Evet ilk gün polatlı topçu ve füze okuluna gittim..daha sonra ordan 80 kısa donemı (bende aralarındayım) Çakmak kışlasına 120 kısa donemı Sakarya kışlasına yolladılar (ilk gece takip eden sabahında) Fırsatım olunca daha detaylı yazıcam ama suan kısa kesıyorum cunku bırazdan yıkanmak ıcın hamama gıdıcem.. Soylemem gereken en onemlı sey sanırım Polatlı nın soguk havası..23,24 gunluk askerlık tecrubemde benı en cok zorluyan şey soguklar oldu..onun dısında hafta ıclerı sabah 6 da kalkmak falan da ınsanın hemen alısabılıcegı seyler degıl..bı sekılde gunler gecıo..temel egıtımlerı tamamladık (bu hafta g-3 lerle atış talımlerı de yaptık) ve 5,6 gun sonra okuldakı yemın torenı ıcın toren calısmalarına baslıcaz (bu hafta) yarın gordıon muzesını ve dogatepe yı gezıcez (ustegmenımız cok dısıplınlı tam bır asker ama ıyı bı ınsan) genelde herkez soguklardan esmerlestı ama dırencımız arttı..zaten gunler farkında olmadan gecıyo..egıtımler genelde zevklı ama sureklı aynı seylerı tekrarlayınca ıste o an ınsanın sabır sınırlarını ıyıce bı zorlaması gerekıo cunku bazen butun gun egıtım saatınde aynı seyı yapıyoruz.. artık usta bırlıgını beklıyoruz..ya okula ya Sakarya kıslasına gonderılıcez bı kısmımız da Çakmak kıslasında kalıcak..sahsen ben burda kalmak ıstıyorum cunku burdakı uzun donemlerle de kaynastık.. artık gıtme vaktı..polatlı da kı dıger asker arkadaslarıma ve butun askerlerımıze saglık ve sabır temennı edıyorum..ılk fırsatta gorusmek uzere..
287.dönem astek okulundan mezun oldum. 1- Sakarya kışlasının iklimi çok serttir. Sabah 3-5 nöbeti falan tutarsanız tüfek elinize yapışır. 2- bizim zamanımızda 3 tane bölük vardı eğitimde suyumuzu çıkarmışlardı. Allahtan 1 aysonra dersler başladı da kurtardık. 3- astek iseniz Derslere çalışmanıza gerek yok. Herkesi geçiriyorlar. 4-Haftasonu izinlerde daima ankaraya gidin polatlının ortamı yaramaz. 5- Sakarya kışlasında astek ve takım komutanı olduysanız işiniz çok zor. 6- Sorusu olan varsa alabilirim
öncelikle hepinize s.a arkadaşlar bende ankara polatlıya 58. top ve füze okulu komutanlığına çıkmışım hayırlısı topçu yazıyo bu konu hakkında bi bilgisi olan varsa yazabilirmi lütfen bide bonent arkadaşıma selamlar saolasın ben çok aradım şu okulun bi resmini bulamadım saolasın resimler içn
öncelikle hepinize s.a arkadaşlar bende ankara polatlıya 58. top ve füze okulu komutanlığına çıkmışım hayırlısı topçu yazıyo bu konu hakkında bi bilgisi olan varsa yazabilirmi lütfen bide bonent arkadaşıma selamlar saolasın ben çok aradım şu okulun bi resmini bulamadım saolasın resimler içn
dostum öncelikle hayırlı olsun diyelim üzülerek belirtmeliyimki gelebileceğin en kötü yerlerden birine düşmüşsün inanki buraya geldiğinde keşke doğu çıksaymış dieceksin burada elini a tsan rütbeliye çarpar devrecilik dizboyu bunlar bi yana buranın soğuyu hepsine bedeldir ama sanırım 1 a y kalacaksın burad o yüzden şanslısın Allah yardımcın olsun
dostum öncelikle hayırlı olsun diyelim üzülerek belirtmeliyimki gelebileceğin en kötü yerlerden birine düşmüşsün inanki buraya geldiğinde keşke doğu çıksaymış dieceksin burada elini a tsan rütbeliye çarpar devrecilik dizboyu bunlar bi yana buranın soğuyu hepsine bedeldir ama sanırım 1 a y kalacaksın burad o yüzden şanslısın Allah yardımcın olsun
bir aymı kalcam bana 75 gün dediler ama tabi kolpada olabilir saolasın aydınlattığın içn bide bişey sorcam diolarki topçular bere takıyomuş bu olay dorumu yani beremi takıyolar kep mi ?
