Şimdi Ara

ANKARA ETİMESGUT ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ANKARA ETİMESGUT (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
3
Favori
239.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dediğm gibi pazar günü saat 15:00 civarı ankara güvenpark önünde toplanıyor muyuz
  • slm arkadaşlar bende ankara etimesgut tank er olarak geliyorum....şimdiden herkese hayırlı teskereler :)
  • biride tankcı er listesı tutsun barı baya kısıyız arkadaslar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lathspellinfield

    Tankçı er lathspell:
    beyler benim akrabam var etimesgutta.. AŞTİ den(otogar) 15 dk filanmış zırhlının kapısı... yani ankara içinde buluşmayı düşünenler için söyleyim, bi kaç sene önce en son ankaraya gittiimde kızılay civarından otobüsle etimesguta gitmek 1 saati aşıyodu..(hala aynıdır heralde..) baya yorgunluk yaşarsınız ilk günden (gerçi uyumaya da yardımcı olabilir:)



    aştiden etimesguta dolmuşlar var ama birliğin içine girer mi bilmem..aştiden konya yolu tarafına çık ondan sonra etimesgut dolmuşu bulunur..
  • Slm arkadaşlar,
    Bende Pazar ailecek geleceğim, Ankara içinde bi kaç yere uğruyacağız. Nizamiye önünde 15.00 gibi giriş yapacaksanız. Bende yetişmeye çalışacağım sizlere.

    Ayrıca birşey daha duydum, Bayram dolayısıyla sanırım 1-2 gun geç gelecek olanlara tolerans tanınacakmış. Ama net bir bilgim yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa, geç gelmek zorunda kalacak arkadaşlarında en azından bir bilgisi olmuş olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

    Slm arkadaşlar,
    Bende Pazar ailecek geleceğim, Ankara içinde bi kaç yere uğruyacağız. Nizamiye önünde 15.00 gibi giriş yapacaksanız. Bende yetişmeye çalışacağım sizlere.

    Ayrıca birşey daha duydum, Bayram dolayısıyla sanırım 1-2 gun geç gelecek olanlara tolerans tanınacakmış. Ama net bir bilgim yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa, geç gelmek zorunda kalacak arkadaşlarında en azından bir bilgisi olmuş olur.



    genel kurmay ya da tsk orijinli bir link yok gibi sakata gelmeyin...
  • slm arkadalşlar saat 3 te nizamiye kapı önünde hem fikir isek ben de o saatte ordayım. geç gelecek arkadaşlar otobüs biletini aldığı firmadan yer yoktur belgesi alsın.o gerekli imiş
  • Arkadaşlar bende 15.00 gibi nizamiyeden içeri girmeyi planlıyorum, bizde eskişehir'den gelicez...Bu saatlerde olursa zaten sıradaykende tanışmış oluruz.
    500-700 civarı kısa dönemden bahsediliyor inanılmaz bir rakam...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aetiusflavius

    arkadaşlar dediğm gibi pazar günü saat 15:00 civarı ankara güvenpark önünde toplanıyor muyuz



    en gec 15:00 de nizamiyeden iceri girmemiz avantajımıza olucaktır diye bircok yerden duydum. cok kalabalık bir birlik ve işlemler gece yarısını buluyormus. o yuzden gec kalmadan girmek lazım iceri. 14:30-15:00 arası en gec nizamiye onunde olacak sekilde bulusalım bence.

    bir de Kızılay grubu yapalım sehir merkezinden etimesguta gidecekler toplu gidebilir. o bulusmayı da en gec 13:30-13:45 gibi ayarlayalım. toplanıp minibus filan bulmak 14:00 u bulur zaten. etimesgutta da 14:30 civarında oluruz. orada bekleyen arkadaslarla da tanısıp en gec 15:00 de iceri gireriz.

    uygunsa iki ayrı liste yapalım Nizamiye onunde bulusacaklar ve Kızılay da(ya da herhangi baska merkezi bir yerde) bulusup Nizamiye onundeki gruplara dahil olacaklar diye.

