Şimdi Ara

## Divx 6.8 ile Gelişmiş Çok Çekirdekli İşlemci Desteği ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Divx 6.8 ile Gelişmiş Çok Çekirdekli İşlemci Desteği ##


    Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn kod adlı yeni işlemcileri sahip oldukları 47 adet ek SSE4 komutu ile özellikle çoklu ortam uygulamalarında ciddi performans artışı sağlamayı hedefliyorlar ki bu avantajların görüleceği noktalardan biri de DivX olacak. Konumuza geri dönersek DivX'in yayınlanan yeni kodek sürümü v6.8 ile çok çekirdekli işlemcilere yönelik olarak ciddi bir geliştirme sağlandığı ve paralelinde destek sunulduğu ifade ediliyor. DivX for Widows pack adı altında paket olarak sunulan uygulama dahilinde oynatıcı, dönüştürücü ve web oynatıcı uygulamaları da paket ile gelmekte. Yüksek tanımlı videoların çözümlenmesine yönelik olarak ciddi hız kazandıracak çok çekirdekli işlemci desteğinin yanı sıra görüntü iyileştirici ek özellikler ile 1080p çözünürlüğünde yüksek tanımlı (HD) video encode edebilmek te DivX 6.8 ile artık daha da kolay. Biri ücretsiz olan standart versiyon diğeri de 20$ olan Pro versiyonu olmak üzere toplam 2 modeli olan DivX 6.8'i edinmek için uğranmanız gereken adres;http://www.divx.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 7 Aralık 2007; 19:48:15 >







  • Aslında bu güncellemeye 47 adet yeni komut seti güncellemesi desek daha doğru olur. SSE4.1 olan bu komut seti daha sonra 7 yeni komut setiyle tamamlanacak ve toplamda 54 adet olacak.

    Bu komut setiyle penryn işlemciler, destekleyen divx uygulamalarında %100'den fazla performans artışı yaşayacaklar. Video encodingle uğraşanlar 45 nm. penryn işlemcilerden yana tercihlerini kullanmalı bence.
  • şu divx ilk çıktığında bu kadar formatın arasında ne gereği vardı
    3 ay sonra silinir falan deniliyordu yıllar geçti adamlar hala çatır çatır çalışıyor bissürü video siteside gün geçtikçe divx formatını daha çok desteklemeye başladı
    ne diyelim helal olsun ...
  • İntel her şeyde açığını kapatmaya çalışıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    İntel her şeyde açığını kapatmaya çalışıyor.


    +1. Çok çekirdekli destekli yazlım görmek sevindirici. İşletim sistemleri için de gelişmiş yazılımlar gelse keşke.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Aslında bu güncellemeye 47 adet yeni komut seti güncellemesi desek daha doğru olur. SSE4.1 olan bu komut seti daha sonra 7 yeni komut setiyle tamamlanacak ve toplamda 54 adet olacak.

    Bu komut setiyle penryn işlemciler, destekleyen divx uygulamalarında %100'den fazla performans artışı yaşayacaklar. Video encodingle uğraşanlar 45 nm. penryn işlemcilerden yana tercihlerini kullanmalı bence.

    +1 AMD nin sahip olduğu sse4.0a komut setli işlemcisi bu divx seti ile (sse4 destekleyen beta versiyonda) intelin sse4 desteklemeyen işlemcisine mağlup oldu.. yani encode işlemlerinde intel açık ara önde..
  • işlemciler oyun harici gerçekten işe yarayacak. Phenomlara bayağı fark atar şimdi.
  • amd sse4 ü es geçip sse5 e geçmedimi?
  • çift çekirdek cpu aldık faydalarını görmeye geç başlamadık mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasandh

    çift çekirdek cpu aldık faydalarını görmeye geç başlamadık mı?




    çift çekirdek işlemci directx 10 ekrankartı aldık eskidiler hala bişii göremedik
  • Klavye sürçmüş, çok güldüm.

    DivX for Widows pack : Dullar için Divx paketi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.