Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.603
Cevap
17
Favori
468.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Başlıyorum 16 günlük meslek kurası acemiliğimi anlatmaya. Çok işinize yarayacağını düşünüyorum. Ayrıntılı şekilde anlatıyorum. Zaman ayırıp okursanız bizim gibi pek acemilik yaşamazsınız diye düşünüyorum. Sabredin okuyun.

    Öncelikle okula nasıl gidileceğini tarif edeyim. Bence en kısası bu şekilde zaten başka yolda bilmiyorum ama. Ankarada Aşti ye ineceksiniz. Sonra oradan Baysal turizm diye bir firma var. Oradan bilet alıyorsunuz polatlıya 8 liraydı belki sonra değişir fiyatlar. Neyse nerde inecem diye kafa yormanıza da gerek yok. Çünkü otobüsün nerdeyse hepsi asker oluyo o gün. Adamlarda biliyo zaten tipten. Söylüyolar topçu ve füze okuluda inecekler hazır olsunlar diye. Orda inersiniz. Bi 5-10 dk yürüdükten sonra kapıya geliyorsunuz zaten. Arkadaşlar teslim olma zamanı en iyi öğle saatleri. Bi gün önceden yada sabah erken gelirseniz size iş yüklüyolar. Yeni gelenleri oraya götür, giyindirmeye götür gibi.

    Girdikten sonra er yada yedek subay olmanıza göre farklı yerlere yönlendiriliyorsunuz. Yedek subaylar herhangi bir arama olmadan nizamiyeye geçiyorlar. Şimdi çok dikkat! Varya içeriye laptop bile sokablirsiniz. O kadar yani. Ama en azından cep telefonlarınızı getirin. Kafanız bu konuda rahat olsun. Ben meslekçi asteğmen olduğum için ordan devam ediyorum. Belki kısa dönem arkadaşlar sonra yazarlar buraya.

    Nizamiyede önce numaralarınız veriliyor. Ne numarası diyebilirsiniz. Asteğmen aday öğrenci statüsünde olduğunuz için numaralarınız var. Tekmil vereceğiniz zaman onunla veriyorsunuz. Mesela (7045 Adınız Soyadınız) şeklinde tekmil vereceksiniz komutanlara bişey sormadan önce. Neyse biraz bekledikten sonra 3 yada 4 sıra halinde takım olarak gazinoya gideceksiniz. Orada imzalamanız gereken 18 tane yer var herkesin isminin karşısında. Ne olduklarını bile bilmeden 18 tane imza atıyorsunuz orada. Ama ondan önce girişte yanınızda ilaç, cep telefonu filan varmı diye sorular. Yok deyin geçin hiçbişey olmuyo. Arada kullanırsınız cep filan. Ama ortalıkta kullanmayın koğuşta gece kullanırsınız çok telefon sırası olursa. Yine de tavsiyem telefonla çok konuşuyorsanız telefon kartını bol getirin. Neyse devam ediyim.

    İmzaları attıktan sonra valizlerinizi koğuşlara koyuyorsunuz. Herkesin yatacağı yeri, dolabı hazır zaten. Numaranıza göre yerleşiyorsunuz. Ordan giyindirme yerine geçiyorsunuz. Size kamuflajlarınız ve içerisinde bir sürü eşya olan bi spor çantası veriliyor. O çantaya çok dikkat edin hayatınızı kurtaracak kadar önemli bi çantadır :). Size verilecek eşyaları özetlersem,

    Bir kaç çift normal çorap, aynı şekilde havlulu çorap, birkaç iç çamaşırı, elbise fırçası, diş fırçası ve macunu, bi tane beyaz el yüz havlusu, bi tane mavi ayak havlusu, spor ayakkabı, kırmızı eşofman takımı, mavi pijama, bunun yanında tabiiki kamuflajlarınız. Onlarda kışlık gömlek, yazlık gömlek, pantolon, parka, palaska, bot, yazlık şapka ve kışlık şapka. Şimdi tavsiyeler geliyo. Arkadaşlar yanınızda gelirken banyo havlusu getirin verilmiyo ordan. Ben sonra 8 tlye kantindan aldım. Botlarınızı kesinlikle 1 yada 2 numara büyük alın. Orda deneme imkanınız var zaten. Deneyin ona göre alın. Fazla geç kalmazsanız ayağınıza uygun bot bulabilirsiniz. Bi de gelirken yanınızda kesinlikle ortopedik tabanlık getirin. Ben ilk iki gün giymedim. Ayaklarım havasız kalmış pürüşmeye filan başladı. Sonra tabanlığı taktım hiçbir sorun yaşamadım botla alakalı. Havalar soğuk oluyo dışarıda içtimada beklerken üşütüp benim gibi hasta olabilirsiniz. Onun için yanınızda içlik getirin termal filan olabilir takılın kafanıza göre ama kesin getirin. Gece uyumak için kendi eşofmanlarınızı getirebilirsiniz. Onun dışında sivil başka birşey getirmeyin. Teslim olurken ki giysileriniz ve eşofmanlarınız yeterli. Bi de kesin traş takımı koymak için bi çanta getirin rengi önemli değil ama siyah ideal. Ben traş takımının yanına o çantaya diş fırçası, macunu, krem gibi şeyleri de koydum. fermuarını kapattım tamam. Çünkü dolap düzeni çok önemli. Onu da anlatacam.

