Şimdi Ara

SAFRANE FUNCLUB E ÜYELER ARANIYO :=)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
8.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EVET ARAKDAŞLAR SAFRANE GİBİ ÖZEL Bİ ARACA FORUMDA YETERİNCE YER AYRILMADIHINA İNANIYORUM VE BU ARABANIN HASTALARI İLE Bİ FUN CLUB OLUŞTURMAK İSTİYORUM.

    evet arkadaşlar safrane hakkında tam detaylı bilgi isteyenler aşşagıdaki adresten model seçerek bakabilirler

    http://renault.arabalar.com/Safrane/277

    benim favorim tabiki safranelerin kralı diye tabir edebilcegimiz 0 dan 100 km ye 7.2 saniyede çıkabilen safrane 3.0 V6 Bt dir bu arabada 97 ve sonrası sanırım şimdiye kadar başka hiç bi arabada kullanılmayan kılcal öncam resistans olayı beni bitirmiştir :D manyak bi özellik başka bilgilerde eklencektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfonso_ -- 2 Mayıs 2009; 17:04:50 >







  • Arabam yok ama Safrane en sevdiğim Renault modelidir. Uygunsa üye olmak isterim.
  • tamam kanka ilk üyemiz sensin evet arkadaşlar yeni üyeler bekliyoruz
  • nasıl üye olunur buraya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dehumanizer

    nasıl üye olunur buraya


    12 adet vesikalık resim ikametgah senedi resimli olacak sonra klub üniforması alacasın sonra savcılıktan temiz kagıdı tam tşk lü hastaneden saglık belgesi ve 262 lira 50 kuruşluk kayıt ücretini ödemen yeterli yani çok kolay


    şaka tabiki arkadaşım bunlar sadece kayıt olmak istedihini söylemen yeterli...
  • +1 =)
  • slm
    bende sizler gibi safrane meraklısıyım. eskide olsa bir safrane sahibiyim. son derecede memnunum. ufak tefek parça sorunları olmasa daha da iyi olacak ama olsun, koltuğuna oturunca hepsini unutuyorum. ...
  • İlk mesajı süsleyin biraz. Safrane geçmişi, modelleri, özellikleri, resimleri vs.
    Konu ve klüp daha çekici olacaktır.
  • Genel Bilgiler

    İlk kez 1992 yılında yollara çıkan Renault'nun üst sınıftaki modeli Safrane 1997 sonbaharında hatırlı bir makyaj gördü ve motorları yenilendi. BMW S serisi, Audi A6, Mercedes E Serisi ve Opel Omega gibi üst orta sınıf otomohillere rakip olan Safrane'ln ülkemizde 2.5 litre 168 H P ve 2.0 litre 138 HP'lik iki motor seçeneği bulunuyor.

    Karoser, iç mekan

    Renault 25'in yerini alan Safrane dış görünüm olarak sedan ve hatchback arasında bir forma sahip. Liftback adı verilen bu karoser yapışı hem sedan, hem de hatchback sevenlere hitap edebiliyor. Safrane'ın kokpitinde tüm kumanda birimleri sürücünün erişebileceği ve kolayca kullanabileceği şekilde yerleştirilmiş. Sade gösterge tablosunda motor devir göstergesinin alt kısmındaki dijital ekranda yol bilgisayarının fonksiyonları izlenebiliyor. Sertliği iyi ayarlanmış deri kaplı büyük koltuklar uzun yolculuklar için ideal. Elektrik kumandalı ve ısıtmalı olan on koltuklardan sürücü tarafındakinin üç ayrı kişi için hafızası bulunuyor. Safrane'ın 455 litrelik bagaj hacmi dış boyutlara göre küçük ama tampona kadar inen kapak ve geniş ağız yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırıyor.

    Motor, performans

    Volvo ile ortak geliştirilen 5 silindirli, 20 supaplı, üstten çift egsantrıkli motor 6000 d/d'de 168 HP (DIN) güç, 4600 d/d'de de 211 Nm tork üretiyor. Alt devirlerde yeterli güç üreten motor, sportif bir karaktere sahip olmasa da üst devirlere rahatça tırmanabiliyor. 1495 kg'lik ağırlığı ve uzun oranlı şanzımanına rağmen Safrane 2.5 iyi bir performans gösteriyor. Fabrika verilerine göre 0'dan 100 km/s hıza 9.1 saniyede çıkan Safrane 2.5 yaptığımız hızlanma testlerinde bu hıza 9.5 sn'de ulaştı. Esneklik teslerinde 60' tan 100 km/s hıza 4'üncü viteste 9.5 sn'de ulaşan Safrane 2.5 ara hızlanma konusunda başarılı olduğunu gösteriyor. Safrane'ın bir diğer başarısı da 2.5 litrelik motor ve 1495 kg'lik boş ağırlığına karşılık yakıt tüketiminin düşük olması. Test otomobilimiz 100 km mesafede 11.6 litre yakıt tüketti.

