arkadaşlar bayramdan önce bende bir 32" LCD seg aldım henüz kullanmadım ancak tv nın dış goruntusu bence hoş diğer tvlere 1300-1400 vermek ıstemedım. fiyat performans oranında cok iyi gözüküyor. herkesin ilk izlenimleride çok iyi bakalım kullandıkça anlayacağız ne olduğunu. vestelin servis garantisi altında olması bir bakıma insanın içini rahatlatıyor. ilerleyen günlerde 1 hafta içinde size uydu vs.. resimlerini koymaya çalışacağım. kutu ford focus bagajına sığıyor. Megane'a cok rahat sığar. plazmanın arka koltuğa bile sığamıyacak kadar buyuk bır kutusu var. plazmaya cok ıcım gectı ama salonada seg konmazkı :9 ona daha iyi bir şey araştırıyorum.
TV yayını; anten , uydu alıcısı (Next YE2005) ve PC de avermedia uydu kartı (VGA connection) ile test ettim. en kaliteli goruntu ve en az deformasyonu pc uzerinden uydu kartı ile aldım. (1:1 pixel mapping in büyük etkisi var bunda) DVB dream ile ekran deformasyonunu ayarlayabiliyorsunuz, en az kayıp en az deformasyon ve en net yayını boyle elde ettim. Bu kalitede SD yayını en iyi ihtimalle HD receiverde alabilirsiniz
uygun olunca resim de ekleyeceğim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet baba -- 24 Aralık 2007; 23:08:00 >
Bu cihaza creative z5500 ses sistemini bağlayabliir miyiz ? (5+1) Birde zorunluluktan kablo tv yayınlarını izliyorum. Analog girişide var mı ? Yoksa alacağız artık bi digi ya da d-smart :)
Ama bu tv fiyata göre güzel. Bunu görmeden aklımda philips ile samsungun 32 inç modelleri vardı. Her biri 1700 1500 ytl arasıydı. Aralarında az da para yok. Bunu alırım aradan 2 yıl geçince alırız bi 50 inç FULL HD :D
Arkadaşlar signore arkadaşımız anlatmış ne olduğunu bu işinize yarar.Ben daha almadığım için deneme yapamıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: signore
1:1 pixelmapping olayının ne olduğunu bilirler de kimse birşey yazmamış.
Tanım olarak, bir HDTV'nin aldığı sinyal çözünürlüğünü, herhangi bir ölçeklendirme yapmadan (scale), olduğu gibi gösterebilmesi demektir.
Yani HDMI,DVI veya VGA girişinden PC bağlantısı yaptığınızda, 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğü, görüntüde bozulma, piksellerde dağılma olmadan alabilmeniz gerekir (Hd Ready paneller için tabi, Full HD paneller için 1920x1080)
1:1 VARSA
1:1 YOKSA
Bu arada, pahalı Lcd Tv'lerde vardır, ucuz modellerde yoktur gibi düşünceniz olmasın; aynı markanın farklı modellerinde bile farkedebiliyor. Mesela benim Vestel 37" Lcd Tv'de var; DVI ile 1360x768 çözünürlük alabilyorum (kenarlardan 4 piksel boşluk kalıyor ama belli olmuyor bile) Sony'nin eski serilerinde yoktur, yeni serilerinde var diye biliyorum.