bu söylenti oraya atanan komutanlar için söyleniyordu. Yoksa bizim gibi vatani görevini yapanlar için doğuda çok daha zor şartlar altında görev yapmaktansa burası bulunmaz bi nimettir. Evet yukarıda saydığım gibi bi kaç zorlukları vardır ama buna en fazla 5 ay dişinizi sıkacaksınız, zaten zamanla alışıyorsunuz bir çok şey sorun olmaktan çıkıyor.
  • bende 2.zırh tugay kom. kartal ist. çıktı tertipler.

    yazılanları okudum tabi gidip görmeden anlaşılmaz ama yine de bi önbilgi oldu bizim için saolun.

    dağıtım olmaz kalır diyosunuz inşll. kalırız bakalım.hayırlısı

    görüşmek dileğiyle.........
  • Adı ve Soyadı SERDAR YAY
    Baba Adı MUZAFFER
    Doğum Yeri KARAMÜRSEL
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 2'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL
  • Aday No 95632
    Adı ve Soyadı UTKU AVCU
    Baba Adı YALÇIN
    Doğum Yeri İzmir
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 23'ÜNCÜ MOT. P. A. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL

    Tertiplerim paslaşalım...
  • 13200
    Adı ve Soyadı OSMAN MURAT KOZ
    Baba Adı FAHRİ
    Doğum Yeri KARAMAN
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 2'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL

    arkadaşlar bende sanırım aynı yere çıktım ustanın dediği gibi 200 kişilik bir grup olcaz ve birbirimize karşı daha anlayışlı ve yardımsever olalım yoksa askerlik zindan olur gibi birbirimizi kollayalım çünkü nereye gittiğimizi hiçbirimiz tam olarak bilmiyoruz oraya çıkan arkadaşlar beni bulsun yani birbirimizi bulalım görüşmek dileğiyle....

    Gazi üniversitesi matematik bölümü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozbey -- 11 Aralık 2007; 2:37:23 >
  • Beyler eğitimleri nasıldır 23. Mekanize Piyade' nin zor mu?
  • valla biriside bize 2'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI İSTANBUL KARTAL ı şole yorulmadan genişce açıklarsa sevinirim bikere devrecilik falan varmıki
  • Arkadaşlar
    bende kardeşimi askere göndermenin heyacanından az kalsın unutuyordum. 2. Zırhlı Tugaya gidip şanslı olup yukarıda bahsettiğim 3. Tank Taburuna düşerseniz; MUTLAKA VE MUTLAKA Tabur Komutanı Engin binbaşıya, Armağan Yüzbaşıya, 7. bölük komutanı Bülent Başçavuşa ve Uzman Çavuşum Cobra Ali`ye 313 Kd Çavuş Servet`in selamı var deyin. Büyük ihtimalle size buraya niye uğramıyor diye serzenişte bulunacaklar ama size çok yardımı olacaktır. Bu isimleri sakın unutmayın. Bu isimler sadece 3. tank için geçerlidir. Benden size kıyak


    Ayrıca kısa dönemler arasında tertipcilik kesinlikle hoş karşılanmaz ve yapılmaz. Siz yemin ettikten sonra 317`lerden izin kullanmayanlar 4-5 gün içinde terhis olacakları için size işlerin nasıl yürüdüğünü öğreteceklerdir

    quote:

    utkuavcu Tarih 11 Aralık 2007; 2:36:51
    Beyler eğitimleri nasıldır 23. Mekanize Piyade' nin zor mu?


    Bi iki kere 315lerin eğitimine denk gelmiştim. O kadar zor değildi. Fakat herşey eğitim verecek komutana göre değişir. Zannedersen Ahmet Teğmen eğitim vermişti. Bu arada 23. Mekanize değil 23. Motorlu Piyade Alayıdır. Bu celpte 319 lar olarak yaklaşık 50-80 kişi olacaksınız ve kesinlikle Hizmet Birliği komutanı Ali Binbaşıya dikkat edin. Askerle uğraşmayı çok sever. Demelerine göre 2 kere rütbesi sökülmüş, sigara içenlerden nefret eder dışarda görse bile hoşlanmaz aman çarpılmayın. .
    Bide Hamdi Yarbay gibi ismini hatırlayamadığım çok şeker üst rütbeli komutanlar var. Eğer onların emri altında olursanız büyük bi keyif alırsınız.


    Arkadaşlar bende bu iki yerden terhis olalı 7 ay oldu. Bu yüzden bazı şeyler taksit taksit aklıma gelmeye başladı. Ufak şeylere kafanızı takmayın. Herzaman birlik olun. Hepinize tekrar hayırlı teskereler.




  • Kaybolmamanız için bu telefonları not alın;

    2. Zırhlı Tugay Nurettin Baransel Kışlası KARTAL E-5 kenarı (Turkcell operasyon merkezinin yanı)
    Tel: (216) 376 25 41 Santral

    23. Mot. Piyade Alayı İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası Samandıra-Sarıgazi arasında (Yanında Hava Alayı var)
    Tel: (216) 622 19 81 Santral
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Servetb

    Kaybolmamanız için bu telefonları not alın;

    2. Zırhlı Tugay Nurettin Baransel Kışlası KARTAL E-5 kenarı (Turkcell operasyon merkezinin yanı)
    Tel: (216) 376 25 41 Santral

    23. Mot. Piyade Alayı İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası Samandıra-Sarıgazi arasında (Yanında Hava Alayı var)
    Tel: (216) 622 19 81 Santral



    Servet, teslim olmak için aynı yerden mi giriliyor ikisine de? Ben 23. Motorlu Piyade' ye gidecem.E-5'in kenrarında diye tarif ettiler.(2.Zırhlı Tugay ile aynı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuavcu -- 11 Aralık 2007; 4:00:15 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.