Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: MİGROSTA SEG 106 PLAZMA 1390/12

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: MİGROSTA SEG 106 PLAZMA 1390/12 Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
TuzsuzDELiBEKiR

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 10:34:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Goruntu kaynagi degisiyor deseniz (ext-1 ext-2 pc vs yani) olur ama, uydu izler iken kanal degisimi uydu alicinizla alakalidir, TV nin uydu alicisini etkileyerek kanal degistirmesine neden olmasi pek mumkun degil sanirim ...

TV yi acma dugmesi bastiginizda ya da bu dugme On durumunda iken fisi taktiginizda-elektrik geldiginde cihaz stand by da acilir yani mavi isik yanar ve bekler ... normali budur ... sanirim TV nizde bir problem mevcut, bastan beri boyle miydi ?
xxm

23 Şubat 2008; 10:47:14 

quote:

Orjinalden alıntı: xxm

1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

cihazımı servis götürdü ve birgün sonra beni telefonla aradılar tamirin mümkün olmadığını yenisini göndereceklerini söylediler,bakalım bekliyoruz.

signore

23 Şubat 2008; 13:30:12 

Tv'yi teslim aldım ve PC bağlantısı ile ilgili bir sorum/sorunum var.

VGA (PC) bağlantısı ile hem Nvidia 7600GS ekran kartlı HTPC ile hem de dizüstü bilgisayar ile SEG Plazma Tv'yi "Analog" monitör olarak tanıyor; oysa Vestel 37" Lcd Tv'yi "Vestel 37" Lcd" olarak tanıyor.

Seg Plazma'yı "Analog" olarak tanıdığı için, neredeyse "S-Video" bağlantısı diyeceğim kadar kötü bir görüntü veriyor; çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı, 60 ve 85Hz ile denedim, ancak sonuçta hiçbir değişme yok. Zaten masaüstüne bakmak bile yeterli, yazılar ve görüntü titriyor.

Siz VGA üzerinden PC bağlantısı ile nasıl sonuçlar elde ettiniz ? Ekran kartı ayar menüsünde Tv'yi bulabiliyor mu SEG Tv vb. şekilde ?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

butonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
myazgan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Şubat 2008; 14:10:16 

quote:

quote:

1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

cihazımı servis götürdü ve birgün sonra beni telefonla aradılar tamirin mümkün olmadığını yenisini göndereceklerini söylediler,bakalım bekliyoruz.

güzel haber.
umarım yeni gelecek olan tv de bir sıkıntı yaşamassın..
edit :yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myazgan -- 24 Şubat 2008; 13:10:23 >

Amd x2 4000 + Msi K9n Ultra + Corsair xms2 2*1 GB 675 MHZ
Samsung 160*2 Sata-2 Ncq HDD + Seagate 320 Sata-2 Ncq HDD
witchkingkene

23 Şubat 2008; 14:45:49 

quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Goruntu kaynagi degisiyor deseniz (ext-1 ext-2 pc vs yani) olur ama, uydu izler iken kanal degisimi uydu alicinizla alakalidir, TV nin uydu alicisini etkileyerek kanal degistirmesine neden olmasi pek mumkun degil sanirim ...

TV yi acma dugmesi bastiginizda ya da bu dugme On durumunda iken fisi taktiginizda-elektrik geldiginde cihaz stand by da acilir yani mavi isik yanar ve bekler ... normali budur ... sanirim TV nizde bir problem mevcut, bastan beri boyle miydi ?

plazmadan görüntü değişiyor sağ üstte 2_ _ _ diye bir işaret çıkıyor ve ekran mavi oluyor.

hatırladığım kadarıyla en baştan beri sadece kumandadan kapatma tuşuna bastığımda stand by bekliyor. elektrikleri kesip açtığımda tv kendiliğinden açılıyor. Ayarlarla da pek oynamadım sadece burn-in özelliğini açtım ve renklerle oynadım biraz okadar. 2 hafta süresi p.tesi doluyor son 1 günüm var geri iadem için dediğinize göre. sizce ne yapmalıyım?

plcmn

23 Şubat 2008; 14:49:02 

quote:

Orjinalden alıntı: signore

VGA (PC) bağlantısı ile hem Nvidia 7600GS ekran kartlı HTPC ile hem de dizüstü bilgisayar ile SEG Plazma Tv'yi "Analog" monitör olarak tanıyor; oysa Vestel 37" Lcd Tv'yi "Vestel 37" Lcd" olarak tanıyor.