    Ancak mumkun oldugunca 15:00 den geçe kalmamaya calısalım arkadaslar cunku 16:00 ve sonrası gidenlerin işlerini halledip yataklarına yatmaları gece yarılarını bulmuş. daha once de dedigim gibi cok cok da erken oglen 11:00-12:00 gibi de gitmeyin diyorlarki ranza cektirmesinler ortalıgı bize toplatmasınlar diye
  • 2007 Aralık'ta gideceğimiz yerde askerlik yapmış birisinin yazılarından alıntı yapıyorum faydası olur belki:

    Birliğe teslim olmam 5 i geçmişti. O gece muayeneydi evrakdı elbiseydi derken gece oluvermişti. 11-12 gibi 30 gün kalacağım Karma Çavuş Eğitim Bölüğüne ayak basdım. Basmasına basdım ama bir kalabalık bir insan seli ki görmeniz gerekir. Toplam 705 kısa dönem arkadaş o gün Karma Çavuş Eğitim Birliğine teslim olduk. O gece koğuşlara yerleşmek ve eşyaların karmaşasıyla anlamadan geçiverdi. İlk gece çok uyuyamamış olsam bile diğer geceler hayli güzel geçti. Sabahın 6 sında koğuşları terk edip akşamın 6 sında geri dönüyorduk. Bu böyle 30 gün devam etti. Tek sıkıntımız geçirdiğimiz zaman Ankara’nın en soğuk zamanı olmasıydı. Bir kar yağdımı kolay kalkmıyor ve Tümen yüksekte kaldığı için kar ve soğuk eksik olmuyordu. Ama yine de güzel bir 30 gündü. Komutanlarımıza bize karşı gösterdikleri iyi niyet ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

    Acemi birliğime kaydımı yaptırdığım anda bana usta birliğimin neresi olduğunu söylemişlerde. Büyük bir heyecanla yerini öğrenmeye çalışırken yeni yerimin hemen yan taraftaki birlik olduğunu öğrenince sevinsem mi üzülsem mi diye bir an düşündüm. Ama soruşturduğum kadarıyla güzel haberler alıyor buda beni ferahlatıyordu.

    Yeni birliğim yaklaşık 100 askerden oluşan hizmet ve muhafız birliği. Herkesin bir görevi var ve her çeşit asker, memur ve sivil işçiler mevcut. Birliğe acemi birliğinden 20 kısa dönem arkadaş geldik.

    Yurt Sevgisi ve Atatürkçülük dershanesi denilen seminerlerin gerçekleştirildiği küçük anfi şeklinde bir salon düşünün. Projeksiyon, ses sistemi ve bilgisayar mevcut. İşte bana buranın sorumluluğunu verdiler. Bunun yanında Birliğin gazetesinin (“Bizim Sesimiz”) yapılması, birlik içi fotoğraf(digital foto makine ile) çekilmesi ve Bilgisayar Mühendisi olmam sebebiyle ikmal ve bakım müd. İçin bir takım programlar yazmam istendi. Tabi bunların yanında komutan çocuklarına eğitim ve sorun çıkaran bilgisayarların bakımı da cabası. İşler o kadar yoğun ki yetiştirmek için canla başla çalışıyorum. Ama bu bana büyük bir haz veriyor. Çünkü sevdiğim işi askerde bile olsa yapabiliyorum. Bilgisayarım devamlı elimin altın. Şuan php de bir proje geliştiriyorum.

    Unutmadan söyleyeyim belki dersiniz bu adam nöbet tutmuyor mu diye. Evet tutuyorum. Gece ve gündüz olmak üzere 2 şer saatlik nöbetlerim var. Bu pazartesi yani 3 Mart da çavuş oluyorum ve sanırım nöbetlerim böylece azalacak beklide ileride bitecektir. Ama samimiyetle söylüyorum gece yarısı olsun gündüz olsun tuttuğum nöbetlerden hiçbir zaman sıkılmadım. Kutsal bir görevde olma bilincini taşıyorum.

