arkadaşlar plazma paneller ve teknolojileri birbirine yakındır. dünyada 4 üretici firma var bütün markalar bu panelleri kullanıyor. phılıps de lg panel, seg samsung panel kullanıyormuş. bu gün böyledir yarın başka bir firmayla anlaşır onların panelini kullanırlar. aynı özellikteki panellerin elektrik tüketimleri de aynı yada birbirine çok yakındır. ama firmalar bazen farklı değerler yazıyorlar bu rakamları kafanıza pek takmayın. güç tüketimi markaya göre değil panel özelliğine göre değişir. vestel servisine gelince ya adam hiçbir şey bilmiyor, yada sallamış. çünkü yukarıda söylediğim vestel firması vestel ve regal'e montaj parası verdiği halde seg ve watson markaları için servislere montaj parası vermiyor. vestel firması o servisin bu lafını duysa oyar adamı. bu mallar kötüymüş de 1400 ytl ye satılan vestel marka daha eski teknoloji olan 800:1 kotraslı lcd ler dahamı iyiymiş. vestel birçok avrupa ülkesine değişik isimler altında üretim ve ihracat yaptığı gibi bazı çok tanınmış markalara da fason üretim yapıyor. üstelik bu mallar yurtdışına ihraç edildiği için onların standartlarına göre imal edilme zorunluluğu olduğundan burdaki vestellerden bile daha kaliteli olma ihtimali var. arkadaşlar plazma ve lcd ileri teknoloji ürünü olduğu için kaliteli, kalitesiz üretim diye bir şey olmaz. panelin 1. kalitesi,2.kalitesi yoktur. içierisindeki kullanılan kartlarda çoğunlukla aynı. ancak ucuza maletmek için belki biraz eski teknoloji panel kullanır. malı alırken teknik özelliklerini okuduğunuz için zaten değerlendirirsiniz. birde elektrik sarfiyatı konusuna açıklık getirelim. etikette yazan maksimum güç olan gücün tamamını kullanmak şartıyla 250 watt ise 4 saatte 1000 watt yani 1 kilowatt; 315 watt ise yaklaşık 3 saatte 1 kilowatt elektrik tüketir. bununda bedeli yaklaşık 0.16 ytl yani 160 bin liaradır
yazıda geçen-panelin 1.kalitesi,2.kalitesi yoktur.bölümüne katılmıyorum.farklar olmasa fiyatları aynı olurdu. sıfır hata ile üretilmiş paneller ve ufak tefek hatalarla üretilmiş paneller olduğunuda düşünüyorum. tüm panel üreticilerinin tıpatıp aynı teknoloji ve malzeme kullanmadığınada eminim. yani kısaca panel var, panel var. edit:alt satır ilave.
quote:
Orjinalden alıntı: fabialife
arkadaşlar plazma paneller ve teknolojileri birbirine yakındır. dünyada 4 üretici firma var bütün markalar bu panelleri kullanıyor. phılıps de lg panel, seg samsung panel kullanıyormuş. bu gün böyledir yarın başka bir firmayla anlaşır onların panelini kullanırlar. aynı özellikteki panellerin elektrik tüketimleri de aynı yada birbirine çok yakındır. ama firmalar bazen farklı değerler yazıyorlar bu rakamları kafanıza pek takmayın. güç tüketimi markaya göre değil panel özelliğine göre değişir. vestel servisine gelince ya adam hiçbir şey bilmiyor, yada sallamış. çünkü yukarıda söylediğim vestel firması vestel ve regal'e montaj parası verdiği halde seg ve watson markaları için servislere montaj parası vermiyor. vestel firması o servisin bu lafını duysa oyar adamı. bu mallar kötüymüş de 1400 ytl ye satılan vestel marka daha eski teknoloji olan 800:1 kotraslı lcd ler dahamı iyiymiş. vestel birçok avrupa ülkesine değişik isimler altında üretim ve ihracat yaptığı gibi bazı çok tanınmış markalara da fason üretim yapıyor. üstelik bu mallar yurtdışına ihraç edildiği için onların standartlarına göre imal edilme zorunluluğu olduğundan burdaki vestellerden bile daha kaliteli olma ihtimali var. arkadaşlar plazma ve lcd ileri teknoloji ürünü olduğu için kaliteli, kalitesiz üretim diye bir şey olmaz. panelin 1. kalitesi,2.kalitesi yoktur. içierisindeki kullanılan kartlarda çoğunlukla aynı. ancak ucuza maletmek için belki biraz eski teknoloji panel kullanır. malı alırken teknik özelliklerini okuduğunuz için zaten değerlendirirsiniz. birde elektrik sarfiyatı konusuna açıklık getirelim. etikette yazan maksimum güç olan gücün tamamını kullanmak şartıyla 250 watt ise 4 saatte 1000 watt yani 1 kilowatt; 315 watt ise yaklaşık 3 saatte 1 kilowatt elektrik tüketir. bununda bedeli yaklaşık 0.16 ytl yani 160 bin liaradır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görece -- 17 Aralık 2007; 15:03:52 >
yazıda geçen-panelin 1.kalitesi,2.kalitesi yoktur.bölümüne katılmıyorum.farklar olmasa fiyatları aynı olurdu. sıfır hata ile üretilmiş paneller ve ufak tefek hatalarla üretilmiş paneller olduğunuda düşünüyorum. tüm panel üreticilerinin tıpatıp aynı teknoloji ve malzeme kullanmadığınada eminim. yani kısaca panel var, panel var.