Seg Plazma'yı "Analog" olarak tanıdığı için, neredeyse "S-Video" bağlantısı diyeceğim kadar kötü bir görüntü veriyor; çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı, 60 ve 85Hz ile denedim, ancak sonuçta hiçbir değişme yok. Zaten masaüstüne bakmak bile yeterli, yazılar ve görüntü titriyor.

Siz VGA üzerinden PC bağlantısı ile nasıl sonuçlar elde ettiniz ? Ekran kartı ayar menüsünde Tv'yi bulabiliyor mu SEG Tv vb. şekilde ?

Açıkçası, daha önce paylaştığım gibi notebook çıkışı ile masaüstü simgeler iyi, Bir lcd panel kadar net görüntü almak hiçbir plazma için sözkonusu değil zaten. Sadece parlama problemi var.

Zamanın varsa, her şey gelir geçer,
Her şeyin varsa, zamanın gelir geçer
signore

23 Şubat 2008; 15:37:04 

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
quote:

Orjinalden alıntı: signore

Açıkçası, daha önce paylaştığım gibi notebook çıkışı ile masaüstü simgeler iyi, Bir lcd panel kadar net görüntü almak hiçbir plazma için sözkonusu değil zaten. Sadece parlama problemi var.

1) Peki masaüstü simgelere, yazılara baktığınız zaman bir titreme var mı, çok yakından baktığınız zaman ? Ben 60-70-75-85Hz denedim, hepsinde aynı titreme var.

2) Ayrıca, dizüstü bilgisayarda belki menüde gözükmüyor olabilir, masaüstü bilgisayara VGA üzerinden bağlantı yapıldığında, Seg Plazma'yı ekran kartı algılıyor mu ? Bende "Analog Monitör" olarak gözüküyor.

3) Diğer bir konuda, source (kaynak) olarak PC seçtiğim anda, zemin kalitesi bozuluyor; ekranda görüntü yokken bile yeşil kırmızı noktalar beliriyor, sizde böyle bir durum var mı ?

gezzgin

23 Şubat 2008; 17:45:57 

Next star 2000cx super plus uydu recevier imi aldım. plazmama komponent cıkısından bagladım. Görüntü süper. Almayı düşünen arkadaslara

önerim next alıcaksanız scart cıkısından kullanmayın. Ben denedim görüntüden hiç memnun kalmadım. Ama komponent cıkışı gayet iyi.

Elektrik faturası kafasına takılan arkadaşlar ben test ettim. Günde 3 saat kadar kullanıcak olursanız ayda faturanıza 4.50 Ytl kadar yansıyacak.

Çok yakında çektiğim resimleri burdan sizlerle paylaşırım.

plcmn

23 Şubat 2008; 17:54:15 

Notebookun VGA çıkışı Desktop gibi algılamadığı için maalesef böyle bir bilgi veremem.
Ancak 1024*768@85 hz de kaliteli bir görüntü mümkün. Çook hafif bir titreme yakından bakılınca var, evet..
Zemindeki yeşil kırmızı noktalar meselesini biraz daha açarsanız iyi olur çünkü bu tür birşeye dikkat etmedim.

Zamanın varsa, her şey gelir geçer,
Her şeyin varsa, zamanın gelir geçer
signore

23 Şubat 2008; 18:12:05 

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
Notebookun VGA çıkışı Desktop gibi algılamadığı için maalesef böyle bir bilgi veremem.
Ancak 1024*768@85 hz de kaliteli bir görüntü mümkün. Çook hafif bir titreme yakından bakılınca var, evet..
Zemindeki yeşil kırmızı noktalar meselesini biraz daha açarsanız iyi olur çünkü bu tür birşeye dikkat etmedim.

Zemindeki yeşil-kırmızı noktaları şöyle açmaya çalışayım.
Ekrana 20-25 cm. mesafeden bakarken, source (kaynak) olarak PC seçildiğinde, ekranın siyahlığı kayboluyor ve zeminde bir dalgalanma görüntüsü oluyor; bu dalgalanmaya dikkatli bakarsanız dans eden kırmızı-yeşil vb. noktalar görünüyor. Tabi uzaktan bakınca farkedilmiyor.

Şimdi DVI-HDMI kablo almaya gidiyorum; bir de öyle deneyeceğim.

ctrl_alt_del

23 Şubat 2008; 19:45:01