Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.603
Cevap
17
Favori
468.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ""2.5 ay çarşı olayına gelince yok öyle bişey yemin töreni 17 gün içinde oluyormuş yemin töreninden sonra cumartesi pazar cift carsi :) ""


    Dün geceden beri duyduğum en güzel haber bu yaa, ben de 2.5 ay hiç oradan ayrılamıyoruz sanıyordum, iyiymiş bu yaaa.(ehveni şer)Daha doğrusu yemin törenini 2.5 ay sonra diye düşünüyordum. Acaba çarşı izininde ankaraya gitmeye müsaade var mı, ben çünkü Ankara da oturuyorum da:)
  • mrb arkadaşlar polatlıya er olarak gidenler yanında ne götürmeliiler ben askerliğimi 15 ay er olarak yapacağım acaba ordan dağıtımlar ne zaman olur ve nereye gönderiyolar dağıtımlarda
  • Evet Nazilli de isen geceden çıkman lazım. Ancak Ankara dan Polatlıya her yarım saatte bir otobüs varmış, Baysal turizm. az önce gittim adam bilet bile kesmedi, ben garanti veriyorum, kesin yer bulursun dedi. o gün almak lazımmış bileti, olur da gelirsen, ankarada gezersen, öğleden sonra gideriz beraber. benim cep, 05056537357 umut çakmak.

    İnsallah rahat ederiz, hakkımızda hayırlısı artık, diyecek yapacak bir şey yok.
  • Kesici alettt:)varmı dırki acaba getiren yaa,, yani lazım olur filan diye.. Ama doğru sen eskişehir üzerinden geliyorsun, geçer tabiki polatlı dan. Ya benim duyduğum, mesela benim branş: kundaklı motorlu obüs takım komutanından, Türkiye de sadece 10 15 tane seçiliyormuş, çok az yani, ancak adestim sanırım daha fazla.
  • Hasan ben meslek kurası bekledim, zaten çıkmayınca şok oldum, bu arada ben 35 yaşındayım:) yardımcı doçentim, iktisat, dediler üniversitedekilere meslek kurası çıkar, o kadar dua ettik filan olmadı. neyse artık, sağlık olsun, o yüzden benim çok çalışıpp ilk 5 e girip ankarada kalmam lazım. yani kendi kaderimi kendim belirleyecem..sanırım en yaşlınız da ben olacamm..
  • tAMAM HASAN GÖRÜŞÜRÜZ AKŞAMA,, EVET YA SANA DA MESLEK KURASI ÇIKMASI YÜKSEKMİŞ, NEYSE SAĞLIK OLSUN, GÖRÜŞMEK ÜZERE.
  • Selamlar tertipler ben Fatih ekspersine biletimi aldım yarın saat 23:30 da haydarpaşadan gidiyorum polatlı istasyonunda inecem (karagahın ortasından da geçicez büyük ihtimal :D) trenle gidenlerle görüşmek dileğiyle.
  • arkadaşlar merhaba. Sanırım yine bir sürü Astegmen ve az sayıda KD var. Forumda genelde meslek kurası cekenlere bilgiler var kd ler için bilgisi olanlar biraz daha detay verebilir mi acaba?? Garuzeydi galiba sanada cok teşekkür ederiz o kadar anlatmışın:) Benim sormak istediim birkaç şey var.

    1. Acemilikten sonra dağıtım oluyormu. oluyorsa muhtemel yerler nerelerdir.
    2. Evci çıkma gibi şeyler söz konusumu
    3. Girişte alması mecbur denen kutu hikayesi doğrumu?
    4. bu dönem için herhalde içlik vs. getirmeye gerek yok. ne getirmek uygun olur.
    5. Orada ki kantinlerde para geçiyor mu? ankara zırhlı birlikte illa banka karti gerekiyordu mesela. birde rivayete gore artık akıllı kart sistemi başlamış ona para yükleyip ordan alışveriş yapılıyormuş.
    6. Çarşıya çıkıldığında Ankaraya gelebiliyormuyuz. bazı mesajlarda garnizon dışı olduğu söylenmiş birde çarşı saatleri 1045 1630 arası felan diyen var dogrumudur.

