o.c yapmıyorsan ikisinden kafana uyanı al.ikiside iyi anakartlar. maximusun albenisi daha fazla.oyundur lcd poster falan gibi güzel aksesuarlar veriyor. gigabytla bunlar yok.hangisini alırsan al sorun yaşamazsın oc yapmıyorsan.
Selamaleyküm arkadaşlar birşey soracam benim ASUS EAH 3870 ekran kartım var bordunun üstünde küçük bir tane hoparlör var önceden sistemi açtığımda pıp diye ses gelirdi şimdi gelmiyor nedeni ne olabilir sizce?
Ne olçak bu kuzey köprüsünün hali bilmiorum bazılarında sorun yok bazılarında benim gibi aşırı ısınma sorun var 38-40 arasından açılan sistem bir süre sonra yük yokken 45 dereçeye geliyor e8400 de 3.6 yapınça 20 dakkalık %100 yüklenmede 52 dereçeyi buluo ki 55 dereçeninde stabil kalma sınırı oldunu düşünürsek ne olçak böle bilmiorum bios update de yaptık 1201 ama 3-4 dereçelik bir düşme var o kadar :S
Ne olçak bu kuzey köprüsünün hali bilmiorum bazılarında sorun yok bazılarında benim gibi aşırı ısınma sorun var 38-40 arasından açılan sistem bir süre sonra yük yokken 45 dereçeye geliyor e8400 de 3.6 yapınça 20 dakkalık %100 yüklenmede 52 dereçeyi buluo ki 55 dereçeninde stabil kalma sınırı oldunu düşünürsek ne olçak böle bilmiorum bios update de yaptık 1201 ama 3-4 dereçelik bir düşme var o kadar :S
çok ilginç. benim rampage formulada e6750 2.6 işlemci var. 8 x 450 ile @3.6 overclocklu günlük kullanıyorum. kuzey köprüsü (nb) beklemede 37-38 derece arasında ve yük altında en fazla 43 derece gördüm. orthos ile baya bir strese soktum sistemi, crysis, anno 1701 gibi oyunlarlada uzun süre denedim sistemi hiç bir sıcaklık problemi görmedim. ama anladığım kadarıyla bu kuzey köprüsü sıcaklık sıkıntısı voltajdan kaynaklanıyor. nb voltage değerini auto da bırakırsanız 1.6 civarı bir voltaj veriyor sanırım. oysaki benim bu overclocklu sistemde nb voltage değerini auto değil 1.41v olarak kendim ayarladım. ayrıca vdrop riskine karşıda loadline calib. değerini disable yaptım. anakart kutusundan çıkan asus fanıda kuzey köprüsünden işlemci bölgesine doğru uzanan soğutma çubuğunun bittiği pasif soğutma yerine takılı. işlemci fanında asus artic squara kullandığım içinde çok avantaj var sanırım. Çünkü bu soğutucu yapısı itibari ile kendi etrafındaki anakart üstüne takılı olan pasif soğutucularada üflediği için sanırım onunda etkisi var. Ayrıca ramlerin üstünde de ocz nin ram soğutucu fanı var. kasa da feel hurricane olduğu için kasa kapağındada tüm sisteme üfleyen büyük ve çok sessiz bir fan var. bukadar fan saydım ama sistem çalışırken gece sessizliğinde bile rahatsız eden bir ses çıkarmıyor.
arkdaşlar sistem şöyle Q6600 asus maximus formula (se değil!) ekran kartı hd 3870x2 aopen 700w psu
bende bazı arkdaşların aksine guney köprusunde aşırı ısınma var. 55 c lere guney köprüsü çıkıyor kuzey köprusu ise yuk altında 45-48 derecelerde geziniyor.
bu ankartla beraber gelen optional fanı mı taksak ona da uyarı koymuşlar pasive soğutucu veya su soğutmlarılar için takınız aksi takdirde aktive soğutmalı sistemlerde işlemciye zarar verebilir diyor. son biosu yukledim durum değişmedi...
ciddi olarak bu sorunu çözmemiz lazım, henuz tam bir çözüm bulmadım (su soğutmalı sistemler haric!)
işlemcide oc yoktur 2.4 ghz de kullanıyorum genede rakamlar korkunc!
yok valla keşke bende rampage alsaydım. 25 dolar fark vardı...
işlemci 28 derecede iken sb ve nb nin 55 -60 arası oynamasının nasıl bir mantığı var anlamış değilim. sadece bu ankarta özgür bazı soğutma parçaları çıkartılmış bravo asus... ateşten bir anakart bu!
o zaman şunu soralım madem oc yapmaya bile yanaşamıyoruz , bu ısı han