    Sizlere birazda burada ki imkânlarımızdan bahsedeyim. Burada imkânlar gerçekten çok iyi. Yemekler güzel (kendi aşçılarımız var), yemekhane temiz masalar örtülü servisler iyi , gazinomuzda Digitürk yayınımız var, masa tenisimiz, futbol ve basketbol sahamız var, fastfood ve kantinimiz mevcut. Her gün günlük bir spor birde normal gazetemiz geliyor. Yan tarafımızdaki askeri lojmanların pastanesinden pasta alabiliyoruz. Her hafta sinema izlediğimiz sinema salonumuz, her akşam kullanabileceğimiz sıcak duşumuz, her türlü elbisemizi yıkayabileceğimiz büyük ve küçük çamaşır makinelerimiz mevcut. Günün her saati kahve sıcak çikolata içebileceğimiz makinelerimiz de bulunmakta. Bunlar gerçekten bir asker için çok değerli şeyler.
  • artık bu kadar tesaduf olur, bugun askerlik alısverisi icin gittim asker dükkanının sahibi nisan calbinde piyade er olarak etimesgut a gitmiş ve oradan edok a geçmiş.

    etimesgut icin genelde iyi konustu, yemeklerde biraz sorun olabilir diyor, hatta onlardan onceki donem yani 2007 aralık donemin kalabalıgından bahsediyor, cok kalabalıkmıs ve yemekler yetmiyormus dedi. bizde de boyle bir sorun olabilir muhtemelen biz de cok kalabalık olucaz bu donem.

    fastfood yapan yer kapanmıs, kantinde acemilikte sorun olur diyor. cok sıra oluyormus. spor icin sadece 1 kere gostermelik olsun diye esofman ve spor ayakkabı giydik onun dısında hep selam ver, yuru, saga sola don ile gecti diyor acemilik

    usta birliginde gittigi edok tan ise "nobetlere cıktıgımda dinleniyordum" diyerek beni biraz korkuttu :) 200 civarında albay oldugundan her an tetikte olmak ve is yapmak gayet yoruyormus...

    dus olayı haftada 1 gece dus varmıs ama bunun yanında her sabah 5-6 arası duslar acılıyormus. biz sabahları dus alırdık diyor ancak yatakhaneler ile aynı yerde degil arada 50-60 metre varmıs. o sogukta sabah dus alıcaksan dikkat et dedi bana... mayıs ayında bile geceleri parka giyerdik dedi ayrıca :)
  • buluşma için listeyi oluşturuyorum arkadaşlar.. buraya ekleme yaparak sayıları görelim. tankçı piyade ayrımı yapmayalım herkes bulusalım DH ekibi olarak. 15:00 de birliğe teslim olacak şekilde saatleri yazıyorum ağırlıklı konuşulan saatler ve önceden tecrube edilmiş saatler olarak ama üzerinde tartışabiliriz.

    üzerinde telefon cogumuzun olmayacak ama yanımızda yakınlarımız olacaktır, onların numaraları ile iletisime gecebiliriz. ozel mesajdan paylaşalım.

    Nizamiye önünde saat 14:30-15:00 arası buluşacaklar

    1.
    2.
    3.
    ...

    Şehir merkezinde (Kızılay YKM olabilir) 13:30-14:00 arası buluşacaklar ve Nizamiye önündeki gruba katılacaklar.


    1. EliasGS (duruma göre direk nizamiye önüne gidebilirim, bir arkadaşım Ankara da benimle ilgilenecek henüz konuşmadım programı)
    2.
    3.
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 12 Aralık 2008; 1:15:14 >
  • Bu arada Ankara da askeri malzeme temin etmek icin Tandogan'daki yer altı carsısını adres gosterdiler. bilginize.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EliasGS

    hemen hızlıdan bir liste yapalım mı?