    Eğer cevaplayabilin olursa çok mutlu olurum.
  • slm arkadaşlar soruma cevap verecek kimse yok mu ya ben 15 ay er olarak yapacam polatlıya gelirken yanımızda ne götürmeliyiz yani yanımız da ihtiyaç duyabileceğimiz neler getirmeliyiz birde burda acemilik ne kadar sürüyo ve dağıtımlar nerelere oluyor şimdiden teşekkürler
  • Aday Nu. 51050
    Adı ve Soyadı CAVİT PEKER
    Baba Adı YALÇIN
    Kuvveti Jandarma
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı GIDA MÜHENDİSİ
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA


    branşında mesleği yazan arkadaşlarla aynı yerde olucaz sanırım.. şimdiden herkese hayırlı tezkereler diliyrm. umuyorun güzel bir askerlik dönemi geçiririz...

    meslek grubunda gelen arkadaşlarla şimdiden tanışalım orda buluruz birbirimizi:))
  • merhaba arkadaşlar bende TOP. VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA çıktı.
    kısa dönem er olarak geliyorum adım bülent.

    geruze sana bi sorum olacak eğer vakit ayırırsan sevinirim. teslim olduğumuz gün bize herhangi bi sağlık kontrolu yapılacakmı?? bende böbrek taşı var ve yürüsem sancı yapıyor. bunu ordakilere anlattığımda eğitimden kaçtığımı sanacaklar. çünkü ilk günler herkes biyerlerinin ağrıdığından şikeyet ediyomuş.böyle bi durumda ne yapmam lazım. ters birisine düşersem bu taş beni öldürmez süründürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetin7534

    slm arkadaşlar soruma cevap verecek kimse yok mu ya ben 15 ay er olarak yapacam polatlıya gelirken yanımızda ne götürmeliyiz yani yanımız da ihtiyaç duyabileceğimiz neler getirmeliyiz birde burda acemilik ne kadar sürüyo ve dağıtımlar nerelere oluyor şimdiden teşekkürler



    dostum ordaki acemiliğim yeni bitti.uzun dönem. (89/2) sülüsünde yazan branşın ne ? adestim,107 çnra, 122 çnra vs.. yaz. sana herşeyi anlatayım
  • arkadaşım daha silüsü almadım yarın alcam alınnca sana yazarım peki yanımızda ne götürmeliyiz ilgin için teşekürler ne lazım olurda bize sivilden ne götürmeliyiz
  • Selam Derde arkadaşım,

    Bana da polatlı füze okulu çıktı. K/M obüs takım komutanı olarak, yedeksubay yani. Çokmu zordur eğitimi, şartları? Bir de yemin töreni nezaman yapılacak, yemin törenindensonra hafta sonu izinleri başlıyor mu? Hatta adresim ankara ise, evci çıkmaya izin varmı acaba. Son olarak da, yanımıza elzem olarak ne getirmemizi önerirsin?
  • Vay be çekili obüs atış tk. k. hiç yok mu? yoksa son çekili obüs atış takım komutanları biz miyiz :)
  • Arkadaşlar şimdiden hepinize hayırlı olsun...325. dönemde polatlı topçu okulu görmüş bir meslek kurası atğm olarak,meslek kurası olarak gidecek atğm arkadaşlara hiç çekinmemeleri gerektiğini söylemeliyim...18 gün sürecek acemiliğiniz boyunca sadece son 4-5 gün tören yürüyüşüne hazırlık aşamalarında biraz yorulacaksınız ancak bunun dışındaki zamanınız çok keyifli geçecek...Topçu atğm olarak giden arkadaşlarada kendilerini zor bir sınava hazırlamalarını öğütlüyorum.gerçekten yorulacaksınız...Hiç çekinmeden meslek kurası arkadaşlara küfür ediceksiniz ve onlarda size hiç birşey demiyecek.ne demek istediğimi oraya gidince anlıyacaksınız.Hepinize şimdiden bol sabır ve azim diliyorum...

    Dipnot : Topçuyla Kıtadur.... Top......ÇUUU
    Dipnot 2 : Çağdaş astsb bir efsanedir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b____t

    merhaba arkadaşlar bende TOP. VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA çıktı.
    kısa dönem er olarak geliyorum adım bülent.

    geruze sana bi sorum olacak eğer vakit ayırırsan sevinirim. teslim olduğumuz gün bize herhangi bi sağlık kontrolu yapılacakmı?? bende böbrek taşı var ve yürüsem sancı yapıyor. bunu ordakilere anlattığımda eğitimden kaçtığımı sanacaklar. çünkü ilk günler herkes biyerlerinin ağrıdığından şikeyet ediyomuş.böyle bi durumda ne yapmam lazım. ters birisine düşersem bu taş beni öldürmez süründürür.