selam arkadaşlar bende bugun ilginç bi şekilde 3 gün sonra ankara polatlıda topcu olarak acemi birliğimi yapcağımı öğrendim 88/1 gidenlere orda umarım bir birimize destek oluruz :)
Evet arkadaşlar..Şafak 57 ya da 58 tam olarak bilemiyorum (= Öncelikle şunu söylemek istiyorum..Coti ye kesınlıkle katılıyorum (Bu arada Coti ne zamandır gorusemıyoruz..en son yemın torenınden sonra denk gelmıstık) Polatlı ınanın gelınmesı gereken en son yerlerden bırısı..Dısıplın yuksek,rutbelı sayısı cok ama cok fazla..kısa donemlerı pek sevmezler ve uzun donem-kısa donem ayrımı pek yoktur (kısa donem burda 15 aylık askerlık programının 5 aya sıkıstırılmıs hali gibidir) ozellıkle kış mevsımı aşırı sert ve çok ama çok soguk..yazı henuz gormedım ama daha mart ayında boyle sıcaksa onu da dusunmek ıstemıyorum (= bız mayıs ayının 17 sı gıbı terhıs oluyoruz ve o donemlerde EDOK denetlemesı de goruceksınız.Acemılıkle kesınlıke kıyaslamayın askerlıgı..Bız de acemı bırlıgındeyken gayet rahattık ve ne kadar kolay bıseymıs dıyoduk bu askerlık işi..Usta bırlıgıne dagıtılınca o zaman ınanamıycaksınız (= Aşırı zorlu,streslı ve psıkolojık baskı yuklu bı askerlık beklıyo olucak sızı (polatlı ıcın konusuyorum) Lafın kısası herkese Allah kolaylık versın dıyorum ve burdan butun 319. KD tertolarıma sabır ve saglık dılıyorum.. Polatlı nın çarşısında da bısey yok o yuzden bıraz daha nette takılıp okula gerı donucem..Kendınıze ıyı bakın (=
bonentinde dediği gibi gelinebilcek en son yer hele hele acemiye geliosanız yediniz kökten kazığı
önüne gelene selam verion bütün amele işlerine giriyon hayatımda tuvalet yıkamadım dienler tuvaleti parlatana kadar çıkamıyo :D
bide er grubu olarak gidipte adestim (çavuş adayı) e geçerseniz hepten dandirik bişe full sayısal ders öğleden önce öğleden sorada işte amelelik veya spor
bayaa bi dsiplinli yer en küçük hata ya ceza işkence gibi bişe her ne kadar şu an acemi birliğinde olsamda bu amele birliğinde bi ton anım oldu maşallah :D
acemiligi ozledim :( birde edok denetlemesinde burda olacak benim biletlerime allah ecir sabırın en fazlasini versin.Bonent cnm kardesim her ne kadar aramizda 400-500 m fark olsada gorev yerini terkedip bir yere gitmeye fırsat olmuyor^^Kerim Dal'a slm sole kardesim. O adam benden beter ben mi internetciyim o mu belli degil surekli nette^^
quote:
Orjinalden alıntı: bonent
