Şimdi Ara

1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI HATAY İSKENDERUN (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
4
Favori
282.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bizde yeni bebeler olarak katılıyoruz nasipse bu ay sonu iskenderuna.........

    sınıfımda güverte zabiti yazıyor kendimde gemilerde 3. kaptan olarak çalışmaktayım gemiye düşme şansım ne olur sizce???

    birde bu sırnakta amfibi deniz piyade tugayı varmış orası hala aktifmi oraya adam gönderiyolarmı bir bilginiz varmı???Aktifse orası denizcilerin sürgün yerimi oluyor ??

    hayırlı tezkereler herkese Allah kazasız belasız sevdiklerinize kavuşturmak nasip etsin.........
  • Marmarise dusen tertipler memnun musunuz yerinizden? imkanlar, komutanlar nasil?
  • arkadaşlar bende buraya çıktım. 341 olarak geliyorum. ankaradan gelcem. ulaşım vs tavsiyeleriniz nelerdir
  • Uçak ile Ankara-Hatay gel. Havaş arabalarıyla iskenderuna servis var. Şehir merkezine girmeden, Alay'da ineceğim de, sonrasında buradasın. Ancak şehir merkezinde sıkıca bir karnını doyurup öğleden önce teslim olmanda yarar var.
    Ama istersen HAS turizm gibi bir iki firma ile otobüsle de gelebilirsin.
  • ankaradan jet has yada ulusoy gibi firmalarla gelebilirsiniz. Gar çarşıya yakın. Oradanda servis araçları ile birliğinize gidin. Haaa ben taksi ile giderim diyorsanız yeni geldim demeyin izin dönüşü deyin. Comez olduğunuzu anladıkları an iki büklüm valla :D
  • acemi ve usta birliğim burda gececek msn: sapphlexus@hotmail.com
  • Şırnak anfibi tugayı kapandı . iskenderunda celp konak amirliğinde 15 ay görev yaptım.

    Gemiye düşmek isteyenler birsürü asker gönderdim gemiye memnun olan görmedim :)
  • Alay da 25 tane kantin var

    duşlarınızda sıkıntı pek yaşamazsınız otel gibi dusunmeyin tabi.

    Çok sıkıcı bir yer değil askere gitmenin verdiği sıkıntı haricinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __FuEGo__


    quote:

    Orijinalden alıntı: suatsabri

    arkadaslar aslinda Iskenderunu bilen birisi söyle merkezde bir cafe filan tavsiye etse ve hepimiz orda bulussak.Sonra yemek yesek beraber + künefe tabi :) .

    mesela ben haritadan anladigim kadari ile PAC meydani diye bir yer var ve bizim bölük oraya yakin,


    Pac Meydanından bir görüntü




    Size güzel bir yer TESİR kime sorsanız gösterir kolay bulursunuz burada bişeyler içebilirsiniz ( ALKOL DAHİL )

    Yemek yemek içinde birsürü dürümcü var ve dürümler bilindiğin biraz daha kalınıdır dürümle baslayın :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreyildirimgs

    arkadaşlar bende buraya çıktım. 341 olarak geliyorum. ankaradan gelcem. ulaşım vs tavsiyeleriniz nelerdir


    boşu boşuna eşya getirme ..
    jilet ve köpüğünü al çık yola ..

    15 ay boyunca sürekli yeni gelen acemi askerlere tatile mi geldin demekten bıkmıştım işin şakası tabi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatsabri

    2. Bölüğün suçu ne :)))

    Ben 20. Bölükde idim acemilik bitttikten sonra sonra Samsun Karargah destek Komutanlığına düştüm artık vakit geçsin diye bekliyoruz.İskenderun'da acemilik genel olarak iyiydi ama bazı çavuşlar sinirimizi baya bozdular.Yemekler kötüydü.artık usta birliğinde askerlik bitsin 341'lere gerekli yardımı yaparım.


    Bazı çavuşlar :) hmm.. Acemilikte genelde size herşeye izin veren çavuş iyidir vrmeyen kötüdür ama ayrıca kendini halt zannedenlerde olmuyor değil bazen duymuayacaksınız.

    Yemek konusunda kötü dediğimi yemeği ( gerçekten kötüdür) zaten acemi asker yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silentstrom


    quote:

    Orijinalden alıntı: AESAES

    Yemin torenimizide yapmis bulunmaktayiz artik usta asker olarak askerlik gorevimizi yerine getirez...1.tabur 2.bolukten herkese sevgiler ;) talim ogretmeni olarak alaya tertiple dim ve internet cafe sorumlusu oldum ;) simdiden herkese hayirli teskereler ;)


    2. Bölük Kral Bölük :))

    kanka kiem hakkında buraya da bi kaç soru yazmalısın, hatta yeni bi başlık aç kafandaki sorularla ilgili :)



    kısıtlı internet erişim merkezi :D

    acemiler KİEM i kullanamıyor arkadaşlar .

