Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: MİGROSTA SEG 106 PLAZMA 1390/12

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: MİGROSTA SEG 106 PLAZMA 1390/12 Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
REM1903

14 Şubat 2008; 21:19:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

14/02/08

Seg Plazmaların Görüldüğü Son Yer Betlikdüzü 5M Migros

Ürün Kaliteli Duruyor..Hatta Cihazın az önündeki ünlü bir marka ile aynı dvd yi oynatmalarına sağmen SEG in kalitesi daha güzeldi..

Bu Alemde Çarşı,Herkese Karşı...
signore

15 Şubat 2008; 0:35:57 

quote:

Orjinalden alıntı: REM1903
14/02/08

Seg Plazmaların Görüldüğü Son Yer Betlikdüzü 5M Migros

Ürün Kaliteli Duruyor..Hatta Cihazın az önündeki ünlü bir marka ile aynı dvd yi oynatmalarına sağmen SEG in kalitesi daha güzeldi..

Gördüğünüz SEG, yukarıdaki Vestel'in karşılığı olarak dahili hoparlör içeren ve özellikli model midir ?
Öyle ise, stoklarında var mıydı, bilginiz var mı ?
Teşekkürler.

Forum Kuralları _|_ İmza Kuralları _|_ Şikayet Et Butonu _|_ Nick Değişimi _|_ SMS Onay Sistemi _|_ Öneri ve Şikayetleriniz

Kullanıcı adım "sinyore" olarak telafuz edilir.
teknoloji danışmanı

15 Şubat 2008; 1:32:01 

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL İHTİYACIM OLAN BİŞEY VAR BİLENLER ORTALAMA FİYATIYLA YAZARSA İYİ OLUR.
HDMI I OLAN Bİ LCD VAR BUNU PC YE BAĞLAYACAĞIM HDMI-DVI KABLO KULLANACAĞIM FAKAT PC DE DVI YOK O KABLONUN UCUNA TAKACAĞIM DVI-VGA ÇEVİRİCİSİNİN FİYATI NEDİR NERDE BULUNUR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

uniwarp

15 Şubat 2008; 5:04:53 

Bimel'den 2m kablo olarak (bir ucu HDMI bir ucu DVI) 16-17 liraya aldım. X1900XT ve 8800GT kullanarak Toshiba LCD TV ile kusursuz 1920x1080 görüntü aldım, oyun oynadım vs.

edit : Ankara'da bulan arkadaşlar nerede bulduklarını yazarlarsa sevinirim kendi gözümle görmek istiyorum görüntüsünü almadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniwarp -- 15 Şubat 2008; 5:10:28 >

signore

15 Şubat 2008; 8:54:59 

quote:

Orjinalden alıntı: teknoloji danışmanı
ARKADAŞLAR ÇOK ACİL İHTİYACIM OLAN BİŞEY VAR BİLENLER ORTALAMA FİYATIYLA YAZARSA İYİ OLUR.
HDMI I OLAN Bİ LCD VAR BUNU PC YE BAĞLAYACAĞIM HDMI-DVI KABLO KULLANACAĞIM FAKAT PC DE DVI YOK O KABLONUN UCUNA TAKACAĞIM DVI-VGA ÇEVİRİCİSİNİN FİYATI NEDİR NERDE BULUNUR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

quote:

Orjinalden alıntı: uniwarp
Bimel'den 2m kablo olarak (bir ucu HDMI bir ucu DVI) 16-17 liraya aldım. X1900XT ve 8800GT kullanarak Toshiba LCD TV ile kusursuz 1920x1080 görüntü aldım, oyun oynadım vs.
edit : Ankara'da bulan arkadaşlar nerede bulduklarını yazarlarsa sevinirim kendi gözümle görmek istiyorum görüntüsünü almadan önce.