    Giyindikten sonra terziye gidip size verilecek olan yakalarınıza diktireceğiniz yedek subay öğrenci olduğunu belirten spoletleri diktireceksiniz. Terzi nerde derseniz daha önce bahsettiğim şu 18 imza attığınız gazinoda köşede. Berber de onun yanında. Oraya gideceksiniz. Daha sonra orada bize askılık filan sattılar 65 tlye. Askılık derken hani takım elbise konulan siyah kılıfları ile birlikte. O torbada siyah pilot kalem, tam hatırlamıyorum ama galiba bize verilen düdük vs gibi şeylerde onun içindeydi. Ama kimsenin ne olduğunu doğru dürüst bilmediği bi uzun bi lastik vardı. Daha sonra spor için olduğunu öğrendik. Biz ise çamaşır sermek için kullanılıyo galiba düşünüyoduk :)
    Sonrasında işlemler bitiyo. Akşam yemeğine gidiyosunuz. Yemekhane de zaten gazinonun üst katında. Herkesin numarası masaların üstünde yazıyor. İlk gün karışıklık olur ama sonra herkes kendi yerine oturur.

    Akşam ise bazı belgeler doldurtacaklar size bir sürü evrak akıllı kart başvurusu, atış karnesi valla bizim işimiz gece 1 e doğru bitti, biz giderken hala dolduranlar vardı. Neyse zaten ilk gün böyle geçiyor. Zaten en çok acemilik yaşanan zaman ilk gün. Bundan sonra genel konulardan bahsedeceğim.

    Hafta içi sabah 5:30 da kalkılıyor. 6.15 koğuş boşalt. Haftasonları ise 6.30 kalk, 7.15 koğuş boşalt. Arkadaşlar sabah tuvalete bile gitmeden önce yapacağınız ilk iş traş olmak olmalıdır. Tuvalet sırası çok olmuyor ama lavabolar insan kaynıyor. Onun için birazda erken kalkarsanız traşınızı rahat olabilirsiniz. Akşamdan traş olanlarda vardı ama adamların sakalları öğlene geri çıkıyo. Üsteğmen, asteğmen kimin gözüne batarsa kızıyo. Disiplin puanı diye bişey varmış ordan düşüyo diyo komutanlar ama ne işe yarıyo hala bilmiyorum disiplin puanı. Neyse sonra tuvalet, sonra yatak düzelt. Arkadaşlar yatak düzeltmek derken yorganın katlama şekli var ona göre yapacaksınız. Çarşaf çok önemli öyle bir gerdirmeniz lazımki hani para zıplayacak diyolar ya gerçekten öyle. Bize ikinci gün yatakların nasıl yapılacağını tarif ettiler. Sonraki gün hemen sarı kart yedim. Neymiş yataktan kalktığım gibi gelmişim. Oha dedim lan o kadarda uğraştım gerdiriyim diye. Ama sonradan fark ettim ki sonrada yatağın üzerine parkamı koymuştum o gerginliği bozmuş. Neyse dedim ondan sonra biraz daha dikkatli olduk koğuşça herkes beraber yardımlaşarak yaptık yatakları. Bi de öyle bişeyki birinin yatağı bozuksa herkes sorumlu oluyo ondan. Yuh dedik hep beraber.