    Yürüyen aksam, kullanım

    Safrane'ın düşük hızlarda çok yumuşak olan hidrolik direksiyonu hızlandıkça sertleşiyor. Direksiyon simidinin derinlik ayarlı ve sürücü koltuğunun da yükseklik ayarlı elması ideal sürüş pozisyonumi bulmayı kolaylaştırıyor. Direksiyon sımidinin sağ tarafındaki radyo/teyp kumandası da çok fonsiyonel. Ön ve yanlarda geniş bir görüş sağlayan otomobilin arka görüşü kısıtlı ve bittiği yeri kestirmek zor. Konfor/güvenlik oranı iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi sert darbeleri emmekte çok başarılı değil. Düzde ve virajlarda iyi yol tutan Safrane limitlere doğru önden kayma eğilimi gösteriyor; ancak kolayca kontrol edilebiliyor. Yan rüzgarlardan az etkilenen otomobilin başarılı ses yalıtımı sayesinde iç mekan gürültusu de düşük. Dört tekerlekte disk (önler hava kanalcıklı) ve ABS destekli fren sistemine sahip Safrane'ın 100 km/s hızdaki 46 metrelik fren mesafesi üst sınıf bir otomobil için uzun.




  • Arkadaşlar, 93 safrane için kapı fitillerine ihtiyacım var. Malum 15 yıl oldu. Ancak bunların temini konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
  • www.renaultcikma.com
  • clio symbol, teşekkürler ama o sitede safrane parçası yok.
  • Benim de az önce dikkatimi çekti. "Renault 21, Laguna, Toros Fan clublar var niye Safrane için çok, bari ben açayım" derken bu topici gördüm.

    6-7 yıldır Safrane kullanıyorum. Bence çok özel bir araç. Kısa süreli Mercedes 500 SE (86 model), BMW 3.20 (97 model) ve Volvo 850 kullandım ama Safrane'ı hiçbirine değişmem. İleride Safrane dışında bir otomobil alırsam, bu ancak yeni kasa Audi A6 olabilir...


    Beni de ekleyin lütfen...





    safrane57, cam dışında Safrane için üretilen yan sanayi yedek parçası yok diye biliyorum...Yetkili servise sipariş verdiğin zaman her türlü parçayı getiriyorlar zaten ama bazı parçalar için 1 ay kadar beklemek gerekebiliyor (Bursa-merkezde olmayınca Fransa'dan getirtiliyor)
  • arkadaşlar benimde safrane'ım var :D Bişey sormak istiyorum biz bu arabalarımızı biraz geliştirsek elin adamı yapıyo(fransızlar) :D bizde yapalım???? mesela ben uzun zamandır angel eye yapmak istiyoruma ama malzeme ne kullanmalıyım nasıl başlamalıyım bilmiyorum....
  • YOUTEBE da türk bi arkadaş tarifini veriyo angel eye yapımı diye yazman yeterli olacaktır
  • angel yapımını biliyorum tabi ki...ama benim bilmediğim safrane'ım makyajsız kasa ve bildiğiniz gibi farların camları desenli cam bunları taşlayarak problemi çözebilirim amaa bu hem çok uğraşlı olur hemde biraz dayanıksız olur gibi düşünüyorum.makyajlı kasanın far yuvaları farklı oturmuyo benim arabaya naapmamı önerirsiniz??? çeşitli malzemelerle (polikarbon vs.) ama vazgeçtim bana başka bi yol önerir misiniz???
  • Beni de kayıt edebilirsiniz.
  • abi konuyu ben açmıştım ama unutmuşum baya uzamış safrane sevenlerin bu kadar olması ne güzel yaw arkidaşlar safrane bi araba dehil bence bi tarzdır anlatılmaz yaşanır haksızmıyım :=)
  • geçen yıl ufak bi kaza geçirmiştim sonunda çıktım sanayi den. 1992 2.2si rxe safranım var. 1996 sonrası modellerde changerlı alpine set var. benimkinde philips set var ama kumanda koluna ve ekrana uyumlu bi mp3 lü teyp bilen varmı alsak taksak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.