Arkadaşın yapmak istediği, önce VGA-DVI dönüşümü, ondan sonra DVI-HDMI dönüşümü. Daha önce böyle bir bağlantı yapanı duymadım. Bu durum, doğrudan DVI-HDMI dönüşümünden çok farklı.

Öncelikle, Lcd Tv modelinizi bilmiyorum ama, güncel bir model ise VGA bağlantı üzerinden 1:1 pixelmapping destekleyebilir. Yani HD READY Lcd Tv ise 1360x768 veya 1366x768 çözünürlük verme ihtimali vardır. Böyle olursa, doğrudan VGA-VGA kablo ile bağlarsınız. Ayrıca eğer amacınız sunum vb. yapmaksa, yani monitör gibi kullamayıp, keyif için film vb. izlemeyecekseniz, VGA üzerinden 1280x720 almanız da bence çok makbuldur, yine HDMI dönüşümüne gerek kalmaz.

Yine de dönüşüm ile ilgili olarak, önce bir VGA-DVI adaptörüne ihtiyacıız var; ekran kartlarının içinden çıkar ve Yazıcıoğlu'nda kaça tuttururlarsa satarlar. Bir de DVı-HDMI kablo almanız gerekir, arkadaşın yukarıda söylediği... Ben bu şekilde aldığım VGA-DVI dönüştürücü ile DVI girişli Vestel Lcd Tv'imden görüntü alamamıştım. Bu durum sanıyorum benim Lcd Tv'min DVI girişinin DVI-D olmasından kaynaklanıyor, yani analog sinyal kabul etmiyor.

Ara bilgi, DVI bağlantının 3 çeşidi vardır. DVI-A (sadece analog), DVD-D (sadece dijital), DVI-I (dijital ve analog beraber). DVI-I ile en sağdaki 4 pin analog sinyal taşır.

Sonuç olarak, VGA > DVI > HDMI dönüşümü yapan birisini bulabilir misiniz bilmiyorum; aceleniz varsa mümkünse açık kablo/dönüştürücüyü iade şartıyla satın almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Şubat 2008; 9:41:35 >

Forum Kuralları _|_ İmza Kuralları _|_ Şikayet Et Butonu _|_ Nick Değişimi _|_ SMS Onay Sistemi _|_ Öneri ve Şikayetleriniz

ciaagent

15 Şubat 2008; 13:12:54 

seg 106 plazma beylikdüzü migrosta var 1390 ve 12 taksit yapıyorlar hoparlörlü modelini satıyorlar. aynısının regal marka olanı var 1990 a. sadece seg yazan yerinde regal yazıyor

asus p4p8x-p43.2ghz -2048mb ram-160gbsamsung sata+80gb seagate ide-abit 256mb 9600xt vio-aopen fsp400w
Bomanti

15 Şubat 2008; 14:39:21 

Arkadaşlar bu plazmayı bilgisayara bağlamak için şu kablodan mı almamız gerekiyor?
http://urun.gittigidiyor.com/VGA-erkek-erkek-kablo-15-pin-10-metre_W0QQidZZ5349781

Birde buna sepha yaptırtmak istoyorum.Sephanın yerden yuksekliği kaç cm olmalı

Son sorum bilgisayardan film izlediğimiz zmn 1280x720 çözünürlüğündeki filmleri nasıl oynatacak (yazılanlara göre ve kitapçığa göre vga bağlantısında 1024x768
destekliyor)

Cevaplarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 15 Şubat 2008; 16:17:44 >

rain67

15 Şubat 2008; 15:01:09 

selam ... dvi hdmi ile bağlamak isteyenler arkadaşlar ben denedim net bir görüntü ve çözünürlük alamadım vga olarak bağladım 2 farklı ekran kartım vardı o yüzden vga gibi olmadı 1:1 pixlemappign maalesef yok .. yada benim cihazlarda bir sorun var ... almak isteyen arkadaşların dikkatine...

