Sanırım philips in bir kaç plazması ve Samsung c91 aynı paneli kullanıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: recursion
Üşenmedim panel kodunu öğrenmek için plazmanın sol en üst köşesindeki etikete -zorlukla- baktım, şunlar yazılı:
Samsung SDI model: S42AX-YB03, Manufactured date: 2007 10 04, Made in Korea
1-Philips>>Samsung PDP panel kullanmaz vede kullanmadı bugüne kadar
2-Philips artık adına kısaca "LPL"(LG-Philips) dediğimiz LG PDP panel kullanıyor; LG-Philips artık birleşmişlerdir,panelleride ortak üretim tesislerinden geliyor,aslında bu tesis LG nindir ancak ortak olduktan sonra her iki firmada buradan panel alıyorlar(PDP ve LCD-TFT olarak) ++
Sn.Plcmn Ben o belirttiğin sitede de üyeyim,orada verilen bazı bilgiler şöyledir;Philips için
Genelde bütün üreticilerin USA/Canada operasyonları(Philips dahil) diğer tüm panellerden zaman içinde farklılık gösterebilir! Yine genelde bütün üreticilerin Meksika montajlı panellerinde farklı sebeblerden(en başta fiyat tabiki) yine zaman içinde farklı firmalardan alınmış paneller kullanılabilir,ama bunlar sadece USA/Canada marketleri içindir!!
--Benim zikrettiğim konu aslında doğrudan bizim kıtayı ilgilendiren durum içindir(aslşında düzeltme yapamam gerekir bu konuda) -USA pazarı ile olayı karıştırmamak lazımdır,aksi halde yanılırsınız,örneğin Philips 2003/2005 senelerinde ise çok daha farklı "toplama-montaj" panelleride USA da sattı!!! -USA apzarında başarısız oluncada bu işleri bıraktı! ardından LG ile olan evlilik gelince tamamen üretim bandı LG ile yapılandı zaten artık başka bir panel alması söz konusu değildi! Ancak USA/Canada pazarı çok farklılıklar arzeder,üreticiler burada sizin bildiğiniz şekilde üretim yapmazlar(istisnası bir tektir o da Sharp tır!!)
--Düzeltme yapayım o zaman;Avrupa operasyonları Philips ler olarak demek daha doğru olacaktır! ------------------- LPL panel ve TV olarak>>tekrar Philips;USA pazarında ciddi olmasada,iyi seviyelere gelmeye başlamıştır>>çünkü eskiden fiyatları aşırı yüksekti ve en kaliteli mallar bile normal fiyatlara satılırken Philips sadece vitrinlerede kalıyordu,bu sebebten ilk zamanlar ve çok kısa süre öncesine kadarda montaj panellerle(toplama) USA pazarında tutunmak istiyordu;zaten LG ile olan evlilikte bundan dolayıdır! Panel bir TV de en önemli ve pahalı parçadır,paneli üretemeyenin sıkıntısı 2 kat daha fazladır! LG ye teknloloji desteği+finansman veren Philips karşılığında paneli istediği fiyata elde etmiştir+ortak yeni bir tesiste kurdular,Philips maliyetleri bugün Türkiye de bile ayağı yere daha iyi basan fiyatlarla yansımıştır.....
Şişli mmm migrodts birtane kalmıştı ben aldım çokta memnumum üstelik 3 yıldır plazma satan bir elektornmik markette çalışıyorum kıyaslama şansım çok fazla ve kesınlikle fiyat persorfmas çok çok iyi.
2 sorum var yanıtlayana bol dua edecem.. 1. digitürk kutuma philips scartla bagladım görüntüde dalgalanma oluyor özellikle kanal geçişlerinde siyah ekranda dalgalanma çok bariz görüntü netligide kötü dsmarta bagladım bu sorun yoktu ... ev sinema sistemimdede o dalgalanma yok (aynı scart kablo ile baglamama ragmen) 2. ev sinema sistemimin subwooferunu bağladım ses menusunden subwofuru açık hale getirdim ama subwofırdan ses seda yok (uguldamada yok) ses gelmiyor.. bu aktif subwofur olayı nedir.. 25 watt lık bir subwofur acaba wattımı çok geliyor...
yanıtlayanın ölmüşlerine dua edilir... :)
Herşeyi güzede dediğiniz gibi DT de dalgalanma var. Farklı scart kablosu denedim biraz düzeldi sanki. Altın uçlu kaliteli bir scart kablosu kullanırsak belki büyük ölçüde düzelebilir.
slm dostlar artık bende bir seg 106 plazma sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum. TV yi almamda bu kulüpte yazılanların çok etkisi oldu.TV yi kurduktan sonra olumlu düşünce sahiplerine gerçekten hak verdim.Uzun yıllar CRT tv kullanıcısı olarak panel tv lerin yabancısıyım. İlk izlenimlerim olumlu fakat TV yi açıp kapatırken çıt diye bir ses duyuyorum.Bu normal midir??Yoksa servis çağırıp rapor mu tutturmalıyım Yardımcı olur musunuz SAYGILAR