    KİEM de görev yapmak çok iyidir bende bir süre yaptım CELP KONAK tan adam istemişlerdi.

    Kısıtlı kısmına gelince KİEM deki askerdeki aranızdaki diyaloga baglı :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyEmSe

    Merhaba Arkadaşlar,
    12 Nisan günü saat 15:07'de teslim olmuş bir arkadaşınız olarak, dedelerinizin tavsiyesini kesinlikle dinleyin. Buraya ya saat 08:00 - 10:00 arası ya da akşam 20:00'den sonra teslim olunuz. Yoksa o 10 anfide geçireceğiniz zaman en az 8 saat olacaktır. Kalabalık celplerde (Ağustos-Aralık) bu saat eretsi gününe sarkacak şekilde artacaktır.

    Geçtiğimiz hafta dağıtım yerlerimiz belli oldu ve ben burada kaldım. Önceleri şanssızlık olarak görsemde gene itibariyle burada kaldığım için memnunum. Yemekleri ve yazın çekilmez sıcağı dışında bir derdi yok diyebilirim. Komutanların ve personelin bizlere tavırları son derece pozitif ve sorunlarımızla ilgileniyorlar.

    Ağustos ayında özellikle ayın 10'undan sonra buraya düşecek 341. dönem arkadşların tüm sorularını cevaplamaya çalışacağım.

    Tüm tertiplerime hayırlı teskereler diliyorum.




    Arkadaşlar en az gelen asker sayısı 1500 en fazla gelen askerde 4500 dür celp basına . Celp ve konak amirliğinde bitirdim askerliğimi. 15 ay boyunca celp aldık o 10 adet anfiyi biz düzenleyip asker alımını tertiplemesini biz yaptık emin olun gelen asker kadar ordaki usta askerde yoruluyor 4500 askeri almak 3 günde kolay değil.

    Saat olarak sabah oglen değilde sakın 5 ten sonra gitmeyin bosuna kalabalıga karısır beklersiniz cunku tüm acemi gündüz gezer akşam teslim olıyım der ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emilov


    quote:

    Orijinalden alıntı: ndlb

    peki sevgili dedelerim

    dil bilmenin orada bize yararı olur mu? tercümanım,

    ingilizce ve ispanyolcam var

    acemiliğin ilk haftalarında dil sınavı varmış, bu sınava girerek uzmanlığı Kosova, ürdün ya da lübnan emin değilim, Afganistan gibi yerlerde NATO Barış Gücü askeri olarak kısa dönem askerlik yapma sanşımız var mı?

    B,zde ingilizceyi çok iyi bilen birisi vard ama öyle yurtdışına falan gitmedi. Zaten 4 ay için yurtdışına yollamazlar. Anfilerde soracklr hangi dili ne kdr biliyrsnz diye? Verilen kapıtlara doldurcaksnz. Bi de dağıtımdan önce sizi kameraya alacaklr. Belli başlı bilgilernzi ezberden kameraya karşı söyleycksnz. Oo görseniz heyecanlanp söyleyemeyenlr bile çıkıyor çok hoştu:)) O kamera karşısnda hangi dilleri bildğnzi söylyrsnz. Benm rusçam vardı. Zonduldak'a düştm. Snr orda rusça bilen bi çocuğa denk geldm buraya rusyadan gemiler gelyr. Ben burdayken geldi bi kere dedi. Sanırm beni de rusça için zoguldak'a gönderdiler. Bi ihtimal yani...


    4 ay icin 4 tane asker gönderdim YURTDISI GEMİ ALIMINA sağlık muayenenizde hicbirşey cıkmayacak sağlam olacaksınız boyunuz kilonuz tutacak ve yabancı dil cok iyi derecede olacak. bu durumda gonderilirsiniz.

    tertiplenmeniz su sekilde olur;

    ilk girişte sizden bilgiler toplanır okul dil iş v.s.

    daha sonra videonuz cekilir

    sonra ankaraya yollanır

    sonra ankara birliğe gelir ve tek tek karşılarına gecer birde sözlü söylersiniz ve orada rütbeli yerinizi belirler celp konaga verir veya daha sonra ankaradan yollar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAT1986


    quote:

    Orijinalden alıntı: ndlb

    peki sevgili dedelerim

    dil bilmenin orada bize yararı olur mu? tercümanım,

    ingilizce ve ispanyolcam var

    acemiliğin ilk haftalarında dil sınavı varmış, bu sınava girerek uzmanlığı Kosova, ürdün ya da lübnan emin değilim, Afganistan gibi yerlerde NATO Barış Gücü askeri olarak kısa dönem askerlik yapma sanşımız var mı?


