@FadeToßlack Vista yüklesen ölürsün dimi Kaç zamandır kullanıyorum xp'den daha sorunsuz bi işletim sistemi. Sistem bileşenlerin iyiyse hiçbir eksisi yok. Zaten senin 4 çekirdek işlemci ve 4870'in var daha neden korkuyosun da vistaya geçmiyosun
Vista iğrenç bir işletim sistemi ve benim ilgilendiğim programlar vistada çalışmıyor.Yani hiç bir ilgim olmaz vistayla.
Vista piyasaya çıktığından beri kullanıyorum,bugüne kadar da hiçbir sıkıntım olmadı,xp ile arasında hiçbir performans farkının olmaması da cabası
@msw oyun full dostum rusça felan ama ıngılızce bı yama ıle onunda ustesınde gelınebılıo
@eagle_f1 dostum anlamıyorum yaaa ne zaman vısta yuklesem en fazla 1 hafta dayanabılıyorum hemen xp ye gecıyorum
1 oyun ve programlarda acılırken yada acıldıktan sora hata verıyo
2 xp kadar kesınlıkle performanslı deıl yada sanırım bu sadece benım wısta ıcın gecerlı
3 sp1 ı yukledım hıcbır b.k a yaramadı sana sorucagım arkadasım sen hangı vıstayı kullanıyosun 64 bıt olanmı yoksa 32 bıtmı home premıummu ultımate mı?
1 32bit ultimate yüklü sp1 ile beraber,hangi oyun ve programlarda hata alıyosun? 2 Uzun süredir xp kullanmıyorum fakat çıktığı güne göre vista'nın performansı oldukça arttı
@kawanosh ben Vista Home Premium 32bit kullanıyorum ve gerçekten canavar gibi çalışıyor. 3 aydan beri tek hata almadım. fakat standart kurulum değil, gereksiz dosyaları atarak kendi kurulum dvd'mi oluşturdum. biraz zamanımı aldı fakat kesinlikle buna değdi.
Yuh be ne biçim bi optimasyon olmuş.Crysisi very high noaa noaf de rahat oynarken bunda anca medium high arası oynuyorum.aa af yokfull dyinamic light.Sistemi iyi olmayan indirmesin.Ayrıca patch ne zaman çıkar bu oyun için.
@msw oyun full dostum rusça felan ama ıngılızce bı yama ıle onunda ustesınde gelınebılıo
@eagle_f1 dostum anlamıyorum yaaa ne zaman vısta yuklesem en fazla 1 hafta dayanabılıyorum hemen xp ye gecıyorum
1 oyun ve programlarda acılırken yada acıldıktan sora hata verıyo
2 xp kadar kesınlıkle performanslı deıl yada sanırım bu sadece benım wısta ıcın gecerlı
3 sp1 ı yukledım hıcbır b.k a yaramadı sana sorucagım arkadasım sen hangı vıstayı kullanıyosun 64 bıt olanmı yoksa 32 bıtmı home premıummu ultımate mı?
1 32bit ultimate yüklü sp1 ile beraber,hangi oyun ve programlarda hata alıyosun? 2 Uzun süredir xp kullanmıyorum fakat çıktığı güne göre vista'nın performansı oldukça arttı
Arkadaşım nerdeyse sistemimiz aynı sen kaç fps alıyorsun hangi ayarda?
Yuh be ne biçim bi optimasyon olmuş.Crysisi very high noaa noaf de rahat oynarken bunda anca medium high arası oynuyorum.aa af yokfull dyinamic light.Sistemi iyi olmayan indirmesin.Ayrıca patch ne zaman çıkar bu oyun için.
Oyunun English versiyonunu beklemek lazım. Full Dynamic lightning,Full AA,Full AF'de 35-60 fps arası gidip geliyor.OYunda ilerledikce fps'de düşüyor.Çünkü haritalar git gide büyüyor,NPC'ler çoğalıyor.Çatışma sahnelerinde patlamalar daha da çoğalıyor...
İlk haritada ortalama 75-80 fps alırken şimdiki oynadığım haritada 40-45 fps alıyorum.
Link verebilirmisin patch için.Bide ne işe yarıyor bu patch neleri düzeltiyor?
Valla baya bir oyun hatasını düzeltiyormuş.Rus forumlarında okuduğum kadarıyla ayarlar bölümündeki önemli bir kaç sorunu düzeltiyormuş.Bunların dışında NPC'lerdeki anormallikleri düzeltiyormuş.
Burda ingilizce hangi sorunların düzeldiği ile ilgili olarak maddeler halinde bir metin koymuşlar.
1.503 yüklemeyen kalmasın inanılmaz şekilde değiştiriyor.Az önce full dynamic lightda kasarken şimdi full lighting de oynuyorum.AF de açıkbisürü advanced seçenekde açık ama diğeri kadar kasmıyor.1.503 patch çok güzel.
Dostlar bir allahın kulu söyleyebilir mi, kimi arayıp sorsak bu oyunu kim getirecek diye? Çok az kaldı çıkmasına hemen satın almak istiyorum. Aral'dan ses seda yok. Başka kim getirebilir?
