Belki bir ful HD LCD panel alabilirim bu aralar. Kesin karar vermek için DH ı epey okudum. Aslında F/P olarak pilipis 42 " 9632 modeli mantıklı gelmişti. Ancak forumda genelde tercih edilmediğini gördüm. Daha çok sony x3500 ve samsung M87 falan öneriliyor. Tüm bu modeller 100Hz ve markalarının en ileri yazılımını ya da çipini- herneyse - kullanıyorlar. SONYde Bravia enginepro pilipiste perfect pixel Hd engine gibi...
Ancak samsung ve sonyde tepki süresi 8 msn iken pilipis te ise 3 msn..Bu maç gibi hızlı hareketli görüntülerde bir avantaj değil mi? Ben pek bu konunun konuşulduğunu görmediğinden soruyorum ...Bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.
edit-signore : başlık düzenleme
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Eski nick: doubleford ---------------------------------------------------------------------------------------------- 2004 Ford Focus Cmax 1.6 TDCi Ghia,2006 Ford Fiesta 1.4i Comfort+ABS, Casper CPR 2000 8E95B, SE 850i, Samsung Q91 42"
Bu konu hemen her teknik detayın tartışıldığı konu başlığı altında yazıldı. Plasmaların en fazla 2-3ms tepki süresine, LCD'lerin de daha yeni 3-8ms tepki süresine sahip olduğunu biliyoruz. Samsung daha 8ms'nin altında tepki süresine sahip olan model piyasaya sürülmedi. Philips ise 3ms tepki süresi ile pahalı LCD'lerini piyasaya sürdü. Bu bazılarına göre avantaj. Bazılarına göre değil. Bana göre avantaj. Hızlı sahnelerde gölgelenmeyi minimuma indirdiğini düşünüyorum. Karşı çıkanlar ise; tepki süresinden kaynaklanan bir gölgelenmeye şahit olmadıklarını iddia ediyorlar. Başka bir açıdan baktığınızda; Samsung daha 15 gün önceye kadar prima modeli M87'de bile 8ms tepki süresinin altına düşememişti. F86'da aynı şekilde. Peki tepki süresi bu kadar önemliyse neden Samsung bu teknolojide geri kaldı. Yoksa önemli bir unsur değil miydi? Philips 3ms ile bu konuda en iyi. Onu Sharp izliyor. Bunu açıkça tespit edebilmek için; her iki LCD'yi (9632-M87) DG yayınına bağlayın ve maç, aksiyon sahnesi bol film izleyin. Fark yok derseniz kafanıza uygun olanını alın.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
philipsin üzerinde kocaman harflerle 5 msn yazan lcdsini gördüm teknosada.pek aman aman bi fark görmedim hızlı sahnelerde.bence milisaniyeden çok işlemci daha önem kazanıyo.özellikle perfect pixel hd adlı işlemcisinin olduğu lcdler iyi.onlarda çok pahalı.
5 msn değilde 5 googletalklar daha iyi oluyormuş. Öyle diyorlar
quote:
Orjinalden alıntı: waterfall_man
philipsin üzerinde kocaman harflerle 5 msn yazan lcdsini gördüm teknosada.pek aman aman bi fark görmedim hızlı sahnelerde.bence milisaniyeden çok işlemci daha önem kazanıyo.özellikle perfect pixel hd adlı işlemcisinin olduğu lcdler iyi.onlarda çok pahalı.
Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor. Örneğin, reklam yayınlarında ekranın altından hızlı ve küçük yazılar geçiyor. Onları bile bozulma olmadan okuyabiliyorum. Aynı yazıları 8 ms LCD'de de izledim, 3 ms kadar net algılanmıyor hatta hiç algılanmıyor diyebilirim.
sserin dostumuzun da dediği gibi olay kendi gözlerimizde..8 ile 5 arasında ya da 3 arasında rahatsız edici bir fark görüyorsanız ona göre karar vermemiz gerek.. En büyük referansımız yorumlar değil, gözlerimiz olmalı.. [Örn: Bir çok kişi TV'de keskin görüntüyü sevmezken,bir çok kişi de sever. Örneğin ben severim :) ]
8 ms li lcd de maçlarda falan sorun yasamıyorumda su bankaların reklamlarında alttan gecen miniminnacık yazıları okuyamıyorum,ama onunda cozumu var:)basıyorum ekran dondurmaya,okuyup sonra devam edıyorum cok ılgınc bıseyse,8 ms liyi deneyın rahatsız olmazsanız bence ms degerı ıcın okadar farka degmez
Yanlış bilmiyorsam Samsung F86 6 ms ve m87 de oyun modu 6 ms. Philipsdeki 3msn ise farklı bir ölçüm tekniğiyle yapılıyor diye biliyorum ama detay ve kaynak veremeyeceğim.
Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor. Örneğin, reklam yayınlarında ekranın altından hızlı ve küçük yazılar geçiyor. Onları bile bozulma olmadan okuyabiliyorum. Aynı yazıları 8 ms LCD'de de izledim, 3 ms kadar net algılanmıyor hatta hiç algılanmıyor diyebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: gidakontrol
8 ms li lcd de maçlarda falan sorun yasamıyorumda su bankaların reklamlarında alttan gecen miniminnacık yazıları okuyamıyorum,ama onunda cozumu var:)basıyorum ekran dondurmaya,okuyup sonra devam edıyorum cok ılgınc bıseyse,8 ms liyi deneyın rahatsız olmazsanız bence ms degerı ıcın okadar farka degmez
Özellikle soldan sağa yada sağdan-sola hızlı hareket eden sahneleri LCD'de izleyin. Adım adım geçtiğini görürsünüz. Yada film takılıyormuş gibi izlenim verir. Bu DVD yayını olsa da böyledir. Örneğin, bir manzarayı sağdan sola, bir otomobili hızlı geçerken gösteren sahnelerde durum böyledir. Aynı kaynaktan beslenen Philips 7762-7862-7962 LCD'lerde takılmadan geçen bu sahneler, tepki süresi yüksek olan diğerlerinde takılıyor. Bunun, dijital doğal hareket yada pixel plus 2 HD'den kaynaklandığını da söyleyebilirsiniz. Bana kalırsa bunda tepki süresinin de rolü var.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.