    Koğuşları anlatayım birazda koğuştaki en düşük numaralı kişi koğuş kıdemlisi oluyo. Adam en kıdemli olduğu için mesela koğuşlara bişey duyurulacak, bir belge imzalatılacak, çarşaflar değiştirilecek filan hepsinden o sorumlu oluyo. Adama iş yüklüyolar anlayacağınız. Benim badim koğuş kıdemlisiydi zorlandı biraz haliyle. Ama kıdemli gece nöbeti tutmuyordu. Onların dışında numara olarak ilk 96 kişi gece ikişer kişi olarak 1 saat nöbet tutuyordu. 3 yada 4 günde bir nöbet geliyordu ilk 96 ya. Biz 186 kişiydik meslekçiler olarak ama kalanlar napıyordu diyebilirsiniz. onlarda benvarilerde (yemekhanede yemek dağıtılan yerler) yemek dağıtıyorlar, revire gitmek isteyenleri yazanlar gibi başka görevlerde vardı. onlarda o işleri yapıyorlar.

    Koğuşlar genel itibari ile iyi.12 kişilik koğuşlarımız vardı. Çok şiddetli horlayanlar yoksa rahat şekilde uyuyabilirsiniz. Üst kat ranza çıkanlar dikkatli olsun ama ranzalarda korumalık yok aşağıya düşebilirler, düşen arkadaşlar oldu ordan biliyorum :). Koğuşlar sabah 6.15 te boşaltılıyor. Sonra oraların temizliği usta birlik askerliğini er olarak yapan arkadaşlar tarafından yapılıyor. Akşam 16.30 a kadar giriş yasak koğuşlara. Ama yüzbaşından, üsteğmenden filan izin alırsanız girersiniz. Bazende yalan söyleyerek bu işinizi halledebilirsiniz. Her zaman yapın demiyorum dikkat :). Banyolarınızı akşam 7 den sonra yapabilirsiniz. 9.30 da yat ictiması oluyor 10 a kadar sürer nöbetçi subayı gelmesine göre. ondan sonrada banyo yapabilirsiniz gece 1 e kadar. Genellikle sıcak su oluyor. O konuda rahatsınız. Tuvaletler alaturka tuvalet ve kağıt havlu, tuvalet kağıdı, lavabolarda sıvı sabun düzenli bir şekilde tedarik ediliyor. Siz isterseniz ıslak mendilde kullanabilirsiniz hiçbir sorun yok.

    Daha önce bahsettiğim gibi dolap düzeni çok önemli. Hemen başlıyorum anlatmaya. Devlet yurtlarında kaldıysanız bilirsiniz. Dolaplar büyük dolap orda. En üstteki rafa sadece ayak havlusu (kapak tarafına) , elyüz havlusu (diğer tarafa) ve şapka konuluyor. Başka hiçbirşey koyamazsınız. 65 tl ye askı sattılar demiştim ya onlara dolapta gösterilen sıraya göre kılıflar geçirilmiş şekilde giysiler asılacak ve bunlar (şimdi dikkatli olun) kapak tarafına yaslanmış olacak. Yine size 2. hafta albaylar tarafından konferans salonunda dersler verilecek. O dersler için kitap verecekler iki tane. O kitapları askıların hemen altına koyacaksınız. Kitapların yanınada temizlik malzemeleriniz arkadan öne doğru küçülecek şekilde konulacak. en alta ise askeriyenin verdiği terlik ve spor ayakkabı konulacak. Geriye bir sürü eşyanız kaldı değil mi fazladan iç çamaşırı, yaklaşık on tane çorap vs bir sürü şey. Bunlar nolacak? Arkadaşlar hayat kurtaran spor çantası buna yarıyor. İçerisine sığdırabildiğiniz kadar eşyayı koyup dolabın üstüne düz bir şekilde koyuyorsunuz. Sığmayanlar eşyalar ve getirdiğiniz siviller nolacak bunlarda malzemelik adı altındaki valizliğe konuluyor. Arkadaşlar gelirken kesinlikle büyük bir valizle gelin. Mümkün olduğu kadar büyük olsun. Giderken çok eşya oluyo. Özellikle kara ve jandarma kamuflajlarını da yanında götürüyor. Havacı, deniz ve sahil güvenlikten kamuflajları geri alıyorlar. Çünkü onlar gittikleri yerde farklı renk kamuflaj giyecekler.

    Yemekhaneyi anlatmak gerekirse, fazla yemek seçici değilseniz yemekler güzel. Pırasa, ıspanak gibi belki de yemeyi pek sevmediğiniz yemeklerin yansıra tavuk, kırmızı et, hindi, balık gibi et yemekleri, değişik sulu yemekler, çoğunlukla çorba olarak kırmızı mercimek, meyve, fındık, süt, puding gibi yiyecekler çıkıyor. Ancak kahvaltılar biraz zayıf gibiydi. Peynir, yeşil zeytin, tahinpekmez, bal tereyağ, haşlanmış yumurta, omlet, börek karışık olarak çıkıyordu. Yemekler porselen tabaklarda yenip, çay da fincanda içiliyor. Bardaklar tabii ki cam bardak. Bence yemekhane gayet iyiydi. Ekmekler biraz fazla geliyordu, bizde badi ile bi tane alıp paylaşıyorduk, yazıktır atmayalım diye. Sonra klasik yemekhane usulü tepsi ile getirdiğimiz yemekleri çıkarken tabakların konulduğu yere götürüyorduk.