    Teslim olur olmaz değil belki ama 3-4 gün içinde sağlık muayenesinden geçiyorsunuz. Rutin bir muayene, yani şöyle ki bir sorunun var mı varsa ne.. sevk verirler sana. Evet özellikle kısa dönemlerden bu tarz şikayetler çok geliyor. Şuram ağrıyor, şöyle sorunum var vs. Ama aslolan sağlıktır, ihmale gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_mean

    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ELEKTRİK MÜHENDİSİ
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA


    Selamlar arkadaşlar..
    forumu biraz okudum ama açıkcası tam emin olmak istedim..
    branşımda elktrk müh yazıyo die 18 günmü acemilik yapıcam sonra dağıtımmı?
    yada birliğe katılınca ayrı bi kuramı çekicez bellimi?



    evet sen meslekçisin...18 gün acemilik eğitiminden sonra kura çekeceksin ona göre kıtanda devam edeceksin...
  • bende meslek grubu olarak gidicem 18 gün eğitimden sonra kura çekiceğmizi söylüyorsunuz peki bu %10 olayı bizde de var mı yani hemen 18 günün sonunda bize de sınav yapacaklar mı kura çekimi için?
  • Şimdi arkadaşlar ben 327. dönem çekili obüs branşı olarak polatlı da yaptım şimdi şırnak tayım.ilk önce sorulara geleyim ve eğer komutanınız ütğm yener ekiz yada ütğm emre başbolat ise şanslısınız.Ütğm fatih mehmet ulukuş ise aywayı yediniz.Bu arada meslek kurası olanlar yaşadı full yatış diğerleri sürünürken yanaşık düzen yaparken onlar sizi izleyecek 18 gün yapıp gidecekler maaşa bağlanacaklar son üç ay teğmen olacaklar biz hiç sevmezdik biz atğm olarak çimen yolarken onlar izleyecek birkez bile sürünmeyecekler nefret edeceksiniz ben ettim size bakıp gülen dalga geçen olacak atğm Barış AKÇA onların komutanı olacak devremdir.
    1- Ankara olduğu için cumartesi pazar ankara ya gidebileceksiniz.Ama sabah gidip akşam geri döneceksiniz yat yoklamasına gireceksiniz.Öle evci çıkma yok inanmayın başlarda derler ama sadece polatlıda ikamet edenler çıkabilir.
    2-Yemin töreninden sonraki hafta sonu aileniz ile çıkabiliorsunuz.
    3-Orada geldiğinizde bir çanta alacaksınız 150 TL civarı mecburi alınacak yanınıza spor ayakkabı falan traş köpüğü falan getirin elektronik eşya hariç getirebilirsiniz sim kart telefon yasak mp3 çalar yasak bol bol yara bandı beyaz spor çorap pudra dizlik alın çok işe yarayacak bana teşekkür edeceksiniz botları 1 numara büyük alın orda
    4- Gidince soracaklar kıdemli olmak isteyen var mı diye atlamayın sazan gibi çok zor olur hiç birşeye zıplamayın
    5-Dersler başlayınca rahatlarsınız o zamana kadar allah yardımcınız olsun.
    6-Kantinde para geçior telefon kartı getirin 45 TL maaş alırısnız ilk aylar öğrenci maaşı askerden bir farkınız yok atğm değilsiniz orda yemekler berbat helvadan bulgur pilavından hindiden tahinli pekmezden bıkacaksınız
    7-Geç kalmayın erkende gitmeyin dört gibi katılın akşam sabaha kadar form dolduracaksınız
    8-Odalar 8 kişil temişz güzel ama tren geçior okulun içinden garip gelebilir başlarda sonra alışırsınız
    9-Spor standartları barfiks 8 şınav 1 dk 35 mekik 45 3000m 13.5 dk tören yürüyüşü en zor olanı bıkacaksınız
    Sorusu olan bana msj atabilir msn subuti_06@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.