Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
naykose

22 Şubat 2008; 1:01:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

adigehalil foton güzel , karşıtlık artırıldı derken keskinlikte verdin mi biraz?

adigehalil

Sisteme Gözat

22 Şubat 2008; 1:12:53 

office picture manager'daki karşıtlık ayarı renklerin birbirine olan zıtlığını artırıp azaltarak fotoğraftaki çizgilerin daha belirgin olmasını sağlıyor. bir nevi keskinlik arttırma gibi oluyor.

buda istanbuli'nin bahsettiği çok önceden çektiğim bir foto...:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 22 Şubat 2008; 10:24:16 >

____________Çeçenistanda_Rus_TerörÜ _____________
_______________İnsan Hak ve Hürriyetlerİ_______________
_________KöyüM__________________GençsivillerrahatsıZ_________
_______FotoğraflarıM___________________Adigehalil.blogcu.coM_______
bipekkan

22 Şubat 2008; 17:03:53 

Arkadaşlar,
Fuji S6000fd ile bu makineyi karşılaştırma testlerime devam ederken bir anlam veremediğim bir durumla karşılaştım. Aslında Sn. Selim Ergül, bu konuda beni uyarmıştı S6000fd de.... Ancak duruma bu gün el koyabildim ve uyarılarında da %100 haklı olduğunu gördüm. Ancak bu durum sadece S6000FD ve S9600' e özgü bir durum değil, Lumix FZ 50 ile de aynı şartlarda denediğimde, aynı olayla yine karşılaştım. Aslında bu durum yakın plan ama genel çekimlerde pek kendini belli etmesede ayrıntılı içeriği olan objelerde anında sırıtıyor.
Konu şu:
Tüm alanı kaplayacak şekilde detayı fazla bir objeyi karşımıza alıyoruz. Ben, içinde irili ufaklı yazılar bulunduğu için renkli Türkiye Atlasını obje olarak aldım.
f değerini 2.8 den 11' e kadar değiştirdim sırayla Manuel çekimde ve f:6.1 değerinden sonra aynı ışık ayarını verecek şekilde çekim hızını değiştirmeme rağmen bu değerden sonra fotografın gittikçe artan bir biçimde fluğ' laştığını gördüm. (100 ISO) Bu durum elimdeki 4 makinede de değişmedi.
Bunun neden kaynaklandığını açıklayacak arkadaşlar var mı ?
Örnek Fotoları 3 mpx de 2048x1560 px olarak yüklüyorum ki durumu doğrudan görebiliniz.
Fuji S6000fd - f:11 - Ç.Hızı = 3 sn. - ISO 100 - Prg.= Manuel
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Fuji S6000FD - f:5.6 - Ç.Hızı = 1/2 sn. - ISO 100 - Prg.= manuel

Lumix FZ 50 - f:5.6 - Ç.Hızı = 1/1 sn. - ISO 100 - Prg.= manuel

Lumix FZ 50 - f:11- Ç.Hızı = 3 sn. - ISO 100 - Prg.= manuel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Şubat 2008; 17:53:46 >

scott

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 0:59:35 

slmlar
bi sorum olacak ama umarım topiğin yönünü fazla değiştirmez ...öncelikle slr like almaya karar vermiştim ve cihazları araştırmaya başladım ve ilk gözüme çarpan canonun s3 üydü (evet taa o zamanlardan başlamıştım:) sonra s5 çıktı ve ona yöneldim derken burdaki topiklerden fujinin s6000 serisi yapılan müthiş yorumlardan dolayı kafama yatmıştı ki sonrada panasonic fz 50 konusunu gördüm alacağım cihazın bu olmasına karar verdim
sorum şuki (nihayet) cihazı spot olarak peşin 700 ytl ye veriyorlar sizce bu fiyatlar uygunmudur yoksa pazarlık yapayımmı daha fazla tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scott -- 23 Şubat 2008; 1:41:39 >
istanbuli

23 Şubat 2008; 2:06:45 

fikir olması açısından ..bende 12 taksit 810 a aldım ..yurtdışı urun..
sirkecide sormuştım 1050 peşin demişti bir dukkanda
ve hala net uzerinde 1200 civarında ...
1 ay kadar oldu ben alalı ...