    Komutanlarımız iyi insanlardı. Özellikle yüzbaşımız ve üsteğmenimiz ve şeker asteğmenimiz. Gerçi üsteğmenimiz biraz laf sokmayı severdi ama alışılıyor sonradan. Ama bi asteğmen Hakkı vardı ki valla kimse sivilde karşıma çıkmasın diyordu. Herkesi kendine gıcık etti. Albaylar, yüzbaşılar şeker gibi insanlar asteğmenlerse azar üstüne azar. Ama yapcak bişey yok öyle olmasalar işler hiç yürümez askeriyede. Bende artık bi asteğmen olduğum için bize birazda hak vermeniz gerekir :).

    Birazda göreceğiniz eğitimlerden bahsetmek istiyorum. İlk hafta yanaşık düzen eğitimleri veriliyor (2 kredi) hemen haftasonu sınavı yapılıyor. Yanaşık düzen dediğimiz sağa dön, sola dön, geriye dön, uygun adım, rahat, tören rahat gibi bir sürü şey öğrenirsiniz orda. Zaten bunları acemilik boyunca yada askerliğiniz boyunca kullanacaksınız bi vakitten sonra otomatik oluyo zaten. Kafa yormaya gerek kalmıyor. Sonraki hafta General Alp Ölmez Konferans Salonuna uygun adım olarak gidip derslere giriyorsunuz. Size kitaplar veriliyor zaten. Kitabın her yerinden sorumluyuz. Kitapta izinler, nöbetler, askeri yazışmalar, iç disiplin, KBRN eğitimi, Sabotaj gibi bir çok konuda dersler var. Resmen bilgi yüklemesi oluyo o hafta. Sonrada Cuma günü test şeklinde sınavını olduk. Sınav 40 soru 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu derslerin kredisi de 3. En önemli dersler bunlar. Son hafta ise atış ve tek er muharebe (ya mesela hava saldırısında neler yapılır gibi şeyler anlatılıyor) onun kredisi de ikisi beraber 1.Atış eğitimini iyi dinleyin. G3 ile 25 metreye 3 tane sıkıyorsunuz. Ben ikisi nerdeyse aynı delik biri onların 1-2 cm üstü olacak şekilde sıktım. Yüzbaşı aferin dedi :). Tam ortadan vurmaya gerek yok çünkü silahlar ayarlı değilmiş. Ortaya sıkıyon silah sağa sola saptırıyor. Önemli olan hep aynı yere sıkmak. Bütün bu derslerden başarılı olabilmek için her dersten 60 barajını geçmek gerekiyor. Ben test sınavı sadece tam olarak emin olduklarımı işaretleyerek yaptım. 29 d 1 y çıktı. 24 net ile 60 barajı geçiliyor. Ona göre yapın. Yok derece istiyorsanız hepsini yapın. En son ise tören hazırlıkları var. 3 gün filan hazırlık yapıyorsunuz tören için. Stadyumda yürüyüş, yemin etme, diploma alma pratik yapıyorsunuz. Tören kıyafetleriniz veriliyor. Akşamları onları filan ütülüyorsunuz.

    Bunların dışında son hafta Acıkır'a otobüslerle götürdüler.Acıkır Polatlıya 18 km uzaklıkta bi askeri alan. Orada bize top atışlarını filan gösterdiler. Adestim, Ateş idare merkezi ve topçuların ne iş yaptıkları anlatıldı. Panter, Fırtına gibi obüs toplar tanıtıldı. Gerçekten top filan attılar yani yanımızda 3 km mesafeye. Aynı yere Fırtına obüs de 3 atış yaptı. Valla herkes gerçek top atışını gördüğünden çok mutlu oldu yani.