    325. Dönem Aralık 2008 KD ANKARA ETİMESGUT PİYADE ER

    1. aetiusflavius
    2. EliasGS
    3. asi_mavi24
    4. boranmursel
    5. gugu03
    6. CeSsPoOL
    7. fuattanrikulu



    bende var

    turbo_diesel
  • şu ana kadar kaç kişiyiz arkadaşlar?

    ayrıca yanlarınıza neler aldınız?Gideceğimiz yer hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • Aday Nu. 70006
    Adı Soyadı MEHMET BEKER
    Baba Adı SALİH
    Doğum Yeri TRABZON
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.
    bende varım trabzon cumartesi sabah çıkıyorum
    m1beker@hotmail.com görüşelim
  • 325. Dönem Aralık 2008 KD ANKARA ETİMESGUT PİYADE ER

    1. aetiusflavius
    2. EliasGS / Erdem
    3. asi_mavi24
    4. boranmursel
    5. gugu03
    6. CeSsPoOL
    7. fuattanrikulu
    8. Bora_er
    9. Zarganaaa
    10. Rozix
    11. 325Lee
    12. Mamanelis
    13. cagrankaya
    14. emrah0426
    15. emre_manisa
    16. ErenA85
    17. masker / mahir
    18. cevahirkomit
    19. turbo_diesel
    20. m1beker

    arkadaslar sadece piyade er olarak 20 kişiyi bulduk. lutfen bulusma ile ilgili dusuncelerinizi belirtiniz, ortak hareket etmeyi dusunuyorsanız listelere isminizi ekleyiniz.
  • 1. aetiusflavius
    2. EliasGS / Erdem
    3. asi_mavi24
    4. boranmursel
    5. gugu03
    6. CeSsPoOL
    7. fuattanrikulu
    8. Bora_er
    9. Zarganaaa
    10. Rozix
    11. 325Lee
    12. Mamanelis
    13. cagrankaya
    14. emrah0426
    15. emre_manisa
    16. ErenA85
    17. masker / mahir
    18. cevahirkomit
    19. turbo_diesel
    20. m1beker
    21. oknozd74


    ben de kendimi ekledim , eliasGS devrem. ben de piyade erim ama eğitim birimi denişik. hoş 28 gün aynı yerde eğitim alacaz, artık görüşücez bol bol...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EliasGS

    325. Dönem Aralık 2008 KD ANKARA ETİMESGUT PİYADE ER

    1. aetiusflavius
    2. EliasGS / Erdem
    3. asi_mavi24
    4. boranmursel
    5. gugu03
    6. CeSsPoOL
    7. fuattanrikulu
    8. Bora_er
    9. Zarganaaa
    10. Rozix
    11. 325Lee
    12. Mamanelis
    13. cagrankaya
    14. emrah0426
    15. emre_manisa
    16. ErenA85
    17. masker / mahir
    18. cevahirkomit
    19. turbo_diesel
    20. m1beker

    arkadaslar sadece piyade er olarak 20 kişiyi bulduk. lutfen bulusma ile ilgili dusuncelerinizi belirtiniz, ortak hareket etmeyi dusunuyorsanız listelere isminizi ekleyiniz.



    benim düşüncem kızılaydan toplu olarak gitmek ya da bireysel olarak aştiden etimesgut dolmuşuyla gitmek..ben saat 15:00 gibi kızılaya gelebilirim..
  • demin zırhlı birlik okulunu aradım ve santralden kısa dönem bir elemanla konuştum.Sim kart ve telefon kesinlikle yasak ayrıca fazla bişey almayın zatn burda ne lazımsa veriolar ,sonra saklayacak yer bulamassın o kadar şeyi dedi.
    siz neler aldınız yanınıza? alışverişe çıkacam birazdan
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.