Hyundai Elentra 1996 1.8 OV
REM1903

15 Şubat 2008; 18:48:31 

Bu Akşam Migrosa Uğrıcam eve giderken..Bakalım Hoşumuza giderse vede kalmışsa Alacağız inş bir tane 106 ekran seg plazma :D

signore

15 Şubat 2008; 19:03:10 

quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti
1) Arkadaşlar bu plazmayı bilgisayara bağlamak için şu kablodan mı almamız gerekiyor?
http://urun.gittigidiyor.com/VGA-erkek-erkek-kablo-15-pin-10-metre_W0QQidZZ5349781

2) Birde buna sepha yaptırtmak istoyorum.Sephanın yerden yuksekliği kaç cm olmalı

3) Son sorum bilgisayardan film izlediğimiz zmn 1280x720 çözünürlüğündeki filmleri nasıl oynatacak (yazılanlara göre ve kitapçığa göre vga bağlantısında 1024x768
destekliyor)

1) Kablo doğru, 15-pin erkek-erkek VGA (D-SUB) kablo.

2) Genelde oturduğunuz zaman Tv'nin orta noktasının göz hizasında olması söylenir, buna göre hesaplayabilirsiniz.

3) Masaüstü çözünürlüğü 1024x768 olunca, 1280x720'lik videoyu otomatik olarak 1024x768'e sığdıracak; yani aslında 1280x720'lik videoyu 1024x576 gibi izleyeceksiniz.

Not : Bu arada, 3.maddede yaptığım açıklama işin teorik açıklaması. Buna göre 1280x720'lik video 1366x768'lik Lcd Tv'de tam ekran olurken, 1024x768'lik Plazma'da altta ve üstte siyah bant kalması gerekir. Bu siyah bantlar kalıyor mu ?

quote:

Orjinalden alıntı: rain67
selam ... dvi hdmi ile bağlamak isteyenler arkadaşlar ben denedim net bir görüntü ve çözünürlük alamadım vga olarak bağladım 2 farklı ekran kartım vardı o yüzden vga gibi olmadı 1:1 pixlemappign maalesef yok .. yada benim cihazlarda bir sorun var ... almak isteyen arkadaşların dikkatine...

DVI-HDMI dönüşümü pixelmapping yeteneğini etkiliyor olabilir. Gerçi böyle bir konu açmıştım ve genelde etkilemediği söylenmişti ama, HDMI-HDMI deneyip ondan sonra pixelmapping yok demek daha iyi olur sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Şubat 2008; 19:02:40 >

haluksengul

15 Şubat 2008; 23:18:02 

Arkadaşlar Migros şimdide Panasonic Plazma 37' satılmaya başladı bizim SEG leri aldığımız fiyata (sıcak fırsatlada eklenmiş)
ne dersiniz rakip olabilirmi????

http://forum.donanimhaber.com/m_21187787/tm.htm

signore

15 Şubat 2008; 23:36:02 

quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul
Arkadaşlar Migros şimdide Panasonic Plazma 37' satılmaya başladı bizim SEG leri aldığımız fiyata (sıcak fırsatlada eklenmiş)
ne dersiniz rakip olabilirmi????

http://forum.donanimhaber.com/m_21187787/tm.htm

Pek de aynı fiyat sayılmaz aslında; hem %7-8 daha pahalı, hem de 12 cm. daha küçük.

Ancak yine de Panasonic olması ile aklı çelmiyor değil, özellikle izleme mesafesi yakın olanlar 37" düşünebilir.

Bir de PC girişi olmadığından bahsedilmiş. HDMI vardır tabi ama, sıradan notebook ile görüntü aktarmak sorun olabilir.

REM1903

15 Şubat 2008; 23:36:33 

Evet gördüm Bugün panasonic i de..Ama 37 yerine 42 olan SEG aldım..
Hyundai 42 1599...

SEG Gayet Hoş Duruyor..ayarlarınıda tam yaptığım zaman süper olcak.Kullanma klavuzunu iyice okumam lazım..