    Şimdi kura olayına geldik. Kurada arkadaşlar biz kıbrıstan gelen arkadaşları çıkarınca 178 kişi meslekçi kalıyorduk. Bunun yukarıda kredisine göre anlattığım derslerin ortalaması alınıyor. Ona göre herkes sıralanıyor. Bu 178 kişinin %10’u yani sıralamada ilk 18 kişi (yukarıya yuvarlanıyor) istediği yeri seçiyor. Mesela bunlar içinde avukat, savcı, mühendis, öğretmenler filan var. Bunlar kura günü ilk olarak çağrılıyorlar ve kendi yerlerini seçiyorlar. Mesela 10 avukat için 10 farklı şehir var. Adam dereceye girdiyse ben şu şehri seçiyorum diyor. Geri kalan ise sırasına göre torbadan çekiyor gideceği yeri. Kura olayında da mesela bütün avukatlar yada elektrik mühendisleri gelip kura çekmiyor. Kuvvet önemli. Hava kuvvetlerinin elektrik müh. leri gelip kura çekiyor. Sonra jandarma avukatlar gelip kura çekiyor o şekilde. Ben hava kuvvetleri bilgisayar mühendisiyim. Benim gibi başka yok. Tekim yani. O yüzden kura çekmiycem. Çünkü hava kuvvetleri benim için sadece bir yer ayarlamış. Oraya gidecem. Bana izmir geldi. O yüzden derece benim için önemli değil. Barajı geçsem yeter. Ama birden çok sayıda aynı kuvvet ve meslek varsa onlar dereceye girmek istiyorlar.

    Daha sonra aklıma gelirse editlerim ama son olarak aklıma gelen bazı tavsiyeler daha veriyim. Arkadaşlar sisteme alıştıktan sonra biz meslekçilerin boş zamanı çok oluyo. Gazino en çok zaman geçireceğiniz yerlerden biri. Orda kantin, kafeterya, bilardo ve masa tenisi, uydu tv, berber, terzi gibi yerler var. Gelirken yanınızda masa tenisi oynuyorsanız raket ve top getirin. Ordakiler çok dandik. İki masa, 3 raket var. Yeterli değil anlayacağınız. Yine ihtiyaçlarınızı kantinden ve aile kantini adı verilen okulun içinde bir marketten karşılayabilirsiniz var. Haftada 2-3 defa götürüyorlar oraya ama nasıl tabiiki uygun adım. Abi her yere uygun adım götürüyolar ama. Tekrar söyleyim valizinizi büyük götürün. Saç traşınızı oldukça kısa bir şekilde subay traşı yaptırın. Yoksa ordaki berbere kalırsanız işiniz var demek. Oyuncak olur saçınız haberiniz olmaz. Kendi temizlik malzemelerinizi götürün. Traş takımına kimse karışmıyor mach3, fusion gibi götürebilirsiniz. Banyo havlusu ve tabanlık kesin. Çoraplarınızı biriktirmeyin çöpe atın. Aile kantinine gidince orda ziraat bankası atmsi var. Yanınızda ziraat bankamatik varsa para sorunu yaşamazsınız. 100 lira banknot getirmeyin. 10 tl 20 tl getirin. Bozuk parayı çok getirin çünkü her tarafta kahve makineleri var, pepsi otomatları var gerçi onlar kredi kartı ile de çalışıyor onları kullanırsınız. Kafeterya dediğimiz yerde tost, kahve, çay, tatlı satılıyor. Ha bide Alp Ölmez konferans salonuna derse gidince hemen salonun arkasında lahmacuncu var. Bize sıradan dolayı yemek nasip olmadı ama arkadaşlar yiyordu. Yine orda börek, çay, profiterol, puding gibi bir sürü şey yiyebileceğiniz bir yerde mevcut. Derslerin en çok orasını seviyorduk biz. Genelde uyuyorduk zaten derslerde. Sıra olayında biraz gözü açık olursanız hızlı davranırsanız sıra sorun olmaz. Ama her yerde sıra var. Sıra buldun mu girecen hemen mantık bu. Çorap, iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarınızı çok rahat bulabilirsiniz. Bide son tavsiyem hasta olursanız 2. hafta viziteye çıkın. 2-3 gün yat istirahati alın derste uyuyacağınıza koğuşta uyuyun. Ben istirahat almama rağmen derslere gittiğime çok pişman oldum. Keşke soğukta uygun adım konferans salonuna gideceğime atıp uyusaydım dedim. Koğuşta derste çalışabilirdim zaten albaylarda slayttan okuyarak anlatıyorlar dersi. Hiç gerek yok derslere.