Evet arkadaşlar..Şafak 57 ya da 58 tam olarak bilemiyorum (= Öncelikle şunu söylemek istiyorum..Coti ye kesınlıkle katılıyorum (Bu arada Coti ne zamandır gorusemıyoruz..en son yemın torenınden sonra denk gelmıstık) Polatlı ınanın gelınmesı gereken en son yerlerden bırısı..Dısıplın yuksek,rutbelı sayısı cok ama cok fazla..kısa donemlerı pek sevmezler ve uzun donem-kısa donem ayrımı pek yoktur (kısa donem burda 15 aylık askerlık programının 5 aya sıkıstırılmıs hali gibidir) ozellıkle kış mevsımı aşırı sert ve çok ama çok soguk..yazı henuz gormedım ama daha mart ayında boyle sıcaksa onu da dusunmek ıstemıyorum (= bız mayıs ayının 17 sı gıbı terhıs oluyoruz ve o donemlerde EDOK denetlemesı de goruceksınız.Acemılıkle kesınlıke kıyaslamayın askerlıgı..Bız de acemı bırlıgındeyken gayet rahattık ve ne kadar kolay bıseymıs dıyoduk bu askerlık işi..Usta bırlıgıne dagıtılınca o zaman ınanamıycaksınız (= Aşırı zorlu,streslı ve psıkolojık baskı yuklu bı askerlık beklıyo olucak sızı (polatlı ıcın konusuyorum) Lafın kısası herkese Allah kolaylık versın dıyorum ve burdan butun 319. KD tertolarıma sabır ve saglık dılıyorum.. Polatlı nın çarşısında da bısey yok o yuzden bıraz daha nette takılıp okula gerı donucem..Kendınıze ıyı bakın (=
Aday No 95555 Adı ve Soyadı AHMET GÖKBERK KOCA Baba Adı DANYAL Doğum Yeri KARATAŞ Kuvveti Kara Kuvvetleri Sınıfı Topçu Statüsü Yedeksubay Branş ADESTİM/GÖZETLEME SB. Kabul Toplanma Merkezi Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
Aday No 80955 Adı ve Soyadı ERHAN TEZCAN Baba Adı FİKRET Doğum Yeri TEKİRDAĞ Kuvveti Kara Kuvvetleri Sınıfı Topçu Statüsü Yedeksubay Branş HUKUKÇU (DİĞER) Kabul Toplanma Merkezi Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
sen olmayınca yanımda cereyan yapar kapılar çarpar içimde sabahtan akşama ansızın hiç beklemediğim anlarda sensizliğin ürpertisi yetmezmiş gibi her kapı çarpmasında bir korku kaplar beni sıçramak isterim yerimden bağırmak birde ama put gibi kalırım kalbim atmaz nefes alamam içimde sensizlik birde zaman mekan yokmuş gibi o anlarda ama anılar akar içimden taşmışda kudurmuş Kızılırmak gibi sıçramak isterim yerinden koşup kurtulmak birde ama put gibi kalırım kalbim atmaz nefes alamam içimde sensizlikle
arkadaşlar bazı forumlardakgeçmişte küçükyalı olan meslek kurasının bu sene ankara polatlı olduğu söyleniyor,bu konuda bilgisi olan var mı? ben ankara asteğmen topçu olmuşum
Aday No Adı ve Soyadı Baba Adı Doğum Yeri Kuvveti Kara Kuvvetleri Sınıfı Topçu Statüsü Yedeksubay Branş ELEKTRİK MÜH. Kabul Toplanma Merkezi Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI arkadaşlar bunun meslek kurası olma ihtimali var mı,lütfen bieln biri açıklasın.
Selam arkadaşlar, banada yedek sb. çıktı. Herkese hayırlı teskereler. Forumda kaç kişiyiz acep.
Adı ve Soyadı ALİ OSMAN YILDIZ Doğum Yeri MELİKGAZİ / KAYSERİ Kuvveti Kara Kuvvetleri Sınıfı Topçu Statüsü Yedeksubay Branş ADESTİM/GÖZETLEME SB. Kabul Toplanma Merkezi Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
Kuvveti Hava Kuvvetleri Sınıfı Topçu Statüsü Yedeksubay Branş İNŞAAT MÜHENDİSİ Kabul Toplanma Merkezi Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI