Şimdi Ara

DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
438
Cevap
29
Favori
540.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar doğalgaz çektirdik. kombi normal çalışıyor ama 3-4 günde su basıncını gösteren gösterge 1'in altına düşTÜ. bu normal mi. yani su kaybı oluyor.3 gün çok normaldi hafifi 1,5'un altındaydı ama bugün eve geldim nerdeyse sıfıra gelmişti.ben de altındaki vanadan su ilave ettim.ama bu normal mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BROTHER55 -- 7 Aralık 2007; 22:12:12 >



  • Evet değerli arkadaşlar,

    Demirdöküm Sargon kombide son 3 gündür basınç azalması nedeniyle arızaya geçiyor ve sürekli su takviyesi yapmak zorunda kalıyordum. Daha önce bakımını yaptırmak için çağırdığım servisin teknik bilgi ve altyapısının yetersiz olması ve de garantinin bitmiş olmasından ötürü takım çantamı alarak kombiye daldım.

    NOT\UYARI : BURADA TARAFIMDAN YAPILAN İŞLEMLER TAVSİYE-YARDIM AMAÇLIDIR.YAZDIĞIM YAZILARDAN YOLA ÇIKARAK KOMBİSİNİ BOZABİLECEK VEYA DAHA VAHİMİ KENDİNE ZARAR VEREBİLECEK KİŞİLERDEN SORUMLU DEĞİLİM. İYİ BİR MEKANİK VE ORTA DERECEDE ELEKTRONİK BİLGİM VE BU YAŞIMA KADAR YAPMIŞ OLDUĞUM TÜRLÜ TAMİR IVIR ZIVIR İŞLERDEN KAZANDIĞIM DENEYİMİM BULUNMAKTADIR.

    Tamir olayını baştan sona fotoğraflayamadığım için kusra bakmayın. Kombinin içinin nasıl açıldığını es geçerekten direk tamir kısmına geçiyorum.

    1-Kombinin kalorifer devresindeki tüm vanalar-musluklar ( tesisatçı ne taktıysa artık ) kapatılır.Kombi ilk olarak kendi düğmesinden sonra elektrik şalterinden ve gaz vanasından kapatılır
    2-kalorifer dönüş vana-musluğunun üstündeki filitre sökülerek temizliği yapılır bu arada kombinin içinde bulunan su da biraz boşalmış olur.
    3-Bütün marka ve modellerde farklı olan ama bakınca anlaşılan genleşme tankı sökülür.Resimde Kombinin sol sac plakasıda yer darlığı nedeniyle sökülmüştür ( Demirdöküm Sargon da genleşme tankının sibobu fotoğrafta da işaretlendiği üzere elin yanaşabileceği bir noktada değildir )



    4-Bu kısım önemlidir.Genleşme tankının sibobuna tornavida veya benzeri birşeyle bastığınızda hava yerine su çıkıyorsa malesef tankın içinde bulunan körük\diyafram delinmiş demektir tamiri yoktur yeni tank alınmalıdır.
    Az bir hava çıkışı (Basınçsız yani minik bi pırt gibi :) ) olduysa ve akabinde çıkış olmuyorsa içerdeki hava bitmiştir,büyük bir ihtimalle sibob zamanla hava kaçırmış ve tankın havası bitmiş demektir.Benim söktüğüm modelin sibobu bildiğimiz araba sibobuydu. Komşumdan pompa alıp (Bendeki uymadı) hava bastım.



    5- Şimdi gelelim NEKADAR HAVA BASMAM GEREK sorusunun yanıtına. Siz pompayı siboba uygun bir şekilde yani sağından solundan hava kaçırmayacak şekilde takıp biraz hava basmaya başlayınca 2. maddedeki açmış olduğunuz filitreli dönüş vanasından suyun aktığını göreceksiniz. Hatta ben 4-5 kere pompa bastıktan sonra su akmayınca nooluyor orda diye göz atayım diye tankı alt üst ettim ve su akmaya başladı. Yani siz tanka hava pompaladıkça içerdeki membran genleşerek suyu tahliye edecek ve bir noktadan sonra tankta su biterek tamamen hava olacaktır.İşte sorumuzun yanıtıda burda, suyun tamamen bittiği andan itibaren 4-5 kere pompalarsanız olay tamamdır. Nitekim genleşme tankını yerinden ilk çıkardığımda epeyce ağırdı içi tamamen su doluydu ama hava bastıktan sonra tek elle kaldırılır hale geldi.İşlem bukadar basit.


    Pompanın haznesine bakarak sizin elinizdeki değişik ebat ve biçimdeki pompayla nekadar hava basmanız gerektiğini mukayese edebilmeniz açısından bu resmi de eklemiş olayım.

    6-Şimdi genleşme tankımıza hava bastık, sibobunun kaçırıp kaçırmadığını (sabun köpüğü-türk usulü tükürük) kontrol ettik ve yerine taktık. Sökmüş olduğumuz filitreyi temizledik yerine taktık.Sonra Kapatmış olduğumuz kalorifer devresinin vanalarını açtık ve kombimizi çalıştırdık.Sonra kombinin altında bulunan su ekleme musluğunu açarak kombiye yavaşca su basmaya başladık.Basıncı 1 - 1.5 bara gelince musluğu kapatın ve biraz kombinin devir daim yapmasını bekleyiniz, bu arada bağlantılarda vanalarda kaçak olup olmadığını konrtol edebilirsiniz. Herşey normal ise peteklerden hava alma işine başlayabilirsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RossoLemar -- 3 Ocak 2014; 0:51:28 >




  • Gaz basıldığı yalandır, bildiğin pompayla hava basıyorlar, 10-15 liraya bi pompa alın evinizde dursun, basınç düşünce, veya kendi kendine çok artıyorsa ;

    kombinin elektriğini sigortadan kapatın
    kombiye giden su borularındaki vanaları kapatın,
    bir kova bulun, kombinin altına tutun, kombinin içindeki su boşaltma muslugunu açın, içerdeki su kovaya boşalsın

    sonra suyu boşalttıgınız musluk açık kalsın, lavabodaki musluğu da sıcak su konumunda açık hale getirin

    sonra pompanızı genleşme tankının sibobuna güzelce yerleştirin ve başlayın pompalamaya
    kombi boşaltım muslugundan veya lavabo muslugundan su akmaya başlayacak, su akması bitinceye kadar pompalayın zaten pompalama da zorlaşacak o zaman bırakın, pompayı çıkarın...pompayı çıkardıktan sonra siboptan tısss diye sürekli hava boşalıyorsa sibopta sorun vardır, cımbız v.b. bir şeyle sibobun iğnesini aşağı doğru çekin, sibop iğnesi boşluk yapmış olabilir, bir bardakta bulaşık sabunlu suyu köpürtün, köpüğünü sibobun ucuna sürün, baloncuk yapmaması lazım....baloncuk yapıyorsa sibop iflah olmaz durumdadır, bunun çözümü nedir ? genleşme tankını mı değiştireceğiz ? hayır son şansımız sibobun ucuna bally sürmek, bally bir kaç dakikada kurur, bir kaç dakika sonra biraz daha sürün.kurumaya bırakın...sonra köpükle tekrar test edin, baloncuk yoksa sibop kapağını takın


    sonra lavabo muslugu ile kombi boşaltım muslugunu , kapatın

    dış boru vanalarını açın, kombinin suyunu 1,5 bara kadar doldurun.

    sigortayı açın

    keyfinize bakın.

    (bally kurusa da sümük gibidir, bir yıl sonra bile kolayca iz,parça bırakmadan tornavida ucu gibi bir şeyle sökülebilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 16 Şubat 2014; 14:40:21 >




  • kombim 1 aylık ariston genus modeli sürekli basınç düşüyor kaçak yok tesisattaa sıcak su soğuk suya karışıyor gibi geliyor bana bu sorunu nasıl cözebiliriz yada nasıl test edebiliriz.evin ana su vanasını kapatıyorum bataryanın soğuk suyu açtığım zaman çeşmeden su geliyor ve kombi basınçı düşüyor soğuk su kombinin sıcak suyunumu çekiyor anlamadım.
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende evimin inşaatını bitirip ilk taşındığımda benzer su eksiltme problemleri nedeni ile epey bir uğraştım.
    Ne ustalar geldi anlatamam, önce kombiciler, sonra tesisatçılar. Basınç ölçerler alıp ustalara 2 gün boyunca test yaptırdım. vanalardaki arızalar yüzünden testleri 2-3 kere yapmak zorunda kaldım. Sonunda:

    BCG Special diye bir alman yapımı ilaç buldum. Su kaçağı olan tesisatın içine konuluyor, oksijenle karşılaştığı her yerde donup kristalize oluyor ve kaçak kuçak işleri 2 günde son buluyor. Ogün bu gün rahata erdim. Bu piyasada çok duyulmamış, büyük illerde bayiliği olan bir ürün. Internette arasanız çok kolay bulursunuz. Hatta ilkinde 2 gün kaloriferi çalıştırıp sonra tesisattaki suyu boşaltmış yerine yeni su koymuşlardı. Sonradan bir arkadaşımın evine de yaptırdım, artık boşaltmıyoruz dediler. Sadece kombinin devridaim inde bulunan filitresini söküp kullanıyorsunuz o kadar. kalorifer petek dibinden kaçıranıda, borudaki kaçağıda kapıyor. bende 23 m petek var alurad marka 2 lt koymam kafi geldi. Google da aramanızı "BCG 24" diye yaparsanız hem yerli hemde yabancı sitelerde ürünü inceleyebilirsiniz. ben sanırım 2 lt sine 200 TL vermiştim. Umarım işinize yarar.
    Özelliği şöyle ;

    BCG Special


    BCG Special kalorifer sistemleri, kazanlar, boru tesisatları, radyatörler ve yet taban ısıtma sistemlerindeki günlük 400 litreye kadar su kayıplarını onarır.

    self-sealing fluid ends the problem of water leaking in pumped hot water heating systems, boilers, pipings, radiators and underfloor heating systems up to a daily loss of water of 100 Gallons (400 liters). BCG Special self-sealing fluid seals all common known plastic- and metal materials. Mixing ratio (BCG Special/water) 1:100 to 1:50
    1 Gallon container

    Nato No. 8030.12.360.1776

    Bu markanın birçok bu tipte ürünleri var, yıkıp değiştirmeye başlamadan önce bu ürünleri incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

    Selamlarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesurerol

    arkadaslar benım kombi viessman vıtopend 100..1 yıldır kullanıyorum sorunsuz ama
    ıkı uc gundur 8-9 saatte 1.5 bar dan 0.5 bara dusuyor bende devamlı yukseltıyorum
    tesısat yerden oldugu ıcın kacak olup goremıyorum acaba kacak var mıdır durup dururken kacak olur mu ?
    belkı dedıgıız gıbı genlesme tankındandır....
    ne yapmamı tavsıye edersenız servısı cagırmadan once...
    simdiden tesekkurler..

    Eğer tesisatının herhangi bir noktasında akıntı veya damlama yoksa (gizli tesisat ise kısa zaman sonra kendini belli eder zaten), bir ihtimal emniyet sübabı direk gidere bağlıysa su kaçırıyor ve siz bunu farketmiyor olabilirsiniz. Plakalı esanjörünüz delinmiş olabilir. Diğer ve genelde kaşılaşılan sorun ise genleşme tankınızın havasının bitmiş olması veya tank içersindeki diyaframın patlamış olması. Ayrıca genleşme tankınızda problem varsa kalorifer sisteminiz ısındıkca su basıncınız yükselip emniyet sübabından kendini tahliye edebilir. Genleşme tankınızda sorun olduğunu şu şekilde kontrol edebilirsiniz.
    Kombinizin üstüne yükselip arkasını görmeye çalışın. (Resimlere bakınız) Kombi arkasında kırmızı veya turuncu renkte silindrik metal bir tank göreceksiniz. Bu tankın en üstünde bildiğimiz kapaklı bir lastik sibobu göreceksiniz (bağzı modellerde alt kısımda bulunmaktadır) . Eğer anlayabilirseniz tanka kapı çalar gibi tıklayın. Tankın içersinde boşluk ifade eden bir ses duymanız ve hissetmeniz gerekir. Eğer tanka vurduğunuz zaman doluluk ve serlik hissediyorsanız tankınızın içi su dolmuştur. Vurma şeklinden bir şey anlayamadıysanız veya içinin su dolu olduğunu varsayıyorsanız ve teyit etmek istiyorsanız tank üstündeki sibop kapağını açıp sibop içindeki pime yavaşca bastırın.

    1) Tanka tıkladım içi boş gibi Siboptan da basınçlı hava geliyor (Siboba uzun süre basmayın zira hava basmanız gerekebilir). Çözüm: Tankınız sağlam tesisatınızda kaça olabilir. Eniyet sübabınız kaçırıyor ve direk gidere bağlıysa siz bunu farketmiyor olabilirsiniz. Plakalı esanjörünüzde kaçırma olabilir.
    2) Tanka tıkladım içi dolu gibi ve siboptan çok az hava çıktı ve durdu. Çözüm: Tankınızın havası bitmiş içersine tesisatınız boş iken ortalama 1 bar araba pompası ile hava basın düzelecektir. Hava bastıktan sonra sibobunuzun kaçırıp kaçırmadığını kontrol ediniz.
    3) Tanka tıkladım içi dolu gibi siboba basınca da içersinden su çıktı. Çözüm: Tankınız patlamış geçmiş olsun, bir servis çağırın.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 25 Aralık 2009; 10:51:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH
    Eğer tesisatının herhangi bir noktasında akıntı veya damlama yoksa (gizli tesisat ise kısa zaman sonra kendini belli eder zaten), bir ihtimal emniyet sübabı direk gidere bağlıysa su kaçırıyor ve siz bunu farketmiyor olabilirsiniz. Plakalı esanjörünüz delinmiş olabilir. Diğer ve genelde kaşılaşılan sorun ise genleşme tankınızın havasının bitmiş olması veya tank içersindeki diyaframın patlamış olması. Ayrıca genleşme tankınızda problem varsa kalorifer sisteminiz ısındıkca su basıncınız yükselip emniyet sübabından kendini tahliye edebilir. Genleşme tankınızda sorun olduğunu şu şekilde kontrol edebilirsiniz.
    Kombinizin üstüne yükselip arkasını görmeye çalışın. (Resimlere bakınız) Kombi arkasında kırmızı veya turuncu renkte silindrik metal bir tank göreceksiniz. Bu tankın en üstünde bildiğimiz kapaklı bir lastik sibobu göreceksiniz (bağzı modellerde alt kısımda bulunmaktadır) . Eğer anlayabilirseniz tanka kapı çalar gibi tıklayın. Tankın içersinde boşluk ifade eden bir ses duymanız ve hissetmeniz gerekir. Eğer tanka vurduğunuz zaman doluluk ve serlik hissediyorsanız tankınızın içi su dolmuştur. Vurma şeklinden bir şey anlayamadıysanız veya içinin su dolu olduğunu varsayıyorsanız ve teyit etmek istiyorsanız tank üstündeki sibop kapağını açıp sibop içindeki pime yavaşca bastırın.

    1) Tanka tıkladım içi boş gibi Siboptan da basınçlı hava geliyor (Siboba uzun süre basmayın zira hava basmanız gerekebilir). Çözüm: Tankınız sağlam tesisatınızda kaça olabilir. Eniyet sübabınız kaçırıyor ve direk gidere bağlıysa siz bunu farketmiyor olabilirsiniz. Plakalı esanjörünüzde kaçırma olabilir.
    2) Tanka tıkladım içi dolu gibi ve siboptan çok az hava çıktı ve durdu. Çözüm: Tankınızın havası bitmiş içersine tesisatınız boş iken ortalama 1 bar araba pompası ile hava basın düzelecektir. Hava bastıktan sonra sibobunuzun kaçırıp kaçırmadığını kontrol ediniz.
    3) Tanka tıkladım içi dolu gibi siboba basınca da içersinden su çıktı. Çözüm: Tankınız patlamış geçmiş olsun, bir servis çağırın...

    Mükemmel bir açıklama.
    Aylardır DD servisini ikna edemediğim bir konu idi. Servis 3 kez geldi ve her seferinde "kombinizde problem yok, tesisatınızda kesin kaçak var" diyordu. Ben de inanıp evde ciddi bir tadilat başlatmıştım. Keşke önce burayı okusaydım. 2 hafta süren kırma dökme sonucunda ne radyatör bağlantılarında ne de tesisatta/borularda hiçbir kaçak bulunamadı. Akabinde servise güvenim kırıldı ve mesleğimle hiç alakası olmayan teknik konuları kendim araştırmaya başladım, kombinin şemasını çıkardım, kılavuzunu hatmettim ama en önemlisi bu konuyu buldum.

    Son kez yine servisi aradım ve özellikle genleşme tankının havasını vb. herşeyini iyice kontrol etmesini rica ettim. Cevap yine aynı oldu; "tankta sorun yok, tesisatta kaçak var". Ben de sizin yazınızı aynen uyguladım ve genleşme tankının sübabından faşır faşır sular geldi. Herşeye rağmen, çektiğim bu kadar eziyete, maddi manevi kayıba rağmen tankın patlak olduğunu teşhis edebilmek beni çok mutlu etti.

    Teşekkürler MrSwaH.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ısıtma sorunları

    quote:

    Orijinalden alıntı: HAZAKAT

    Sorunumu cozdum. Yardımcı olması acısından yazıyorum.
    Babamla birlikte kombinin en üstünde bir Sibop bulduk. Ardından tahliye vanasını açarak petek sistemi içindeki tüm suyu boşalttık. Siboptan hava pompası ile ( bildiginiz bisiklet pompası.) hava bastık biraz kolunuz ağrıyor. Hava basma ısı zorlanmaya başlayınca yeter deyip. Sibopu kapattık. Tahliye vanasını kapattık. Petek sistemine yeniden su doldurduk ve çalıştırdık. Problemim çözüldü.

    Sorun havası biten genleşme tankıymis.

    Servisi aradığımda eve gelip bakmaları: 35 tl
    Sorun çıkarsa ki bu pompa ısını yapacak olsalar enaz bir o kadar daha alirlardi.

    Babami seviyorum. Tabiki ısı belese getirdik.

    forumu incelemiş olsaydınız zaten biz bunu her konuda paylaşıyoruz su eksiltme ve su basıncının yükselmesi sebebi olarak her zamen genleşme tankının hava basıncının düşüklüğü ihtimalini göz ardı etmemeniz gerektiğini söylüyoruz ama sizler forumu incelemeden burdan soru soruyorsunuz ve anında cevap bekliyorsunuz neyseki sorunu çözmüşsünüz kaldıki bu sorunu bahsettiğiniz bir rastantıda çözmüş olmanız cidden ilginç neyse geçmiş olsun diyelim....



    saygılar kolay gelsin......

    Forumu incelemedegimi düşünmeniz tamamen yanlış bir kanı. Ancak bunda benim cevap olarak yazmış oldugum formatın etkisi var o da olayın hikaye kısmını yazmamamdan kaynaklanıyor. Hizlica insanlara bu isin ise yaradığını anlatabilmekti.

    Ben forumu okudum ancak konu ile ilgili daha once hiçbir bilgim olmaması sebebiyle buradan öğrendiğim bilgileri kullanma konusundaki çekincemdi. babami arayıp genleşme tankında sorun olma ihtimalini anlatıp sorunun buna hava doldurarak çözülebileceğini düşünen benim ve bunu forumda sizin okumadığımı düşündüğünüz üst sayfalardan öğrendim.

    Tabii internette her türlü bilgiye yalan yanlış ulaşılabildigimiz icin bunu babamla teyid edip hayata geçirdim. Olan bu.
    İnsanlara da bakın ben de yaptım oldu dedim.


    Saygılar.




  • sonofrhye kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    1. Kombi üzerindeki basınç göstergesi kalorifer tesisatındaki basınçla ilgilidir, şebeke suyundaki basıncı göstermez,
    2. Duş haricinde sıcak ve soğuk musluk akışındaki basınç/debi nasıl? 1 dakika boyunca hem sıcak hem de soğuk su tarafından muslukları sonuna kadar açarak su biriktirin ve miktarlarını yazın...
  • ism72 İ kullanıcısına yanıt
    Genleşme tankı problemi olabilir. Kombi su eksiltme olayı olayı olmadan önce çalışırken Basıncı kaça kadar yükseliyordu, şimdi çalışırken kaç oluyor.
    Yani Normalde çalışmazken 1.5 Bar da olması gerekiyor, çalışmaya başladığında 1 bar yükselsin.. Durunca 1.5 bar da kalması gerekiyor..
    Aynı sorun bende de oluştu, Üstelik Buderus servisi yıllık bakımı sonrası, durmadan basınç düşüyordu, tekrar çağırdım, Genleşme tankınız değişmesi gerekiyor dedi, Pompa ile hava bastı gitti, sorun çözülmedi.Sonra araştırdım, hava değil Azot gazı basılması gerekiyormuş Genleşme tankına, başka bir özel servis çağırdım, Azot gazı bastık, 1.2 gibi ayarladık, şimdilik stabil çalışıyor.
    Bir deneyin.
  • resittemiz R kullanıcısına yanıt
    1. Usta genleşme tankı patlak değiştircez, pompadan da ses geliyor ama sağlam dedi. Tankı değiştirdi, pompa su kaçırdığı için çalışmadı, sağ blok değişecek elimde yok servisi çağır dedi. Tankı geri taktirdim, 2. Ustaya anlattım geldi sağ blok ve pompa değişecek dedi, kombiyi söküp dükkana götürmem lazım içini temizlicem dedi. Çok para istedi ve güven vermedi. Üstelik 1 yıl olmadı pompayı kendisi geçen kış değiştirmişti, garantiye saymadı. 3. Usta yetkili servisi çağırdım, tank ve blok sağlam sadece pompa arızalı değişecek dedi. 2 haftadır çekmediğim rezillik kalmadı, dün yetkili servis ve diğerlerinin farkını görerek sorunu çözmüş olduk. Aldığı para çok ama, özel servislerin sağlam parçaları bozuk diye değiştirip, başka kombiye sıfır diye takması kazanç açısından hem haksız(hileli) hem de kâr açısından daha çok. Tavsiyem, kazanıyorsa yetkili servis kazansın. Özelde İNSAN'A denk gelmek çok zor. Çok değerli, işini hakkıyla yapan işinin ustası abilerimi kardeşlerimi hariç tutarak yazdım, eminim onların yaptıklarından mesleklerine sürülen leke yüzünden utanç duyuyorlardır. İstedikleri parayı ben 1 ay çalışıp ekmeğimden artırarak ödeyebiliyorum. Onlar hangi vicdanları bu paraları cebine koyabiliyorlar aklım almıyor.


    Sayın rasittemiz, konuya ilginiz ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Basit bir şey ama eski tankı geri taktır demeseniz o psikolojiyle inanın aklıma bile gelmemişti. İşbilmezler kendinden o kadar emin konuşuyor ki, tankın değişmesi gerektiğini kabullenmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnevellnac1 -- 24 Ekim 2018; 10:36:5 >




  • tesisatın bir yerinden su kaçıyordur.
  • teknik servisini çağırıp yıllık bakımını yaptırırsanız büyük ihtimalle düzelecektir.. bazı kombilerde belli bir süre kullanımdan sonra yıllık bakım yapılmazsa hiçbir kaçak olmasa da basınç düşmeye başlıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

    teknik servisini çağırıp yıllık bakımını yaptırırsanız büyük ihtimalle düzelecektir.. bazı kombilerde belli bir süre kullanımdan sonra yıllık bakım yapılmazsa hiçbir kaçak olmasa da basınç düşmeye başlıyor..

    3-4 gün olmuş kombiyi taktıralı anladığım kadarıyla.

    Kaçak vardır muhakkak su eksiltmemesi lazım tesisatçınızı çağırmanızı tavsiye ederim.
  • muhtemelen tesisatınızda yada radyatör bağlantılarınızda kaçak vardır.
  • 3-4 günlük bir tesisat ise kombilerde otomatik hava tahliye vanası vardır tesisata su basarken hava kaldı ise bu havayı attığında su eksilmiş gibi basınç düşebilir

    tesisatta kaçak olabilir

    kombi içerisinde suyu daha rahat bi şekilde basabilmesi için kullanılan genleşme tankı olur o tankın havası olmayabilir veya tankın içindeki manbıran fabrikadan çıkışta yapışmış olup tankın içine su girmesini engelliyo olabilir.

    yapılması gereken peteklerin bağlantı noktalarını elle kontrol etmek sızdıran biyer varmı diye yoksa su basıp tekrar denemek ve olmassa servisi aramaktır.
  • dostum yeni kombi sisteminde ilk başlarda böyle sorunlar olabilir en son peteğe otomatik hava alma vanası gibi bişi takılır sistemin içindeki hava döner döner o vanaya gelince otomatik olarak atılır basınç bu yüzden düşmüş olabilir düşük ısıdaki basınçla yüksek ısıdaki basınç bir olmuyor yani bizde öyle 40 derecede felan çalıştırdığımızda 1.5 oluyo yüksek ısıda 55 derecede çalıştırdığımızda 1.5 geçiyor ikiye biraz yaklaşıyor sisteme 1.5 oluncaya kadar su verin tekrar düşerse mutlaka kaçak vardır boruların kaynak yerleri açıktaysa eğer bi bakın derim petek vanaları dirsekleri ek yerleri kontrol edin derim saygılar
  • benimde ayni model kombim vardi ve ayni sorunlari veriyodu!!... bir arkadasim immergas kombileri tavsiye etti ve cidden inanilmaz bir servis sagliyolar.. web sitelerine girip basvuru formu dolduruyosunuz(www.immergas.com.tr ) ve aninda eve gelip bana en uygun kombiyi onerdiler ve eski kombimi iade edip immergas a gectim ve cok mutluyum ve hic bi sekilde sorun cikarmadi...
  • kombide ana vanayı kapattığım halde bataryanın soğuk su çeşmesinde neden su gelirki ve basınçda tabiki düşüyor tesisatta hatalı döşeme olabilirmi ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.