    Okuduysanız yazdıklarımın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bizler biraz acemilik çektik keşke olsaydı dediğimiz şeyleri yazdım. Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz acemilik hakkında. Ama kısa dönemler filan nasıl bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakayser -- 31 Aralık 2012; 19:26:30 >




  • Tesadüfen gördüğüm topik sayesinde anılarımı tazeledim.149.dönem 1977 ağustosunda yd.sb. öğrenci olarak askerliğe başladım.1979; 1 şubatında teğmen olarak terhis oldum.Topçu okulunun giriş kapısında emeğim vardır.Girişteki merkez komutanlığında As.İz. subayı olarak görev aldım.Askerlik anılarımı asla unutamam.Askerliğini yapacaklara kolaylık dilerim.
  • arkadaşlar şimdiden hepinize hayırlı teskereler diliyorum bende askerliğimi 331.kd olarak polatlı topçu ve füze okulunda yapmıştım.ancak şöyle birdurum var topçu ve füze okuluna bağlı sakarya kışlası vardır yalaşık 20 km kadar mesafededir okula ilk teslim olan 400 kd yi benle beraber sakarya kışlasına gönderdiler sizlere tavsiyem sakarya kışasına gönderilmek için ön sıralarda teslim olmanız okula çünkü okula göre çok daha rahat bir askerlik geçireceğinize emin olabilirsiniz.bunun dışında askerliğinizin en zor gününün teslim olduğunuz ilk gün olacağınıda rahatlıkla söyleyebilirim birsürü koşuşturmacayla geçecek ve sonunda kendinizi koğuşra ranzaya bitkin birhalde bıraktığınızda muhtemelen benim gibi yorganı üzerinize çekip büyük bir sıkıntı duyacaksınız ve içinizden benim burada ne işim var şimdi evimde odamda pc başında olmalıydım die geçireceksiniz :))) ama şunuda söylemeliyimki inanın bana sadece 2 gün içinde bütün bunları aklınızdan silip askerlik sandığım kadarda dert edilecek biryer değilmiş diye düşünmeye başlicaksınız ve zamanın nekadarda çabuk geçmeye başladığını göreceksiniz kim nederse desin askerliğini yapan kd lerin hemen hemen hepsi engüzel günlerinin acemilik dönemi olduğunu söylerler inanın bana acemilik dönemimin sonlarına doğru bittiği için üzüleceksiniz keşke bütün askerliğimi acemi olarak yapsaydımda 1 ay fazladan yapmaya razıyım diye düşüneceksiniz neyse bukadar iç dökmek yeter gelelim nacizane tavsiyelerime başlangıç olarak yanınıza bavullar dolusu eşya sakın almayın yoksa bavullarınızla başınız çok ağrır ordan oraya koşuşturmakla zaten orada sizlere içerisinde gerekli herşeyin bulunduğu koca bi çanta veriylar yanınıza küçük bir çantayla extradan alt üst içlik eşofman ve bolca iç çamaşırı ve çorap alın derim bunun dışında hemen hemen herşeyi verecekleri çantada bulacaksınız sakarya kışlasına düşenlerin 30 gün boyunca yapacağı tek şey sabah kalkıp rap rap yürümek yürükende kendi aralarında espriler yapıp dalga geçmek :))) habire eğitim çavuşlarınıki onlarda bi önceki kısa dönemlerdir kafaya alıp çay molası aldırmak :))) saat 4 gibide rap rap yürüyerek gazino önünde paydos yapmak olacaktır sonrasında serbetsiniz yemeğinizi yer canınız ne isterse onu yaparsınız isteyen gidip erkenden yatar isteyen gazinoda takılır isteyen kütüphanede gazete kitap vs okur 2-3 güne bir akşama yada geceye hangi saate denk geldiyse 2 saatlik koğuş önünde koridorda nöbet tutarsınız diğer koğuşlarında nöbetçileri olacağından koridorda sohbet ederek geçer nöbet :)) bu arada acemiliğin sonlarına doğru komutanlar ara ara gelip şunu bilen varmı gibisinden isim alırlar size bitek şunu söyliyim askerde herşeye atlamayın sakın :)) işin komedi tarafı 30 gün boyunca sivil insan görmiceğinizden kendinizi kışlanın önündeki otoyoldan geçen yolcu otobüslerine bakıp arkadaşııza ilk defa görüyormuş gibi bak lan bak nilüfer geçiyor yada bak lan bak ulusoy geçiyor derken dahada komiği hepbirlikte bütün manga uzaktan geçen trene uzaylı görüyormuş gibi bakakalırken bulabilirsiniz :))) acemilikten sonrada usta birliğinizi ya sakarya kıslasında yada polatlı füze okulunda yapacaksınız ordada kısa dönemlerin herbirine bi görev veriyolar yani diğer askerlerden farkınız oluyor ya yazıcı ya revirci kantinci vs gibi bu arada şunu söliyim sene içi müsabakalar için takımların seçildiği bir dönemde gidiyorsunuz ben satranı iyi oynadığım için acemilikten sonra 2 ay boyunca satranç turnuvalarına gitmiştim sivil olarak ve askerlik yapmamıştım :)) satrancı bilenler topçu ve füze okuunda olanlar eğitim destek bölüğünden bölük astsubayı erkan başçavuşu bulup satranç takımına girmek istediğini söylesinler öğrencisi 331 kd ferit polatında yani benim selamımı iletirseniz sevinirim takıma seçilirseniz yediniz gitti askerliği diyebilirim :)))