Intel Q9550 Quad Core 2.8Ghz 12MB @3.67Ghz - ZOTAC AMP GTX 285 1GB DDR3 - Asus P5Q Pro Mainboard - Tagan XL 700 Watt - 8GB Mushkin Xtreme Performance 1066MHz DDR2 Kit (4x2GB) - THERMALTAKE Big Typhoon 120VX - 2x1TB Western Digital Black Cavier 7200 RPM - 150 GB Western Digital RaptorX 10.000 RPM - 500 GB Seagate 16MB 7200 RPM - 750 GB Seagate 32MB 7200 RPM - Creative X-FI Xtreme 7.1 - Creative GIGAWORKS S750 THX 7.1 - 24" HP PVL LCD Monitör - Powercom UPS 1000 VA
Dostlar bir allahın kulu söyleyebilir mi, kimi arayıp sorsak bu oyunu kim getirecek diye? Çok az kaldı çıkmasına hemen satın almak istiyorum. Aral'dan ses seda yok. Başka kim getirebilir?
Aral'ın tekelinden kurtulamadakki daha...Aral'dan başka getirecek bir firma yok.İlla orjinal oyunum olsun diyorsan internetteki sitelere para verip oyunu download edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 3 Eylül 2008; 15:31:36 >
@UltrAslan Çorum yapay zeka aslında ilk oyundan çok daha iyi. eğer düşmanlar bazen tuhaf davranıyorsa bu yapay zekadan ziyade oyunun bug'larından kaynaklanıyor...
@SurlarÖnünde
quote:
Hmm sorunlu bir şekilde oynayarak oyunun tadını kaçıracağımıza en iyisi ing versiyonunu beklemek o zaman, baya sorunlu rus versiyon çünkü...
bu arada ingilizce versiyonun daha iyi bir durumda olduğunu ve daha iyi çalışacağını sanmıyorum. anca o çıkana kadar belki yeni bir patch çıkabilir tüm versiyonlar için. ama ingilizcesi rusşasından daha iyi daha az hatalı diye bir durum söz konusu olamaz, bence. oyun motoru aynı, hafıza kullanımı aynı - aslında tek fark "Localization" klasöründeki dil dosyası... o kadar, yani ingilizce versiyonundan mucizeler beklemeyin bence...
arkadaşlar oyunu hala denemedim vistada denemeyi düşünüyom ama ekran kartım dan korkuyom.dx10 da oynarsam kaç fps alırım sizce sistemim şöyle amd x2 6000 2gb ddr2 800 palit 512mb 8600gts super yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthur20 -- 3 Eylül 2008; 16:23:31 >
arkadaşlar oyunu hala denemedim vistada denemeyi düşünüyom ama ekran kartım dan korkuyom.dx10 da oynarsam kaç fps alırım sizce sistemim şöyle amd x2 6000 2gb ddr2 800 palit 512mb 8600gts super yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
dx 10 açarsan 10 fps'den yukarı alamazsın.1280*1024 çözünürlükte veya yukarısı için dx 10'un mümkünatı yok
Alone in the dark ta hayal kırıklığı bu oyunda o zaman. Birde ekran kartını değiştirdim oyunlar için. Crysisi bekleyelim ...
Neden hayal kırıklığı olsun oynamadan karar vermeyin. Üstteki diğer arkadaşın makinası Dx 10 da yetersiz kalıyor diye oyun niye kötü olsunki anlam veremedim? Oyun şimdi indi .Bu akşam testleri yapıp oyun hakkında kendimce bişeyler yazıcam buraya ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxseal -- 3 Eylül 2008; 17:10:33 >
@Gandolfini keşke o kadar basit olsa. adamların motoru hiç de fena değil, fakat henüz yeterince optimize edilmemiş. hiç bir kalite oyun motoru öyle 1-2 yılda süper optimize hale gelmez. bu uzun ve yorucu bir iş...malum... fakat ikinci oyun da birincisi kadar tutulursa belki çok iyi optimize ederler ve devamı bile gelir.
çok acaip bir şey geldi başıma arkadaşlar:
sabahın alaca karanlığında haydut dolu bir kampa yaklaştım. şurdan mı saldırsam böyle mi yapsam derken sabah oldu mu.. gün ışıkları manzara efektler derken benim FPS düştü >30'lardan <10'lara... gelde adam öldür, zor kaçtım kurtuldum oradan....
gece dönüp işlerini bitirdim tabii...
işte oyun bu kadar çok etkileniyor efektlerden ve ayarlardan...
bu arada bir de uyarı - Kazak Vodka'sına dikkat edin adamı kötü yapıyor...
hadi boşuna kampa taşımayayım dedim, aceleyle 2-3 şişeyi yuttum... ama o da ne, kampa varınca bir başladı ortalık dönmeye... dünya dönüyor - ben dönüyor... bir kaç saat birşey yapamadım, görev mörev aldım askıya - yedim abur cubur dolaştım salak gibi ortalıkta...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 3 Eylül 2008; 18:31:39 >
Oyunda ilginç bir şey test ettim.(kendi sistemimde test ettim)Full AA ve no AA arasında sadece 4-5 fps fark ediyor.Kısacası no aa'da kasmadan oynuyorsanız full AA'da oynayın.
