Birçok arkadaş kullandığı ramin ne tür chipe sahip olduğunu merak ediyor bende ufak bir araştırma sonucu nette buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Gerci buyuk ihtimalle arkadaşlar DH forma atmışlardır ama ben bulamadım. :)
C2 = Cass 2-3-3-6 & Cass 2.5-3-3-6 On AMD Platform. LL = Cass 2-3-2-6 XL = Cass 2-2-2-5 R = Registered RE = Registered ECC PT = Platinum Heat Spreader Pro = Activity LED's XP = XPert Memory Module with Programmable LED Display With nothing after the part# that would be a standard Black Heat spreader.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bendeki kaynaklar yurtdışından. Forumlarda hi-level veritech türü ramler oc uretimi olmadıgından sanırım hicbir forumda haklarında bilgiye raslayamadım. Kendi sitelerindede kullandıkları chipler hakkında bilgi yok ama kullanıp chipleri konusunda bilgi sahibi olan arkadaslar paylasırlarsa güzel olur. Zannedersem kendi üretim çipleri kullanıyorlar.
Birsey daha söyliyeyim bu ramlerin OC performansları hakkında en iyi kaynak DH forumlarında. 800@1250 calıstıran arkadaslar var ama akibetleri hakkında bugün itibariyle bilgi sahibi değiliz.
Benim bulabildiklerim şimdilik bunlar arkadaşlar. Yeni kaynaklar buldukca listeyi yenileyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 21 Ocak 2008; 19:18:17 >
bu micronlarin modelleri de onemliymis gkx demissin mesela ocz spec ops urban da gmh olani var mesela ne ki bunlarin farki?cok sarmistim ben bir ara bu cip isine sonra cevremdekilerden tehditler almaya baslayinca biraktim. sakat olay dikkat diyorum.
timinglerin çok gevşek şimdi mi öğrendin gkx olduğunu
Bellekleri işlemci default hızda iken (2666 MHz) standart değerlerinde kullanıyorum.
Yani ileri düzey bir hız aşırtma yok. Default 1200 MHz / 5-5-5-15 Timinglerde ve stabil. Bellekler gene default halde 1066 MHz iken 4-4-4-12 ve 800 MHz iken 3-3-3-9 zamanlamalarıyla çalışabiliyor.
GKX olduğunu şimdi öğrenmedim
Bu arada arkadaşın sorduğu soruyu bende sormak istiyorum. Bu Micron D9 çiplerinin farklı türlerinin arasındaki farklar neler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007Fatih -- 5 Aralık 2007; 0:05:16 >
çok iyi oc potansiyeline sahipler hata en iyisi şuan sende olan da en iyi modeli ama soğutmaya dikkat et çok çabuk ölebiliyorlar ben bir tanesini götürdüm gerçi gmh tı ama yine iyiydi 3 3 3 9 u bende yapmıştım çok güzel ramler
bu arada gkx gmh tan daha iyi 800 lerde genelikle gmh kullanılır daha üstlerde gkx tercih edilir
Bendeki kaynaklar yurtdışından. Forumlarda hi-level veritech türü ramler oc uretimi olmadıgından sanırım hicbir forumda haklarında bilgiye raslayamadım. Kendi sitelerindede kullandıkları chipler hakkında bilgi yok ama kullanıp chipleri konusunda bilgi sahibi olan arkadaslar paylasırlarsa güzel olur. Zannedersem kendi üretim çipleri kullanıyorlar.
Birsey daha söyliyeyim bu ramlerin OC performansları hakkında en iyi kaynak DH forumlarında. 800@1250 calıstıran arkadaslar var ama akibetleri hakkında bugün itibariyle bilgi sahibi değiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 6 Aralık 2007; 20:44:38 >