scott

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 13:58:28 

tşkler @istanbuli
sirkeci oraya kadar gidip gelsem yol masrafı zaten cihaz fiyatının yarısı kadar kusura bakma nerde olduğumu yazmamıştım adanadayım..burdan aldığım fiyat bu tabiki ve anladığım kadarıyla da baya uygun peşin alırsakbu sirkecideki fiyatlarda spotsa eğer ..başka fiyat konusunda fikri olan iyimidir sizcede ?
bipekkan

23 Şubat 2008; 14:06:11 

@scott,
Bu fiyat spot ve yurt dışı USA garantili fiyattır. TR garantili FZ50' ler 1150-1300 YTL arası satılıyor şu an.
Eğer bu topikte yazılanları dikkatle takip ettiyseniz, bazı kurallara uymak şartıyla oldulça iyi sonuçlar alınabilecek bir makinedir.
Şimdiden hayırlı olsun makineniz, İyi günlerde kullanın.....
quote:

Orjinalden alıntı: scott

tşkler @istanbuli
sirkeci oraya kadar gidip gelsem yol masrafı zaten cihaz fiyatının yarısı kadar kusura bakma nerde olduğumu yazmamıştım adanadayım..burdan aldığım fiyat bu tabiki ve anladığım kadarıyla da baya uygun peşin alırsakbu sirkecideki fiyatlarda spotsa eğer ..başka fiyat konusunda fikri olan iyimidir sizcede ?

scott

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 14:13:15 

@bipekkan öncelikle tşk ederim hocam baştan aşağı okudum konuyu ve bu cihazı seçmemin nedeni de sizsiniz yazdığım gibi s3-s5-fd 6000 sürecinden sonra ve bunda karar kıldım sonunda şimdi çıkacam çarşıya bakalım kafama o an yatarsa alırım satıcıların tutumunda bağlı tabi direk pazarlık falan yok derlerde se sonraya bedava verseler yine almam usadan sipariş verrim valla:)
''bazı kurallara uymak şartıyla'' bahsedilen şartlar nedir acaba biraz daha açarmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scott -- 23 Şubat 2008; 14:14:07 >
bipekkan

24 Şubat 2008; 18:06:50 

Arkadaşlar,
Bu gün hava çok temiz ve ufuk son derece net ve açıktı, yine Altınpark' tan bir kaç fotograf....

Parkın kapısından bir girelim hele, 2.5 km' lik bir yolumuz var....

Biraz dağ havası iyi gelir herhalde 21.4 X ZOOM

Toplu iğne başı gibi görünen bir çarpık yapılaşma, KDV si KUŞ oldu....! 21.4 X ZOOM

Ahlatlıbel. Arkada eski Telekom eğitim binaları, önünde bende bilmiyorum ne olduğunu ,yeni türemiş bir Kooparatif. Dağ, taş çimento - demir yığını. Bitmez tükenmez moloz ÇILGINLIĞI.....

AltınPark' tan Havuz manzaraları.

İlkBahar Geliyor Ya !

Bir Diğer Havuz manzarası. Arka planda, Kavacık Subay Evleri.....

Güneşe karşı Fıskiye-1

Aynı fıskiye, ama güneş arkada.....

AltınPark' tan genel bir görünüş.... Önde, Türk-İş Blokları, Arkada planda Hüseyin Gazi Dağı....

Yorulanlar için Faytonumuzda vardır....

Ankara kale' nin karşısındaki Tepe...! Çarpık yapılanmanın ANTEN tarlası bölümü....12.4 X ZOOM

AltınPark TRAKTREN' i........!

Turumuz bitti. Bir Çay Molasına ne dersiniz ?