sevgili arkadaşım, birincisi lcd, plazma panellerde uluslararası bir kabul edilebilir standart vardır onun dışındakiler kullanılamaz. tabiki firmalar tıpatıp aynı malmemeyi kullanmazlar çünkü firmalara göre dizayn ve teknik özellikler farklılık gösterir. bazı firmalar patentlerini aldıkları kendi buluşları kullanıyorlar. ancak tüm firmalar dünyadaki sayılı olan panel üreticilerinin panellerini kullanıyor. kimi firma sıfır piksel hatalı ekran garantisi verir fiatını yükseltir, kimisi ise belirlenen ve mahsuru olmayan sınırlarda garanti verir fiatı daha makul olur. ikincisi ben vestel servisinin aptalca bir lafı üzerine yukarıdaki yazıyı yazdım. aynı tv çok daha yüksek fiata vestel marka olarakta satılıyor. tv nin önünde vestel yazınca kaliteli, seg yazınca kalitesiz mi oluyor. üçüncüsü bu bir pazarlama stratejisi bu plazmaların normal satış fiatları 2000 ytl civarında idi. şu anda kampanya yapmışlar migrosta 1400, metroda 1500-1600 civarında. dördüncüsü bazıları mal satar bazıları marka. sony dünya markası değilmi.? evet ama tv lerine bak teknoloji olarak çok geriden gelir ve fiatları diğerlerinden daha pahalıdır. yani benim için plazma ve lcd de sony yarım samsung etmez. kimileri markaya para verir kimileri de fiat/performans oranına bakar. ben aynı yada çok yakın özellik ve kalitedeki malı piyasanın yarı fiatına alabiliyorsam ve bu mal benim işimi görüyorsa önündeki yazan markanın hiç önemi yok. piyasada her konuda fason üretim yaptırıp kendi marka etiketlerini koyarak 3 katı fiata satılan o kadar mal varki. fason üreten firma ile ürettiren firmanın malları tıpatıp aynı tek fark etiketleri ama fiatları 2-3 katı
lcd ve plazma panellerde uluslar arası kabul edilebilen standardı kim denetliyor ve kim uyguluyor. ne paneller montaj yapılıp piyasaya veriliyor.türk firmalar en başta bu sorunlu ve standart altındaki panelleri tercih ediyor.imalatçılar ucuz panelleri ithalatçılar defolu malları bize kakalıyor. sebep sadece fiyat(ucuz olması)ve daha çok kazanmaktır.
ARKADAŞLAR YA Bİ CEVAP VERİNN YARDIM EDİNN
Sayın mc-7;
Eğer PC kullanıyorsanız teknosa'ya gidip iki ucu erkek olan bir VGA kablo alıyorsunuz(Hama marka,2 metre 37 ytl) Sonrada pc'nin monitör çıkışı ile tv vga girişine bağlıyorsunuz.Tv menü tuşunu kullanarak tv çıkışını PC MODUNA ALIYORSUNUZ.ve karşınızda 1024*768 lik 1:1 görüntü oluyor.Gerekli codecler yüklüysede Bs playerden güzelce film seyrediyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedekaan -- 17 Aralık 2007; 16:50:58 >
Bu tüketim değerlerine baya takıldınız, panel aynı olduktan sonra tüketim değerleri de aynı; işte size cevap Samsung en yeni plazması, İngiltere samsung sitesinden açın özelliklerine bakın
Yanlış görmediniz 380 W, bu plazmayı alacak olsanız 380 w dikkatinizi çekermiydi, "Haaayııır" , Zaten 2750 ytl vermiş olacaksınız (bkz. ****de) sarfiyata bakan kim......
Aradaki fiyat farkı 1360 ytl nerdeyse bir plazma daha alacaksınız, Eeeee bu parayada --> elektrik tüketimi bedavaya geliyor demektir....
Birde tabiki "plazma" plazmadır, tabiki görüntü kalitesi iyi olacak yeterki "kaynak iyi" olsun, her zaman için LCD den iyidir.....
Geçen yılı hatırlatırım dünya kupası için yılın bu zamanı en dandirik "HD ready" bile olmayan panelleri daha pahalıya ittiriyorlardı....