Yaa arkadaşlar aklıma bi şey geldide hani şu küçük sebiller oluyo ya erikli filan sıcak soğuk su veriyor onların soğutan kısmını çıkartsak kasanin içie üfletsek ya da küçük buzdolapları oluyor onların soğuk hava üfleyen yerini kasanın içine versek olmaz mı ki :S yada oda olmadı dolabın içine koyarıs kasayı kapağını keseris cd rom ile kabloları çıkartırız o şekilde olmaz mı ki hem fan seside gelmes ne dersiniz arkadaşlar sizce olur mu? bide dolap sürekli çalışsa bi sorun olur mu ?? Anlayan arkadaşlar ardım edebilirler mi :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-geen -- 7 Aralık 2007; 3:17:50 >
Bu saydığın cihazlar zaten peltier dediğimiz elektronik bir parça ile soğutma sağlıyorlar.Ama bunlar sürekli ısınan parçaları soğutacak kadar kuvvetli değillerdir.Günümüz işlemcileri için temiz 150W'lık bir peltier gerekiyor.Ayrıca bu peltier için izolasyon v.s yapmak gerekir.Peltieri soğutmak ise başlıca bir zulümdür.
Forumda Peltier diye aratırsanız istemediğiniz kadar konu ve bilgi bulabilirsiniz.Bu konu çok kez tartışıldı...
Sonuç : Verimsiz ve zahmetli olduğu için tercih edilmiyor.Onun yerine su soğutma sistemi kurmak çok daha mantıklı.
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
alttaki buz dolabı peltierle çalışıyo fakat sebiller artık 1/8, 1/12 lik komprasörlerle çalışıyo...
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
Bu saydığın cihazlar zaten peltier dediğimiz elektronik bir parça ile soğutma sağlıyorlar.Ama bunlar sürekli ısınan parçaları soğutacak kadar kuvvetli değillerdir.Günümüz işlemcileri için temiz 150W'lık bir peltier gerekiyor.Ayrıca bu peltier için izolasyon v.s yapmak gerekir.Peltieri soğutmak ise başlıca bir zulümdür.
Forumda Peltier diye aratırsanız istemediğiniz kadar konu ve bilgi bulabilirsiniz.Bu konu çok kez tartışıldı...
Sonuç : Verimsiz ve zahmetli olduğu için tercih edilmiyor.Onun yerine su soğutma sistemi kurmak çok daha mantıklı.
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Çok geç kalmışım ama dayanamadım yazıcam yaw buzdolabının içine kasa kurucan hiç ses gelmicek ya. Sana tafsiyem git mutfakta dolabın yanında bi on dakika takıl. Bakalım pc nin sesinimi yoksa buzdolabının sesinimi tercih ediceksin.Ha sende hiç ses çıkarmayan bi dolap varsa o ayrı.
Peki bu ufak bozdolaplarının içine hani şu içine 4-5 tane kutu kola alaıp 10 derecede felan oldukça uzun süre tutabilen mini dolapların içine su soğutma sisteminin radyatörünü koyarsak nasıl olur?
yani radyatör sayesinde genişleyen ısı transfer yüzeyi zaten büyük bunu o dolaplarla yeterince soğutabiliriz diye düşünüyorum. en azından o dolaplar oldukça sessizler bunu biliyorum evimde öyle bişey olduğu için...
6 tane kutu kola alabiliyor ve bütün gün 46 derece arası tutabiliyor onları...
P4 3.2 with AC Freezer7 Pro, Gigabyte P31-DS3L, 2x1gb 800mhz Twinmos DDR2, ATI Rodeon X700Pro with AC Silencer, Seagate Barracuda 160GB with AC 80mm PWM, Samsung LightScribe DVD bisürü zımbırtı, High Power Plus Power 560W, Samsung 226NW 22", Creative Inspire 2+1
Arkadaşlar performansları hakkında pek bilgim yok fakat eger bir sıvı sogutma kurarsam su deposu olarak araçlarda fln kullanılan 12v ile çalışan buzdolapllarını kullanmayı düşünüyorum şimdiden. İçine sağlam bir poşet yerleştirip içi su doldurulsa nassı olurki acaba.Varmı kullanan bilen.Hatta pompada içine yerleştirilebilir.,olmazmı? Varmı kullanan aracında fln.Sesi nasıl soğutması nasıl bi bılen anlatsa.
Normal su kapları bile bu fiyatlarda. Birde soğutma mantığı nedir?