    Kısa Dönem askerleri buralara göndermiyorlar diye biliyorum ama göderseler Bosna için ilk adayım Muhteşem seviyhede Boşnakçam iyi seviyede İngilizcem vardır


    Evet ingilizcen olduğunu söyle ve sınava gir eğer senin celbindede yurtdısına asker gonderilecekse kesinlikle sağlık muayenelerine alırlar .

    bu kısa dönem uzun dönem diye değil o an celp YURTDISINA ASKER YOLLAR VEYA YOLLAMAZ bu ankaradan belirlenir derlerki bu celp 50 denizpiyade 40 denizaltı 100 balıkadam 10 tane yurtdısı gemi alımı askeri olacaktır buna gore sağlık muayenesi yapılır. bu saydıgım branslar saglık muayenesi ve secmeyle yapılır.




  • o celp konak ne berbat yerdir, acemilikte de kitlediler bizi oraya, az küfür etmedim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seneryavas

    Arkadaşlar ben bu bavul olayını hiç anlamadım, diğer başlıklarda da yazmışlar. Girerken bavulumuzu alıyorlar ve dağıtıma kadar bize vermiyorlarmı? Eğer oyle ise yanımıdaz yani bavulumuzda götürdüğümüz çorap tı atletti, tıraş bıçağıydı bunları nasıl alıyoruz içeriye?


    Evet sivil yasak olduğu icin alıyorlar daha sonra verirler çamasır v.s. hem verecekler hemde daha sonra alay icinde temin edebilirsiniz bosuna yuk tasımayın ilk gun icin bir tras bıcagı kopuk alın yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    o celp konak ne berbat yerdir, acemilikte de kitlediler bizi oraya, az küfür etmedim :D


    her asker kufreder ama emin ol o alayın bütün yuku ordadır butun celbi orası goturur giydiniz dondan gordugunuz gece derslerine kadar yemin toreni planınızdan giderken bineceginiz otobuse kadar. ;) Küfür üzerindeki üniformayadır herzaman kimse sallamaz gorevi neyse yapar ;) bu acemiye mıntıka yaptırmaksa yaptırır. karsında 300 tane acemi asker hepsi aval aval etrafına bakıo bişey desen anlamıo içlerinde okuma yazması olmayan var piskosu var uyusturucu kullananı var ve susturacak bir arada tutacak ve aynı zamanda işlemleri halledeceksin nasıl iyi dimi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seneryavas

    Arkadaşlar ben bu bavul olayını hiç anlamadım, diğer başlıklarda da yazmışlar. Girerken bavulumuzu alıyorlar ve dağıtıma kadar bize vermiyorlarmı? Eğer oyle ise yanımıdaz yani bavulumuzda götürdüğümüz çorap tı atletti, tıraş bıçağıydı bunları nasıl alıyoruz içeriye?
    orda verilecek malzemelerinizi aldıktan sonra sizi bölük yatakhanelerinin koridoruna çıkaracaklar, havlunuzu açın diyecek eleman, sonra getirdiğiniz çantadan ya da size orada verilen çantadan istediğiniz eşyayı alın kalanları da bi çanta yapın diyecekler. (sivil almanız hiç bi işine yaramaz, hiç bi şekilde giymeyeceksiniz) o çantayı da ağaçların aralarına konuşlandırılmış konteynerlara kapatacaklar. bölük komutanının insaniyetine bağlı olarak ta nadiren de olsa orayı açtırıp eşyalar alabilirsiniz.


    + şanslı gibisinix 14 günde denetleme vs olmaz, artık usta birliğinde göreceğiniz 1 tane denetlemeyle bitirirsiniz askerliği :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD


    quote:

    Orijinalden alıntı: seneryavas

    Arkadaşlar ben bu bavul olayını hiç anlamadım, diğer başlıklarda da yazmışlar. Girerken bavulumuzu alıyorlar ve dağıtıma kadar bize vermiyorlarmı? Eğer oyle ise yanımıdaz yani bavulumuzda götürdüğümüz çorap tı atletti, tıraş bıçağıydı bunları nasıl alıyoruz içeriye?
    orda verilecek malzemelerinizi aldıktan sonra sizi bölük yatakhanelerinin koridoruna çıkaracaklar, havlunuzu açın diyecek eleman, sonra getirdiğiniz çantadan ya da size orada verilen çantadan istediğiniz eşyayı alın kalanları da bi çanta yapın diyecekler. (sivil almanız hiç bi işine yaramaz, hiç bi şekilde giymeyeceksiniz) o çantayı da ağaçların aralarına konuşlandırılmış konteynerlara kapatacaklar. bölük komutanının insaniyetine bağlı olarak ta nadiren de olsa orayı açtırıp eşyalar alabilirsiniz.


    + şanslı gibisinix 14 günde denetleme vs olmaz, artık usta birliğinde göreceğiniz 1 tane denetlemeyle bitirirsiniz askerliği :)


    acemi asker denetleme görmez




  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.