  • 341. dönem olarak orada meslek kurasındaydım. her şey güzel meslek kuraları için ama diğer atğm ler için öyle diyemeyeceğim. hele ki kısa dönemseniz hayırlısı diyelim.
    giderken yanınıza
    banyo havlunuzu alın
    bot için silikon astar alın (mutlaka)
    botu aldığınız an 1 ayağınıza giyin ve giymediğiniz botun üzerinde botlu ayağınızla bildiğiniz çiğneyin. birşey olur diye korkmayın çüğneyebildiğiniz kadar çiğneyin. hatta vazelin götüürün ve akşam vazelinleyin yoksa ayağınız benim ayağım gibi tarakk kemiklerinden şişmesin.
    eğer yazlık bot veriyorlarsa ayak numaranızı alın ama kışlık veriyorlarsa 1 numara büyüğünü almayı unutmayın.(kışlık her yeri deri olan - yazlık ise boğaz kısmı bez olan )
    yeşil atlet götürmenize gerek yok kantinde 3 tl ye satılıyor zaten.
    elinizdeki en büyük bavulu götürün giderken. içine giderken fazla eşya koymasanız bile en büyük baulunuzla gidin ünkü onların verdikleri sığmaz ve benim gibi 70 tl ye bavul almak zorunda kalırsınız.
    traş takımı zaten söylenmez illaki gidiecek.
    terliğinizi götürün yoksa onların vereeği terlik bot kadar ağrıtır ayağınızı.
    çok erken gitmeyin ama çok ta geç gitmeyin birliğe 12:00- 14:30 idealdir rahat edersiniz.
    imkan varsa bol bol ziyaretçinz gelsin eğitimden kaçarsınız akşama kadar acemilik dahil. ( hafta içi - hafta sonu fark yapmaz)
    kışı çok serttir içlik alın.

    son olarak meslek kurası iseniz muhteşem bir bölük komutanınız olacağından emin olabilirsiniz. takım komutanları da genelde iyi ama 1 tanesi var ki canınızı okur dua edin o komutanın takımına düşmeyin. kim olduğu önemli değil gittiğinizde sizde direk farkedeceksiniz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmznbg


    quote:

    Orijinalden alıntı: brt87


    quote:

    Orijinalden alıntı: eray045

    Cep telefonu götürün. ;)

    Hahah nasil ya? Kisa donem gidenler?!


    kısa dönemleri bilmiyorum ama yedek subaylar mutlaka götürsün ve içeride tlf u üzerinde olan varsa getirsin dendiğinde götürmesin rahat rahat konuşsun diğer günlerde. demedi demeyin. kısa dönemler için de öyledir büyük olasılıkla

    Valla ben 319. k.d olarak orda yaptım askerlıgı (okulda)
    Telefonla yakalanan bı kac kısa donem ıcın tutanak tuttu bızım sayko komutan terhıs gunune kadar cekmecede beklettı o tutanakları.Sızı gondermıcem lan burdan terhıs olamıcaksınız dıyodu elemanları her gordugunde.Cocuklar askerlık bıtıp kapıudan cıkana kadar ınanmıyolardı askerlıklerının bıtıcegıne.

    Burda sımdı komık gelıyor ama orda beynınızı alıyolar arkadaslar yenı dogmus bı kus yavrusu gıbı savunmasız gucsuz ve caresız oluyorsunuz emır her bısıyı kesıyor demedı demeyın haha




  • quote:

    Orijinalden alıntı: allperyilmaz

    TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / POLATLI ANKARA

    ben de burdayım. 31 temmuz a kadar sevk işlemlerimi yapmam lazım, en gec ne zaman teslim olmam gerekir?
    meslek fransızca öğretmenliği

    Yeni konu açtık 2014 Ağustosta gidicekler bu konudayız tertip

    http://forum.donanimhaber.com/m_95013477/tm.htm

    E-devletten sülüs alma geç gitmek istiyorsan.Şubeden işlemlerini yaptır.