YAYINIMIZ BURADA SONA ERİYOR......TOPİĞİNİZİ KAPATMAYI UNUTMAYINIZ.....! ! ! !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Şubat 2008; 18:40:15 >

naykose

24 Şubat 2008; 18:31:07 

bipekkan fotoğraflarınızı inceledim çok temiz net çıkmış....

bipekkan

24 Şubat 2008; 18:59:09 

@naykose,
Yüklemelerim güme gitmesin diye aralıklı yükleme yapıyorum.Şimdi bitirdim. Özellikle o illet olduğum kahve tonunu yok ettiğime memnunum. Tüm çekimler manuelde yapıldı ve çekimlerde sürekli +1 stop fazla pozlama yapıldı. Ya -1 stop çekim hızı düşürüldü ya da +1 stop diyafram açıldı. Sonuçlar ortada ve ışık ayarları ile oynanmadı sadece fotograflar küçültülünce biraz yumuşama hissettim %10 sharpness uyguladım.
Beyaz dengesi tüm fotograflarda Oto. ve bence Fujiden daha başarılı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Şubat 2008; 19:00:13 >

naykose

24 Şubat 2008; 19:11:03 

+1 stop

xtesla

24 Şubat 2008; 20:28:44 

bende bu makinadan almaya karar verdim kısmetse 1 hafta ıcınde alıcam.
fıyat performans oranıı guzel bı alet yanlız almadan once aletın zayıf kaldıgı yanlarını solermısn keske sunu sole yapsalardı dedıgınız ozellikleri nelerderdir

bipekkan

24 Şubat 2008; 21:33:57 

Topiğin 2-3-4. sayfalarında bu konuya çok değindim. Makinenin sensörü biraz tembel ve ayrıca NR (Noise Reduction) la ilgili menüde 4. seçenek olarak "STOP" yani çalışmayı durdur seçeneği olsaydı çok iyi olurdu. Bunun dışında özellikle DONANIM açısından süper bir makine......
quote:

Orjinalden alıntı: xtesla

fıyat performans oranı guzel bı alet yanlız almadan once aletın zayıf kaldıgı yanlarını solermısn keske sunu sole yapsalardı dedıgınız ozellikleri nelerderdir

naykose

24 Şubat 2008; 22:26:18 

quote:

Orjinalden alıntı: xtesla

fıyat performans oranıı guzel bı alet yanlız almadan once aletın zayıf kaldıgı yanlarını solermısn keske sunu sole yapsalardı dedıgınız ozellikleri nelerderdir

1.keşke sönsörü 23.6x15.8mm cmos olsaydı ıso daha başarılı olsaydı ve r1 e rakip olsaydı....video çekmese de olurdu...
2.raw+jpeg fonksiyonunda jpeg kaldırılabilinir olmalıydı...
3. Noise giderme yi de devre dışı bırakabilsek süper olurdu...
4.Seri çekim çok ii deil.
5.Sensörün ve lensin çok ışık istemesi.

ama buna rağmen artıları da çokk...
1.LEİKA lensin farkı...(tarihini bilmiyorsanız bi araştırın)
2.Zum un çok başarılı olması....
3.Mega O.i.s.Uzun odak mesafeli çekimlerde özellikle 5x dijital zumdan sonra görüntünün sarsılmaması için kamerayı sabit tutmak iyice zor hale gelir. Mega o.i.s sistemi yaklaşık adım daha fazla avantaj sağlayarak
1/60 çekim hızında 250mm odak mesafesinde kamera elinizde çekim yapmanıza olanak tanıyor.
4.manuel netleme halkası.
5.Batarya çok hızlı sürede doluyor , kimi pilli olsa ii olurdu diyor ama katılmıyorum....
6. 16.9 çekim bence çok güzel bi özellik ilginç fotoya olanak tanıyor ve bunu raw formatında da kullanabiliyorsunuz...
7.Sdhc desteklemesi.
8.ele çok ii oturuyor...
9.Lcd si dönebiliyor yere eğilmeden bi çiçek fotosu çekebilirsiniz mesela...
10.Çook hızlı açılıyor reflex(2 saniye).
11.Menüsü kolay aynı zamanda 3 kişisel ayar kaydedebiliyorsunuz....
12.manuel ayar yapılabilmesi dslr ye geçmeden önce en ii kullanabilinecek makinalardan birisi olması
aynı zamanda amatör kullanıcılar için scn modunda seneryoların olması (manzara,portre,gece),auto modda da başarılı olması...

istanbuli

25 Şubat 2008; 21:50:53