arkadaşlar şimdiye kadar hangi dx10 oyunu orta kartlarda çalıştıki doğru düzgün bence bu oyunda da dx10 da performasın iyi olmaması normal dx10 oyunlarının tam performansla çalışabilmesi için heralde bayağı zaman geçmesi lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthur20 -- 3 Eylül 2008; 18:38:53 >
@Gandolfini keşke o kadar basit olsa. adamların motoru hiç de fena değil, fakat henüz yeterince optimize edilmemiş. hiç bir kalite oyun motoru öyle 1-2 yılda süper optimize hale gelmez. bu uzun ve yorucu bir iş...malum... fakat ikinci oyun da birincisi kadar tutulursa belki çok iyi optimize ederler ve devamı bile gelir.
sabahın alaca karanlığında haydut dolu bir kampa yaklaştım. şurdan mı saldırsam böyle mi yapsam derken sabah oldu mu.. gün ışıkları manzara efektler derken benim FPS düştü >30'lardan <10'lara... gelde adam öldür, zor kaçtım kurtuldum oradan....
1-2 sene olsa iyi. Herifler 8 senede içine etti grafik motorunun. Bu oyunda aynı grafk motoru besbelli. Sabah oldu diye 10 fps ye düşüyosa belli k ilk oyundan bile beter hale getirmişler ne optimesi ne tutması
Edit : Okudukça şaşırıyom aq. Hiç mi Bioshock, Cod 4 oynamadın. Grafik motoru dediğin onlar gibi olur. Gothic 3 ve STALKER gelmiş geçmiş en kötü grafik motoruna sahip oyunlar. Hele Gothic 3 başlı başına bir yazılım çöplüğü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandolfini -- 3 Eylül 2008; 18:40:53 >
1-2 sene olsa iyi. Herifler 8 senede içine etti grafik motorunun. Bu oyunda aynı grafk motoru besbelli. Sabah oldu diye 10 fps ye düşüyosa belli k ilk oyundan bile beter hale getirmişler ne optimesi ne tutması
10 fps düşşe yine iyi.Onca NPC,bina,duvarlar aydınlanıyor.ÜStüne üstlük gölgelerde ortaya çıktığı için kasması çok çok normal bir şey.
Bizim tek derdimiz grafiklerin o kadar güzel olmamasına rağmen yüksek sistemlerin bile ara sıra yetersiz gelmesi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 3 Eylül 2008; 18:41:24 >
Oyunda ilginç bir şey test ettim.(kendi sistemimde test ettim)Full AA ve no AA arasında sadece 4-5 fps fark ediyor.Kısacası no aa'da kasmadan oynuyorsanız full AA'da oynayın.
Not:Bu testi sadece hd 4870'de yaptım.
Sizlerde bir test ederseniz çok güzel olur.
Hocam zaten HD 48xx serisinde aa açmak bedava
Bu arada önceki sayfada vrdiğin ss'lerde aa ve aaf yok demiştim sende ayar menüsünden resim koymuştun, şimdşi aklıma geldi. Catalystten aa ve aaf açıksa tersp tepki verip oyundan kapatabiliyor. CCC'nin böyle saçmalıkları var. Sürücüden açık mı aa ve aaf.
Not:Bu testi sadece hd 4870'de yaptım.
Sizlerde bir test ederseniz çok güzel olur.
Hocam zaten HD 48xx serisinde aa açmak bedava
Bu arada önceki sayfada vrdiğin ss'lerde aa ve aaf yok demiştim sende ayar menüsünden resim koymuştun, şimdşi aklıma geldi. Catalystten aa ve aaf açıksa tersp tepki verip oyundan kapatabiliyor. CCC'nin böyle saçmalıkları var. Sürücüden açık mı aa ve aaf.
GSC GameWorld tarafından geliştirilen FPS oyunu S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky'ı 1.01 versiyonuna yükselten yama yayımlandı (oyun çıkmadan yama yayımlama da moda oldu). Oyunun performansını arttıran, oyunda bulunan çökme sorunlarını gideren ve oyunun çoklu oyuncu modlarında dengelemeler yapan 55 MB'lık yamayı bu adresten indirebilirsiniz.
Koch Media'nın Deep Silver kolu tarafından dağıtılacak olan S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, 5 Eylül 2008 tarihinde piyasaya sürülecek. İnternet üzerinden ise sadece Valve Software'in Steam servisi üzerinden alınabilecek.
Eczanadeye ilacın gelmesini bekliyoruz.Malum performans yükseltici bir patchmiş.
UYARI 1: v1.5.03 patchini yükleyenler v1.01'i yüklemelerine gerek yok.Çünkü çıkmış olan patch'i yüklemeye çalıştığınızda"oyununuzun en son sürüm patch'e sahip" anlamında bir uyarı veriyor.
UYARI 2:Şimdiden patch'i indirmeye başlayın.Çünkü bir süre sonra hatlar dolmaya başlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 4 Eylül 2008; 0:18:28 >