    E-devletten sülüs alanlar 27 temmuza kadar teslim olmak zorunda kalmış.Şubeyi ara irtibata geç en iyisi




  • herkese öncelikle selamlar ve saygılar ve hayırlı tezkereler

    Eğitim BirliğiTOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA

    Statü YEDEK SUBAY

    Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

    Sınıf TOPÇU

    Branşı 69
  • maxim kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_95013477/mpage_13/f_//tm.htm#102039128

    Tertip buraya bişiler yazmaya başladım ben de :)
  • İyi geceler herkese..Bilgi verirseniz sevinirim..Esas birliğim neresi olur nereye gönderirler ve sanırım meslekçi değiliz 2.5 ay eğitim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laval -- 23 Ekim 2015; 20:16:32 >
  • Vay be acemiligimi polatlida yaptım zaman nasılda geciyor
  • EGT. MERKEZI : TOP. VE FÜZE OKL. ÖGR. VE KURSLAR TB./ANKARA POLATLI
    KUVVETI : K.K.K.LIGI MUV. ÖZELLIGI : ADESTIM/GÖZETLEME SB.
    SINIFI : TOPÇU
    HIZMET SEKLI : YD.SB. ADAYI
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    anladım kısaca amelelik oluyor ... çok teşekkür ederim cevap verdiğin için...
  • Hayırlı uğurlu olsun nasıl bir süreç bizi bekliyor? Burdan nereye gönderirler acep?


  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

    Yedek subay olarak acemiliği yeni bitirdim. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

    hava kuvvetleri topçu sınıfındayım tavsiye edeceğiniz şeyler varsa merakla okurum :)
  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Katılıp tarihiniz son saatine 2-3 saat kala girin boşa önceki gün gitmeyin. İlk başta katılımınızla ilgili evraklar dolduracaksınız. Ardından koğuşunuzu gösterecek istihkaklarınızı alacaksınız. Sonraki gün revire gönderirler sağlık kontrolü yaparlar. Bir şikayetiniz sıkıntınız varsa kesin söyleyin. Sonra kim komutan şu rütbe ne derken 2-3 gün şokla geçirirsiniz. Ardından bölük komutanınız takım komutanınız kendini size tanıtır. Yemin törenine kadar yanaşık düzen eğitimi alırsınız. Sağ dön sola dön tüfekli duruşlar yürüyüşler vs. Şimdiden söyleyin sağ elinden malzeme eşya taşıma. Çok fazla yıldız var ve selam için tetikte ol. Başta tuğgeneral var ve devamlı kontrol için geziyor. Dikkat sesine hazır ol. Komutanların hepsi çok iyi insanlar. Şen'inle rakı masalındaymış gibi sıcaklıkları var. Her türlü derdinizi paylaşabilirsiniz.Yanaşık düzenden sonra dersler başlar derslerde hep üst rütbeliler geliyor. Tk mısınız meslekçi mi? Ona göre devam edeyim




  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Havacı topçu dediğinize göre meslekçisiniz. O detayı kaçırmışım. Meslekçiler daha rahat zaten. 1 ay eğitim görürsünüz. Zaten o kısımda yanaşık düzenle geçer. Sonra spordan mekanik nişancılık Yanaşık düzenden sınava girerseniz. Sınavlar çok kolay ve kesinlikle çalış. Çünkü yüzdelik dilime girince listeden istediğiniz yeri seçip ustabirliği tamamlarsınız. Havacılarda en Doğu yerler Diyarbakır ve Malatya zaten. Sınavlardan sonra kura heyecanı var. Çok ilginç bir ortam oluşuyor. O his anlatılmaz harbiden. 3 kişilik heyetin önünde torbadan çekiyorsunuz şansınızı.
  • Meslek kurasından benim de burası gelmiş. Yedek subay olarak acemiliğe gideceğim.

    Acemilik nasıl geçiyor?
    Yanıma büyük valiz almamı gerektiren yazılar okudum. Doğru mudur?
  • Eğitim Birliği
    TOPÇU VE FÜZE OKL.K.LIĞI / ANKARA POLATLI / ANKARA

    Celp Grubu
    2

    Statü
    KISA_DÖNEM ER

    Sınıf
    İKMAL

    Eğitim birliği İzmir Bornova

    varmı aynı yerler olan
  • tertipler varmı buraya çıkan



  • Arkadaşım ben oraya çıktım galiba. 58'İNCİ TOP.TUG.K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.